Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Un Guvern de căcăcioși

Noul Guvern a ridicat și ridică mari semne de întrebare din perspectiva logicii politice, a bunului simț și chiar a democrației.
El e alcătuit din două formațiuni a căror adversitate de pînă acum a depășit cu mult hotarele confruntării politice. Unul dintre cei doi parteneri – PNL – și-a axat o întreagă politică de cinci ani, din 2016 pînă în 2021, pe lichidarea celuilalt partener din prezent, PSD. Campaniile electorale ale PNL, conduse de de Megașeful partidului, Klaus Iohannis, au avut drept obiectiv asumat doborîrea PSD de la Putere și, mai mult, scoaterea acestui partid din viața politică. Împotriva PSD Klaus Iohannis și PNL au scos în stradă, într-un lung șir de proteste zgomotoase și uneori violente, zeci de mii de cetățeni. Acest proces a dus la formarea a două electorate care s-au urît și se urăsc. Explicabil de ce alierea celor două partide, realizată sub bagheta lui Klaus Iohanni, a bulversat o țară întreagă. S-a spus, în argumentarea acestei împerecheri dintre capră și varză, că se impunea o asemenea violare a logicii politice și a bunului simț, pentru că România avea nevoie de un Guvern tare, cu o majoritate solidă în Parlament.

Ca premier al acestui Guvern a fost impus celor două partide de către Klaus Iohannis un militar de carieră, generalul Nicolae Ciucă. În toată Europa civilizată se încearcă a se asigura un control civil al militarilor prin numirea unui civil în fruntea Ministerului Apărării și chiar o imagine mai blîndă a Armatei prin promovarea ca miniștri a unor femei. La noi, prin voința lui Klaus Iohannis și ascultarea supusă de către cele două mari partide, în fruntea Guvernului a fost pus un militar de carieră. La Ministerul Apărării s-a asigurat controlul civil prin numirea unui civil mai civil decît mulți alți civili, dacă ne gîndim că Vasile Dîncu e un intelectual. În schimb, la nivelul țării s-a asigurat, prin numirea ca premier a unui general, controlul militar al civililor.

S-a argumentat și în acest caz că era nevoie de un premier care să aducă în Guvernare Ordinea, autoritatea, curajul.
Prin majoritatea zdrobitoare și reducerea dramatică a Opoziției în Parlament, noua Coaliție pune în pericol democrația.
Și în acest caz s-a argumentat că e nevoie de o majoritate solidă în Parlament, care să dea Guvernului tăria de a lua măsuri radicale, pe care Guvernele anterioare, slăbite de o majoritate la limită, n-au avut curajul să le ia.

Date fiind aceste realități, n-am putut decît să aplaudăm determinarea cu care noul ministru al Sănătății, dr. Alexandru Rafila a declarat că administrarea Pandemiei trebuie să fie apanajul ministerului Sănătății. Înainte de audiere și la audierile din Parlament, Alexandru Rafila a proclamat drept obiectiv crucial al mandatului său preluarea de către Ministerul Sănătății a tuturor pîrghiilor din domeniul Sănătății publice, din domeniul administrării luptei împotriva Pandemiei. Potrivit lui Alexandru Rafila, acestei pîrghii sînt de ceva vreme în mîinile lui Raed Arafat, secretar de stat la interne, creatorul și coordonatorul unei structuri supraministeriale.

Am aplaudat această determinare a lui Alexandru Rafila, ca semn al tăriei noului guvern.
Toată lumea știe că în ultimii ani, ministerul Sănătății a fost încetul cu încetul deposedat de toate pîrghiile în materie de Sănătate Publică. Toate pîrghiile au fost preluate de ceea ce Alexandru Rafila numea o suprastructură din afara ministerului, condusă cu puteri de padișah de Raed Arafat. Raed Arafat e secretar de stat la Interne. Declarația lui Alexandru Rafila de la audieri a fost o surpriză nu numai prin decizia noului ministru de a reda Ministerului Sănătății, pînă acum anexă a DSU, prerogativele prevăzute de Constituție, dar și prin dezvăluirea în premieră a unei aberații greu de conceput într-o țară civilizată:

„Nu se poate ca aceste măsuri care sunt cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă instituţie, iar MS eventual să răspundă de implementarea acestor măsuri şi de împlinirea sau nu a acestor măsuri. Deci aici este o poziţie extrem de clară şi aşa cum îl respect pe domnul doctor Arafat şi apreciez ce a făcut dânsul, în mod evident voi avea o discuţie la nivelul Guvernului cu domnul premier şi cu ministrul MAI şi cu domnul doctor Arafat încât acest mecanism să fie schimbat şi, în mod evident, Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă toate pârghiile la dispoziţie, inclusiv informaţiile legate de situaţia asistenţei medicale din ţară în timp real, la sediul MS. Pentru că nu putem să lucrăm ca un soi de anexă a unei structuri, supra-ministeriale dacă vreţi, dar care în mod evident este controlată de oameni care nu sunt din sănătate, ci din alte domenii, care sunt respectabile, dar în mod evident trebuie să ne întoarcem la profesionişti şi la profesionalizarea sănătăţii publice.

Eu nu am discutat cu domnul doctor Arafat, nu am avut ocazia, dânsul a fost destul de mult plecat din țară în ultima perioadă, dar după ce noul Guven se va instala voi avea discuții în primul rând cu primul-ministu și cu ministrul Administrației și Internelor și, bineînțeles, și cu domnul Arafat pentru că acest mecanism prin care deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică nu sunt în regulă. Chiar și dacă CNSU, care trebuie să ia decizii în orice fel de situație, nu numai cele legate de sănătate, și înțelegem necesitatea și rolul lui, trebuie totuși Ministerul Sănătății, într-o criză de sănătate, să aibă rolul hotărâtor în recomandarea deciziilor care sunt ulterior aprobate.”

Am redat pe larg dezvăluirea lui Alexandru Rafila, pentru că ea semnalează un caz care atentează la siguranța națională:
Politica de Sănătate din România n-o face ministerul Sănătății, ci o structură supraministerială aflată în proprietatea unui om.

Printr-un mecanism vizibil pentru toată lumea, DSU a devenit un soi de guvern din umbră, iar Ministerul Sănătății un simplu executant al acestui Guvern Ocult. Un simplu secretar de la Interne a devenit, în condițiile Pandemiei, cel mai puternic om din România. Totul trece prin deștul mic al lui Raed Arafat:
Contracte de milioane de euro, achiziții fabuloase, cu bani luați de la Buget, angajări de personal.

În toate țările civilizate ale lumii comunicarea publică în Pandemie a fost și este misiunea ministerului Sănătății și, eventual, a primului ministru.
La noi, de un an și ceva, de când a început Pandemia, comunicarea publică a fost acaparată de Raed Arafat.
N-are rost să semnalez aici că ostilitatea românilor față de restricții, contestarea celor spuse de Autoritate, își are cauza exclusivă în asumarea Comunicării de către Raed Arafat.

Nu știu ce fel de om e Raed Arafat.
Știu însă că în materie de Comunicare publică e persoana cea mai puțin potrivită pentru a anunța restricțiile, pentru a cere românilor să renunțe la drepturile lor fundamentale.
E în întreaga atitudine a lui Raed Arafat o bucurie greu stăpînită de a anunța restricții, de a proclama încălcarea drepturilor.
Prin tot ce face și spune, Raed Arafat lasă impresia că-i urăște pe cei care ar trebui să fie convinși cu vorba bună să se supună restricțiilor.

Deși la audieri n-a spus-o, Alexandru Rafila a lăsat să se înțeleagă că de acum încolo comunicarea publică în materie de Pandemie va fi preluată de domnia sa.
Și acest lucru a meritat aplauzele noastre.

Alexandru Rafila e de profesie epidemiolog. Raed Arafat n-are nici o legătură cu această profesie. Ca unul dintre epidemiologii noștri faimoși, pînă a ajunge ministru, Alexandru Rafila a fost răsfățatul televiziunilor. Ca și Adrian Marinescu, Alexandru Rafila are nu numai cunoștințe de specialitate.
Are și ceea ce e absolut necesar în vremuri de Pandemie:
O bunătate de medic blajin. Acel doctor care vede în pacient un partener și nu o slugă.

Am aplaudat declarațiile lui Alexandru Rafila și pentru că ele semnalau un ministru al unui Guvern tare.
Al unui Guvern condus de un general și cu o majoritate zdrobitoare în Parlament.

Aberația numită Raed Arafat a fost posibilă – mi-am spus – pentru că Guvernele erau slabe. Cel condus de Ludovic Orban era un guvern minoritar. Cel condus de Florin Cîțu un guvern de hăis-cea, în care ministrul Sănătății, aparținînd USR, era tratat de premier și președinte cu suspiciune.

Alexandru Rafila avea toate datele pentru a pune capăt aberației Raed Arafat.
Aberația ca într-un stat de drept politicile de sănătate să fie îndrumate nu de Ministerul Sănătății, ci de o suprastructură condusă de un secretar de stat la Interne.

Audierile au avut loc miercuri, 24 noiembrie 2021.
Pe 25 noiembrie 2021, Guvernul a fost investit de Parlament cu o majoritate zdrobitoare.
Cu o majoritate zdrobitoare a fost investit ministru și Alexandru Rafila.

Sîmbătă, 27 noiembrie 2021, la trei zile de la anunțul făcut de Alexandru Rafila, am simțit nevoia să mă frec la ochi.
Pentru că sîmbătă, 27 noiembrie 2021, a avut loc la Guvern o conferință de presă în care Alexandru Rafila s-a mulțumit să fie un preaplecat prefațator al lui Raed Arafat.

Nici vorbă de preluarea comunicării de către ministerul Sănătății.
Nici vorbă de preluarea de către ministerul Sănătății a pîrghiilor de politici de sănătate aflate toate la cheremul Suprastructurii oculte conduse de Raed Arafat. Întrebat de presă, Alexandru Rafila a spus c-a fost înțeles greșit. Nu s-a referit la preluarea luptei împotriva Pandemiei, ci la o bună colaborare cu Suprastructura condusă de Raed Arafat.
O mai bună colaborare înseamnă o mai bună slujire de către Ministerul Sănătății a Suprastructurii care-l are proprietar pe Raed Arafat.

Duminică, 28 noiembrie 2021, Raed Arafat a organizat o conferință de presă dedicată măsurilor din Pandemie.
Alexandru Rafila a lipsit.
Mai mult ca sigur, de data asta Raed Arafat i-a zis să stea dracului în banca lui.

N-am nici o îndoială că oamenii de bine se vor grăbi să-mi spună că Raed Arafat e cel mai puternic om din România, că legăturile sale din exterior sînt atît de puternice încît nici președintele n-are curaj să-i facă vreo observație.
Așa o fi.
Eu însă am luat în serios declarațiile lui Alexandru Rafila puse pe seama conștiinței că e ministru în cel mai tare Guvern postdecembrist. Cred că e altceva. Cred că acest Guvern e la fel de slab ca și alte Guverne postdecembriste, ba chiar mult mai slab, și că darea înapoi penibilă a lui Alexandru Rafila e doar începutul unui lung șir de dări înapoi, de răzgîndiri și renunțări ale Guvernului, ale miniștrilor PNL și PSD.

Fiecare ministru va încerca să evite bătăile de cap.
Fiecare ministru va fi sensibil la orice adiere de împotrivire la o acțiune pornită cu huiet și prin urmare va renunța la ea înainte de a o începe.
Fiecare ministru va fi terorizat de șefii de partid ca nu cumva, prin acțiunile lor îndrăznețe, să ducă la scăderea partidului în sondaje.
Poporul i-ar spune acestui Guvern un Guvern de căcăcioși.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Un Guvern de căcăcioși”

  • ps.

    domnule Cristoiu , nu sunteti singurul comunist din Romania

    🙂

  • americanii nu vor mai fi cea mai puternica natiune de pe Pamant

    au facut prea multe rele

    🙂

  • cat priveste unele filme americane , pot fi folosite ca acte de auto-acuzare

    cand aresteaza pe cineva , parca ii spun ca tacerea e un drept al fiecaruia

    mai bine taceau

    🙂

  • teoretic , Merlin „vrajitorul” ar fi putut exista. nu este nimic nelalocul lui ca oamenii ca fiinte , sa inteleaga locul lor in Natura , si legaturile lor cu Ea.

    probabil „puterile” lui ar fi fost interpretate drept magie neagra sau ceva asemanator.

    de fapt si curentul electric sau radioul , ar fi fost interpretate drept magie neagra in vremurile alea.

    deci da , teoretic , Merlin ca fiinta reala ar fi putut exista

    🙂

  • Maestre, nu fiti rau! Si guvernul asta ca si cele dinainte sunt guvernul „Aschiuta” sau „Tandarica”. Doar nu-si inchipuie cineva ca guvernul Romaniei e de capul lui, n-asa?

  • Guverne dubioase și înainte, așa se văd la retrospectiva de 1 Decembrie! Cel mai promiţător patriotic ar fi ca dl prim-ministru, general Nicolae Ciucă, ba chiar şi miniştrii cu tangenţe privind implementarea României Educate, să simplifice festivităţile printr-o vizită oficială de informare la Muzeul Naţional de Istorie care stă în reparaţii din 2002, nefiind funcţional tocmai de Centenarul Marii Uniri, în 2018, când a picat vremelnic şi Biblioteca Digitală a Bucureştilor, unde mai citea online Diaspora Românilor literatura şi istoria clasică.

  • Buna seara Maestre,
    Subiectul este foarte delicat, chiar Victor Viorel Ponta a afirmat public ca demisia lui ARAFAT din postul pe care-l ocupa conduce la consecinte extrem de daunatoare pentru partidele din Romania, deci cine are interes sa santajeze un Guvern, si de aici incep ipotezele, oare cine este ARAFAT !?

  • Arahat a fost creat de structurile statului roman, ca sa serveasca anumite interese. Le-a servit. Animalu asta e secretar de stat la Min de Interne. Bode il poate demite in 5 min.Sau Ciucă. Si totusi nu o fac. Prin urmare ei sint vinovati de nazismul introdus de Arahat. Punct. Sa lasam vrajeala cu statu paralel ca nu tine. Se numeste subminarea statului roman de catre ministrii, guvernul
    institutiile tarii, sau presedintele tarii. Puscaria asteapta.

  • Sunt un dușman?

  • Sunt total de acord. Bine că v-ați revenit, maestre!
    Eu aș mai adăuga ceva și i-aș zice Guvern de căcăcioși incompetenți și iresponsabili.
    Dar să nu ne facem griji. Rareș Bogdan a promis că va fi ministru peste un an și atunci, va rezolva el toate neregulile guvernamentale.

  • @Emil Zmau
    ESTE UN FALS !
    „O „declarație” a Ministerului Sănătății din Singapore circulă pe rețelele de socializare și indică faptul că în urma autopsiei unei persoane care a murit de Covid-19, s-a descoperit că este o boală care poate fi tratată cu aspirină. 14.000 de pacienți au fost astfel tratați într-o singură zi. Ministerul Sănătății din Singapore a negat rapid vestea și spune că declarația nu este a lui.

  • @Emil Zmau
    ESTE UN FALS !
    „O „declarație” a Ministerului Sănătății din Singapore circulă pe rețelele de socializare și indică faptul că în urma autopsiei unei persoane care a murit de Covid-19, s-a descoperit că este o boală care poate fi tratată cu aspirină. 14.000 de pacienți au fost astfel tratați într-o singură zi. Ministerul Sănătății din Singapore a negat rapid vestea și spune că declarația nu este a lui https://www.moh.gov.sg/covid-19
    Video: https://bit.ly/3gkWVb5

  • Dl.Cristoiu , va urmăresc de foarte mult timp
    și rezonez de cele mai multe ori cu punctul dvs. de vedere. Astăzi trebuie sa va spun ca ați greșit făcând comentarii acide la adresa dr.Rafila . In pandemie toate structurile care se ocupa de aceasta ( CNSU , “Comandantul acțiunii” , etc ) acționează in baza unor prevederi legale aflate in vigoare . Intr-o ieșire publica dr. Rafila a spus ca mai întâi trebuie modificate prevederile legale astfel încât Ministerul sănătății sa coordoneze tot ceea ce tine de sănătate .in trei zile noul guvern nu a făcut nicio modificare legislativă așa ca activitatea merge după vechile prevederi . Am înțeles ca vreți sa-i “ tocati” , dar cu obiectivitate . Eu nu fac politica dar nu sunt indiferent la ce se întâmpla in România .

  • Domnule Cristoiu , sunteti ca adevarul juridic : rafinat , dar fara legatura cu adevarul obiectiv. Arafat rezolva prostia celor ce
    suna la 112 (ex folosim elicoptere ca sa coboram idiotii care se urca pe munte) si spala „rufele murdare” ale guvernantilor.

    Pandemiile de gripa sunt cel mai usor de tratat ; ptr oamenii civilizati nu este nevoie de vaccin.

    Un virus nu este o fiinta; EL EXISTA DOAR IN CELULELE UMANE/ANIMALE si se transmite prin FLUIDE UMANE. Deci fara contact cu
    aceste fluide : masca, distantare, igiena, dar si fara: plimbari in zone critice, sex, imbratisari, etc, chiar si la aplauze sar stropi,
    nu am avea viroze. (ex. in 1968 RO era „inchisa” si nu am avut pandemie Hong-Kong)

    Daca oamenii limitati nu inteleg si nu accepta?? Ati vazut in stampele vremii cum foloseau armata de ex in pandemia de holera.
    Cum aplici masuri restrictive in 2021?? Este greu si ptr dr.Rafila.
    Nota: daca acest virus nu ar bloca ATI-urile (ff scump) guvernantii i-ar lasa sa moara; si asa sunt multi.

    • Ca om limitat, care nu poate să înțeleagă și să accepte unele lucruri, ca iubitoare a ascensiunilor montane care a văzut de-a lungul anilor că nu doar „idioților” li se întâmplă să aibă nevoie de salvamontiști, jandarmi montani sau elicoptere, îmi iau îndrăzneala să vă spun: înainte de „etc.” nu se pune virgulă. O persoană așa educată ca dvs. știe acest lucru! Tastatura trebuie să fie de vină. (Mi s-a mai întâmplat și mie să mă trezesc cu virgule aiurea. Dar eu nu pot fi un exemplu. Dumneavoastră, da! Cel care a postat la 08,32 a pus și el virgulă înainte de „etc”.)

  • partidele din guvern ii vor castiga pe romani daca vor face ce e drept.
    facand ceea ce e corect isi vor gasi in popor un dusman.
    si, incet-incet, pentru ca povestea se pare ca e una de viata si de moarte, isi vor gasi un dusman de moarte.
    acu daca asta le e doribta…ce sa le faci?!

  • În 2 ani, cu 2 guverne incompetente maestru Cristoiu nu a fost așa de acid și rău ! I-a tratat cu blândețe ! Lasati-ii macar să învețe care este usa de la lift.

  • O sa ne dam seama curand ca Tataru a fost mai bun, este un puisor fata de Rafila. Tot ce spune Rafila sunt abureli, va face programul stabilit. Certificatul de vaccinare aplicabil cum spune doar in cresterea incidentei, va fi certificatul obligatoriu pentru intreaga populatie, valabil inclusiv in magazine alimentare.

  • Noul guvern pe care-l avem azi, a fost „tricotat” la repezeala ca urmare a ordinelor din afara. Ar fi util daca aia care ne reprezinta direct in UE, ar da informatii corecte, reale despre neintelegerile pe care le au ei intre ei,acolo la”brusel”. Rafila nu e cu nimic diferit fata de predecesorii lui din ultimii 31 de ani. Apare la TV de vreo doi ani si-i place.
    Sceneta jucata din Septembrie si pina azi, a fost repetata si pusa la punct doi ani buni, astfel incit alegatorii sa aiba si-o schimbare de stil, prea se juca dupa acelasi scenariu prost scris, iar „actorii” alesi nu faceau fata rolurilor…ba mai veneau si cu interpretari proprii si declaratii bombastice la care nu mai punea nimeni botu’.Deci schimbarea a fost comandata. Distragerea atentiei de la problemele reale a functionat din nou. Lumea uneori se mai uita si la ceva nou, asa ca sansa sa nu fie observate intentiile reale, creste. Cacarafat e un harap de afaceri.La natia lui, afacerea e totul.Afacerile trebuie sa iasa dupa cum vrea el,iar orice abatere de la drumul pe care-l vrea nu se produce decit daca-i iese mai mult si mai bine decit a gindit initial.Asa e natia lui si nimeni si nimic nu-l va shimba vreodata. Sub pretext de conferinte sau ce minte el acolo, pare ca e mai mult plecat din Romania,iar cind se intoarce in Romania imediat apare la TV cu declaratii, restrictii, indicatii si cu un comportament din ce in ce mai agresiv, turbat as zice.E ca si cind se screme sa-si justifice „iesirea” din tara. Asta e comportament de om care e aproape de tinta pe care si-a propus-o, sau i s-a dat ca misiune, trebuie sa o obtina, nu vrea s-o piarda , a se inneca ca tiganu’ la mal ar fi o umilinta grea pt el. Pe asta l-a desconspirat chiar Basescu…atunci cind acest cacarafat ales-bules a jucat sceneta demisiei si au iesit oamenii in strada sa-l sustina, apoi ca prin miracol a renuntat la demisie. Din clipa aia nu mi-a mai inspirat pic de incredere, credibilitatea lui s-a dus la WC, apoi intr-o conferinta, Basescu a scapat citeva vorbe care-l puneau pe cacarafat in alta lumina, aceea de lucrator infocat al altora. Sigur conferinta aia a lui Basescu e prin arhivele TVR pe undeva.De brambureala din sistemul medical se stie de ani buni. Tot in guvernul Basescu, cind Boc era prim, la sanatate a fost acelasi Atilla pe care Rafilla l-a laudat acum citeva zile.Cred ca era 2009-2010 daca nu ma lasa memoria, cind acest Atilla a inchis multe spitale din tara, pe motive financiare,eu zic nejustificate,si-n timp ce in anumite zone au murit oameni pe trotuar in fata lantului cu lacate de pe poarta spitalului,in Harghita si Covasna domnu’ ministru Atilla pompa bani si imbunatatiri, iar in alte zone dadeai cu tunu’ sa gasesti spital pe o raza de minim 100 Km. Nici ambulantele nu stiau atunci ca anumite spitale au fost inchise.Deci cind vezi astfel de bulibaseala intr-un sistem cheie cum e sistemul de sanatate,nu ma mai mira deloc „ca cacarafat” si-a construit propriul imperiu care-l avantajeaza din multe puncte de vedere. E innebunit dupa informatii, e un shmecher cum rar intilnesti, el nu cere, el informeaza, sugereaza, explica,totul ducindu-l spre obtinerea lucrurlui ala pe care a pus ochii.Nu e nimic intimplator din ce-a facut, totul are un scop, iar casa piarda controlul acum ar fi o tragedie pt el. Eu nu-l vad bun profesionist cum il lauda rafilla, da’ ma rog, pupincurismu’ necesar in anumite situatii poate fi trecut cu vederea.Cacarafat a facut achizitii grele, inclusiv 15 elicoptere pt care a platit mai mult decit trebuie. Nu exclud o alta aparitie televizata in care va da detalii despre acest contract,in numele transparentei si ce alte minciuni o sa-i mai bese mintea aia de tilhar.Eu as vrea sa stiu cu cine se intilneste el cind merge in afara tarii, ca se pare ca merge des. E un film cu Benedict Cumberbatch numit „The Courier” pe care vi-l recomand. Stilul nu cred ca e schimbat major in ce-l priveste pe cacarafat. Apoi, daca aveti timp, uitati-va la link-urile astea si-o sa va reamintiti teatrul de atunci: https://www.mediafax.ro/social/raed-arafat-a-demisionat-am-obligatia-sa-avertizez-sa-nu-tac-iesind-din-ministerul-sanatatii-voi-putea-apara-mai-bine-sistemul-de-urgenta-9137805
    https://www.national.ro/news/raed-arafat-a-demisionat-din-functia-de-subsecretar-de-stat-118705.html
    https://playtech.ro/stiri/raed-arafat-anunt-oficial-despre-demisia-sa-ce-a-raspuns-atunci-cand-a-fost-intrebat-daca-va-pleca-din-functia-pe-care-o-detine-404988
    https://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/222137/raed-arafat-si-a-depus-demisia.html
    https://www.petitieonline.com/demisia_lui_raed_arafat_din_cele_7_funcii_deinute
    https://ziare.com/liviu-dragnea/stiri-liviu-dragnea/liviu-dragnea-raed-arafat-critici-1712656
    https://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/castigatorii-contractelor-achizitie-echipamente-protectie-lista-firme-infiintate-2019-activitati-comert-alimente-bauturi-companii-bilant-intermediari-2-angajati-lista-completa-firmelor-19018907
    https://adevarul.ro/news/politica/va-romania-imbogatitii-pandemia-coronavirusn-1_5e7fe66a5163ec427145c0fa/index.html – cind te gindesti ca articolul asta e din 29-Martie-2020…
    Deci pina la urma cine-i cacarafat de fapt?Vad ca-i joaca pe toti in foi de vitza si-i place sa le astupe gura. Asa ca nu doar guvernul prezent e plin de cacaciosi, de 31 de ani sint la fel de cufuriti, doar ca la unii se vede mai mult, la altii mai discret.In final sint toti o apa si-un pamint. Nu cred sa existe vreun mahar ales in Romania, in stare sa explice cum de-l tot scapa printre „gegete” pe unsurosu’ asta de cacarafat????Asa prosti sint toti?Sau asa-s ordinele?Daca-i ordin, cine-l da?Saltul asta pe care cacarafat l-a facut de la Ministerul Sanatatii la MAI mi se pare cusut cu ata alba. Acolo aveau unii nevoie de el?Ca se pare ca-n bulibaseala asta de 31 de ani, i-a fost usor sa-i imbrobodeasca cu vorbe goale pe toti,sau i-a speriat pe toti. Indiferent unde-i adevarul, doar o suspiciune neglijabila daca pluteste deasupra cpaului unui individ care are acces la informatii de stat, acel individ nu mai are ce cauta in functia respectiva. Ca platitor de taxe, as vrea ca aia „alesi” sa-mi protejeze interesele, sa-si faca datoria in asa fel incit indivizi cum e cacarafat sa nu mai urce prin shmecherii acolo unde-i acum. El ocupa 7 functii in prezent. Cum poate fi eficient un om cu 7 functii?Cum isi duce la indeplinire fiecare sarcina de serviciu? Cite o functie pe zi? Deci e treaba serioasa sau acele functii nu-s necesare? Vad ca e Presedinte al Comitetului National Ebola. Ce sa inteleg?Dupa pandelia prezenta cu gripa descrisa ca „perversa, dusman invizibil, periculoasa, parshiva, etc”, urmeaza Ebola? Ce sintem?Laborator?Cimp de testare?Ce sintem. Nimic nu mai pare la intimplare cind te uiti la CV-urile unora si la ce cursuri de pregatire au facut….sa vezi de nu si-or scoate toti CV-urile de pe internet…Mare minune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *