Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Un editorial Breaking News

Abdicarea Regelui Carol al II-lea e anunțată de Universul prin mai multe ediții speciale datate 6 septembrie 1940.
Cea de a treia rămîne în Istoria presei românești prin caracteru-i neobișnuit:
Practic întreaga pagină întîi e dedicată pamfletului A abdicat semnat de Stelian Popescu, directorul Universului, trust hăituit pe vremea Dictaturii regale. Textul e antologic prin valoarea sa literară. Iată-l:

A ABDICAT!

A abdicat acela care a fost Carol II. Acela de care generaţiile viitoare îşi vor aduce aminte ca de cea mai mare pacoste căzută vreodată pe capul României. S-a sfârşit azi, 6 Sept. 1940, o parte din calvarul pe care de zece ani îl îndură neamul acesta cu resemnare şi cu bărbăţie demnă de o cauză mai bună, în speranţa că măcar o cât de mică licărire de cuminţenie se va ivi în capul degeneratului care ajunsese pe tronul patriei graţie naivităţii acelora pentru care guvernarea ţării era o glumă şi înţelepciunea trasă din faptele şi antecedentele lui Carol Caraiman – o copilărie.

Când, acum mai bine de zece ani, am păstrat măsura şi cuminţenia necesară în mijlocul febrei dezlănţuite de venirea neaşteptată a uzurpatorului tronului fiului său, UNIVERSUL a fost ars în unele pieţi publice de acei care se prăpădeau de entuziasmul şi bucuria ce le-o pricinuise sosirea francmasonului şi amantului desfrânatei Jidoavce adusă să fie tovarăşa şi inspiratoarea degeneratului. Zece ani împliniţi ne-am otrăvit viaţa şi ne-am mulat condeiul în fiere, căutând şi potrivind cuvintele cu care să se poată înţelege măcar în parte prăpastia spre care se îndrepta o guvernare inspirată şi dirijată de un epileptic alcoolic şi amoral.
Zece ani am văzut cu scrâşniri de dinţi cum s-au perindat la cârma statului numai lichelele cele mai patentate, făcând cor şi uitându-se cu admiraţie în gura sadicului, ale căror ordine se executau ca porunci sfinţite.
Zece ani, ţara întreaga a fost jefuită ca în codru sub pretext de înarmare, iar, când inamicul s-a ivit la hotare, a declarat fără ruşine – după ce împuiase lumea întreagă prin articole de reclamă forţată că a înconjurat ţara cu brâie de foc şi oţel – că nu suntem pregătiţi şi a consimţit la ciuntirea ţării, dezonorându-se.

În ultimii ani, tinerimea ţării a fost asasinată mişeleşte în ochii înmărmuriţi ai unui popor blând, împiedicat cu silnicie să reacţioneze pe căi legale după acţiunea de demoralizare şi intimidare exercitată fără răgaz şi fără teamă nici de Dumnezeu, nici de oameni, făcându-se de râsul tuturor popoarelor pământului. Ţara şi tineretul ei, muşcându-şi pumnii, aştepta însă ceasul mântuirii. Ceasul a sosit.
Ţara a rămas fără prieteni şi fără înţelegerea drepturilor ei, în mijlocul unei Europe încleştate într-o încăierare unică în istoria lumii, iar apelurilor ce s-au făcut ca să-şi deschidă ochii şi să vadă primejdia, Carol Caraiman nu le-a dat nici o atenţie.

*

Azi, când o parte din calvarul pe care am fost destinaţi să-l ispăşim a fost urcat şi cancerul care rodea toată vlaga acestui neam a fost stârpit, fac apel la toţi cititorii acestui mare ziar, la toată suflarea acestui neam, care de 25 de ani urmăreşte activitatea noastră şi care au văzut zi de zi REALIZAREA tuturor prevederilor noastre, chiar a celor mai sinistre, să intre în linişte şi să dea tot concursul dezinteresat generalului Ion Antonescu, omul providenţial, pe care încă de acum două săptămâni l-am anunţat că va apărea, ca să mai poată salva o parte şi din ţară, şi din onoarea şi din sufletul ei.

Tineri şi bătrâni, să-i întindem cu dragoste şi încredere mâinile, să-i jertfim munca noastră de fiecare clipă şi, încrezători în destinele tânărului nostru Rege Mihai, să ne facem datoria!
Români, ascultaţi-ne cel puţin azi, căci de am fi fost ascultaţi de atâta vreme, de când fără răgaz am scris, cerându-vă să reacţionaţi, nu am fi ajuns aici!
Vă dă acest sfat izvorât din adâncul sufletului său un om torturat în existenţa sa timp de zece ani, un om pentru care dragostea de Ţară şi sacrificiul pentru mărirea ei nu l-au împiedicat să înfrunte în acest timp toate urile şi toate furiile dezlănţuite contra lui.

STELIAN POPESCU”

Tare, nu-i așa?
Se mai publică azi astfel de texte?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Un editorial Breaking News”

  • „Se mai publică azi astfel de texte?!”

    Si care este motivul, pentru ca exista unul si-l stiu f bine putinii bucuresteni vechi, care au mai ramas romani, spre deosebire de gloata de patrioti vestici, populatia majoritara a tarii? Are o legatura f mare cu momentul 1945, situatia demografica de atunci si ceea ce-a urmat. Cine erau promovatii noului sistem si de unde veneau? Daca rezolvati aceasta problema, atunci stiti ca asa ceva nu poate apare in jalnica noastra presa, din simplul motiv ca nu mai exista romani decit intr-un numar extrem de scazut. Apoi, peste tot sint cei proveniti dintr-un singur mediu, deoarece numai ei puteau avea dosare sanatoase si nu cei din orase, cu mai multa scoala si educatie. Daca rezolvati aceasta problema stiti ca respectivii nu pot schimba nimic, ci doar repeta la infinit ceea ce-au facut din 45 incoace, deoarece acelasi mediu si „cultura” produce acelasi tip de individ. Tot ce vedeti este logic sa fie si nu avea cum sa fie altfel! Practic dati de exemplu un timp in care existau romani si aveau un cuvint in tara lor. Acum nu mai exista nimic si asta si avem. 1-3% din flotantii lui Ceausescu si-au putut depasi conditia.

  • E ușor sa publici după abdicare..

    • Daca tot ce ai citit de acest autor a fost articolul asta ,ar fi trebuit sa te abți sa postezi .

    • Deranjează pe cineva că monarhia in Romania a fost un fiasco. .. Carol a II-lea a fost un blestem pentru Romania. Mihai, fiul un trădător inconștient care a sacrificat peste o sută de mii de ostasi români de dragul speranței deșarte a păstrării tronului. Nu i-a pasat de români, iar arhivele vor dezvalui ce troc mercantil a facut cu blamații comunisti.

  • Excelentă ideea de aducere aminte, Maestre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *