Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Umilirea și răbufnirea lui Macron în Africa și arcanul ucrainean

„Privește-ne altfel, respectându-ne, și nu întotdeauna cu o privire paternalistă. Francafrique nu mai există”, i-a spus președintele Tshisekedi lui Emmanual Macron. Acest moment tensionat a fost înregistrat între președintele Republicii Democratice Congo (RDC), Felix Tshisekedi, și președintele francez Emmanuel Macron în timpul unei conferințe de presă comune care a avut loc la Kinshasa. Tshisekedi a declarat că Franța și Occidentul ar trebui să renunțe la atitudinea lor imperialistă și paternalistă față de Africa.

„Priviți-ne altfel, respectându-ne, considerându-ne adevărați parteneri și nu întotdeauna cu o privire paternalistă, cu ideea de a ști întotdeauna ce este necesar pentru noi”, a spus Tshisekedi, arătând cu degetul spre Macron. „Francafrique nu mai există. Trebuie să stabilim o politică de la egal la egal”. El a îndemnat la o relație echitabilă între cele două națiuni și a împins Franța să impună sancțiuni împotriva Rwandei pentru conflictul violent în curs de desfășurare în zona Goma din țară (mai multe detalii: https://twitter.com/anadoluagency/status/1632654137975291905?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1632654137975291905%7Ctwgr%5E6a13965ff077706d52c5cdf7dd77a839db6c6975%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.trtworld.com%2Fmagazine%2Fwhy-drc-s-president-reminded-macron-to-respect-africans-65889https://www.trtworld.com/magazine/why-drc-s-president-reminded-macron-to-respect-africans-65889, https://www.aa.com.tr/en/africa/-it-is-not-frances-fault-macron-loses-cool-blames-dr-congo-for-insecurity-in-country/2838127# și https://www.youtube.com/watch?v=buXhvKVRJNU).

Videoclipuri violente ridică semne de întrebare cu privire la recrutorii militari ucraineni și la metodele acestora. Pe internet au fost postate videoclipuri în care apar ofițeri de recrutare ucraineni care se luptă cu civili pe străzi și chiar îi târăsc în mod extrem de violent în vehicule. Autoritățile spun că acestea sunt incidente izolate, dar un avocat al Comitetului Helsinki din Ucraina spune că există destul de multe procese împotriva centrelor de recrutare (detalii: https://www.rferl.org/a/ukraine-russia-war-recruitment/32310040.html).


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *