Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Un moderator de excepţie: Adrian Păunescu

Călin Hentea, interlocutorul meu la emisiunea „Om cu carte“, se defineşte printr-o duşmănie crîncenă faţă de Adrian Păunescu. Volumul său „Enciclopedia propagandei româneşti“ (pentru care l-am invitat la un taifas TV) zdrobeşte sistemtatic, cu şenilele unui tanc din litere, Cenaclul Flacăra.

Ne uităm amîndoi în direct la secvenţa în care întreaga Sală polivalentă din București cîntă, urmîndu-l pe cel de pe scenă, Trăiască România! Trăiască Tricolorul!

Programasem o reluare a acestei secvenţe pentru a-i atrage interlocutorului atenţia că publicul din sală, tineri cei mai mulţi, plăteau bilet de intrare (nu veniseră aduşi cu convocatorul) şi, cu toate acestea, cîntau şi băteau ritmic din palme împreună cu cel de pe scenă.

Din cauza timpului de emisiune nu mai pot face asta.
Îl las pe Călin Hentea să-mi explice pe larg că publicul sta sub puterea melodiei şi nu a textului.

În tot acest timp, ascultîndu-l, gîndesc:
Ce mare, ce uriaş moderator acest Adrian Păunescu!
Bieţii moderatori de azi transpiră să ţină în mînă cîţiva piţifelnici reuniţi în studio.

Adrian Păunescu de pe scena Cenaclului, ţinea în mînă, făcîndu-i să vibreze ca o vioară mii de oameni liberi, care, oricînd o puteau lua razna!

La vremea respectivă, circula prin redacţii istorisirea felului genial în care Adrian Păunescu făcea faţă provocărilor din sală sau de pe stadion.
Ca orice moderator de excepţie, Poetul exploata din plin puterea de seducţie a dialogului cu publicul.
Obişnuit, la cererea sa i se trimiteau bileţele cu fel de fel de năzbîtii, pe care el le citea şi le comenta pe loc.

Pe unul dintre ele, un anonim scrisese:
Eşti un măgar!
Adrian Păunescu l-a citit cu voce tare şi-a replicat:
Sînt mîndru c-am fost făcut măgar.
Nu de alta, dar pe măgar a intrat Domnul în Ierusalim!
Replica genială dacă ne gîndim c-a fost dată pe loc, sub semnul spontaneităţii inimitabile a celui care a fost moderatorul de excepţie: Adrian Păunescu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Un moderator de excepţie: Adrian Păunescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *