Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Un milion de kilometri de minte

Populația ar face bine să nu mai iasă din casă. Numai așa poate supraviețui potopului de porci zburători cu miliarde în coadă, miilor de kilometri de autostradă care o să pice din ceruri, declarațiilor președintelui țării și comunicatelor strategice care bagă lumea în răcori. Președintele susține că sistemul de impunere a restricțiilor a fost stabilit de „experți recunoscuți de la noi”, pe baza unor criterii obiective. Domnia sa mai crede că „nu există niciun sistem perfect în pandemie, însă, până în momentul de față, se vede că aceste criterii au reflectat destul de acurat realitatea din teren”. Frumos! Dar pe coana realitate a cercetat-o cineva?

Dacă în iunie se prelucrau în jur de 60.000 de teste pe săptămână, la sfârșitul lui iulie numărul era deja mai mult decât dublu: constant peste 130.000 săptămânal. Cu chiu și vai, la sfârșitul lui octombrie am reușit să ne apropiem de 200.000 (tot săptămânal). Saltul numărului de „infectați” e însă mult mai spectaculos: 2.000, 8.000, 30.000! Din două una: ori avem mult mai mulți virusați, ori testele sunt pozitivate strategic, fie prin modul de prelucrare, fie din condei. Presupunând că rezultatele testelor sunt corecte, înseamnă că avem mult mai mulți virusați, și anume de vreo 15 ori mai mulți decât la începutul verii.

În 11 iulie strategii comunicării au scăpat o cifră foarte interesantă: „838.953 de teste, 493.858 de persoane testate.” În aceeași zi însă numărul de persoane „infectate” din România era 32.079. Prin urmare, „infectații” făcuseră… câte 12 teste de căciulă!? De ce? Îi împingea realitatea? Dacă ne gândim că la aceeași dată erau declarați 21.414 „vindecați”, rezultă că, de fapt, vreo 10.000 de persoane au repetat testul de… 30 de ori? Matematic imposibil, chiar dacă presupunem că retestările s-au făcut o dată la două zile. Un astfel de model ne-ar impune să considerăm că aceste persoane au fost internate cu peste două luni în urmă, când erau în jur de 15.000 de cazuri, iar peste jumătate dintre erau considerate rezolvate. Dar asta ne-ar obliga s-o luăm de la capăt: înseamnă că la începutul lui mai au fost arestați în spital 7.500 de persoane care (presupunând că) au fost testate din două în două zile și au rămas în spital 60 de zile. Ar însemna 225.000 de teste, nu 300.000. Deci iar trebuie să refacem modelul. Ș.a.m.d. Cât ar fi ea de acurată, realitatea n-are cum să dea seama de asemenea scamatorii matematice. Dar să nu ne grăbim. Realitatea pare să fie mai proastă vara decât toamna.

Cine s-a uitat pe raportările strategice mai atent a observat că la începutul săptămânii numărul de teste prelucrate – și implicit cel de noi infecții – se micșorează. Explicația oficială e că „în weekend laboratoarele au activitate redusă”. Totuși, deși numărul de teste s-a triplat, testările raportate în zilele de luni au rămas cam în aceeași zonă. Bun. Să zicem că asta se întâmplă fiindcă, într-adevăr, e vorba de o activitate redusă a laboratoarelor. Dar atunci și numărul de teste pozitive ar trebui să varieze proporțional. Minune! Rata de pozitivitate a testelor s-a triplat (15% la finele lui octombrie, față de 5% la începutul lui iulie), raportările de luni sunt cam vecine (8.570 de teste luni, 20 iulie, 8709 teste luni, 26 octombrie), dar… rata cazurilor pozitive e cu totul alta: dacă la începutul lui iulie rata testelor pozitive de luni era puțin peste media săptămânală (puțin peste 6%, față de aproximativ 5% media săptămânală), de la sfârșitul lui iulie începe să facă salturi teribile: peste 10% (în raport cu o medie de aproximativ 6% în timpul săptămânii), apoi peste 12% (în raport cu 7%), iar de la finele lui septembrie peste 20% (în raport cu o medie care variază de la o săptămână la alta între 12 și 15%). În 26 octombrie realitatea s-a răstit la matematică mai ceva ca președintele la prostime: 32% rată de pozitivitate a testelor raportate, pe lângă media de 14,53% din săptămâna respectivă. Mai simplu spus: proporția testelor pozitive raportate în zilele de luni este mai mult decât dublă față media săptămânală. Iar dacă ne uităm și la zilele de duminică (ceva mai modeste decât cele de luni), avem și mai multe motive să credem că nu modalitatea de prelucrare a testelor reprezintă cheia (cel mai probabil sunt prelucrate la fel), ci… condeiele strategice! Asta dacă nu cumva virusul devine brusc mult mai agresiv la sfârșit de săptămână!

Să ne uităm puțin și la numărul de internați. E raportat începând cu 22 iulie. Ultima săptămână a lui iulie are o medie 6.507 de persoane „bolnave” (majoritatea „asimptomatici”, desigur). Ultima săptămână din august: 7.282. Din septembrie: 7.370. Din octombrie? Puțin peste 10.000. (Abia de Halloween realitatea s-a scremut puțin și a sărit pragul de 11.000 de „bolnavi”.) Dar asta înseamnă că peste vară numărul de cazuri pozitive a crescut de 15 ori, iar numărul de „bolnavi” n-a reușit nici să se dubleze. Bineînțeles, există o explicație: multă vreme au fost internate toate cazurile pozitive. Sau cel puțin așa ni s-a spus. În acest caz, cam ce-ar putea spune Hipocrate despre experții lui urmași care azi decid că omul trebuie tratat altfel decât acum o lună, bazăndu-se pe… știri? Dar cei ținuți în spital împotriva voinței lor? Și cine plătește zilele de arest decise de „experți recunoscuți de la noi”?

Dar realitatea prezidențial-strategică poate și mai mult. Cu adevărat uluitoare e tumba pe care o face când vine vorba de vindecări. Tot din 22 iulie se mai raportează un număr magic: testele pozitive reconfirmate. Prin asta ar trebui să înțelegem că e vorba de retestări: dacă testul iese pozitiv, persoana nu s-a „vindecat”. Ultima săptămână din iulie a venit cu 3.556 de ghinioane pentru „bolnavii” retestați (nu știm câte persoane au fost, realitatea poate să le dea unora mai multe ghinioane pe săptămână). Dar în săptămâna anterioară au fost 6.592 de teste pozitive. După o lună, 3.820 la 8.136. Apoi: 3.493 la 9.404. Și dintr-odată, în octombrie: 5.858 la 28.516! Magie! Deși avem de 15 ori mai mulți „infectați”, plouă cu vindecări: azi e de șapte ori mai ușor să te vindeci decât în urmă cu trei, patru luni. Cu alte cuvinte, deși tot mai mulți concetățeni merg cu virusul la raze, proporția celor care îl fac pierdut relativ rapid e mult mai mare decât până acum! Și asta indiferent de perioada anterioară la care ne raportăm: cinci zile, zece, două săptămâni – nu contează.

Așadar… dragi experții noștri recunoscuți, când umblați la cifre pentru a pregăti obuzele de îngrozit prostimea, n-ar strica să și gândiți puțin, pentru că altfel realitatea acurată nu are cum să vă dea ascultare, și nu se modelează cu bastoanele, oricât ați încerca. Ce realitate ar putea da seama de următoarele aberații?

  1. La fiecare început de săptămână ponderea testelor pozitive (din totalul celor prelucrate) se dublează. Presupunând că e posibil ca această creștere să fie cauzată de frig (17% la final de octombrie față de 5% în iulie), deci mai degrabă de creșterea numărului de răceli și gripe (care înmulțesc rezultate fals-pozitive) decât de o mai largă circulație a virusului, așa cum sugerează experții noștri românești, e absolut imposibil ca proporția să se dubleze în zilele de luni. Ar însemna că virusul e atât de inteligent încât știe să se uite în calendar. Sau începe să se coțăie în weekend, când e lăsat de capul lui în laborator?
  2. Indiferent cum am repartiza în timp cohortele de retestați, numărul „bolnavilor” confirmați astfel (care nu e egal nu numărul de retestări, ci e mai mic, pentru că nu toată lumea are test negativ din prima) e minuscul față de numărul „infectaților” raportați de strategi. Dacă în iulie cotele respective erau plauzibile (erau „reconfirmate” între o treime și jumătate dintre cazuri), în octombrie sunt ridicole. Cineva a uitat să meșterească cifrele? Sau pur și simplu nu și-a dat seama că au relevanță? Pentru că cifrele experților spun că în octombrie virusul dispare de șapte ori mai repede.

Indiferent care ar fi modalitatea de raportare a rezultatelor testelor, de aberațiile de mai sus nu poate da seama nicio realitate. Nici măcar aia din mintea experților și politicienilor deciși să călărească un popor de dezarmați cognitiv, incapabili să facă socoteli de ciclul primar. Presupunând că cineva poate încropi o explicație pentru astfel de anomalii, nu ar face decât să ofere un argument în plus pentru stabilirea unui fapt pe care îl știe toată lumea, dar nu-l ia nimeni în seamă: orice enunț legat de virus care conține formula „în ultimele 24 de ore” este fals.

Este evident că cel puțin o parte a celor cu test pozitiv azi ar fi avut test pozitiv și săptămâna trecută. Poate chiar și luna trecută. Așadar, experții habar n-au câți „infectați” sunt într-un oraș sau într-un județ. Atunci care e motivul pentru care se urmărește pragul „critic” de trei la mie? Presupunând că știu câți locuitori are un oraș și câți „bolnavi” sunt la un moment dat, ce sens are să urmărim cu sufletul la gură niște cifre care nu au legătură cu starea de sănătate a populației nici cât norii de cer? Presupunând că nu e un artefact, în nouă cazuri din zece „bolnavul” e bine-mersi. Dacă n-ar fi făcut testul, nici n-ar fi știut că e „infectat”. Prin urmare, un test pozitiv nu are nicio relevanță din punct de vedere medical. Cea mai bună dovadă pentru asta o oferă chiar autoritățile, prin eliminarea obligativității internării. Deci pragul cu pricina e un construct al pornografiei științificoide care nu reflectă realitatea, ci o violează.

În toamna lui 1989, populația se băga sub plapumă de frig. Trei decenii mai târziu, face același lucru, de data asta de frică. Și cu dragoste față de agresorul care o păzește de pericolele vieții. Cu circ TV și „social” la discreție. Sub un potop de kilometri de autostradă imaginari și miliarde europene înrudite cu pisica de Cheshire. De sărăcia și violențele care bat la ușă scapă cine poate.

Se speculează că neuronii din creierul uman sunt conectați de aproape un milion de kilometri de fire magice, cărora nu le-am descoperit încă toate funcțiile. Ar trebui să ne rugăm ca, măcar după alegerile din decembrie, guvernanții să demonstreze că au atâția kilometri, fie și însumat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Un milion de kilometri de minte”

  • Scopul pandemiei e politic si economic. Si pandemia a fost lansata de la un nivel global extrem de inalt si influent. Ai nostri sunt clar doar niste executanti marunti care vor sa-si traga si ei cu aceasta ocazie, ceva spuza pe turta proprie. „Opera” a fost minutios pregatita cu multi ani in urma de niste strategi fantastic de buni (oare ai cui or fi?). Executia de asemenea de mare finete. Bineinteles ca vulgul e vrajit si in mare majoritate habar n-are ce i se intampla. O cheie de dezlegare a nebuniei va fi cine va castiga formal presedintia SUA. Apoi, in functie de situatie, va veni iadul sau izbavirea. Interesante de asemenea de urmarit sunt si situatiile din Rusia lui Putin si N Korea lui Kim. Turcia e iar un factor interesant in ecuatie. Lumea e jucata la GO. Vom trai si vom vedea!

    • nu mai e cu castigator, povestea, ci…ori cu castigatori, plenara treaba..!, ori cu perdanti, ….plenara si treaba asta.
      .teoretic e cu perdanti, pentru ca lumea va fi a Noului Zeu, Inteligenta Artificiala. Care abia el devine castigator plenar, pe lumea asta.
      – dar..da!, strategii sint fantastici de buni. Iar arma lor e in mod cery…Matematica.

    • Întrebari retorice, profu? „(oare ai cui or fi?)”
      Pai, nu tu îmi spuneai ca toata mizeria asta ni se trage de la extraterestrii infiltrati printre noi?!

  • … de parca doar în România, printre politicieni, s-ar fi rasturnat căruța cu proștii.
    Se poate studia harta cu situatia ocuparii paturilor din Reanimare din Franta, situatie care a dus la confinare generala pentru cel putin o luna. Harta scoate în evidenta ca decidentii francezi au gândit prost si ca masura extrema luata joia trecuta nu este justificata deloc.
    .
    https://www.facebook.com/photo?fbid=4062399763776420&set=g.174327223135542
    .
    http://www.regards.fr/idees-culture/article/tribune-le-confinement-constitue-un-remede-pire-que-le-mal-pour-la-societe?fbclid=IwAR2jDXfTErwBCxba7gPVQkXbOUEWAjQwcErtL5THs9FGmKIPLye6RJTLyqs

  • undeva…ceva da eroare, eroare fundamentala.
    adica…tot rationamentul, oricum l-ai lua, duce la aceeasi contradictie: cistigatoare e Inteligenta Artificiala.

    si e contradictie pentru ca cei care fac tot ce pot pentru a ajunge in aceasta situatie sint oamenii. fie ei si conducatorii lumii.

    io de contradictia asta nu poci sa trec!:)), orice rationament se finalizeaza cu aceasta contradictie,…de ce oare oamenii si-ar dori ca cea care conduce lumea sa fie Inteligenta Artificiala?…

    o explicatie ar exista, insa imi lipsesc ceva date:))
    ar trebui ca Mintea omului sa poata fi atasata unui corp perpetuu, iar acesta poa sa n-aiba inima, ca nu prea e de folos in acest proces de redefinire a omului, de fapt e chiar in plus!
    adica…cu toate ca seful e o Inteligenta Artificiala, faptul ca poate darui Nemurirea…cumva!, e tot ce se asteapta de la ea.

    altfel spus, ‘se stie’ ca Nemurirea doar Inteligenta Artificiala o poate darui, asa ca tot ce se urmareste e implementarea unei platforme mondiale capabila sa poata fi conectata la o astfel de chestie.
    deci in spatele povestii mondiale se afla o dorinta deosebita, despre care unii au obtinut suficienta cunoastere astfel incat sa fie siguri ca ea poate fi implinita in timpul vietii lor!

    deci e un soi de…incredere la mijloc, unii au pe masa date care certifica faptul ca Nemurirea e posibila, prin urmare…cu orice pret! va fi initiata procedura care vizeaza implementarea platformei necesare.

    prin urmare povestea care conteaza e despre ‘poporul paralel’!
    :))

    creca in curind se va naste un…popor paralel, adica unul care va renunta la a mai fi om…de dragul Nemuririi.

    in orice caz, cu toate ca vremurile sint extrem de complexe, la final se gaseste…Raiul pe Pamant!
    acesta fiin chiar…’celalalt Rai!’
    deci…fiecare popor cu Raiul sau, unul fiind cel…din Oglinda!

    • iadul e Raiul din Oglinda.

      • un milion de kilometrii de minte nu fac cit un flentic de inima.

        • Dragut zis, geniule! Dar eu prefer niste kilometri de minte PLUS „un flentic de inima”!

          • Vaaai, doamne ce tare esti!:)))

            …un flentic de inima e tot una cu inima ntreaga, pentru ca el poarta Matricea Creatiei!:)))
            …iar aceasta poarta nu doar un flentic de minte, ci chiar Mintea!:)

          • Deci zicerea ta e un soi de pleonasm:)))

          • Mintea e…intotdeauna doar minte, insa Inima e intotdeauna si Minte:)
            Tare, asa i?:))

          • acuma…ca mi ai zis,
            …nici nu stiam, daia si trageam nadejde:))),
            e clar ca nu ma preferi!
            ca moa cu Mintea, adica Desteptaciunea…nu le am, sint prost! ba…ce tare ar fi sa ma trezesc chiar Prost!, intr o dimineata!, deci de-a binelea!:))),
            asa ca chiar imi pare rau ca n-o sa ma preferi vreodata! :))))
            uite cum darami tu visuri…oarecum pure!:)))))

          • Ai interpretat gresit, ai putut observa pâna acum ca te simpatizez. Doar pe tine si pe cib dintre toti cei care comenteaza pe acest blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *