CCR a anulat întregul proces electoral cu privire la alegerea președintelui României. Guvernul va stabili noua dată a alegerilor, iar procesul electoral va fi reluat în integralitate

Un îndemn la nivelul planetei: „Întoarceți lumea la loc!”

Dacă vă uitați cu atenție cum a ajuns viața noastră, veți observa că ea este întoarsă pe dos. Bucuria dintre oameni a dispărut, figurile oamenilor nu mai sunt nici ele vizibile, confortul nu mai este ce a fost, școala are obligații sanitare, iar spitalele și-au abandonat pacienții în brațele disperării. Polițiștii fac demonstrații în loc să protejeze demonstrațiile, ne conduc oameni nereprezentativi, liniștea firească de la granițe a dispărut și ea. Și așa mai departe. Mai sunt multe lucruri pe dos, dar nu vreau să vă întristez cu totul și sigur le știți.

Mă grăbesc însă să vă comunic antidotul universal. Îndemnul „Întoarceți lumea la loc!”
25 Gerar, adică data în care pun aceste cuvinte, unul după altul, este trecut, nu întâmplător, în calendarul mondial drept Ziua pe dos. Pe alte meridiane se spune „Opposite Day”.

Una dintre primele referiri la Ziua pe dos sunt legate de o declaraţie foarte confuză din 1928 a preşedintelui american de atunci, Calvin Coolidge. Când a fost întrebat dacă va candida pentru un al doilea mandat, acesta a declarat: „Nu aleg să candidez”, ceea ce a făcut ca toată lumea să se întrebe dacă nu a vrut să spună de fapt contrariul.

Oamenii au prins firul și de atunci îl tot fac ghem.
Ia cina în loc de micul dejun, spune la revedere în loc de bună ziua, se poartă hainele de-a-ndoaselea şi ne amuzăm de reacţiile oamenilor! De ce? Pentru că este Ziua pe dos, o sărbătoare amuzantă, înrudită cu Ziua păcălelilor, când poţi face şi spune invers decât ar trebui. Există însă şi un paradox: din punct de vedere tehnic, această zi nu poate exista, pentru că dacă o numim aşa, din cauza regulilor jocului, ea ar fi opusul a ceea ce spunem, adică nu ar fi o zi pe dos, ci una normală.

O altă versiune a cercetătorilor acestei istorii arată că Ziua pe dos (OppositeDay) îşi are originile într-un joc pentru copii care presupune ca micuții să facă sau să spună opusul a ceea ce ar zice sau face în mod normal.

Acum, totul a devenit o sărbătoare populară, în special în rândul copiilor, care se bucură de absurditatea situaţiilor create atunci când spui lucrurile invers. Ziua pe dos necesită dexteritate mentală, o minte ageră şi abilitatea de a folosi cuvinte în modalităţi inedite.

Ziua pe dos este și subiectul foarte gustat din primul episod al serialului „SpongeBob Pantaloni Pătraţi”, unde protagonistul decide că toată lumea ar trebui să se poarte pe dos, ceea ce duce la un haos total. Pe de altă parte, în pelicula de succes „Opposite Day” (producție 2009), copiii devin adulţi, iar adulţii devin copii.

Cam asta e. Dar conform principiului că o imagine face mai mult decât 1000 de cuvinte, vă propun și eu două fotografii. Nu una singură. Două fotografii propuse de Reuters în care lumea este întoarsă.
Deci, nu uitați și promovați azi și mereu îndemnul „Întoarceți lumea la loc!”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *