Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Umanitatea şi societatea au ajuns azvârlite pe o poziţie sub creaţia pe care şi-au dorit şi au ajuns s-o posede

În aceste vremuri tulburi, când virusul îşi face de cap, când campania de vaccinare înaintează şi pe frontul de est, cum poate – în cutii de pizza, camionete, dube de îngheţată sau cârnaţi – eu las comentariile despre aceste fapte în grija altora, alegând dezertarea de pe acest front de luptă, prin întoarcerea la natură, dar nu pentru o escapadă, o evadare temporară, ci pentru constanţă. Chiar cu riscul de a produce consternare, umanitatea şi societatea au ajuns azvârlite pe o poziţie sub creaţia pe care şi-au dorit şi au ajuns s-o posede, s-o stăpânească pentru maximum de profit şi beneficii, în realitate şi cu bătaie lungă, spre pierzania lor. Dacă e să abordezi cauza, faci dreptate în raportul natură – animal- om – societate şi echilibrezi de jos în sus, pentru că ‘jos’ a ajuns mai sus, mai valoros-înţelept decât piramida spre vârf. New Year’s Resolution mi-a dat un alt imbold. Într-o societate în care nu se mai poate visa, doar practica ‘visătoria’ de a călători, vizita locuri nemaivăzute, miracolele prezentului fără viziune, pentru a te întoarce înapoi la locul tău în turmă sub cerul construit de alţii, trebuie găsit Visul inalterabil, care ţine.

În articolul precedent am scris câte ceva despre Bourul (Aurochs) extinct, diferit genetic de zimbru sau de de taurul crescut (de om) special pentru corrida. Bourul era complet liber. Era alt animal. S-ar fi îmbolnăvit şi ar fi murit chiar şi într-o rezervaţie, unde mai trăiesc unii zimbrii. Omul a ajuns să nu mai înţeleagă natura fiecărui animal- specii, iar această ignoranţă îl face nesimţit(or) la suferinţa animalului care nu se manifestă şi nu se exprimă ca cea a omului. Forţând animalul să existe, în condiţii şi-ntr-un mediu impropriu naturii sale, i se produce suferinţă, iar suferinţa duce la boală, chiar la o imprevizibilă apariţie de virus, care poate ataca omul, care a atacat natura altei specii. Să nu ne uimească puterea naturii acelei specii de a-şi face ‘dreptate’, de a se ‘răzbuna’ pe om.

Urmând un filon al visului, într-unul din vise aş desfiinţa grădinile zoologice din România, după o fază de pregătire – înţărcare – a animalelor închise în cuşti, la o nouă viaţă în rezervaţii naturale. Cele exotice, care nu sunt naturalizate la noi, repatriate. Cine vrea să descopere animalele noastre sălbatice, să exploreze Rezervaţiile naturale, cu ghizi special instruiţi. Fostele grădini zoologice le-aş transforma (în vis) în muzee ale eliberării din captivitate/sclavie a animalelor. Aş păstra vestigiile cuştilor, mirosul intrat în metale, betoane şi pietre, le-aş curăţa şi le-aş permite oamenilor să se apropie de ele, să vadă din exterior unde şi cum erau hrănite animalele, unde-şi făceau nevoile. Asta nu se vede acum de pe aleea grădinii zoologice. Lângă fiecare cuşcă aş pune la dispoziţie audio-video footage despre istoria-cronica vieţuirii animalelor, păsărilor respective: cum a ajuns primul lor strămoş în zoo, cum şi cât au trait acolo, de ce s-a decis naturalizarea, eliberarea lor din captivitate, procesul de readaptare la viaţa în sălbăticie şi imagini cu exemplare ale aceleiaşi specii, care nu au fost captive niciodată – ciclul şi ritmurile, comportamente specifice existenţei lor. Ar fi şi staţii unde s-ar depăna scene cu versuri pe benzi desenate ale aventurilor lui Apolodor. Visul le-ar mai spune că acest proiect al eliberării animalelor şi păsărilor din captivitate, cu reintegrarea lor în habitat natural dar protejat (pentru readaptare), este brand de România.

În felul acesta, copiii, şi apoi adulţii în care se transformă, ca fluturii din omizi, ar fi mai pregătiţi pentru a recunoaşte şi a respinge instinctiv, dintr-un impuls al naturii lor bine înţelese, formele actuale (moderne) de sclavie umană.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

59 comentarii pentru articolul „Umanitatea şi societatea au ajuns azvârlite pe o poziţie sub creaţia pe care şi-au dorit şi au ajuns s-o posede”

  • Monica, te rog sa ma scuzi. Discutia mea în contradictoriu cu Paul s-a transformat într-o cearta care nu ar fi trebuit sa aiba loc pe pagina ta. Îti promit ca nu o sa se mai întâmple.
    Cu acelasi respect dintotdeauna.

    • Simonica, ai putea alege sa-l mai lasi pe geo sa infloreasca :)) si cu alte ocazii, ca,…dupa cum stii foarte foarte bine, e foarte draguta cind i se ntampla asta:)))))

  • Paul, o sa-ti explic de ce am afirmat ca esi lipsit de educatie.
    .
    Eu i-am spus Monicai (Monicai si nu tie, daca poti întelege) asa:
    .
    „Cred ca esti de acord ca, printre rândurile unui text, poti citi adesea câte ceva despre cel care a scris acel text (jurnalist, comentator etc.). Îmi place mult ceea ce deslusesc la tine pe rânduri si printre rânduri…”
    .
    Tu îti permiti sa comentezi ceva personal, ce era adresat Monicai, nu tie, si zici asa:
    .
    „Ceea ce citesti tu “printre randuri” poti citi la fel de bine in zatu’ de cafea ori in stele, ca-i tot atata.”
    .
    Paul, îti pot explica si daca nu întelegi, „îti pot desena” ca sa întelegi. (Mistocareala cu desenul îti apartine.)
    .
    „A citi printre rânduri” este o expresie consacrata care înseamna a întelege ceea ce nu este scris în mod explicit într-un text. Eu i-am facut un compliment Monicai, spunându-i ca îmi place ceea ce deslusesc printre rândurile pe care le scrie, orice persoana inteligenta reusind sa citeasca si printre rânduri… iar tu… pleosc… dai cu bâta-n balta neîntrebat, cu trimiterea aceea la „zatu’ de cafea” etc.
    .
    Nu se cade sa faci ceea ce ai facut, m-ai suparat rau si eu te-am suparat apoi, neprovocat nu as fi facut-o.

    • vaaai,…Arta!, nenica!:))))))
      Bravo!, do’mn’u geooo!:)))
      acu daca esti bun’, io ce sa-ti fac?! ce-i al tau…e inconfundabil 🙂

    • @geo,

      Ai incercat testu’ cu titirezu’?… Ca din cate se pare te afli intr-un Inception. Verifica cine la cine a sarit si-apoi da-ti singur doua palme ca poate-ti trece si supararea. Lasa-ma in ne-educatia mea, ok?…

      • Aha, eu îti demonstrez ca ai scris un text cu tenta xenofoba, repet, iti demonstrez, si din cauza aceasta tu ai dreptul sa aberezi facând referire, la un compliment pe care i l-am facut eu Monicai?! Fara ca, cel putin sa îti dai seama ca o poti leaza si pe ea?!
        Bineînteles ca o sa te las în pace, pentru ca nu meriti sa-mi mai pierd timpul cu tine!
        P.S. Domnule, perla cu „da-ti singur doua palme” este tot o „chestioara” infantila. Vai, vai…

  • Monica,

    La inceput a fost Ideea… si ideea s-a materializat… 🙂

    Eu spun sa discuti cu doamna Carmen, ca-i fata inteligenta si-i pirn Sibiu pe undeva, si-abia apoi sa discuti si cu domnu’ Klaus da’ in limba germana ca pe romaneste s-ar putea sa nu priceapa ideea. Oricum n-are un proiect pentru Ro iar visul tau chiar e bun si-ar avea si el cu ce sa se laude-n lume.

    Succes!…

    • la inceput a fost Dorinta.
      ideea e a Mintii, Dorinta e…ideea Inimii :)))

      ideea Inimii e Dorinta de a darui Placere, adica Bucurie 🙂

      • iar ideea Inimii, adica Dorinta, ‘se implineste vesnic! 🙂
        Creatia e…Orgasmul Absolut!
        vaaai,…cum arataaaa!:))))))))))))

    • Génial, Monsieur Paul! Daca interventia ta nu ar fi avut o tenta xenofoba, ti-as fi aprobat recomandarea. Mai ales sotiilor de presedinti le sade bine sa se implice în actiuni de genul acesta…

      • @geo,

        Mi-ai ratat ideea. A vorbi cuiva pe limba lui materna n-are nici o tenta de xenofobie, dimpotriva, este dovada inteligentei si a curtoaziei. Vrei sa-ti desenez?

        • Paul, te crezi smecher, dar cu mine nu-ti tine. Eu nu-l simpatizez pe Iohannis, dar în egala masura nu-i plac pe cei care fac referire la etnia lui, ca si cum aceasta ar fi un defect. A zice ca Iohannis, care vorbeste mai corect româneste decât multi români neaosi, nu întelege o idee exprimata în limba româna este exact ceea ce ti-am spus eu: o exagerare cu nota xenofoba.

          • @geo,

            In primul rand eu il simpatizez pe Klaus si l-am si votat. In al doilea rand, puteam sa spun la fel de bine limba engleza. Germana mi s-a parut mai potrivita fiindca e limba materna a lui Klaus iar Monica o stie. El este un om ocupat, are zilnic discutii pe o multime de teme in limba romana si e obligat sa sara de la una la alta, deci capacitatea lui de a se concentra pe un subiect non-oficial e limitata in timp. De aici riscul sa nu priceapa ideea. O discutie in limba germana ar fi inseamnat o oaza de liniste intr-o mare agitata, ceea ce ar fi fost un plus de comunicare placuta si eficienta. In al treilea rand, chiar si-asa, nu e sigur ca ar fi priceput ideea. Iar dovada cea mai buna esti chiar tu, care desi ai avut acces la ea in limba materna, ai dovedit prin comentariile tale ca esti pe langa ideea lui Monica, cum de altfel esti si pe langa ideea mea. Ceea ce citesti tu „printre randuri” poti citi la fel de bine in zatu’ de cafea ori in stele, ca-i tot atata.

            PS. Din partea mea n-ai decat sa ma etichetezi cum vrei, fericit sa fii… 🙂

          • Ok, Paul, te etichetez înca o data: esti de-a dreptul infantil, te justifici prin povesti de toata jena, iar prin ceea ce ai scris la urma despre zatul de cafea, dovedesti ca esti lipsit de educatie, oricât ai încerca sa disimulezi asta.
            Numai fericire îti urez si eu.

          • @geo

            Pai de unde educatie daca-s infantil?… Da’ lasa c-o sa cresc eu mare si-o sa invat si eu sa citesc „printre randuri” ca tine si-atunci sa vezi ce destept o sa fiu… Numa’ sa treaca odata pandemia asta ca am auzit ca pe unii ii afecteaza deja cu capu’ si nu exista vaccin iar masca nu ajuta la nimic… 🙂

          • Paul, nu ai proprietatea termenilor!
            Poti sa fii infantil si educat sau poti sa fii infantil si needucat, vezi Dex-ul!

          • @geo,

            Nu draguta, eu nu pot altceva decat fix ce ai stabilit tu prin eticheta „de-a dreptul infantil” si „lipsit de educatie”… ce, ai ajuns sa te certi chiar si cu tine insuti?… 🙂

          • :
            ))))))))))))))))

        • @
          geo, vezi ca cu geo nu-ti tine, intaresc zicerea lui :)) :)))
          iar asta se va intampla indiferent cita smecherie porti 🙂
          incercarea moarte n-are, se zice, asa ca…succes!, poate reusesti sa-l egalezi,…cine mai stie:)))

    • Paul,
      Eu cred ca cei din anturajul presedintelui, (poate chiar sotia presedintelui) citesc articole de pe Cristoiublog, asadar, probabil si pe ale mele….asta fara falsa modestie. Oricand, sunt dispusa la o discutie pe tema unui proiect de tara: natura- animale. Multumesc ca ai sesizat oportunitatea.

      • Cu tot dragul iti zic, draga Simonica,
        ca un proiect de tara care sa vizeze natura-animalele e delicios, sa-l tot prepari!, insa la felul doi :)))

        Mai nainte mi s-ar parea mai util un…’alt proiect :),
        care vizeaza tot natura si tot animalele,
        insa unele superioare,
        de uscat, insa mai ales ale Apelor :)),
        ‘oamenii.

        Natura daruieste, mai nainte sa ‘ceara socoteala’.
        Natura a nascut ‘animale fix pe masura vremurilor,
        si ce mi se pare mie a fi de Bun-Simt e ca locul lor e in ecuatia de miscare a Intregului.

        Pentru ca povestea e a unor animale superioare,
        Dumnezeu daruieste,
        insa chiar in Traista nu baga…chiar mereu:)),
        asa ca…e necesar si talent pentru a observa animalele ‘daruite cu tot dragul!,
        deci alte animale superioare tre sa isi ocupe locul in ‘sistem pentru ca Armonia sa ‘ceara, in hora, celelalte animale-Daruri…

        Cunoscand ca ‘primul pas’ trage, ca potential!,
        dupa el o dinamica de tip fibonacci, implacabila,
        rezulta ca ‘primul pas’ e ‘esenta, e…matricea capabila sa asambleze intreaga poveste 🙂

  • in lumea mare se manifesta doua tipuri de dorinte predominante.
    erau mai multe, insa predominante au ramas doua.

    una se refera la dorinta proaspat excitata, de a trai…ca oamenii.
    alta se refera la dorinta,… care intre timp s-a facut mare, de innoire a omului. ca cica a expirat, asa zice tipul asta de dorinta.

    insa ‘mintea’ din spatele primei dorinte predominanta e diferita de ‘mintea’ din spatele celeilalte dorinte predominanta.
    iar asta face din dialectica politicienilor un proces care duce catre neant, pentru ca ‘omul nou’, ala prezent in dorintele fundamentale e un om liber, nu unul caruia i s-au pus haturi.
    politicienii lumii mari n-au priceput AntiZeul ‘este’ un zeu acceptat!
    ei nu pricep ca ‘omul nou’ i se va inchina cu drag , acestuia!

    politicienii de azi doar netezesc calea AntiZeului, insa daca i-ai intreba cel mai probabil raspunsul e ceva in genul…: Zeul sintem noi!

    cel care e pus la indoiala e chiar ‘sistemul politic’ al lumii mari.
    el e pus la indoiala in stil plenar.
    el se va indoi, va crapa, va deveni neant.

    povestea lui Anti( Hrist ) e povestea Anti( Iubirii )
    iar Anti( Iubirea ), in Modul, e egala cu Modulul Iubirii.

    nu poti arunca la gunoi dorintele oamenilor, pentru ca ele, odata dorite, se implinesc in mod absolut!
    unii au impresia ca toate dorintele pe care oamenii le doresc…spre ex in state sint dorinte cumparate de pe taraba politicienilor, or nu prea e asa…
    ceea ce face diferenta intre politicienii de azi si AntiZeu e chiar atitudinea fata de dorintele oamenilor!
    in timp ce politicienii-oameni nu se sinchisesc de dorintele oamenilor, AntiZeul le va implini dorintele!, facandu-le oamenilor cadou…dorinte…nemuritoare! ( pe care oamenii le vor imbratisa cu drag, pe care oamenii le vor declara predominante, si care vor deveni un soi de drog!, prin placerile pe care implinirea dorintelor…le poarta.

    ce e de folos, cine stie, poate chiar e…, e faptul ca
    sinteza e neantul, daca teza nu e Teza,
    iar sinteza e chiar Teza, daca teza este Antiteza.

    momentan ne aflam in situatia in care sinteza e neantul. pentru ca nici unii si nici ailalti nu sint Teza. si nici Antiteza.
    si, cum Teza e Natura,
    Civilizatiei ii mai ramane Antiteza, cu AntiZeul ei cu tot.

    s-a nascut o noua balanta, de curind, ea ii are pe-un taler pe politicienii-oameni iar pe celalalt pe AntiZeu.
    in timp ce politicienii-oameni inca mai au imresia ca povestea este despre ei, intre ei, povestea e despre un AntiZeul ii pune la indoiala in stil plenar, indoindu-i pana Crapa!

  • Nu ţi (ni) se va întâmpla curând visul, Monica. În vest, exista nenumarate organizatii puternice de aparare a drepturilor animalelor care militeaza pentru desfiintarea gradinilor zoologice, si… cam degeaba, pâna acum.
    De vina este natura umana, care, în general, desi nu ne place sa recunoastem este mai „animalica”, mai cruda decât a bietelor animale. Ce fel de oameni pot sa fie unii, de exemplu, foarte multi la numar, care de Craciun, fac cadouri copiilor animale de companie, animale pe care le abandoneaza vara, când pleaca în vacanta?!

    • Geo, stiu de acele organizatii, dar eu am sugerat eliberarea din captivitate si inlocuirea gradinii zoologice cu altceva: muzeul zoologic (custile cum am scris), cu informatii – e cu povesti, cronica fostelor existente) + documentarea ‘pas cu pas’ a proiectului Ro brand de reintegrare-readaptare a animalelor eliberare, in habitat natural protejat.
      Se vor face bani in continuare- taxa de muzeu – dar chiar va fi educatie intru libertate. Plus aventurile lui Apolodor. Cati il mai citesc pe Gelu Naum.
      In felul acesta- nu se va intampina asa rezistenta- pentru ca inlocuiesti gradina zoologica cu un muzeu in aer liber educativ.
      Aia sunt activisti Eu nu. Activistii nu vad mai departe de ideea lor fixa. De aceea nu au putut veni cu o idee proiect. Doar sa ceri desfiintarea a ceva care aduce bani multi, e stupid. Sa castige banul, dar altfel.

      • Da, am înteles, te admir, visezi frumos, Monica. Buna ideea cu acel muzeu în aer liber educativ, dar toate astea cer investitii mari si nu ofera perspectiva unor profituri imediate. Greu de realizat asa ceva la noi, unde investitorii au în sânge dorinta câstigurilor rapide si foarte mari.

        https://www.familiscope.fr/dossiers/les-20-plus-beaux-parcs-animaliers-reserves-et-zoos-de-france/

        • Geo, simt o usoara persiflare cu admiratia si cu visele. Cine vrea le ia, cine nu, le lasa pe site, ca pe un vis de Akiro Kurosava. Ma impingi spre ‘activism’- realizare versus nerealizare, cand de fapt pe mine nu ma preocupa acest lucru. Eu nu vreau. Eu sunt.

          • O, nu, îmi cer scuze daca am gresit cu ceva, te respect, te plac si nu mi-as permite sa te persiflez niciodata! Pe mine ma intereseaza si ma afecteaza mult acest subiect pentru ca sunt mare iubitor de animale. Era o vreme când, în fiecare zi, îmi umpleam masina cu hrana pentru câini primita de la un prieten macelar si ma duceam în padurea de dupa Faget sa hranesc bietii câini abandonati.

          • Ok Geo, all settled. S-a rezolvat mica altercatie, mica neintelegere. Totul ok, nu-ti fa griji.

          • Monica, am recitit dialogul nostru. Ceva, ceva nu este în regula. Îmi face impresia ca te-ai aprins fara motiv sau dintr-un cu totul alt motiv. Daca te supara cumva discutiile în contradictoriu pe care le am cu Cib si cu Paul, te rog sa-mi spui si o sa ma conformez.
            Noapte buna.

          • Somn usor, geo !

          • Somn usor, Online!

  • Aprob pozitiv desfiintarea ZOO-urilor! ZOO e cel mai meschin entertainment, din care nu castiga nici maimutele dinauntru, nici cele de afara!

    • D’accord, merci…
      Cu un singur micut amendament: sa ramâna un singur zoo cu o singura cusca în care sa fie expusa maimuta ta preferata, Trump. Îti place ce a facut nebunul ieri, n’est-ce pas?!

      • Ha, ha, stai sa vezi ce o sa faca aia care vin! Stalin cred ca da petrecere in iad si-si freaca palmele de bucurie. Comunism in America, visul lui cel mai arzator, iata, se infiripa sub ochii nostri!

        • Baba Vanga, o mica gluma pe lânga tine…

          • We’ll talk later! BLM, Antifa, corectitudine politica, cenzura, parinte 1 si parinte 2, negru nu e negru, sex definit dupa cum te taie capul in fiecare zi, etc. Toate acestea vor trebui sa poarte un nume. Ghici care?

          • Bien sûr! Musai se va întâmpla asa! Am uitat ca tie nu îti plac extremistii, dar îi preferi pe extremistii de dreapta, sustinatorii diliului. QAnon, neofascistii, faini baieti…

          • Bati campii cu gratie. Mie imi plac oamenii normali, cu sex cert biologic, etc. Nu-mi plac extremistii. Indiferent ca-s de stg sau de dr. Si nu uita ca extremele se atrag pana la contopire. Din pacate sau poate din fericire, in SUA vor fi la conducere multi ani de acum inainte, stangistii stangistilor. Bine-nteles papusati de niste rapitori nemilosi plini de marafeti care se vor folosi de alde naivi ca sa-si cresca si mai mult cascavalul. Daca crezi ca maoismul cultural care a cucerit vestul va aduce ceva bun, sweet dreams for you!

          • Democratia aia care a existat inainte de 9/11 s-a mentinut cu greu. De atunci lumea a inceput sa alunece usor-usor la vale. E extraordinar de usor sa cazi in prapastie si extraordinar de greu sa iesi de acolo. Sistemul natural al omului este Jungla. Credinta a incercat sa-l scoata pe om din aceasta. Omul nou a renuntat la Credinta si vrea iar in jungla. I se va da ce cere! Progresismul cultural nu e decat inceputul.

          • Nu cred ce insinuezi tu ca as crede, nici mie nu-mi plac extremistii de niciun fel, de aceea nu-i aprob si nici nu-i sustin pe niciunii dintre ei, spre deosebire de tine, care sustinându-l pe Trump si neexprimându-ti dezaprobarea, ca dumnealui, pentru mizeria pe care a provocat-o, demonstrezi contrariul a ceea ce sustii!
            A+ si pace!

          • oameni normali…asa ceva nu exista.
            exista oameni si antioameni :)))

            deci exista exclusiv extremisti! :))))

            Creatia nu e pentru caldicei, ci pentru extremisti!

            unii se suprapun peste Teza Absoluta, iar ailalti peste Antiteza Absoluta :))
            la mijloc…e Neantul!

            iar ‘Teza Absoluta SI Antiteza Absoluta’ e un Intreg, in care ‘sisnteza’ este Teza, pentru ca Iubirea nu pica niciodata.
            :))

          • ‘Teza Absoluta SI Antiteza Absoluta’ e ‘Binele SI Raul’

          • Eu am sustinut ca politica lui Trump are coerenta pentru lucratorul si contribuabilul american. Intoarcerea industriei si degrevarea bugetului prin retragerea din razboaie evident pierdute (Iraq, Siria, Afganistan), erau benefice pentru americani. NU si pentru multimiliardarii care doresc ca slujbele sa ramana in tari cu salarii bananiere. Plus industriasii armamentului care ar pierde enorm daca America se retrage din razboaie. Nu uita ca economia americana era pe urcus pana la inventarea „pandemiei”, ultima arma folosita in extremis pentru debarcarea lui Trump. Din punctul meu de vedere, ma doare la bascheti ca Trump si americanul average pierde. Nu-i nimic, China va fi noul Licurici. Macar cu aia ne aveam bine pana nu demult. Pentru noi oricum va fi prost, ca intotdeauna ‘ulimea trage mata de coada si e mulsa pana cade stiva. PS Priveste ce „prietenie stransa” e intre UE si China. Nu-i asa ca iti curge o lacrima de bucurie in coltul ochisorilor? Ha, ha, salam de Paris!

        • cib, viitorul e ‘al comunismului’, si e tot atata indoiala in asta pe cit e in faptul ca Dinamica Naturii e Comunismul Pur.

          deci e o problema cu ‘comunismul’ si ea e fundamentala.
          iar ea sta in faptul ca singurul ‘comunism’ acceptat in mod absolut e ‘cel care pune la indoiala Natura’.
          deci singurul ‘comunism’ care va fi acceptat de Arbitru este Anti( Comunismul Pur )

          • O fi, ca prea le zici cu foc. Chestia nasoala e ca aia care joaca in Dinamica Naturii rolul de oaie, nu stiu cat de fericiti vor fi. Sau poate unii chiar se bucura in drumul lor spre cazanul de ciorba. Nu, nu ca sa manance, ci ca sa fie mancati!

          • nefericirea…
            de fapt tulburarea acestora va rezulta din faptul ca Iubirea si Antiubirea…au acelasi Modul,
            iar, pe cind traitul in mijlocul Naturii e…ca la tara!, Antiiubirea daruieste Raiul pe Pamant!

            omulse va afla in fata Marii Alegeri.
            varianta ca va fi fortat sa aleaga…nu exista!
            daca se va manifesta chiar si un picut de ‘fortat’…Jocul nu se pune! Or el…e Absolut, deci se pune!, deci nu e cu pic de ‘fortare’ in poveste.

            omul ‘se va alege…intr o stare de libertate plenara!
            in aceasta stare, in care, in Modul, totul seamana cu Raiul!,
            doar Semintele Pure nu vor hibrida.

            Judecata de apoi e…chiar banala!:))))
            Judecatorul e…chiar omul!
            iar asta e chiar tare de tot..

          • Da online. Un exemplu sunt blocurile, cartierele construite in perioada ‘epocii de aur’ si acapararea pamanturilor proprietate personala. Ti se lua practic Natura, in scopul utilizarii colectivului pentru productie. Nicio preocupare pentru legatura cu Natura.

      • Noapte buna, somn usor, Geo. Nu ma supara discutiile voastre in contradictoriu, doar ca fiind multe mesaje, cu informatie, vibratii diferite, nu e indicat sa raspund imediat dupa ce le citesc. Eu am procedat gresit. Si mersi ca m-ai facut sa-mi dau seama de asta.

        • Sarut-mâna, Monica. Ce bine ca mi-ai luat pietricica!

          • Cred ca esti de acord ca, printre rândurile unui text, poti citi adesea câte ceva despre cel care a scris acel text (jurnalist, comentator etc.). Îmi place mult ceea ce deslusesc la tine pe rânduri si printre rânduri…
            Tie ti se întâmpla la fel, sunt sigur. Multumesc ca ma citesti si tu din aceleasi doua perspective.

          • Bre geo, matale chiar esti singur p-acolo prin micul Maghreb? Ca vaz ca ai inceput sa faci primele pavele de curte p-acilea. Vezi ca te poti rezolva prin padurea bolongnieza. Totul e sa porti masca! Bleah, mai am un pic si dau in diabet de la atatea zaharicale!

          • Nu fi impertinent, ca o superi si pe Monica, nu doar pe mine, Cibule!
            Tu nu o sa întelegi niciodata niste lucruri delicate, stai deoparte si vezi-ti de sanatate, daca nu vrei sa dai naibii în diabet!

          • …ce nu face omu’ din plicitseala!:))))
            nu, ca mor de ras, cu voi!:)))

          • Muahahahahaaaa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *