Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Un mesaj care-mi spune că Eugen Teodorovici știe el ce știe despre șansele sale de a ajunge președintele PSD

Invitatul interviului de joi, 2 iulie 2020, de pe cristoiuTv a fost Eugen Teodorovici.
Trei au fost motivele pentru care am ținut ca fostul ministru de Finanțe, căruia i-am zis de-a lungul discuției de o oră și ceva, domnule ministru, în maniera consacrată de perioada interbelică, de a te adresa unui fost ministru cu: domnule ministru, chiar și dacă acesta ar fi reținut de Siguranță:

  1. Imaginea de client de seamă al discotecilor, în circulație masivă în opinia publică. Așa cum am procedat cu mulți alți invitați, am vrut să mă conving dacă această imagine e falsă printr-un dialog față-n față cu invitatul, potrivit învățăturii mele de autor de interviuri că un interviu e pentru mine turnesolul prin care mi se dezvăluie personalitatea unei personalități.
  2. Punctul de vedere al unui specialist despre Planul de Investiții și Relansare Economică, produs al parteneriatului dintre Președinte și Guvern, și lansat în cadrul a ceea ce s-a vrut a fi o manifestare publicitară de proporții, în realitate un priveghi cu SPP-iști vigilenți și măști inutile.
  3. Poziția unui lider PSD din Gruparea adversară lui Marcel Ciolacu despre Congresul PSD, pe zi ce trece un vis tot mai îndepărtat pentru membrii și simpatizanții partidului.

Imaginea de șturlubatec i-a fost creată lui Eugen Teodorovici – potrivit interlocutorului – de o mașinărie de vorbe pusă în mișcare încă de pe vremea lui Traian Băsescu. Nu știu cum e în realitate Eugen Teodorovici. Știu însă că interviul mi-a revelat un politician serios, un familist convins, înzestrat cu o luciditate a analizei mai puțin întîlnită la politicieni, de regulă cațavencieni logodiți cu ricăventurieni. Eugen Teodorovici e un dușman declarat al unanimităților tipice partidelor postdecembriste. Explicația dată fenomenului m-a surprins prin acuitatea analitică. E vorba de credința, moștenită de la PCR, că o decizie luată de un partid, dacă nu poartă pecetea unanimității, e lipsită de șanse de aplicare. O prostie, zice Eugen Teodorovici, pentru că în democrație importantă e majoritatea lui jumătate plus unu.

Eugen Teodorovici m-a convins că Planul ivit din parteneriatul Klaus Iohannis – Guvernul Meu 2 nu diferă prea mult de Planurile marxist leniniste privind instaurarea Comunismului pe planetă. Contrar a ce se crede, în 1989 în Europa de Est nu s-a prăbușit Comunismul, ci Socialismul. Lecțiile de învățămînt politico-idelogic țineau să avertizeze că masele populare construiesc deocamdată Socialismul. Comunismul rămîne visul de aur al omenirii. Cum și cînd avea să se împlinească Visul de aur al omenirii? Cînd istoria va decide asta. Așa și Planul întins pe 30 de ani al Guvernului în parteneriat cu Klaus Iohannis. El ar urma să se îndeplinească doar cînd va decide Istoria. Să consumi timp, energie, vorbe și măști pentru a lansa un Plan care ar urma să se îndeplinească pe parcursul a 30 de ani presupune o uriașă încredere în Istorie ca ibovnica ta. Pentru că de Istorie va depinde dacă peste 30 de ani PNL va fi la Guvernare, iar Klaus Iohannis, în libertate. Eugen Teodorovici a sesizat în interviu principala slăbiciune a Documentului. Mărețele obiective, inclusiv rețeaua de autostrăzi care va împînzi România, ar urma să fie finanțate dintr-o singură sursă:
Banii de la UE.

Acești bani sînt deocamdată pe hîrtie. Pe hîrtie neagră, ca să fiu în acord cu tendințele din America de a scoate albul din dicționare. A oferi românilor un Plan de împliniri dependente exclusiv de niște bani care nici măcar n-au fost aprobați e ca și cum – zic eu și nu Eugen Teodorovici – un nepot și-ar face planuri de trai de lux cu banii moșteniți prin testament de la unchiul care o să cadă cîndva cu avionul.

Partea cea mai interesantă a interviului a fost cea despre situația din PSD în perspectiva Congresului. Așa cum s-a văzut și din interviul dat cristoiuTv de Codrin Ștefănescu, Eugen Teodorovici e cerut drept candidat la președinția PSD de Gruparea anti-Ciolacu din partid. Această grupare reproșează conducerii interimare în frunte cu Marcel Ciolacu o bunăvoință suspectă față de Guvern și mai ales față de Klaus Iohannis. În timp ce președintele, deraind de pe șinele constituționale, nu ostenește a ataca PSD, a jigni electoratul acestui partid, a-l insulta chiar, conducerea interimară continuă să-i trimită bezele. Despre aceste reproșuri aduse lui Marcel Ciolacu, reproșuri care sînt și ale multor ziariști, revoltați de refuzul PSD de a-și îndeplini îndatoririle de partid de Opoziție, am mai scris. Am susținut că nu e vorba de un blat, ci de o politică înțeleaptă, menită a-i lua lui Klaus Iohannis pretextul de a stîrni ura față de PSD. Argumentele Grupării Teodorovici sînt și ele demne de luat în seamă. Mai întîi pentru că președintele și premierul continuă să dea PSD cizme în bot, deși PSD întoarce mereu și celălalt obraz. Asta pune electoratul PSD într-o situație complicată. Acesta vede că președintele dă cu parul într-un partid care în alte împrejurări l-ar fi suspendat de mult pentru asta. Vine apoi scorul electoral. Deși în Opoziție față de un Guvern care pentru prima dată în postdecembrism jefuiește pe față avuția națională fără a catadicsi măcar să salveze aparențele, PSD nu crește în sondaje. Nemulțumirea crescîndă față de regimul Iohannis nu duce la creșterea încrederii în PSD. Chiar dacă politica de pupicuri angajată de actuala conducere are rațiuni de pragmatism politic, atacurile Grupării Teodorovici sînt pe zi ce trece tot mai convingătoare.

Sub acest semn, Eugen Teodorovici mi-a confirmat în interviu că se va înscrie în cursa pentru șefia PSD indiferent de formula de Congres și de alegere impusă de conducerea restrînsă de acum. Eugen Teodorovici m-a convins că va candidat. Domnia sa e un adversar al felului în care conducerea interimară propune desfășurarea Congresului (online) și alegerea (prin Moțiune). Cu toate acestea la solicitarea mea, Eugen Teodorovici n-a folosit nemulțumirea față de propunerile conducerii interimare ca pretext pentru a nu mai candida.

Voi candida cu orice preț.
Un mesaj care-mi spune că Eugen Teodorovici știe el ce știe despre șansele sale de a ajunge președintele PSD.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Un mesaj care-mi spune că Eugen Teodorovici știe el ce știe despre șansele sale de a ajunge președintele PSD”

  • E foarte bun, rrrr-it, dar baiatul ala care concura cu doamna D.(bacalaureat 2020 – vezi doamna T.) la vechiul congres e chiar bun.
    Ce s-o fi intamplat cu el ?!
    Fred Vasilescu

  • Pe cine reprezenta Marcel Ciolacu atunci cînd s-a dus la fosta presedintà a PSD ului sà-i cearà demisia ? El reprezenta PE CINE ?
    Pe cine reprezenta el în aceastà Loviturà de Palat ?

  • Întrebare pentru adminul acestui blog: comentariile sunt găzduite integral de cristoiublog.ro sau secțiunea face și post forward cu vreo platformă internă a băieților veseli de la Bălăceanca? 🙄

  • Romania este un experiment totalitar de proportii in care oamenii simpli (si prosti pe masura) nu inteleg practic ce li se intampla, faptul ca sunt cobaii unor practici totalitare unice in lume in care sunt retinuti, arestati, anchetati, bagati cu forta in spitale de tortura si altele de asemenea.
    Scopul? Introducerea neo-marxismului cu forta mai intai in Romania, apoi la nivelu intregii Europe, apoi la nivelul intregii planete.
    Nimeni nu mai vorbeste de vreun sistem democratic, tot ce conteaza e abuzul statului in raport cu cetateanul. In aces
    Tupeul acestor baieti de la PNL este nemasurat.. Baga populatia in spitale cu forta, apoi vor ca lumea sa vina si sa-i voteze, ceea ce este paradoxul nesimtirii ridicat pe cele mai inalte culmi.

  • Sa auzi din 10,10minute la radio,,Poarta masca,, sa-l mai auzi pe Smiley cantand ,,Va fi bine,,sa-l mai auzi la radio pe Ciolacu,nici nu stiu daca a fost prezent.Tot ce stiu e ca nu am ce sa caut la vot.Oricum chestia cu Mergeti la vot este minciuna cand eu sunt un votant captiv

  • Când inteligentii din CEX-ul PSD îl vor desemna prin vot pe Orlando drept presedinte PSD, vor aparea inevitabilele discutii ca narcisistul asta este omul statului paralel, ca Viorica, Ciolacu etc. Vom deduce fara prea mare greutate ca toate personajele din conducerea PSD sunt oamenii serviciilor, n’est-ce pas? Vajnic partid, nu gluma!

    • Ai și tu o grija pe lumea asta..PSD. ”Vom deduce fără prea mare greutate” ca ești un securist din tabăra cealaltă!!!

  • nu prea cred ca vor fi. mai intai pentru ca trebuie respectata ‘dinamica dorintelor’, iar mai apoi pentru ca Nivelul e cu ‘stare de echilibru’, care…’se cere’, adica se cere sa faci…pace, nu baile despre care vorbesti.
    tot asa cum nu exista Unificare fara ca, mai intai, cele care s-au unificat sa fie…dorintele, fix asa nu poate exista un dezechilibru intre unificarea de pe Pamant si cea din Cer. daca in Cer e ceva ce trebuie sa rasara, pai va rasari!, punindu-ti la indoiala procesul unificator.

    • Care e „dinamica dorintelor”? Cum vezi tu ca populatia asuprita sa imbratiseze de buna voie noua ideologie, sa adere cu inimia deschisa la sistem?

      • pai…se porneste de la faptul ca poporul va adera de buna voie, si abia dupaia stam sa ne gindim…cum o sa faca asta?!:)))

        daca nu e cu ‘de buna voie’ e cu ‘silit’, daca e cu ‘silit’ e cu Reactiuni, daca e cu Reactiuni nu e cu desavarsire.
        pai…e! cu desavarsire!:))), ca civilizatia asta va tinde sa se desavarseasca, ( tot asa cum infinit tinde catre zero, adica va tinde matematic, treaba clara ), prin urmare nu e cu Reactiuni!:))

        unde se naste Prezentul?…pai Gestatia Prezentului e..in Viitor, iar Viitorul e Cosul in care se aduna toaaate dorintele. deci de cind e omul pe planeta asta. unele dintre ele s-au implinit, altele nu, ramanand neimplinite pina azi, vezi Nemurirea, iar ele, neimplinite fiind, s-au transferat in grija civilizatiei urmatoare, si a celei care i-a urmat, etc, ca ce altceva e civilizatia asta daca nu o suma a tuturor celorlalte civilizatii? ( o suma a dorintelor implinite si o suma a dorintelor neimplinite )

        • prin urmare traseul e urmatorul: dorinte-viitor-prezent.
          stapinul Prezentului e stapinul Dorintelor.
          cel care va stapainii dorintele oamenilor va fi stapinul Prezentului, adica stapanul Realitatii.

          • tu tot povestesti despre imputinarea populatiei planetei, cu…sute de milioane, miliarde…etc
            daca ar fi fost posibil…era deja implementata povestea!:)))
            nu e posibil, ca de oameni scapi!, dar…ce te faci cu dorintele lor…dorite si ramase neimplinite, si pe care, cu plenara grija!, le poarta insusi Universul, deci e treaba absoluta la mijloc. unde mai pui ca, facind asta, au ramas si nedorite unele dorinte, ca daca dispar atitia oameni…brusc, cine sa le mai doreasca?!:))), cu toate ca oamenii aia erau capabili s-o faca.
            deci…nimic mai greu, poate, decit ‘dinamica dorintelor’, ca vine la pachet cu generatorul dorintelor, care e omul:)))

          • Unificarea va fi un Efect, nu o Cauza,
            ea s-a manifestat, mai inainte, in ‘dinamica dorintelor’,
            si care a permis o intrare in armonie a dorintelor,
            adica o imputinare a dorintelor…taman bune de dorit,
            …deci…in mod natural si a oamnilor care urmeaza sa se nasca, ca…daca nu mai sint dorinte de dorit…in Viitor, pe motiv ca pot fi dorite toaaate azi!, nu va mai fi ‘cerere’ de oameni pe Pamant, deci…nici ‘oferta’!:)))

            asta mai spune ceva, ca la un moment dat toti oamenii vor fi…aici, in Realitate,
            si ca…se spune…insarcinate fiind, vai de femeile care vor prinde acele vremuri, pentru ca…de unde nastere daca toti oamenii sint deja…aici. alta treaba complexa.

          • dar…’unificarea dorintelor’ e deja in plin proces de insurubare in Civilizatie, pentru ca oamenii…deja isi doresc dorinte care tind sa aiba acelasi numitor comun, …treaba fundamentala pentru implinirea Unificarii. ( Globalizarea e deja un proces incheiat, orice discutie despre Globalizare e lipsita de fundament. Globalizarea a fost un proces cantitativ, Unificarea… dinamicilor poate fi rezultatul exclusiv a unui proces calitativ, care e initiat la nivel de individ, si care vizeaza exclusiv ‘dinamica dorintelor’ si armonia aferenta. Macro…era terenul Globalizarii, Unificarea e un proces la nivel micro, la nivel de individ…)

          • in Definitiile pe care le folosesc cei care conduc…s-a schimbat ceva, in mod fundamental, altfel nu prea se poate:)

            ce-o fi mai important, pentru ei, azi?!
            …sa sa intimple ceea ce vor ei?
            sau
            …voia lor sa fie…una…cu ceea ce urmeaza sa se intimple! :)))

            importanta e cunoasterea despre viitor, dar obtinuta matematic!:), creca…

            probabil cel mai puternic conducator al lumii e cel care poate alege ca voia lui sa fie una cu…Viitorul :)))
            deci e de luat in calcul si faptul ca Placerea are dinamica ei si…pina si ea urmeaza o cale fibonacci, prin urmare Placerea pe care o cauta cei care conduc, azi, e ea insasi la Nivelul…potrivit vremurilor:)

          • cheia vremurilor e…Nemurirea.
            Promisiunea Nemuririi o poarta Computerul Cuantic.
            Computerul Cuantic e povestea ‘Tot timpului’, adica a insusi…Timpului, de la…Alfa pina la Omega.
            Computerul Cuantic e..scara pina la Cer, pentru ca el acceseaza Granita Creatiei si dinamicile care se intimpla exclusiv pe Granita, Timpul fiind una dintre ele.

          • deci cheia vremurilor e Computerul Cuantic. ca sa stii cum sta Civilizatia e suficient sa privesti procesul de cercetare-inovare aferent Computerului Cuantic, care e singurul translator al dinamicilor Granitei Universului pe limba Realitatii, el putind…indesa…Timpul, adica…Tot timpul!, adica tot timpul din Univers…in ‘timpul lui Planck’, chestie intr adevar tare de tot.

          • om VS altom
            Vesnicie VS Nemurire
            Natura VS Civilizatie

            …dar in final povestea e..raspunsul la intrebarea clasica:)), A fi… sau a nu fi?!
            adica: ‘A fi SI a nu fi’ :),
            esenta raspunsului fiind E!, adica ‘Eu Sint Cel Ce Sint’
            :)))…

  • Și totuși E.Teodorovici are mari șanse dacă va reuși să convingă găștile ca să nu spun grupurile create în jurul baronilor locali. Are mai mult curaj decât dl Ciolacu care uită că PSD se află momentan în opoziție ce pare a fi mai mult decât temperată, mai degrabă temătoare.
    Ca fost ministru al finanțelor a luat decizii bune deși la prima vedere păreau fanteziste. A știut să inspire încredere fără a inspira românilor panică și ură fiind fața zâmbitoare și plăcută a unui ministru de finanțe.
    Ca oricărui candidat la un concurs îi doresc succes.

  • N-am incredere in Teodorovici. E un personaj imbecil, cretinoid, fara viziune, un june care, desi si-a dat cu gel, tot n-are succes la femei.
    Cum spuneam, Orlando a vrut, dupa mintea lui, sa faca o reforma a ANAF in 2018 si a facut-o in cel mai romanesc stil posibil – a creat o platforma online de depus declaratia unica in 2018 dar, culmea eficientei romanesti, n-a creat si o posibilitate de plata cu cardul a taxelor si impozitelor declarate in SPV. Asa ca, timp de 2 ani romanul a depus declaratia online tot la etajul 2 ca si pana acum, iar pentru plata s-a ingramadit in cel mai bun caz la Trezorerie..
    Asa ca.. nu cred ca se poate vorbi ca acest personaj stupid – Orlando Teodorovici – sa candideze pentru ceva in partid sau in statul roman.

    • Ti se pare ca Viorica-Vasilica a fost mai putin stupida?! Pai, „Domnia sa” a fost votata de CEX al PSD si ca presedinte de partid si drept cel mai bun candidat pentru cursa prezidentiala.

  • Comunismul… Pur…exista deja! E insasi Natura!

    Comunismul pe care-l cauta…de voie sau de nevoie, Civilizatia, ca punct de sprijin al exprimarii sale desavirsite,
    care si el e o exprimare care tinde sa fie pura!, e Oglindirea Comunismului Pur.
    e…’AntiComunismulPur’, asta fiind un Comunism Pur…intors pe dos.

    Civilizatia, desavarsindu-se, arata…ca Natura, cum altfel, atita tot ca e o Oglindire, o Imagine in oglinda a Naturii,
    ( de oglindit se oglindeste ‘ce se vede’, adica doar Pamantul, adica…trupul Naturii, …suflelul ei, adica Cerul Naturii, fiind inaccesibil Matematicii,
    ca Matematica e doar Oglindirea…Amprentei Iubirii )
    Natura fiind Comunismul…Pur, Civilizatiei ii revine imaginea din Oglinda a Comunismului Pur. daia am zic ca pe masura Civilizatiei e AntiComunismulPur.

    • AntiComunismulPur e o exprimare pur Matematica, el fiind Definit…exclusiv matematic.
      Comunismul Pur, adica Natura, e o exprimare a Iubirii.
      Matematica e clona Iubirii.

      Comunism Pur/Iubire…VS…AntiComunismPur/Matematica

      • AntiComunismulPur, fiind o exprimare eminamente matematica, proiecteaza asupra ‘omului nou’, adica asupra Altomului o structura…robotizata, ca altfel…cum ai putea urma o ecuatie de miscare definita matematic?!
        de unde rezulta ca Altomul, adica ‘noul om’, e…macar! un hibrid om-masina:)).
        …Teoretic!:)))

        • Asta ar fi culmea.. ca noul android biologic sa mai aiba si idei si sentimente.. eventual sa faca sex prin USB, dupa ce masina centrala ii incarca programul specific. In privinta comunismului.. omul simplu nu a respins niciodata ideea de dictatura comunista cat timp nivelul lui de trai, oferit la schimb (cum altfel) a fost ok. Drama Romaniei si a 80% din restul planetei este ca nivelul de trai al omului simplu, la incheierea capitalismului, este de toata jena – nu-i ajung nici banii de mancare de azi pe maine, iar de siguranta zilei de maine, nu mai vorbesc – este egala cu zero. Asa ca modelul comunist, globalist, trebuie sa vina urgent cu un nou model de nivel de trai care sa convinga.. Omul e in primul rand o fiinta animalica (casa, masa, siguranta) si mai apoi una sociala care poate fi robotizata.
          Deci, trebuie papica asigurata intai, apoi filozofia… Cum era de asteptat Stapanii Planetei vor sa puna din nou carul inaintea boilor, certificatul digital inaintea nivelului de trai, ceea ce este aberant.
          Masinistii vor avea de furca cu poporul din motivele expuse mai sus – asta ti-o garantez. Vor fi bai de sange, o sa vezi.

          • vad ca in timp ce scriu, ceea ce scriu…dispare:)) tre sa te misti rapid:))
            nici papica fara filozofie, nici filozofie fara papica, dar…creca filozofia e prima, pentru ca Civilizatia nu e Natura, deci trebuie priceput ce e ea, mai inainte de orice alt pas:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *