CCR a anulat întregul proces electoral cu privire la alegerea președintelui României. Guvernul va stabili noua dată a alegerilor, iar procesul electoral va fi reluat în integralitate

Un jurnalist american care l-a susținut pe Snowden și New York Times pun la îndoială „masacrul” de la Bucha

De mai mult de o lună, comunicarea publică despre situația din Ucraina s-a făcut exclusiv pe principiile propagandei de război, mult diferită față de propaganda obișnuită. Rechiziționarea televiziunilor de știri de către Regimul militar Iohannis, cenzurarea și autocenzurarea au făcut ca publicului să i se ofere doar produsele PSYOP. Pe plan mondial au apărut și voci care, cu argumente, spun și altceva decît propaganda de război. La rubrica Războiul, dincolo de propaganda de război, cristoiublog.ro va găzdui puncte de vedere din lume, dar și din România care se supun numai și numai Datoriei de a spune Adevărul.

Articol preluat de pe flux24.ro

Fotografiile și videoclipurile din orașul ucrainean Bucha care au fost postate de autoritățile de la Kiev sunt „fără context și dovezi” afirmă jurnalistul și avocatul american Glenn Greenwald, care l-a asistat pe Edward Snowden să scurgă informații despre programele globale de supraveghere publică.

„Este foarte alarmant să urmăresc oamenii care ar trebui să știe mai bine să vadă câteva fragmente de fotografii și videoclipuri postate de unul dintre guvernele care luptă în război, apoi lasă repulsia lor emoțională valabilă să-i conducă să proclame că este timpul pentru al treilea război mondial. Nimeni nu este imun la manipulările rețelelor sociale,a subliniat Greenwald, comentând apelurile făcute de unele instituții de presă americane în legătură cu videoclipurile, care, potrivit Kievului, dovedesc crimele trupelor rusești la Bucha.

„În contrast puternic cu experții de pe Twitter dornici să înceapă cel de-al treilea război mondial, cerând din punct de vedere emoțional ca SUA să intre în război cu Rusia din cauza fotografiilor și videoclipurilor îngrozitoare, dar fără context și dovezi, postate de oficiali ucraineni, NYT [New York Times] este laudabil. aplică scepticismul”, a adăugat jurnalistul. New York Times a spus în articolul său că „a fost imposibil să se verifice în mod independent afirmațiile Ministerului Apărării al Ucrainei și ale altor oficiali”.

„Dacă ultimii 20 de ani ne-au învățat ceva, este că rezultatele monstruoase sunt inevitabile atunci când propaganda de război nu poate fi pusă la îndoială sau contestată și când neoconilor li se permite să conducă dezbateri de politică externă fără disidență. Îndepărtează. Este obligația tuturor să nu permită asta, ” spune Greenwald.

„Pentru a pune lucrurile într-o anumită perspectivă, numărul oficial de morți civili după primele 6-8 săptămâni de invazia americană a Irakului a fost de peste 8.000.Numărul morților civili în Ucraina este puțin peste 1.000”, a subliniat el.

Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că Forțele Armate Ruse au părăsit Bucha, situat în regiunea Kiev, pe 30 martie, în timp ce „dovezile crimelor” au apărut abia patru zile mai târziu, după ce ofițerii Serviciului de Securitate ucrainean au ajuns în localitate. Ministerul a subliniat că, pe 31 martie, primarul orașului Anatoli Fedoruk a confirmat printr-o adresă video că nu există trupe rusești în Bucha. Cu toate acestea, nu a spus niciun cuvânt despre civilii împușcați pe stradă, cu mâinile legate la spate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Un jurnalist american care l-a susținut pe Snowden și New York Times pun la îndoială „masacrul” de la Bucha”

  • O minciuna dovedita discrediteaza un leader pe veci.
    Daca Bucha este o minciuna, atunci nici o suferinta reala a ucrainienilor nu va mai fi crezuta.

    Denazificarea Irakului a fost mai sangeroasa totusi…

  • Buna ziua Dl. Cristoiu,

    In spiritul libertatii la exprimare care va caracterizeaza si pe care o apreciez, as dori sa comentati urmatorul text, publicat de Ria Novosti in data de 03.04.2022 : https://ria.ru/20220403/ukraina-1781469605.html (pt traducere click dreapta „translate to English”). Consider ca este in interesul cititorilor blogului dvs sa afle si parerea unei agentii de presa mari din Rusia cu privire la solutionarea eventuala a conflictului din Ucraina.
    Multumesc in avans,
    Victor

  • Asistăm la un război care se poartă cu internetul și televiziunea.Un război în care lumea care a stat în fotolii in fata telefonului,calculatorului,televizorului și a pătruns în lumea 3D ,a jocurilor și realității virtuale crede că așa se va întâmpla și dacă va intra în război.Ar trebui toți să fie mai atenți la lumea de film prezentată de către un actor care vrea cât mai multă participare dar nu în săli de cinematograf ci mai degrabă că participanți direct în teren .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *