Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Un nou album de pictură. Ca autor, mă bucur într-o lume tristă

 

Suntem în 10 brumărel. Adică în data de 10 din luna cu numărul 10. Ce pot oferi mai interesant cititorilor constanți de la cristoiublog.ro? Un subiect de nota 10 ar merita. Dar cum 10 aparține mereu profesorului, ca un elev silitor nădăjduiesc măcar la nota 9.

Internetul, înaintea poștașului, îmi aduce vestea apariției unui nou album de pictură pe care îl semnez cu modestia de rigoare. Este o bucurie într-o lume tristă. Asta se observă ușor, chiar și dacă asculți un buletin de știri.
Este un album dedicat Salonului Național de Artă Plastică “Atitudini Contemporane”, ediția a XIV-a.

Suntem prin urmare la Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea”. Numele este legat de arta dirijorală, dar și de compoziție. Să rămânem în arta armoniilor sonore amintindu-vă că în primăvara anului 1874, compozitorul rus Modest Musorgski a vizitat expoziția cu lucrări semnate Victor Hartmann. Muzicianul a fost atât de impresionat de ceea ce a văzut, încât s-a pus imediat pe lucru. Rezultatul? Suita pentru pian intitulată Tablouri dintr-o expoziție. Am ales această suită devenită piesă de rezistență pentru virtuozii pianului, ca plan de comentariu al picturilor din album. În sensul că fiecărei părți din piesa muzicală îi corespunde un grup de artiști. Dar să recapitulăm contextul: Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea” Slobozia, Asociația “Sculptor marinar Laurențiu Macarie”, TRUICART Events Brand şi Dan Tudor Truică – curator independent au organizat Salonul Național de Artă Plastică “Atitudini Contemporane”, ediția a XIV-a, în luna februarie 2021, în Sala “Arcadia”.

Manifestare artistică de tradiție, salonul a reunit pe simeze, sub egida TRUICART Events Brand, artiști plastici din România, Bulgaria, Ungaria, Grecia și Spania: Horia Ioan Bartoc, Carmen Bazilescu, Andana Călinescu, Elena Dăscălescu, Cornelia Vicotria Dedu, Konstantin Donchev, Ema Szabo, Elena Otilia, Ioana Enescu Truică, Adrian Garbis Hofman, Dan Geleletu, Radu Ezu Hangan, Aurelia Matei, Ruxandra Sibil Mermeze, Gabriela Naftanaila Leventu, Lucia Osz, Victoria Caraiman Pastuch, Virginia Piscoran, Mihaela Radian, Anita Rădulescu, Vasile Saraci, Evangelia Taka, Paul Tarziu, Gheorghe Țuțuianu, Dan Tudor Truică, Ion Truică, Maria Untanu, Delia Vancea, Vladimir Paun Vrapciu, Nicolae Zimbroianu, care prezintă lucrări de grafică, pictură, sculptură și artă decorativă.

Vreau doar să mai subliniez că atât am scris despre tablouri încât am ajuns și eu în ele. Deci, alături de coperta noului album, iată o lucrare semnată Ana Croitoru în care apar dând autografe pe numărul 20 al volumului „Valul Grecesc” din Colecția Arta Noastră editată de Truicart Events.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Un nou album de pictură. Ca autor, mă bucur într-o lume tristă”

  • Felicitări tuturor celor care au contribuit la buna reușită a evenimentelor culturale menționate de dl Aristotel Bunescu și bineînțeles felicitări pentru albumul pe care dl Bunescu îl semnează!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *