Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Un pericol de care America avea nevoie: Rusia

În cartea „Chestiunea rusă la sfîrşit de secol XX“, Alexandr Soljeniţîn răspunde la o întrebare pe care mulţi nici măcar nu şi-au pus-o:
De ce n-au intervenit occidentalii pentru a lichida Revoluţia bolşevică?

Uneori punerea unei întrebări poate fi mai importantă decît răspunsul. Pentru că ea, întrebarea, joacă rolul unei găleţi cu apă aruncate asupra unuia care doarme. Omul sare în sus şi începe să vadă ce se întîmplă în jur. O întrebare la care nu ne-am gîndit ne poate smulge din amorţire. Şi sub lovitura ei de măciucă, gîndurile noastre prind a alega în toate părţile. Într-adevăr, de ce n-au intervenit occidentalii? Era atît de greu să-i dea gata pe bolşevici?

Fireşte că nu.
Rebeliunea lor putea fi curmată a doua zi după lovitura de stat. Ca să nu mai spun că ei au dus un război civil. Adversarii comuniştilor puteau fi ajutaţi masiv de către occidentali. Iată, aşadar, că întrebării aproape că i-am găsit răspunsul. Comportamentul Vestului e bizar. Naşte alte şi alte întrebări. Cu tăioşenia-i specifică, Alexandr Soljeniţîn răspunde:

„Pentru că occidentalii aveau tot interesul într-o Rusie comunistă. Astfel, Rusia era exclusă de la marea împărţeală. Căderea Rusiei sub bolşevici le-a fost cum nu se poate mai convenabilă aliaţilor. Rusia fusese exclusă astfel de la împărţirea rezultatelor victoriei“.

Lucrarea „Sfere de influenţă – împărţirea Europei între marile puteri, de la München la Yalta“ de Lloyd C. Garden susţine că războiul rece a fost benefic pentru Occident.

„Este greu de imaginat cum ar fi condus Statele Unite refacerea economică fără sfera de influenţă sovietică în Europa de Est. Ce motiv ar fi avut Congresul pentru a sprijini iniţiativele majore ale lui Truman dacă nu ar fi existat războiul rece? După ce ambele armate, germană şi rusă, călcaseră în picioare întreaga Europă de Est, prădînd-o nu numai de resursele materiale, ci şi de capacitatea de conducere experimentală, oare permanentul «drenaj» economic din zonă n-ar fi depăşit posibilităţile planului Marshall? Fără un duşman împotriva căruia să lupţi, cum s-ar fi putut pune capăt rivalităţilor europene din perioada interbelică? Imediat după primul război mondial, Marea Britanie şi Franţa începuseră să se certe practic în privinţa oricărui aspect al securităţii economice şi politice europene, în timp ce Germania trecea cu rapiditate de la postura de criminal la cea de victimă. Sferele de influenţă ofereau – la un preţ considerabil, desigur – securitatea temporară pentru desfăşurarea evenimentelor politice în Vest şi chiar în Est.“

Într-adevăr, pericolul bolşevic a soluţionat multe dintre încurcăturile care-i aşteptau pe occidentali după cel de-al doilea Război Mondial. Ameninţarea URSS i-a unit. Disensiuni de decenii au fost puse între paranteze. Pericolul bolşevic a contribuit decisiv la blocarea Stîngii în întreaga Europă. Poate Europa întreagă ar fi devenit comunistă după cel de-al doilea război mondial dacă n-ar fi existat o Moscovă agresivă. Şi dacă partidele comuniste occidentale n-ar fi declarat făţiş că aparțin coloanei a 5-a a Kremlinului. Ipoteza e valabilă şi pentru anii de după primul război mondial. Rusia bolşevică a salvat Occidentul de la comunism. De la cel adevărat, profeţit de Marx şi Engels, nu de la cel fals, pretext mascat pentru dictatura leninistă şi, mai apoi, stalinistă.

Departe de mine gîndul de a susține teoriile conspirației, de mare circulație pe Internet, singurul spațiu în care mai poți spune ce-ți trece prin cap, teorii potrivit cărora între Rusia și America există o înțelegere dinainte de declanșarea Războiului sau că Vladimir Putin a fost atras de America în capcana numită Agresiunea împotriva Ucrainei. Știu din Istorie că la un moment dat lucrurile se pot astfel potrivi pentru interesul unei țări sau a unei persoane încît ai putea jura că totul a fost o regie. Indiscutabil, a fost regie. Numai că regizorul a fost Istoria. În cazul Războiului din Ucraina nu putem trece cu vederea că există deja un cîștigător indiscutabil, chiar dacă Războiul nu s-a încheiat:
Statele Unite ale Americii.

Prin acest Război America și-a rezolvat ca prin farmec multe dintre problemele cu care se confrunta în ultima vreme în postura de Superputere învingătoare în Războiul Rece:

  1. A pus capăt încercărilor unor mari puteri europene- Franța, Germania- de a ieși de sub influența americană.
  2. A revigorat NATO, declarată la un moment dat de Macron ca fiind în moarte clinică.
  3. A făcut ca marile puteri economice europene să-și crească bugetele de înarmare. Cerința asta a fost lansată țărilor membre ale UE de Trump, care în cartea sa America crispată se plîngea că statul social Germania e apărat de SUA, care pierde bani cu protejarea unor țări a căror bunăstare se explică și prin bugetele mici acordate înarmării.
  4. A dat un impuls uriaș cursei înarmărilor. Ceea ce înseamnă profituri uriașe pentru companiile americane producătoare de armament.
  5. A pus într-o lumină proastă armamentul Rusiei pe piața comerțului internațional cu arme.
  6. A scăpat de imaginea de Jandarm al lumii.
  7. A făcut ca slavii să se bată între ei.
  8. A crescut dependența economică a Europei de America prin efectele sancțiunilor asupra țărilor europene.

Există un risc pentru SUA. Ca Rusia lui Vladimir Putin să rămînă în urma acestui Război o putere de mîna a doua.
Ce se va face America dacă Rusia nu va mai putea juca rolul Dușmanului de serviciu?
Cum ce va face?
Dar China unde e?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

68 comentarii pentru articolul „Un pericol de care America avea nevoie: Rusia”

  • Clar ca Putin si-a facut fani.
    E ca la muzica: poti sa-i aduci unuia care e fanul cuiva toti profesorii de muzica din lume sa-i spuna ca ala e doar un gurist care canta prost. Pierdere de timp, ala e fan, nu are si nu-i trebuie argumente, isi admira neconditionat idolul, daca insisti iti vorbeste despre avioane si, eventual, te jigneste.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Putin s-a luat si de oligarhi, nu doar de ipocrizia USA… 🙂

    Eu cre’ ca daca o tine tot asa, o sa rastoarne lumea cu susu’ in jos. Adica, face resetu’ fix pi dos de cum aveau planu’ ailaltii…!

    Acum e clar de ce toata mass-media oligarhilor urla impotriva lu’ Putin ca e nebun!…

  • Daca tot e momentul intrebarilor:
    -Ce castiga Ucraina continuind un razboi pe care Putin putea sa il castige demult?
    -Care dintre parti (Rusia vs Ucraina) falsifica evenimentele din 2013-2022?
    -De ce Europa nu e interesata de mortii din Donbas?
    -De ce presedintele Ucrainei isi sacrifica constient (ucide) populatia, economia pentru un razboi pe care nu il poate castiga. E doar un nationalist romantic inconstient?
    -De ce absolut toata media valideaza lacrimile lui Zelenski?
    -De ce occidentul, mare iubitor al cuvantului liber, tocmai a ucis democratia?

    • Corect…un rahat a devenit acest Occident…

    • Trebuie sa se predea orice tara in care Rusia trimite trupe sau doar Ucraina in mod exceptional?

    • Nu castiga nimic Ucraina.. omenirea castiga un nou show televizat de proportii biblice, dupa cel numit „pandemie”
      Cel mai potrivit moment sa ramai fara bani este cel in care casti gura la show, in care te lasi distras, dus de nas, punand creierul sa fabuleze pe baza unor imagini pe care le vezi la TV. Think about it !

    • Pentru bani. Zelensky e un agent de vanzari al MIC (Complexul Militaro Industrial) american. La fel ca si Iohannis. In cazul Romaniei, un articol din 2020 spunea… cheltuielile pe arme ale Romaniei au crescut in 10 ani cu 150% (sursa:https://romania.europalibera.org/a/marii-cheltuitori-militari-ai-lumii-romania-armata-bani/30579481.html). Daca cumperi arme, la un moment dat va trebui sa le si folosesti sa poti cumpara altele. Fara extindere spre vest, NATO ar fi, vorba lui Macron, in moarte clinica. Si-ar pierde obiectul muncii. Acum tocmai si l-a regasit.

  • Lumea este situata intre Caietele lui Lenin si Gandurile lui Cristoiu.

    • Americanii nu au făcut nimic că sa obtina beneficiile si avantajele enumerate în art. D-lui Cristoiu,nu-i,le-au cazut pur și simplu pleașcă din cer,ei daca au fost cuminți,au cerut și Universul le-a dat,acuma de dat le-a dat să vedem ce le va lua Universul in schimb

    • Concluziile articolului, mi se par foarte corecte. (ce am scris mai sus era o banalitate evidenta, nu ceva critic)

    • (***am o virgula in plus, daca o vrea cineva, poate sa o ia)

      • Da-i-o la tripleta.Sigur o vrea.Foloseste pseudonimul: profu. Daca face figuri,tine-o pentru tine si descurca-te singurica. 😳

        • Ideal ar fi ca faptele sa fie compatibile cu varsta. Sunteti un bunicut care se plictiseste, am vazut, am mai glumit, dar gata ca nu vi se potriveste chiar deloc. Va rog frumos.

          • Tu, draga de tine, tu cu cine ma confunzi?Bunicut???? Hai ca esti simpatica si nu prea…inspirata sa zicem.Nu aducem vorba de inteligenta in cazul tau. Nu scumpo, nu-s bunicut,nu ma plictisesc, inca vad fara ochelari. Nu apreciez golanii si golancele care-si uita locul in societate si isi imagineaza ca au dreptul de a insulta oameni pe care nu i-au vazut in viata lor. Nu esti in stare sa tii pasul cu raspunsuri la comentariile tupeiste pe care le faci la adresa altora?Atunci comenteaza fara sa te legi de altii.Cauta-ti un blog potrivit virstei si ideilor pe care le ai.Aici nu te potrivesti. Cine face un comentariu idiot, jignitor la adresa altuia, risca sa primeasca inapoi un raspuns pe masura, pe care idiotul sa-l inteleaga. Continua cu magariile si asteapta-te la raspunsuri pe masura.

  • Zelensky mulțumește că a primit bani pentru a continua războiul. Nu vrea să accepte pacea.
    Poate nu a văzut ce a rămas din Fallujah din Iraq după război. Praf și pulbere, civili uciși. Americanii au pisat cu avioanele fiecare piatră, fiecare cărămidă.
    Primește bani acum pentru război, dar cine-i va da pentru reconstrucție? Oricum țara lui e dată înapoi cu 50 de ani.
    Când nu va mai fi de folos vocea lui nu va mai fi auzită de nimeni.
    Chiar, unde o să fugă?

  • Maestre, jurați cu mâna pe bibli…, pardon, pe inimă, că nu credeți în niciuna dintre cele două teorii conspiraționiste pe care le-ați amintit?

    • Scumpi, vezi ca ti-am scris mai jos. :mrgreen: Hai nu fi scroafa, raspunde-mi. 😳 Tie-ti trimit trandafirasi. 😎 Iti jur cu mina pe…aorta mea ca-ti trimit.Ai grija sa nu te intepi iubire. 😮 Ce s-ar alege de lume fara comentariile tale pline de intelepciune!Fara tine, tudy si picanta, blogul asta ar fi lipsit de condimente. Sinteti inegalabile dragelor. Cite clase aveti?Impreuna adica. 🙄

  • Maestre, eu chiar încep să cred anumite teorii ale conspirației.
    De ce a pornit acest coflict chiar în Europa? Nu știm exact.
    Cert e că pentru noi cei din est, mi-e cam frică.
    România este distrusă economic, capitalul străin este dominant, dar încă suntem „nealiniați”, încă suntem sută la sută rasă albă și asta nu corespunde noilor stăpâni progresiști. Vestu s-a amestect bine de tot, noi nu.
    Suntem de origine europeană adik locuitori nativi, și mai mult, avem o limbă unică față de tot ce e în jurul nostru.
    De asta mi-e frică.

    • Pai Europa are bani pentru înarmare,pentru mărirea bugetelor militare care vor aduce zeci de miliarde companiilor producătoare de arme + reconstrucția Ucrainei ,alt pot de zeci de miliarde din care poate vom primi și noi ceva fărâmituri,doar am tot băgat batul prin gard.Daca războiul era pornit prin Africa,aia cu ce să își mărească bugetele de apărare,ce sa comande ceva puști,câteva tancuri?

      • De fapt totul e fake chiar și umbrela NATO,armele ce vor fi comandate sunt degeaba,ele nu te apără de bomba atomica,teoretic NATO te apără nuclear împotriva tot a unei amenințări nucleare ,confruntare convențională între state sau alianțe ce dețin arme nucleare nu va exista.E că și cum era demult comandai o bere și o primeai numai dacă luai și stavrid Ei acuma esti pe lista de sub umbrela,și vrei sa bei bere, daca comanzi ceva avioane scumpe,orice arme dar scumpe sa fie

    • Poate asta și explică de ce s-au creat condițiile care au determint ca 4 mil. de tineri să plece.
      Vă dați seama, 4 mil de tineri care ar fi trebuit să asigure natalitatea și continuitatea acestei țări.
      Se spune că mai sunt 16% rasă albă pe tot globul. Dar nu cred. Sunt muult mai puțini.

    • Cam tarziu, Adriana. Citeste cartea „Protocoalele inteleptilor Sionului”, scrisa si revizuita cu mult inainte de pandemie si vezi, se verifica ce scrie acolo ??
      Cartea este despre oculta evreiasca care are un plan sa transforme planeta in lagar.

  • America e un stat terminat…intern si international…o natiune falita, care de 50 de ani face numai razboaie si nenorociri…e urita peste tot, si doar o mina de martafoi politici le mai reprezinta interesele obscure…Rusia, China, Iran li se opun pe fata…dar mai sint multe alte state care ar vrea sa vada America terminata…aparatu politic din US a highjacked America, pe americani, si ii tin ostateci unei politici criminale de 50 de ani….niste nenorociti….Putin va merge pina la capat impotriva US….marile jigodii mondiale vor fi resetate….raul trebuie stirpit din radacina…

    • Primul semnal ca America e terminata a fost instalarea unei fosile senile de catre masoneria mondiala la Casa Alba.
      Atunci mi-am dat seama ca s-a terminat cu toate si ca America va face implozie in propria-i ipocrizie si coruptie. Iata ca se intampla.
      Razboiul din Ucraina NU este provocat de Putin ci de caderea zgomotoasa a Americii de pe piedestalul pe care s-a urcat timp de mai bine de jumatate de secol.

      • Corect. Faptul ca petrolu trebuie traded in dolari ii mai tine…insa China cumpara din Russia acum in yuan si Saudi Arabia face la fel….ramin slugile din EU si Commonwealth sa mai cumpere in dolari…Marea Resetare a fost triggered de China care nu a mai vrut sa cumpere US debt inca dinainte dr Trump…US a ajuns pe la 20 trilioane de dolari datorie externa si vrea prin inflatie sa o reduca…ehh, mos Biden, nu mai cumpara nimeni debt asa ca nu mai tipari dolari in nestiire si petrol se poate cumpara de fapt in orice moneda…Putin si Xi cu Iranu cu geana pe Israel se vor opune clar…decenii de fanfaronada tembela a Occidentului will come to an abrupt end….wow si noi am crezut ca capitalismu e de fapt bazat pe cerere si oferta si pirtele sr auto-regleaza….hahahaha….

  • De ce n-au intervenit occidentalii pentru a lichida Revoluţia bolşevică?
    Pentru ca ei au creat-o! Lenin era agent german dovedit, acolo a invatat doctrina bolsevica si a fost trimis cu sarcini in Rusia sa o puna in practica.
    Rusia comunista a fost o creatie a vestului pe care tot vestul a desfiintat-o cand i-a venit randul, in 1989 si anii care au urmat.
    Razboaiele sunt prezentate in context gresit in istorie. Ele ar trebui prezentate drept cauze sau contexte pentru Revolutii, adica pentru schimbari radicale in societate. Razboaiele nu pornesc din senin ci, TOCMAI, ca sa creeze un context potrivit (lumea adusa la disperare) pentru a impune ceva nou in societate.
    Acum, Revolutia neomarxista cauta acelasi lucru – sa aduca oamenii la disperare astfel incat ei insisi sa ceara schimbarea, nu local ci pe intreaga planeta.
    Razboaiele construiesc contexte, premise istorice, pentru schimbari mai ample, de aceea aprecierea ca „se coace ceva pe planeta” este cu totul justificata.

    • Cam așa ,e dar la urma urmei cine impune schimbările în mod dirijat și controlat?evreii finanțiști din America,masoneria,Bildeberg,Oculta mondială?Cine sunt ei?Reptilieni,androizi?Cine?

  • Sa ne explice RT cu harta in fata ce legatura exista intre pandemie,racheta balistica hipersonica Zircon,insula Senkaku,Marea Chinei,NATO,UE,si Romania.

  • Maestre, foarte bună analiza.
    La întrebarea „Ce se va face America dacă Rusia nu va mai putea juca rolul Dușmanului de serviciu?” răspunsul e simplu, va găsi altă țintă, alt stat pe care să-l „elibereze” de sub tirania unui autocrat diabolic și să instaureze beneficiile „democrației”. Cu forța, bineînțeles. De exemplu – Iranul.
    Asta până când America își va găsi alt război pe măsura ei, de exemplu China, cu care în prezent este doar într-un război doar economic.
    Vorbim aici de o industrie militară colosală. Armele, tancurile, avioanele, rachetele sunt consumabile Maestre.
    Acest zeu-Războiul prin gura lui hulpavă trebuie să înghită măcar jumătate din câte arme se produc, ca să meargă comerțul și să nu ruginească stând degeaba.

    • Marea greșală a Occidentului a fost că a acceptat tot ce au facut americanii,printre altele sa marginalizeze o mare putere nucleară,prețul plătit va fi unul pe măsură,neliniștea sădită,spectrul bombei nucleare nu o mai scoate nimeni din subconștientul popoarelor,vom trăi cu asta,ne vom obișnui sau nu? vom trăi ziua,ceasul ,clipa precum fluturii?Chiar daca Putin dispare,armele nucleare nu dispar odată cu el,generali mai raman destui și amenințarea nucleară nu dispare,sa ne înțelegem amenințarea nucleară exista din partea tuturor statelor ce o dețin,nu doar a unui singur stat.

    • Europa arată azi ca un vierme gras care e obligat să-și schimbe dieta.
      Se tăvălește în chinuri cu dureri de burtă.
      Vrea să renunțe la petrolul și gazul rusesc, nu mai vrea cărbune, nu mai vrea energie atomică.
      Atunci ce vrea? Să suflăm noi în eoliene, sau să ne suflăm în pumni iarna, ce vrea?
      Poate Rusia le-o ia înainte și mâine închide toate robinetele, cam așa e strategic, să nu mai aștepte trecerea pe energie verde a Europei, s-o lovescă direct în economie.
      Atunci să vezi Epoca de Piatră…live.
      Haa, ha, o să avem mașini ca la Fred și Barney, o să dăm din lăbuțe.
      *
      Noi suntem luați prin surprindere.
      Ultima lovitură este că OMV Petrom nu mai vrea să extragă petrol și gaze în România.
      Petrom are aproape toate exploatările de petrol și jumătate din cele de gaze.
      Încet, încet își va reduce activitatea până în 2030 când se va închide.
      Minele de cărbune sunt închise și nu se vor mai deschide.
      Nu ne permitem investiții mari, trăim din împrumuturi.
      *
      Trebuie să ne mutăm în mijlocul pădurii și să ne facem o sobă și un arc pentru vânat.
      Cred că cea mai vândută carte acum ar fi despre supraviețuire fără curent, fără gaz și fără benzină, și cum să punem capcane ptr. animale.

  • Regizorul este universul care va pedepsi omul care a declarat război naturii odată cu epoca industriala,omul ca specie distructivă ,orânduirile sociale ,legile ,create de omul distructiv sunt pe cale de dispariție,da sa vedem cat ne va arunca Marea Resetare care e abia la început înapoi pe scara evoluției,din ce epoca vom porni din nou să distrugem ceea ce nu au reușit predecesorii,Lucrarea Domnului,universul viu,miracolul naturii și al vieții. Ok

  • toti marii jucatori ai Civilizatiei au ca ‘referinta’ Lumea Noua, prin urmare mutarile lor pot fi intelese mai simplu, poate, daca sint deslusite avand ca referinta chiar ‘referinta’

    odata cu America First! in lumea mare a inceput o noua Competitie, trofeul fiind acesta: Noua Lume.

    • e o noua Competitie ( unii alearga inca in aia care s-a terminat!, insa ei inca n-au aflat!:))) )
      in aceasta Competitie unii au zis asa: Make America Great Again!, si…sa n-aveti dubii ca la nivelul asta sint asteptarile lor! ( bineinteles ca Echipa lor e pregatita pe masura :))) )

      unii cinta ‘caderea Americii’
      iauzi gluma!:)))))

      mai altfel:
      cei care ii cinta Rusiei prohodul sint fix pe masura celor care ii cinta Americii prohodul :))
      si sint unii dintre cei care habar n au ca in lume, de-o vreme, a inceput o noua competitie, atata tot ca tura asta ea e chiar…Competitia!

      • Nu demult o știre obscură pentru unii relata că pescarii feroezi au mânat și adunat 1500 de delfini într-un golf și i-au decimat fara mila , totul culminând printr-o mare sărbătoare,in anii colonizării Americii coloniștii decimau turmele de bizoni din preerii trăgând din trenuri.Alte situații în care omul distruge natura și habitatele sunt la tot pasul.
        Vă întreb cu ce sunt mai buni oamenii decât acei delfini,unde era opinia publică,guvernele?Ne meritam soarta oricare ar fi ea.Ecce homo!

        • ‘a distruge natura’ a fost o samanta care…a urmat Dinamica Antotimpurilor 🙂
          acum…e vremea roadelor, adica e vremea manifestarii AntiNaturii, Artificialului.

          s-a pornit de la ‘a distruge natura’ si s-a ajuns la ‘a distruge Natura’
          e in definitia omuluisa fie Minte sau Inima ( chiar daca fiind Inima e SI Minte 🙂 )

  • Maestre, orice discutie, orice framantare metafizica
    e pe masura Vremurilor
    daca si numai daca ea are ca referinta Lumea Noua, lumea Nou-Nouta.

  • ‘Numai că regizorul a fost Istoria.’

    nu prea cred.
    Istoria, cu ale sale aripi, Istoria Trecutului si Istoria Viitorului,…e chiar Sistemul de Balante al Creatiei.
    insa…ce pui pe un taler…e treaba celui care pune.

    cum sa scoati vinovat Sistemul de Balante pentru ca indiferent ce pui pe talere, …spre ex poti pune chiar Artificializarea, Balantele se vor echilibra in mod absolut?!

    nu Istoria e regizorul, ci chiar tu!, cel care ba mai pui…ba mai iei de pe Talerele Sistemului de Balante. Istoria…doar iti armonizeaza ‘actiunile’…

    cunoscind Dinamica Sistemului de Balante…evident ca poti cunoaste si cum arata Istoria Viitorului, adica…jumatate din Sistemul de Balante, si poti …privind spre cealalta jumatate:))

    cea care mi a sarit in ochi e inteligenta superioara care sta in spatele dinamicilor acestor vremuri ultradeosebite.
    acum,…dupa ce ati spus ‘Numai că regizorul a fost Istoria.’…tind sa o atribui Sistemului de Balante, …( ca la un moment dat dinamica Sistemului de Balante va fi clonata de un Computer Cuantic…asa e, insa…tot o clona ( seaca ) va ramane… )

    • Regizorul este universul care va pedepsi omul care a declarat război naturii odată cu epoca industriala,omul ca specie distructivă ,orânduirile sociale ,legile ,create de omul distructiv sunt pe cale de dispariție,da sa vedem cat ne va arunca Marea Resetare care e abia la început înapoi pe scara evoluției,din ce epoca vom porni din nou să distrugem ceea ce nu au reușit predecesorii,Lucrarea Domnului,universul viu,miracolul naturii și al vieții.

    • Ar fi posibil că Lumea nouă sa fie fara oameni,sau cu mult mai puțini ,o călătorie în Evul mediu sau mai departe,dar și acolo erau războaie.

      • cum sa fie fara oameni?!:))
        asta e imposibil.

        insa unii oameni, imbratisind transumanismul vor deveni ‘oameni noi’, in sensul cel mai profund :))
        deci…e cu ‘oameni’, e cu ‘oameni noi’

        faza e…ce alegi? :))
        ca asta e de fapt Marea Alegere, absoluta!, chiar daca terenul pe care ‘se joaca’ e unul relativ:)

  • daca te uiti la lumea mare…numa’ probleme!

    insa…stiind care e Nivelul pe care se manifesta aceasta Civilizatie…dupa ce constati ca lumea mare pare a fi plina cu probleme…te apuca risul.
    cum sa fie, domne, asa?! e imposibil.

    prin urmare, Logic vorbind, deja exista tehnologii Noi-Noute, capabile sa ridice lumea mare la ‘nivelul potrivit’,…insa stau pitite, asteapta momentul potrivit pentru a intra in scena.
    ce vedem noi acusica este…cum se pregateste scena. e cu deranj!, insa e ceva normal.

  • razboiul de acum era deja proiectat in detaliu in 2014, inainte de discursul lui Putin de la Soci.

    ‘Noua Lumea, pe care nu ne-o dorim, fara noi nu va exista.’ cam asa zicea Putin, atunci.

    ce vedem e…o implementare a ‘promisiunii’ Rusiei.
    Lumea Mare tocma ce e in durerile facerii, nasterea e in desfasurare, Rusia isi insereaza amprenta in Definitia acesteia.

    atitudinea Rusiei fata de Noua Lume poate fi discutata in orice fel doriti, insa…Rusia are! o opinie despre Noua Lume.
    altii prin lumea mare habar n-au ca peste ei se pravale Noua Lume!,
    iar aceasta va inunda…totul!

    prin urmare…in timp ce ii declarati antihristi pe unii si sfinti pe altii…cei inundati veti fi chiar voi!, fara sa prindeti de veste.
    fara sa scoateti barim o soapta va veti trezi intr o lume Nou-Nouta.
    bravo!, insa ea va arata asa cum si-o doresc altii, nu voi, pentru ca voi…iata!,
    va preocupati cu antihristii si sfintii.

    miza e Noua Lume, Maestre, problemele pe care si le rezolva unii sau altii, sint indirecte, miza e Noua Lume
    –-
    lasati razboaiele de-o parte, cele care conteaza sint pandemiile.
    mai simplu spus: al iii lea razboi mondial este o suma de pandemii, iar acestea deja impinzesc lumea.
    tinta pandemiilor e olecut superioara, de data asta, pentru ca ea vizeaza nasterea Noii Lumi.

    cheia in care sint scrise Vremurile este aceasta: Marea Revolutie
    iar procedura este…Metamorfoza. doctrina? …pai care sa fie alta decit ‘doctrina Artificialului’, adica Transumanismul

    esenta Noii Lumi este Transumanismul, iar dinamicile asociate cu Metamorfoza doar catalizeaza procesul, prin urmare Marea Revolutie e o suma de pandemii care catalizeaza trecerea de la Natural la Artificial.

    la nevoie se vor manifesta fix atatea ‘ploi de la waterloo’ cite sint necesare pentru ca ‘pandemiile’ sa devina catalizator al Transumanismului.

    Rezumat: ‘Prin acest Război America și-a rezolvat ca prin farmec multe dintre problemele cu care se confrunta în ultima vreme în postura de Superputere’ e o miza prea mica pentru ‘masura Vremurilor’

  • https://youtu.be/DyCpI9tKY0g…WION un post de stiri indian care dupa parerea mea nu tine partea nimanui voi ce parere aveti?

  • Show me the money,cam despre asta e orice război,maestre Cristoiu uitați să adăugați un lucru cine va beneficia de miliardele ce vor veni pentru reconstrucția Ukr?E și acela un pot mare.

  • Mdah… Am senzația de deja vu. Cred că e de la filmul ăla… îmi scapă numele… cu ospiciul de pe insulă, unde un nebun îi închide pe director și pe infirmiera șefă la subsol, iar el preia puterea. Tudy, nebunaticule, ai grjă că se termină rău!

  • După unii mari analiști și psihologi ,Putin este nebun iar Robinette Biden și Kamala sunt
    parfum ! Mai au calitate sunt subordonații lui Zelenski ! Noroc că au butoane amândoi ! S-a descoperit că rușii au folosit butonul la Hiroshima și Nagasaki și la Fukuiama ! Noroc cu presa că știm exact ce se întâmplă !

  • (si de invazia extraterestra)
    -cu atatzia napoleoni,tolstoi si putini
    maestru neglijeaza „incidentele misterioase” din 1948,
    cica ” pe 11.2.1953 u.r.s.s. intrerupea relatiile diplomatice cu izrael”
    (ce substitutie o fi la mijloc,
    urss=stalin, russia=putin)

  • A propos de pastila dv. din 16 Martie:
    Consilierul lui Zelenski, interviu din 2019
    https://t.me/vaivoua/1603
    spune ca planul lor e sa enerveze Rusia, s-o atraga in razboi si sa o invinga (pe Rusia!) in razboi.
    Ca apoi Ucraina sa fie primita in nato cu urale si sa i se dea o infrastructura noua, construita de vest. Mi se pare o intelegere de tip Hunter. La o asemenea depravare cred ca nimeni nu s-a gandit.

  • https://www.globalresearch.ca/ un site extraordinar fie ca folositi translate ori cititi direct in engleza .. in pandemie au publicat chiar carti scrise de doctori specialisti …legat de razboi la fel de bun … adica autorii articolelor semnate

    • @Andrei: Sunt cei cu transumanii, nu? Ce parere ai despre subiect? (intrebarea nu e neserioasa, ironica, nimic de felul acesta)
      .
      .
      „Klaus Schwab de la WEF a confirmat că oamenii vor deveni „transumani” într-un interviu din 2016 acordat televiziunii franceze elvețiene (RTS):
      RTS: „Când se va întâmpla asta?
      KS: „Cu siguranță în următorii zece ani.
      „Ne-am putea imagina că vom implanta tema [microcipuri] în creierul nostru sau în pielea noastră”.
      „Și atunci ne putem imagina că există o comunicare directă între creierul [uman] și lumea digitală”.
      „Ceea ce vedem este un fel de fuziune a lumii fizice, digitale și biologice
      „Și mai întâi aveți roboții personalizați…”

      • Hahahaha…Schwab asta e un biet bosorog nebun, adus si plimbat pe la tirguri internationale….cine asculta la brasoavele unui bosorog scelerat….

  • Foarte bun articolul Domnule Cristoiu … dar Rusia castiga pe plan militar in cealalta parte a globului unde NATO este sperietoarea si ea la randul ei … numai pun ca stim ce inseamna cand isi pun „Smecherii” intedictii .. afacerile se fac doar intre ei 😉 este fix ca in perioada prohibitiei in SUA ..legile au fost date fix de cei care detinau fabrici de alcool a fost o cursa pentru bani pentru a castiga putere si eliminarea anumitor „bogati” care au fost utili dar trebuie plece pentru a sa se face cartile pana pe urmatorii 30 de ani 😉 …. intr-un interviu de acum 7-8 zile Petre Roman spunea ca in vizita la Moscova a fost felicitat de un oficial rus cu cuvintele sunt mandru sa dau mana cu eroul revolutiei din Romania … iar daca revolutia din Romania nu a fost regizata in proportie de 90% de Moscova .. imi scot toti neuronii din cap care ii mai am …..

    • Show me the money,cam despre asta e orice război,maestre Cristoiu uitați să adăugați un lucru cine va beneficia de miliardele ce vor veni pentru reconstrucția Ukr?E și acela un pot mare.

  • In locul SUA in loc sa ma iau de ce face China,m as uita la faptul ca arsenalul Nuclear al Rusiei a incaput pe mana Ospiciului.Si nu a personalului medical,ci a pacientilor din Ospiciu.

  • Ce nu au luat in calcul nici Biden,nici Xi Jinping ,este ca Putin(si clica sa) sunt chiar nebuni.Nebuni de legat.Aici viata bate filmul,si chiar scenariile conspirationiste.Aici sunt intr un oarecare dezacord cu Maestrul.Nu cred ca SUA cu jocurile ei de putere a prevazut ca Putin este chiar nebun.Si asta chiar este nebun.Atat pentru SUA cat si pentru China a juca jocuri geostrategice legate de Rusia e o chestiune care ar trebui regandita.Ce jocuri geopolitice poti face in legatura cu Rusia Tarului Nebun.

    • Trebuie sa fi cretin.Rusia nu mai e un pericol,este un Ospiciu.Din pacate pentru Omenire un Ospiciu Nuclear.Imaginati va ca la spitalul 9 se aduc 1000 de focoase nucleare si se dau pe mana pacientilor.Da asa este situatia.Viata a batut de mult filmul.

      • Vai iubi,vai,daca stiam ca esti 😳 …unde zici ca esti 😳 …da-mi numarul salonului ca sa-ti trimit citeva portocale 😎 . Nu te astepta sa-ti trimit si-un buchet de lalelute,alea nu-ti ajuta iubi 😀 , scumpa de tine 😥 . Vitamina C face minuni la memorie 💡 , la gindire 😮 si oriunde mai are capsorul tau nevoie 😕
        Esti adorabila iubi 😉

  • De acord cu analiza Maestrului,deja SUA creeaza mitul Chinei uriesesti si tenebroase(cica China l ar papuseri pe nebunul de legat Putin,evident total fals ,ca un nebun nu poate fi papuserit,ca de aia este nebunul nebun,si lanseaza teza ca de fapt China e in spatele Rusiei,cand China spune cu subiect si predicat”nu ne mai tarati in noroi”,adica noi vrem sa fim neutrii,nu ne bagam in razboiul care nu este al nostru) plus ca ,de fapt China nu este chiar superimperiul tenebros pe care il prezinta SUA,China e o forta economica si militara,da,dar nu supermonstrul prezentat de SUA.

    • Exista un risc pentru SUA (si pentru intreaga Omenire).Ca Nebunul sa nu se gandeasca sa dea cu bombardeaua Nucleara.Nu se poate.Pai Tarul e Nebun.Si cu degetul pe buton.Asta i riscul.Noroc ca l mai tin generalii(din esaloanele 2 si 3),ca diliul o comitea.

    • Scumpa mea, draga mea,ma faci s-o uit pe picanta.Sunteti gemene?
      Comentariile voastre sunt unice.Daca voi nu aveti dreptate, atunci cine altcineva?!
      Picanta mi-a declarat divort (la articolul de ieri).Nu stie ce pierde.As vrea sa-i spun ca-mi pasa de ea…dar nu pot minti.
      Te rog raspunde urgent si continua sa comentezi. Fara comentariile voastre, noi cititorii, nu mai stim ce sa credem, pe cine sa credem, sau daca sa mai credem, ce-om crede.Pur si simplu nu ne descurcam.
      Scumpa mea, comenteaza cit mai mult, fara intelepciunea ta, si-a surorii tale dragi, cerul e cenusiu, parca da sa ploua, sau sa ninga…nu e clar.Doar cind apar comentariile voastre cerul se albastreste, Soarele rasare, albinele zumzaie, cainii urla la Luna, babele se piaptana si caravana trece.
      Scumpelor, sunteti inegalabile…unicate. 😳 😛 😳 😛

      • Tudy, nu te lăsa intimidat! Mihai este guralivul care postează textele acelea lungi și fără alineate și individul stă cam rău cu mansarda. Știu sigur că este el, pentru că a procedat la fel și cu mine, până l-am pus la punct.
        Cu părere de rău, ar fi cazul să ne întrebăm de ce doamna Cora Muntean îi permite acest comportament hărțuitorului. Aceasta este, de fapt adevwrata problemă.

        • Biden spunând cum își dorește el să ocupe in stil japonez-german Serbia pentru a merge către victoria totală. Dar știm cu toții că aia nu se pune, întrucât America este puterea cea bună.

          https://youtu.be/CrYNATSNuq8

        • Din eroare apare ca un răspuns. Intenția era a unui mesaj separat.

        • Tu cine esti?Tripleta?
          N-am avut oroarea de-a te cunoaste. 😀 Nu-i timpul pierdut. 😉 Ia zi dragalasa mea problema ta care e? 😳 Ti-o rezolv rapid. 👿
          Despre ce hartuire vorbesti ? Scumpa mea! ❓

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *