Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Un „să luați aminte!” pentru aplaudacii DIGITV ai lui Cristian Tudor Popescu: guvernul Olandei nu va impune populației purtarea măștii fiindcă „nu s-a demonstrat eficiența” sa 

Dacă nu aș lua în considerare posibilitatea că distinsul de la DIGITV, Cristian Tudor Popescu habar n-are că Guvernul Olandei nu va impune purtarea măștii,  fiindcă „nu e demonstrată eficiența”, ar trebui să-l consider pe Popescu de-a dreptul idiot, ca să folosesc un termen mult îndrăgit de distinsul. În plus, cei care îi aplaudă pe CTP pe la DIGI24 TV dar nu înțeleg lucruri simple legate de „dosarul Noul Corona” (de exemplu, faptul că încă nu cunoaștem multe despre virus și că, de fapt, habar n-avem cât cunoaștem) sunt într-un cuvânt cretini, ticăloși, cripto-socialiști și primitivi.

Pe 29 iulie 2020, guvernul Olandei

… anunța că nu va impune populației purtarea măștii,  fiindcă „nu s-a demonstrat eficiența” sa în prevenirea răspândirii pandemiei. „Deoarece, dintr-o perspectivă medicală, nu este dovedită eficiența măștilor, Cabinetul a decis că nu va fi o obligație la nivel național purtarea măștilor non-medicale”, a anunțat ministrul Tamara van Ark după o revizuire făcută de Institutul național pentru Sănătate olandez. Mai mult, șeful Institutului a susținut că purtarea incorectă a măștii, laolaltă cu slaba respectare a regulilor de distanțare fizică, ar putea dimpotrivă, să crească riscul de transmitere a bolii. Olanda este o țară bogată a UE, care cotizează la blocul european mai mult decât primește și care, eventual, are destui bani să finanțeze instituții medicale de cercetare astfel încât să nu se joace cu vorbele pe un domeniu sensibil cum este ”pandemia Noul Coronavirus”.

Anunțul Olandei venea

… cu cca o săptămână înainte ca regizorul Cristi Puiu să se arate fără mască la TIFF (7 august, n.n.), pentru proiecția filmului Malmkrog, declarând că românii „sunt tratați ca vitele” și că guvernul trebuie să comunice cu populația. „Există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil”, a insistat Puiu. Au fost idei de bun-simț, care au declanșat însă discursuri ale urii pe mass-media mainstream. Printre altele, atitudinea „anti-mască” a regizorului a declanșat un alt discurs al urii dinspre DIGI24 TV, al lui Cristian Tudor Popescu: el a spus că atitudinea lui Puiu este „o măgărie agitatorică menită să-i promoveze filmul (Malmkrog, n.n.)” și că „dacă nu aș lua în considerare această posibilitate ar trebui să-l consider pe distinsul regizor dl Puiu de-a dreptul idiot”, adăugând despre cei care l-au aplaudat pe regizor că „într-un cuvânt, e vorba de cretini și de ticăloși”. Personal, nu cunosc cât e de sigură analiza unuia precum CTP, care declarase de curând în direct că „în momentul ăsta am un gol în cap… enorm… nu știu… nu știu de ce sunt aici…. și ce … ce, da… spuneți-mi deci ce… ce voiam să spun!” (15 mai 2020, DIGI 24, emisiunea „Cap Limpede”).

Nu se înțelege exact motivul atacului

… la adresa regizorului găzduit de DIGI TV. Chiar dacă atitudinea „anti-mască” a lui Cristi Puiu nu ar fi fost practic sprijinită în viața reală de măsuri precum cele luate de Olanda, regizorul ar fi avut dreptul la libertatea de opinie pe care niciun DIGI și niciun „analist DIGI” nu are dreptul să îl conteste. În același timp, discursul de la proiecţia filmului Malmkrog al lui Cristi Puiu rămâne memorabil fiindcă a încercat în puține fraze, descrierea unei hălci întregi din România regimului Klaus Iohannis: o țară pierdută, unde interlopii lui Duduianu au drepturi superioare omului de pe stradă și unde președintele țării confundă Noul Corona cu o gripă rebelă: o țară condusă cu amatori, jemanfișiști, trădători, scribi și misrerupiști. Mulțumim, domnule Cristi Puiu!

https://pestiriciudate.blogspot.com/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Un „să luați aminte!” pentru aplaudacii DIGITV ai lui Cristian Tudor Popescu: guvernul Olandei nu va impune populației purtarea măștii fiindcă „nu s-a demonstrat eficiența” sa ”

  • ,,Țara arde și baba se piaptănă,, România are nevoie de proiecte și investiții pentru a ne asigura independența alimentară.Cele trei milioane de gospodării nu sunt stimulate să producă ci blocate tocmai de funcționari ai statului. Suntem pentru Europa sursa de materii prime, sursă de forță de muncă ieftină și piață de desfacere. Cine mă poate contesta ?

  • Nu poți compara România cu Olanda, din următoarele motive:
    – nu sunt obligați să poarte mască, dar nu ies din casă dacă se consideră bolnavi, gripă de exemplu (asta înainte de Covid),
    – respectă spațiu intim al celuilalt, nu își strâng mâinile, nu se îmbrățișează (tot dinainte de Covid)
    – au dezifectanți peste tot în spațiile publice
    – nu au interdicții, dar respectă recomandările primite, etc
    Nu vorbesc din auzite, lucrez pe aici

    • Olandezii sînt niște dezumanizati. Românii trebuie să rămână/ devină conștienți de sine și să nu mai creadă în înșelătoria asta criminală. Pandemia este ILEGALĂ așa cum acest așa-zis covid 19 NU EXISTĂ. Imbecilii criminali de la guvernare TREBUIE dați jos și executați public!

  • In comparatie cu dl Cristoiu, dl CTP e nevertebrat, rima cu sistem nervos de tip scalariform. Zdruncinat, exaltat, paranoic. Priviti-i cautatura fixa ori ouerduta, fata încremenita, falcile încleștate, vorba sacadata. E jalnic

  • Țara e pierdută din cauza tuturor, ca să încep cu sfârșitul…Nu din cauza lui Iohannis sau a clanurilor…ci și din cauza unor jurnaliști nedrepți. Căci în acest articol se laudă Olanda( nu stiu de ce e asa un mare exemplu), se laudă regizorul Puiu ale cărui declarații au fost contestate din cauza asocierii perioadei revolutiei/comunismului cu perioada de acum, ceea ce nu are nicio relevanță, se lovește în CTP si in televiziunea Digi. Se vede malițiozitatea de la o poștă. Ceva concret despre criza pe care o trăim?

  • Toată lumea trebuie să mănânce , fiecare cum se pricepe , unii cu brațele , unii cu dovleacul, alții cu limbuța.
    Cât mai face o ciorbiță de văcuță cu smântână și doi ardei la Terasa de Vară ?

  • CTPul e un mic securist finanțat pe niște șmenuri. Degeaba face pe grozavu, deja pute actvitatea lui de propagand.. Încă de pe cînd a mierlit-o Tinu ❓

  • Îmi plac comentarii cu exemple de la altii,pentru că noi nu facem ceva clar niciodată. În schimb dăm exemple de ĺa alții fără a vedea dacă este bun la noi.
    În rest fiecare cu ce-l doare iar omul de rand, „Dumnezeu cu mila „.

  • Macar scrieți corect gramatical părerea,daca nu ai înțeles nimic!

    • Atenție! „Scrie-ți” este corect gramatical, fiindcă ați folosit singularul în propoziția următoare!

  • ,, Nu va fi obligatorie purtarea măștilor Non Medicale” scrie în articol.

  • Nu-i interesează adevărul,ci scopul pe care îl au „ei”: sunt la putere și trebuie să profite cît mai au timp.Ori pandemia și masca îi ajută să-și ascundă „lucrarea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *