Nicolae Ciucă: O să stabilim liniile de efort pentru perioadă imediat următoare, astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să putem să avem bugetul finalizat și aprobat, așa cum am discutat

Un Memoriu şi mai multe răspunsuri

I s-a răspuns după cum urmează:

Preşedinţia României
„Scumpul meu prieten,
Te rog să mă scuzi că nu ţi-am putut răspunde imediat. Memoriul tău mi-a fost adus de la Poartă cu întîrziere (Pentru asta i-am dat pe toţi afară). M-am aşezat imediat să-ţi scriu, dar între timp, secretara a băgat capul pe uşă şi mi-a spus că preşedintele Americii a sunat pînă acum de mai multe ori, precizînd că e ceva urgent.
I-am spus să răspundă că nu sînt aici. Sînt plecat în ţară, pe un canal din Delta Dunării, unde mi s-a raportat că s-au ivit nişte extratereştri.
Nu voiam să fiu întrerupt din redactarea scrisorii către tine.
După un timp, secretara a revenit, zicîndu-mi că preşedintele american insistă, deoarece e vorba de ceva extrem de urgent.
Ceva de care depinde pacea lumii.
I-am răspuns că răspunsul la Memoriul tău e mai important decît pacea lumii.
N-am apucat să scriu cîteva rînduri, că secretara a intrat iar, zicîndu-mi că preşedintele Americii i-a spus că o să aştepte la telefon pînă cînd o să termin eu de lucru.
M-am gîndit imediat că trebuie să-i răspund, deoarece făcea adiţionale.
Şi m-am întrerupt din scris.
Te pup cu drag,
Preşedintele României.
PS. Îţi trimit alăturat poza mea de cînd eram pionier. Nu-i aşa că eram o dulceaţă de băiat?”

Partidul de guvernămînt
„Partidul nostru s-a preocupat şi se preocupă în continuare de ridicarea nivelului de trai al tuturor cetăţenilor ţării.
În acest sens, au fost luate următoarele măsuri” (urmează 100 de pagini, în care sunt înfîţişate pe larg măsurile de protecţie socială luate de guvern, de fapt, capitolul 3 din Cartea Albă a Guvernării, răspuns la Cartea Neagră a Guvernării, realizată de principalul partid de Opoziţie).”

Principalul partid de Opoziţie
„Actualul regim se prăbuşeşte. Prin buzunarele românilor suflă vîntul. De aia românii au şi renunţat la buzunare.”
(Urmează 100 de pagini în care sînt denunţate măsurile de protecţie socială pe care nu le-a luat guvernul, de fapt, capitolul trei din Cartea Neagră a Guvernării).
„Ţara merge într-o direcţie greşită.
Împreună cu tine, alături de tine, s-o întoarcem din drum!”

Partidul Românilor cu Pieptul de Aramă
„Scumpe, brav român,
Am citit cu mare emoţie strigătul tău de autor în care ne descrii suferinţele tale de străin în propria-i ţară.
Nu dispera!
Cînd vom ajunge noi la Putere, România va fi a românilor şi nu a străinilor care s-au năpustit ca lăcustele asupra ei.
Îţi trimitem alăturat partitura cîntecului Noi sîntem români.
Să-l murmuri în clipele de deznădejde, împreună cu corul şi orchestra Filarmonicii „George Enescu”.”

Parlament
„Urmare a Memoriului dumneavoastră prin care ne aduceţi la cunoştinţă că vă doare capul, vă precizăm:
Adresaţi-vă Ministerului Sănătăţii!”

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3

3 comentarii pentru articolul „Un Memoriu şi mai multe răspunsuri”

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog