Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Un scenariu despre bani publici: la alegerile din Moldova, Klaus Iohannis își declară sprijinul electoral pentru „activista” Maia Sandu, iar ministrul Bogdan Aurescu finanțează „societatea civilă” care o sprijină

De ce ar vota blândul și molcomul moldovean basarabean un președinte precum „activista” Maia Sandu de la Chișinău? Ca să se trezească într-o zi că s-ar putea încerca închiderea unei biserici sau impunerea prin „recomandări ONU” a educației sexuale în grădinițe, așa cum se observă în prezent în România lui Klaus Iohannis? Pe 8 noiembrie 2020, cristoiublog.ro o întreba public pe Maia Sandu dacă este un candidat „pro-Idee Europeană” sau doar o păpușă„elitelor” neomarxiste din Bruxelles și New York- de care România nu duce azi lipsă? Întrebarea nu era retorică: pe 15 nov.2020, Maia Sandu va participa (alături de un socialist, Igor Dodon) în turul secund al alegerilor prezidențiale, la o competiție politică: vrea să fie președintele Moldovei. De Dodon se știe că este ”comunistul”. Electoratul moldovean are, însă, dreptul să afle dacă Maia Sandu este ”neo-marxista”.

Pe 10 noiembrie 2020, în locul Maiei Sandu

… s-a grăbit să ne răspundă Administrația Prezidențială a României: roboțelul „multilateralist” ( a se citi ”globalist”Klaus Iohannis a emanat la acea dată un ”mesaj ferm”, de susținere pentru candidatul ”pro-occidental”, Maia Sandu. Se știe, un neomarxist recomandă întotdeauna doar un alt neomarxist- face parte din fișa postului și din instrucțiunile primite de la ideologi. Dealtfel, era singurul ”mesaj ferm” observat la președintele României în ultimii 4-5 ani, dar și un răspuns clar pentru presă și pentru Divizia Copy-Paste a presei: garajul de roboței lustruiți ai globalismului pentru sud-estul Europei era în efectiv complet, cel puțin la nivelul României și Moldovei.

Transformată de Iohannis în „proasta cu bani a  Europei”

… România nu are azi bani pentru autostrăzi, pensii sau alocații ale copiilor, dar are bani pentru o sugestionată ”agenda globalistă”. Cel puțin, asta indică graba cu care ”ecoul” de la Ministerul de Externe al lui Iohannis, Bogdan Aurescu, zis ”Trabuc”, anunța pe 11 Nov., o ”contribuție voluntară” (sic!,n.n.) în valoare de 250.000 euro ”în scopul implementării de proiecte în sprijinul societății civile și al presei independente” din Moldova. Reține atenția generozitatea fondurilor puse la dispoziția MAE, un minister care, pe banii contribuabilului român, arată azi a agenție de export a „multiculturalismului” ( a se citim „globalism”), trâmbițând întotdeauna un enigmatic suport pentru o enigmatică ”societate civilă”.

Aurescu împarte finanțări

… cu polonicul : a dat în Belarus (tot pentru ”societate civilă”), dar nu găsește resurse pentru comunitățile de români din Ucraina, care vorbesc de mult timp, de ”deznaționalizare”. Schițat rapid, Aurescu este un ”multiculturalist” și un ”transfrontalier”-,probabil că Soros îi citește comunicatele la cafea. A muncit cu râvnă pe un proiect din Republica Moldova unde a avut profit multinaționala franceză Veolia și unde ”proasta cu bani a Europei”, România, doar a cheltuit bani: 650000 euro. Eventual, asta poate descrie o viziune: ca și Klaus Iohannis, patronul său spiritual din Cotroceni (cel care, în plină pandemie, trimite sclavi români pe plantațiile germane), România lui Bogdan Aurescu ”intră în calcul” doar când e vorba de muncă și de ”pus banu’ jos”.

 Ce înseamnă pentru ministrul „multiculturalist”

…Aurescu ”sprijinirea societății civile și a presei independente”? Nu știe nimeni. Este la fel de misterios în concept ca și ”valorile UE” de care vorbea uneori comisarul neo-bolșevic pentru România, olandezul Frans Timmermans (Comisia Europeană). Dacă ”ceva” este definit foarte strict, acel ”ceva” nu mai poate fi folosit într-un context schimbat al intereselor, iar spațiul de manevră pentru dublu-standard se limitează.

Bogdan Aurescu știe foarte bine

…că, în astfel de împrejurări, ”limbajul prețios” e mult mai puțin important decât ”transparența” în folosirea acestor bani, puși la dispoziția unor entități anonime din Republica Moldova de către România, cea mai săracă țară din UE. El preferă să folosească ”limbajul prețios”, fiindcă asta îl arată ”activ” și nici nu indică destinația fondurilor.

„Sprijinirea societății civile independente” este

…o sintagmă care poate să însemne multe: în zilele noastre, ”progresismul” a ”diversificat” rolul ONGurilor, care pot ajunge să fabrice indivizi radicali într-o mulțime de domenii- politic, militar, religios șa. Republica Moldova, deși nu este membru UE, se află în prezent sub asaltul cărătorilor de flipchart-uri ONGiști, finanțați nerambursabil. O spune  deputatul socialist Bogdan Țârdea care, în mai 2020, dezvăluia că în Republica Moldova sînt 26 de baroni ai ONG-urilor, care fac parte din Rețeaua locală Sorosistă și care au legături directe, ori sînt membri ai PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, n.n.).

Era un indiciu spumos

…despre „societatea civilă independentă” din Moldova care, eventual, ridică nedumeriri: cât de independent poate fi un urmaș de-al lui Ștefan cel Mare la un ONG din Chișinău, unde șeful este „baron” al finanțărilor globaliste? Vor merge banii contribuabilului român, ajunși în gestiunea cuplului Iohannis- Aurescu, spre acești baroni ”progresiști” ai ONGurilor moldovene? Incontestabil, acest lucru se va întâmpla parțial sau total.

Exemplul României este edificator

…În Țara Mioriței, finanțările sorosiste pompate în anii ’90 au creat o „breaslă” timpurie de baroni ai ONG-urilor care azi acționează cvasi-identic: se legitimează ca „societate civilă”, aplică pentru bani la Stat, dar acționează pentru împlinirea unei agende politico-globaliste: fin, pe „ideologie”. O astfel de stare de confuzie, existentă și menținută în jurul Maiei Sandu, trebuie lămurită. Un ONG este un grup de umili care vânează finanțări și care pot împrumuta, în numele finanțării, ideile finanțatorului. Sandu se vrea, însă, lider de stat, în care acționează o diversitate de ideologii.

Ministrul Aurescu ar trebui

… desigur, prin înseși atribuțiile funcției, să ofere opiniei publice transparență și garanții, mai degrabă decât declarații în „limbaj prețios”. Date fiind principiile democrației și competiției, fiecare euro dintre cei 250 000 oferiți „voluntar” de România (și nu de Bogdan Aurescu sau Klaus Iohannis) trebuie folosit  pentru sprijinirea în ansamblu a  societății din Moldova, și nu exclusiv, pentru sprijinirea unor ”elite” neomarxiste locale, unele care promovează o agendă globalistă și care vor fi ajuns la fundul sacului, în contextul Alegerilor din Statele Unite. După părerea mea, însă, fiind cel mai slab ministru de Externe post-decembrist, Bogdan Aurescu zis Trabuc, nu va oferi aceste garanții de transparență.

(https://blogtraianhoria.wordpress.com/)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *