În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Un altfel de „playlist” față de cel de la TV si radio (actualizat 13 octombrie 2020)

Revin cu o variantă actualizată a primului articol, având de această dată pe lângă mai multe video-uri, și alte categorii speciale. Încă sunt multe întregistrări video pe care nu le-am văzut, în special cele mai recente, însă voi ajunge și la acelea.

De asemenea, această nouă listă vine și cu avertizarea înregistrărilor video care au fost date jos de pe internet, pentru a bate obrazul celor care au dat jos sau care au cerut să fie date jos respectivele înregistrări. Am păstrat titlurile și link-urile, chiar dacă acestea nu mai sunt disponibile, iar la sfârșit am lăsat mesajul VIDEO DAT JOS! RUȘINE!.

Voi reveni și cu o nouă categorie, cu Invitații cristoiuTv.
Sper să vă fie de folos.


Am început să fac acest playlist acum mult timp, când erau doar câteva înregistrări video. Le-am postat treptat pe blogul personal, însă mi se pare că deja s-a strâns într-un fel o „mină de aur” din punct de vedere al materialului și conținutului.

Am decis să-l fac fiindcă foarte multă lume nu are timp să stea să analizeze și să cerceteze. Foarte multă lume nu mai are energia sau timpul de a citi, ceea ce înțeleg. După multe ore de muncă, vii acasă epuizat și abia mai ai energia de a găti, de a face un duș, cu atât mai mult pentru cei care au și copii în grijă. Este greu pentru mulți să citească texte lungi având mintea obosită sau în lipsă de timp, așa că am considerat că ar fi mai ușor să urmărească niște emisiuni video.

Știu că este mai ușor să citești zece articole din presa „oficială”, fiecare cu câteva rânduri, și să le iei de-a gata și să te consideri informat. Da, ești informat, dar poți fi și prost informat. de multe ori aceste articole induc în eroare, sunt incomplete sau pur și simplu prost documentate. Nu oricine își permite să facă o analiză a acestor „știri” care ne bombardează zilnic, cu atât mai mult să le verifice și autenticitatea. Nu spun că ceea ce este prezentat aici este adevărul suprem, dar este cert că este și un alt punct de vedere și de analiză ce merită luat în considerare.

Este adevărat că și aceste filmări sunt lungi, și au devenit din ce în ce mai numeroase. Asta înseamnă că există multe aspecte de lămurit. Dacă oamenii ar reuși să urmărească, chiar și în doua zile, o emisiune de o ora jumătate despre ceea ce se întâmplă în țară și în lume, cred că ar fi util. Până la urmă este o situație care ne afectează pe toți, și mi se pare corect să analizăm situația din mai multe puncte de vedere. Dacă avem timp să vedem un film de o ora jumătate pe Netflix, cred că putem sacrifica măcar 30 de minute pe zi pentru a urmări o parte dintr-o emisiune din acest playlist. Bineînțeles, decizia rămâne la latitudinea fiecăruia, fiecare are dreptul de a urmări și de a crede/înțelege ce poate și ce dorește, fiecare are dreptul de a-și programa timpul în funcție de ceea ce consideră benefic pentru el/ea. Unii consideră că este benefic să urmărești un film (și chiar este o metodă foarte bună de relaxare și debarasare de tot ce se întâmplă) sau alții consideră benefic să stea să se joace pe computer. Fiecare își gestionează timpul după cum dorește și cum își permite.

Postarea originală:

Întrucât nu sunt în poziție să dau sfaturi, nefiind expert în niciun domeniu de care depinde situația națională, am decis să fac acest „playlist” cu oameni care sunt experți, care sunt respectați și care au un statut important. Sper ca aceste videoclipuri să vă poată ajuta să înțelegeți ceea ce se întâmplă, sau măcar să vă ofere și o altă perspectivă decât cea prezentată la TV sau în publicații online în căutare de senzațional. Sper să vă liniștească fricile, dar să vă întărească în lupta pentru drepturile voastre. Întrucât toată lumea (sau aproape toată lumea) se uită sau cel puțin află din sursele „oficiale” ale presei (ceea ce este bine), ofer aici și alte variante de interpretare a situației actuale (ceea ce este bine), ba chiar unele care se completează. Pentru a înțelege un eveniment, este bine să-l urmărești din mai multe perspective. Deciziile și concluziile le trageți tot voi. Eu am considerat că acest „playlist” poate fi util, altfel nu l-aș mai fi făcut.

Pentru că trăim într-un stat democratic, atât cât a mai rămas din democrație (sau cât înțelege fiecare din sau prin democrație) fiecare are dreptul de a fi sau a nu fi de acord cu aceste videoclipuri, de a fi sau a nu fi de acord cu ceea ce este recomandat de stat sau medici. Totul rămâne la decizia individului, la libertatea de alegere. Deși, realmente vorbind, nu a existat democrație nicăieri în adevăratul sens, așa cum este ea gândită și definită chiar etimologic, și asta se aplică și în cazul comunismului, care nu prea a existat nicăieri în lume, iar cine cunoaște un minim de teorie politică va înțelege ce vreau să spun. Ambele sunt forme de guvernământ utopice la bază (da, chiar și comunismul). Iar când termenii nu sunt corect înțeleși, ba chiar sunt folosiți în mod eronat, fie intenționat sau nu, provoacă multă confuzie și ură față de ceva care nu există (mă refer la cele două forme de guvernământ).

Această listă a fost făcută în scop informativ, nu pentru propagandă. Videoclipurile sunt prezentate în ordine cronologică, de la cele mai vechi la cele mai recente. Sunt conștient că sunt multe și unele durează mult, așa că vă sfătuiesc să le priviți măcar pe cele trecute ca recomandare principală.

Sunt videoclipuri și idei cu care EU rezonez și cu care EU sunt de acord, dar cu care mulți pot să nu fie de acord și nu sunt obligați să fie.

Dacă vă pasă de morții din 1989 care s-au sacrificat pentru libertatea de care dispunem astăzi, luați măcar în considerare aceste videoclipuri. Sau faptul că am trecut de la dictatură și cenzură la o formă apropiată de democrație și libertate, pentru că și evenimentele din 1989 sunt încă discutate și paradiscutate. Până la urmă, despre asta este vorba în cea mai mare parte. Despre libertate, despre drepturile omului.

Lista va continua să fie actualizată

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *