Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Un singur lucru e sigur din Conferința lui Klaus Iohannis: Nu e atît de sigur că pe 15 mai va începe relaxarea!

Klaus Iohannis a ținut marți, 28 aprilie 2020, la ora 18, o conferință de presă.
Momentul a constituit pentru români o triplă surpriză.

1. Românii erau obișnuiți să urmărească Mesajele adresate Națiunii angajate în lupta corp la corp cu Coronavirus de Klaus Iohannis, pe post de Cîrmuitor, la ora 14 ale fiecărei zile. De ce la ora 14 și nu la o oră ținînd de prime time? Întrebat de mine în această chestiune, Traian Băsescu, cel care făcuse din ora 18 momentul de apariție pe post de cuc în ceasul Cotrocenilor, mi-a răspuns că Klaus Iohannis optase pentru ora 14 pentru a da presei posibilitatea de a-i publicita obligatoriu textul potrivit poruncii din decretul de instituire a stării de urgență. Acum Klaus Iohannis s-a ivit la ora 18.

2. Românii luaseră cunoștință pînă acum doar cu Mesaje rostite de președintele Klaus Iohannis în interpretarea actorului amator Klaus Iohannis. Acum pentru prima dată de la debutul Crizei Președintele catadicsea să țină o conferință de presă.

3. Conferința n-a fost ținută online, cum se întîmplă pînă și cu ședințele Consiliului European, ci cu prezența fizică la Cotroceni a jurnaliștilor, toți acreditați la Președinție. Fiecare dintre cei care au venit să zică o întrebare la microfon ca în vremurile dinainte de Coronavirus purta mască și mănuși. Cătălina Porumbel, cu care urmăream împreună pe WhatsApp conferința, mi-a scris că toți jurnaliștii primiseră echipamentul respectiv la intrarea în sală. Asta explica faptul că toate persoanele feminine purtau același fel de mască și aceeași culoare de mănuși: albastră. Tot Cătălina Porumbel, inițiată într-ale modei, ca orice vedetă mi-a scris că mănușile de culoarea asta sînt cele mai ieftine (explicabil, erau date de Președinție, care n-are bani de risipit) în timp de mănușile de culoare neagră sînt cele mai scumpe. Asta pentru că astfel de mănuși poartă văduvele prin filmele cu înmormîntări de mafioți. Klaus Iohannis era în schimb fără mască și mănuși, dar tuns și frezat, manichiurat și sînt sigur parfumat bărbătește. Ar fi fost normal să poarte și el mască. Sînt sigur însă că nu-i place să fie văzut de națiune cu botniță.

Despre conferința de presă m-am pronunțat imediat după încheiere în direct la rubrica Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro. A fost o inițiativă din care voi face o regulă. Ori de cîte ori va fi de acum încolo un Eveniment, îl voi comenta în direct după dar și chiar în timp ce se desfășoară. Nu mai trebuie să aștept să fiu invitat la o televiziune de știri și prin asta voi ocoli cenzura discretă la care sînt supus de Presa Miluită cînd vine vorba de Mărețul de la Cotroceni. Am comentat apoi momentul la România 9 a lui Ionuț Cristache de la TVR și la Sinteza zilei de la Antena 3. Nu voi repeta aici, în scris, zicerile mele în variantă video. Voi desprinde dintre observați doar cîteva.

1. Conferința de presă se înscrie în seria de prefaceri prezidențiale în materie de comunicare publică la vreme de Criză. După mai multe apariții de tip lemn tănase, marcate de lectura pustiitoare a unui text depărtat sufletește de vorbitor, Klaus Iohannis a trecut la apariții mai vioaie, explicate printr-o absență a crispării. Conferința de presă a fost gîndită ca un salt în comunicarea prezidențială. Din nenorocire ea nu și-a îndeplinit țelul. A ținut mult, enorm, și a coborît discursul prezidențial la nivelul fleacurilor demne de un secretar de stat. Asta și poate pentru că, cu mici excepții, întrebările celor prezenți au fost de tip curiozități de fătucă. Ar fi fost mai nimerit ca președintele să țină o conferință de presă cu el în rolul de moderator. De o parte și de alta a domniei sale să fie miniștrii responsabili (fără premier) cărora președintele să le dea cuvîntul. Președintele ar trebui să se limiteze la răspunsuri care țin de funcția sa. Celelalte ar trebui transferate la demnitarii din diferite domenii.

2. Cel mai bun titlu din presă despre Conferință a apărut pe site-ul Medika Tv:
Președintele Iohannis, anunțul mult așteptat! După 15 mai, nu se știe ce va fi!

Postul Medika Tv e condus de Vlad Pufu, elev premiant al școlii Evenimentul zilei de pe vremea mea, la care s-au predat lecții de cum se dau titluri agățătoare. Într-adevăr, deși conferința a fost convocată pentru ca președintele să spună Națiunii ce va fi după 15 mai, atît statementul, cît și răspunsurile au lăsat impresia că președintele, guvernul n-au nici un plan de relaxare a măsurilor, ba mai mult că nu e sigur dacă vor fi măsuri de relaxare. Din acest punct de vedere, președintele a apelat de prea multe ori la dacă, pentru a nu ne face să credem că data de 15 mai nu e bătută în cuie. În orice moment, ne-a sugerat președintele, invocînd mereu pe dacă lucrurile merg cum trebuie, se poate reveni asupra datei. Dacă lucrurile merg cum trebuie nu depinde însă de realitate, ci de felul în care realitatea va fi manipulată. Dacă se va ajunge la concluzia că era mai util pentru regimul Iohannis, prelungirea Stării de urgență, atît din punct de vedere electoral, cît și al afacerilor cu statul, imediat vor fi trimiși pe televiziuni cioclii apocaliptici în genul lui Raed Arafat, televiziunile miluite se vor prăbuși în Breaking newsuri cu morți de coronavirus, iar Grupul de Comunicare Strategică va cotcodăci sporirea bruscă a numărului de infectați și de morți. Numărul de infectați dat publicității ca și numărul de morți depind nu de realitate, ci de pixul lui Klaus Iohannis. Aceste cifre pot să scadă sau să crească în funcție de interese. Din zicerile lui Klaus Iohannis mi-am dat seama că nici el, nici Guvernul nu sînt pregătiți pentru relaxare, care le va aduce mai multe bătăi de cap decît capital politic. Și în aceste condiții tare mă tem că înaintea săptămînii cu 15 mai președintele va adresa un mesaj Națiunii în care va susține că vîrful Pandemiei n-a trecut și că pentru a salva vieți e bine să mai stăm în casă.

3. Toate au mers șnur pentru Klaus Iohannis (fătucele, îmbrăcate ca niște prigorii, puneau întrebări cuviincioase, gen fată de măritat, iar președintele răspundea cum voia el, mințind pe rupte, conștient că nici o fătucă nu-l va pune la punct) pînă la final. Conferința de presă scîrția adormitor mai ceva ca un car cu boi din picturile rurale ale lui Grigorescu. Klaus Iohannis nu se lăsa dus, încîntat de succesul primului său taifas cu presa. Deodată a venit acest moment:

„Reporter – Dan Tapalagă: Numărul de testări pe milionul de locuitori în România e mult mai mic decât în țările din tabel. Italia a realizat 29.600 de testări la milionul de locuitori, Germania a realizat 24.738 de teste la milionul de locuitori, nu la populația generală, Marea Britanie a realizat 24.738 de testări la milionul de locuitori și acum România: 7813 teste la milionul de locuitori. Ați spus că este o cifră rezonabilă. Având în vedere aceste cifre prezentate și sursa este Worldometer, o sursă cvasioficială, cu informații corecte. Mai susțineți că este o cifră rezonabilă?
Klaus Iohannis: În general, când vorbim despre date științifice și despre grafice, este bine să nu amestecăm foarte tare lucrurile. Ceea ce am prezentat eu este ceva, ceea ce ați prezentat dumneavoastră este altceva, la fel de valoros, dar pentru a nu veni – puteam să am 10 grafice – pentru a nu complica percepția publică, am venit cu graficul care arată până la urmă rezultatul tuturor acțiunilor, dar am spus înainte, la o întrebare anterioară, că, după părerea mea, trebuie să avem mai multe testări. Ceea ce am avut până acuma ne-a permis să ținem epidemia sub control, dar eu vreau mai multe și este clar că va trebui să intrăm inclusiv într-o zonă de testări post infectare, să vedem printr-o testare destul de complexă câți români sunt afectați de această boală, deci ideea de a avea și alte date pe grafic este foarte bună și cu siguranță la următoarea întâlnire o să vin cu mai multe detalii tehnice, ca să putem intra cu discuția în profunzime.

Reporter: Discuția, dacă îmi permiteți, domnule preşedinte, a doua întrebare, discuția extrem de importantă, pentru că baza pe care veți lua decizia ridicării sau nu a restricțiilor pe data de 15 mai cred că ar trebui să aibă în vedere ambele cifre, nu doar faptul că stăm bine nu înseamnă că într-adevăr stăm bine, deoarece România testează puțin, deci știe foarte puțin sau mai bine zis nu știe mare lucru, nu știe foarte precis cum stăm, are o idee, dar nu foarte precis. Deci întrebarea concretă numărul 2 ar fi: la ce capacitate de testare credeți că ar trebui să ajungă România, care în prezent poate realiza în maximum 10.000 de teste pe zi, adică mai puțin de 250 de teste pe județ – atenție 250 de teste pe județ, nu mare lucru, pentru ca ridicarea restricțiilor de izolare și de circulație să se realizeze în stare de siguranță…
Klaus Iohannis: Cu cât mai multe testări, cu atât mai bine și acolo vom ajunge.
Reporter: Cam câte? O cifră puteţi să daţi?
Klaus Iohannis: Mulţumesc.
Reporter: Mulţumesc.”

Plecînd de la acest Mulțumesc acru al lui Klaus Iohannis, cineva mi-a zis:
Să vedeți ce-o să pățească Dan Tapalagă!
Inexact – i-am răspuns. Să vedeți ce-o să pățească angajatul administrației prezidențiale l-a adus pe Dan Tapalagă la Conferință!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

51 comentarii pentru articolul „Un singur lucru e sigur din Conferința lui Klaus Iohannis: Nu e atît de sigur că pe 15 mai va începe relaxarea!”

  • Tinand cont ca pe unul din butoanele telecomenzii lui Coldea scrie „Tapalaga” eu zic sa nu ne „impacientam” degeaba…ca doar nu s-a trezit Tapalaga pe persoana fizica sa salveze onoarea meseriei de jurnalist.
    100% de acord cu replica Maestrului data celui de nu mai putea de griji pentru viitorul imediat al lui Tapalaga.

    • Băăăăă , da totuși , Tapalabă ? Unde ajunge lumea asta ?

      • Nu stiam ca asta-i numele lui de scena…potrivit de altfel. Intr-adevar, inforator gandul ca aici s-a ajuns.

        • Ce s-alege de noi , muicăăăăăăăă !!!! Au ajuns să dea securiștii celebri în Johanes , Anche questa e da contar’ .

  • Geo, ia uite felcer-garoi, ca mai sunt unii prin Ro, facuti dupa chipul si asemanarea ta.
    Vor sa treaca o lege prin ¨acceptare tacita¨. Does it sounds familiar??
    BTW, m-a sunat stii tu cine, sa eviti centura in drum spre casa, ca-i aglomeratie… 😀

  • Ceea ce a fost interzis bucurestenilor condusi de un primar PSD, este permis celor din Alba cu un primar PNL. Singura problema mi se pare cand iesim la lupte de strada sa batem niste penelisti dementi.

    Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, prima din ţară care va implementa metoda ca metodă de diagnostic, îşi propune ca de săptămâna viitoare să înceapă testarea la scară largă a populaţiei. Metoda ”pooling”, cea care va fi utilizată pentru realizarea testării în masă, este bazată pe protocoale internaţionale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) …

    Municipiul Alba Iulia este prima localitate inclusă în acest proiect-pilot, alegerea fiind făcută atât prin prisma importanţei sale ca municipiu reşedintă de judeţ, cât şi prin disponibilitatea arătată de viceprimarul cu atribuţii de primar, Voicu Paul, care a înţeles din prima clipă importanţa iniţiativei DSP Alba. De altfel, Primăria Alba Iulia a demarat o primă achiziţie pentru cumpărarea a 5.000 de teste în acest scop. DSP Alba îşi exprimă încrederea că modelul de colaborare pe care l-a iniţiat cu Primăria Alba Iulia să se extindă şi la nivelul altor unităţi administrativ-teritoriale din judeţ

    • PĂi să facă testele alea , că m-am uitat pe o hartă și Alba are 100 de cazuri de infectați , toate celelalte jud adiacente au 4-600 , doar Suceava are 3000 , e ceva de groază .
      Adică Alba e fruntașă în producție , stă covidul la limita de județ , că îi e frică de primarele ăla ce zace în primărie de vreo 50 de ani .
      Cum ar veni , NU testăm , ergo nu știm cine e cu covrigu-n coadă , ca atare dăm 100 de cazuri , că 0 e prea de tot , și sîntem cei mai tari albaneji din parcare .
      Am citit pe undeva că testarea la covid nu prea e specifică și are o marjă de eroare de 40 % , deci cu orice viroză poți intra repede la covid , doar pt că ai fost testat cu un test numit PENTRU COVID . Crecă de acolo vin statisticile astea umflate cu pompa

    • După ce-o primi alea 5000 de teste și vor ieși peste 3000 de infectați cu ORICE , eventual și cu covrig , să vezi cum bate Alba județul Suceava al Fluturelui Cap de Mort
      Hai cu egalarea , hai că se poate ! Bă , ești albanez ? Dacă da , nu știi de ce-s așa cretini șoferii ( și polițaii ) albaneji , eu bunioară nici nu traversez strada dacă se apropie o mașină de AB , îl las să treacă , era să fiu călcat de vreo 4 ori .

  • Amândoi au fete de dulap. Si știu ei, concitadinii, de ce se urasc reciproc. 😉 Poveste veche.

    • Dizaster absolut , Adameasco . A apărut și Petreasca , astfel că tu cu Ghio veți fi în minoritate absolută , mai dihai ca indienii din America .
      Cred că va trebui să-mi mai moderez tonul , altfel dispăreți amîndouă rapid de pe aici , pline de rahat . În cazul tău n-ar fi nicio pagubă , nu ești bună de absolut nimic .
      De fapt , nici după Ghio nu sufăr , că acuma am aflat că era mizeria aia de Sanepid , care trăgea cel puțin 3 pîre pe zi la Toașu Admin , rugîndu-se , ba chiar poruncindu-i , să fie blocați toți ăia care nu-i plăceau ei

      • Tu sa-ti faci tratamentul așa cum ti l-a prescris Geo și discutam apoi, când ti se mai împutineaza necazurile mintii. :mrgreen: Adriana este o fata educata și nu te va ajuta sa-i agresezi lui Ion Cristoiu cititorii, sa fii convins, necrescutule! :mrgreen:

        • Nu , dar nici nu e de-a voastră , așa că să nu te bazezi pe ea să vă cînte-n strună ție și Ghiorlăncii , securistelor , care ați stabilit voi , cam ca porcii lui Orwell , că securist=bun , nesecurist=rău , cu varianta: limberal johanist haștagian=bun , Pesedist =bleah . Ați rămas doar 2 buni , rășpekive bune .
          Succesuri , dacă mă bag între voi două ca uliul între vrăbii , vă fac zdrențe azon perc !
          Aaaaa , dar stai , v-am făcut deja , de aia cîrîiți pe aici ca 2 ciori jumulite .

          • Mare cretin ești! Habar nu ai ce pozitie am avut eu fata de politicieni prin postarile mele
            și delirezi ca aș fi altfel de cum sunt. :mrgreen:

          • Nu delirez , eu zic , exact ca Ioan Rațiu ( ăla de la 1890 , nu moșul ramolit din 1990 ) , că prostia ta nu se discută , se afirmă !
            În rest , poziția ta față de nu știu ce mă lasă indiferent , doar dacă nu e poziția capră .
            Hai clistaier , tuto , tu chiar nu realizezi că nu ești de calibrul meu ?

  • Domnule Cristoiu

    Nu stiu daca veti citi dar va rog daca cititi comentariul intrebati-l pe Ciolacu are de gand sa faca opozitie? Ce naiba face acolo? L-a cumparat Johanis cu tot cu partid? I-a pus guvernul, i-a votat ministrii, decretele….ce face? A innebunit cu totul? Nu realizeza ca e ridicol? Mai are de gand sa treaca alte decrete? S-a rugat practic doamna Weber de el, i-a spus ce sa faca in Parlament si ei nu si nu
    Plus cum nu a scos un cuvant si nu a protestat impotriva discriminarii crase a celor peste 65 de ani? Sau ce virusul isi face siesta 4 ore dimineata pentru ca a petrecut toata noaptea si 3 ore seara? Virusul are senzori de varsta adica daca ai 64 de ani si 9 luni nu te ataca iar daca ai 65 si o luna sare pe tine?

    • Trebuiau toți parlamentarii să se sesizeze de programul pentru persoanele de peste 65 de ani. Dacă înainte nu erau decât 2 ore, acum, dimineața e aiuritor. Nu poți rezolva mare lucru. Se vede ca absolut niciunul nu si-a rezolvat singur problemele administrative personale.
      Legat de „programarea propagarii virusului si pe grupe de vârstă”, marele grup de criză s-a făcut de râs.

  • E mai groasa. Confuzie prin presa. Ultima varianta este ca evenimentul care a determinat iesirea cucului azi este din 25 martie. Explicabil pentru reactia tardiva din deal daca informatia a plecat de aici, s-a plimbat peste ocean, apoi retur. Zic, fiindca ce mai e de zis. Decat ca iata oportunitate daca perseverezi. Bravo!

  • ceea ce n-a iesit e „ce”

  • Acu se explica ceea caut cu gandul de sambata incoace si nu gasesc raspuns. Simteam ca telefonul celebru de sambata nu era despre covid ci un motiv foarte serios. Covidul o fi fost la si altele in legatura cu lagarele pentru batrani. Cum nu perseverez cu tinerea in cerecetare permanenta a tuturor din statul asta, fiindca mai am treaba ca sa si traiesc, cum presa a tacut malc asemenea politicienilor ca au toti ordin pe unitate, nici eu nu am aflat ceea ce s-a intamplat tacit in 23. de Sf. Gheorghe. Acum imi explic totul. Ca in zicala „minciuna are picioare scurte”. Intre timp chiar si dupa dezlegarea din deal numai unii si-au dat drumul la pareri. Asa, asa! Dati-va dupa cires! Nu scaderea in sondaje a unora este explicatia, ci faptul ca inca nu e toata puterea acaparata pentru „mareata opera”.

  • Agenda lui Iohannis e făcută de Andi Manciu PNL, consilier de stat în guvern.
    El coordonează Grupul de comunicare strategică.
    Acestă agendă a inclus „pe ordinea de zi”, după ultima convorbire cu Trump, blamarea Chinei sau a Coreei de sud (n-am ințeles care dintre ele) că ne-a livrat materiale sanitare proaste. Adik Trump vrea să cumpărăm de la ei 200 de ventilatoare.
    Alt punct pe agendă a fost PR puternic ptr. PNL prin denigrarea PSD și ridicarea în slăvi a guvernului.
    Testarea populației, sau alte îngrijorări nu fac parte din agenda președintelui.

  • Foarte haioase clipurile de la rubrica „Să murim de râs, nu de coronavirus”. Este total si cel de azi cu Star Trek si inteligentul domn Streinu Cercel.

  • Nu am gresit cu nimic când v-am spus ca noul coronavirus este necunoscut înca si poate aduce în continuare multe necazuri.
    Recent, în Anglia si în Franta au aparut cazuri cu copii care fac o boala rara, Boala lui Kawasaki. Majoritatea acestor copii fiind pozitivi la testul Covid-19, se presupune ca ar exista o legatura între aparitia sindromului Kawasaki la copii si prezenta acestui coronavirus.
    .
    https://www.20minutes.fr/sante/2769835-20200429-coronavirus-maladie-peut-etre-liee-covid-19-touche-enfants-royaume-uni-france

  • Le grand flou partout! Incompetenta si minciuna!
    Premierul Eduard Philippe s-a prezentat ieri în fata parlamentarilor francezi cu planul lui de dezizolare, plan care se vrea pus în aplicare în 15 mai. Toate dezbaterile televizate de dupa acest moment au scos în evidenta lacunele si greselile acestui plan, nu putine la numar, cât si parerile contradictorii ale oamenilor de stiinta, ale profesionistilor din Sanatate si ale politicienilor.
    Daca îi asculti pe toti, risti sa nu întelegi nimic, sa te ia durerea de cap si sa-i înjuri pe toti.
    Tare mi-e teama ca dezizolarea planuita, fie de Iohannis, fie de Macron, fie de altii va fi un mare fiasco în multe tari si ca urmarile vor fi dezastruoase. Va fi bine doar în situatia în care virusul SARS-CoV-2 va disparea foarte curând pe cale naturala, ca sa scapam noi de boala iar guvernantii sa scape de suprasolicitarea creierelor lor subdezvoltate.

    • Din punctul de vedere al meu si al altor medici, ramâne valabil ceea ce am scris acum câteva zile:
      .
      – Ziua judecatii trebuie sa fie doar apoi, dupa ce se va încheia lupta cu boala “CoronaVirus Infectious Disease”.
      În lumea întreaga, atât oamenii politici, cât si oamenii de stiinta care îi consiliaza au facut nenumarate greseli în gestionarea acestei crizei sanitare. Abia când totul va fi trecut, se va putea trage linie si se vor putea analiza greselile sefilor de state si de guverne raspunzatori.
      Pâna atunci aveti grija de voi si nu uitati ca SARS-CoV-2 a ramas înca o mare amenintare pentru întreaga planeta, nu lasati garda jos si luati-va toate masurile de protectie pentru a va apara sanatatea.
      .
      Toate masurile luate în perioada aceasta au avut ca scop final evitarea raspândirii epidemiei. NU s-a dorit sa se ajunga în situatia în care spitalele sa nu mai poata primi bolnavi în sectiile de reanimare si de a nu avea suficiente aparate de respiratie artificiala pentru pacientii cu forme severe de Covid-19.
      Unui pacient cu o forma grava a bolii i se induce starea de coma artificiala si el respira ajutat de un aparat. Acesta ocupa un loc la reanimare si foloseste un aparat de respiratie artificiala timp de doua, trei saptamâni. Va puteti imagina ca daca numarul îmbolnavirilor nu ar fi tinut sub control, paturile si aparatele de respiratie artificiala din ATI ar fi total insuficiente oriunde si… APOCALIPSA ar putea sosi oricând.–

      • Bonjour, ma puce!
        Iar ma calaresti?! Iar vrei scandal?!

        • Daca faceai vreo remarca despre informatia pe care ti-am dat-o despre copiii care se îmbolnavesc de boala Kawasaki din cauza covidului, ai fi putut sa pari mai inteligenta!
          Pe mine asta m-a determinat sa reiau acea postare, dar îti spun degeaba, tie ti-e greu sa pricepi.

        • Iar ai regresat la nivelul care te-a consacrat? Te face unu prostanac si raspunzi: ba tu esti??

        • Pt GS, mai scrisesem ceva, dar n-am mers cu backspace pana la capat.. 🙂

        • Mda, ne-a ciuruit Hadrian..nu mai au nicio noima postarile ramase. 🙂

    • … revin: dezizolarea progresiva în Franta va începe din 11 mai, nu din 15 mai.

      • Ba, bine ca ai revenit…nu mai dormea nimeni in noaptea asta de grija.

        • Bă , nu , pe bune , nu ai și tu senzația că Ghio asta e chiar ilegal de cretină ?
          Bă Ghio , dacă e 11 , altă vorbă , pfiuuuuuuu….

  • Haraisa!!!!

  • Anticipatiune. Adica, anticipate, natiune! Am putea reduce cheltuielile facand anticipate de alegeri locale, parlamentare si presedintiale, deodata si cat mai curand, cu botnita sau fara.

    In plina pandalie
    Norodul nelinistit
    Are in scafarlie
    Oarece de clampanit;
    Rupe dinti de fierastrau
    Si n-asculta pe grivei,
    S-a saturat de bulau,
    Ar da yama-n mititei.

  • S-a vazut clar ca intrebarile puse erau cele de pe lista trimisa inainte sa le aprobe consilierii lu Iohannis iar el sa aiba raspunsurile scrise pe hartie. Altfel, nu poti sa-l intrebi pe Iohannis nici daca e cald afara si sa te astepti la un raspuns spontan.

    Ideea e ca atat Iohannis cat si Guvernul sunt mai preocupati de prelungirea starii de urgenta decat de vreo relansare a economiei.. O sa vedeti ca asa-zisa „relaxare” va fi tot o incordare in care abia ne vom putea misca si nu vom putea respira de sub mastile alea.

    Cea mai buna intrebare catre Iohannis ar fi trebuit sa fie: „Domnule Presedinte, dumneavoastra puteti sa stati la Cotroceni 8 ore cu masca pe figura, asa cum vor trebui sa stea romanii la job, dupa 15 mai?”

  • Am ascultat iarasi o conferinta de presa regizata. Le-a cam stricat Tapalaga linistea spre final.
    In concluzie: ne invartim mascati in localitatea de bastina, nu tu cabinet stomatologic deschis, nu tu frizerie/coafor, mergem doar la alimentare si farmacii, Huawei va pierde licitatia pentru realizarea retelei 5G, nu dam 2 bani pe ajutoarele primite de la tari nemembre NATO…in loc sa zicem multumesc si obligatoriu PSD-ul e vinovat de orice misca sub soare.

  • Nu este nimic nou ca politicienii o tot dau la intors ca sa cada ei bine si Klaus nu este diferit de altii. Ce ar trebui sa ne dea de gindit este ca stiinta nu mai este un ansamblu de cunostiinte veridice, ci un conglomerat de presupuneri bazate pe nimic concret. Acest lucru si incompetenta si lasitatea crasa a angajatilor guvernamentali din intreaga lume , a dus la circul asta cu corona virus. Virusul este real si periculos , dar masurile luate, in mare majoritate doar pentru a acoperi spatele cuiva, sunt de tot risul.

  • Totem. E clar, azi ma chinuie talentul si sunt in febra creatiei? Vai! Dar e si asta o boala grava, o pandemie, sau e o pandalie? Vai, vai! Sa luam masuri! Sa instituim ceva, atunci! Cenzura este un “tratament” prea slab si desuet. Sa inventam ceva, mai altceva, mai ceva. Ca pe unii ii chinuie talentul si pe altii ideile naziste. Cica astea nu se demodeaza niciodata si sunt la apogeu in dinti de fierastrau. Dar sa revin la totem. Mai actual decat oricand, avand in vedere ca suntem in era racului si mergem indarat pas cu pas. Admiratia si invidia sunt ca iubirea si ura. Unii admirau lupii si invidiau puterea lor si de “drag” i-au ucis si au facut stindard de lupta din cap de lup. Altii s-au imbracat in blanuri de lup sau urs, sau si-au atarnat dintii de lup sau de urs, insirati pe ata, la gat. Altii umbla cu capra de coco-colo. Unii isi pun coarnele de cerb deasupra usilor sau in cerdacuri. Altii umblau cu scalpurile la cingatoare, strapungeau inimi cu duiumul in varful piramidelor. Unii aruncau pe cel mai vrednic in sulite, sol la zeu. Altii beau vin si mananca paine in ritualuri macabre, in chip de canibali si vampiri. Orice si oricand, numai sange sa curga din belsug, ca insetati si nesatui mai sunt unii! Si mare este invidia acestora pe cei care beau si mananca asa ca niste oameni. Si toti fara exceptie jinduiesc ca asa se face transferul de putere si fericire de la idolul invidiat, la cel care-l ucide si ii poarta sau foloseste particelele. Asa evolutie a umanitatii te face sa nu te opresti din mirare. Halal! Toate noroadele au devenit totem. Asa mare opera mai zic si eu! Sa-ti transferi puterea intregii omeniri si s-o afisezi la rever este o opera de mare anvergura si obraznicie criminala. Sa nu ne incurcam cu nimicuri ca stramosii inapoiati, in timp ce acu avem jucarii, inginerii, organe miluite cu nemiluita, armate de clonati eliptici de creiere, retele nevazute, roboti…si multa prostime adormita. Ca trecem de la secera si ciocanul, prin echer si compas, la coasa si covidu. Omenirea a devenit un jalnic si obscen simbol atarnat la butoniera. “Mare opera”! Halal!

  • A rasarit soarele. M-am trezit. Realizez ca in doua ore de taifas in deal o singura informatie atrage atentia. Aceea cu privire la 5G. kwj a spus ca va maslui, truca, licitatia astfel ca sa iasa din joben cine zice stapanul stapanilor. Urrraaaa! Traiasca „cinstea” si „democratia”! Dar chiar! Oare cin’ sa fie castigatorul? Oare se va aplica tot principiul enuntat pe la jumate de mandat de bantuiala de catre stapanul stapanilor, ca „pe dusmanul pe care nu-l poti invinge trebuie sa ti-l faci prieten”? Sa vedem! Si acum somn usor si relaxati-va norod, pan’ se ‘ntaresc organele si se fabrica scenariul pentru foamete, mai ceva ca in ’47! Chiar nu ati vazut ca marele bai e tot ceea ce este in legatura cu mancarea si ca de asta e vorba de fapt? „Ca a dracului prostime vrea sa iasa la cumparat mancare… Ca ai dracu bosorogi dau yama in piete… Ca ai dracu fac gratare… Ca ai dracului cretini au golit rafturile… Ca ai dracu umbla beti aiurea pe strazi…Ca ai dracu ce mai vor?” Astea sunt gandurile stapanirilor de fapt. Crapa de draci fiindca oamenii inca traiesc, inca mai respira, inca mai beau si inca mai mananca. Eeeeee! „Ia mai muriti!” „Ce dracu!” „Wuhan 400”. Intrebati-va ce inseamna 400 fiindca Wuhan am vazut toti ce inseamna. Eu ma intreb de la inceputul lui ianuarie. Daca as fi urmarit ecranizarile sf ale „bollywood”-ului dintre Atlantic si Pacific as fi aflat pana acum, dar nu am pasiuni morbide. Intrebati-va! „Prin voi insiva!”

  • Stolul doarme. Atunci sa mai zic ceva despre „relaxare”. Noi romanii privind dinafara avem impresia ca alte tari se relaxeaza. Nici pe departe. „Relaxarea” e gogorita bagata de stapanii de peste tot, fiindca le e frica de reactiile populatiilor. Norodul de la sine putere s-a „relaxat” la demonstratii in strada, sau la gratare si hore ostentative in fata curtii, fiindca s-a saturat de nazism, de dictaturi si de minciuni. Si stapanii tremura de frica cu toata armata, tehnica si institutiile de forta „miluite”, intre care au inserat si pe cele medicale si armata in halate de obicei albe, cand nu sunt bleu, verzi, mov, sau chiar negre cum am vazut in ultimii ani, mai nou. Si ca sa potoleasca noroadele au iesit repede cu „relaxarea” din gura, si nu in fapt, si nici de gand. Al nostru stapan ..delean vazand pofta ce ne-o face etnia vesela, a zis sa cante si el la fel. Nu l-a tinut mult fiindca a avut semnale ca romanul inca doarme si ii este lene sa faca mamaliga, fiindca sunt mai ieftini posmagii, deocamdata. Si atunci a zis relaxat ca „daca” si cu „parca” i se pare ca inca nu am prins varful din urma sa-l arestam, ca inca anchetam, ca nu avem probe, ca o fi, ca o ameti, pana o pati… Cred ca acum stiti cum sta treaba. Somn usor, ca peste o ora rasare soarele si trebuie sa trageti draperiile!

  • „Daca tacea filosof ramanea” Ca de obicei inadecvare crasa.
    Aveti dreptate maestre in tot ce spuneti. Doar vreo doua lucruri ar mai fi de spus. Kwj stie foarte bine ce vrea, sau trebuie sa faca, ori ceea ce i s-a spus sa faca, de la inceputul inceputurilor. Si asta stiu si guvernerii. Doar noi avem impresia ca bajbaie toti si sunt nepregatiti. Kwj a lasat de la inceput a se deduce ca starea de urgenta, sau orice stare de „incartiruit” populatia se va instaura definitiv in Romania. Si spun instaura si nu prelungi fiindca asta e realitatea. Cine are ureche muzicala se putea prinde chiar de la inceput. Si cine are vigilenta si intuitie stia chiar imediat dupa anul nou, chiar inainte de Boboteaza incotro vireaza, ca sa nu spun derapeaza, ca ar fi mai corect, omenirea. Semnele se vedeau foarte limpede de la instaurarea actualului stapan al stapanilor. Asta ca sa nu spun ca dintotdeauna, dar in stiluri diferite si alternative, cam din opt in opt ani. Si ma intreb de ce se fac mandate de patru ani, sau de cinci ani si nu direct de opt sau zece ani? Adica mai bine de ce dracu se mai fac mandate? Fiindca linia e desenata deja de la facerea lumii. Asteptam precum gainile in tarc, pe care va pune ochii fermierul sa o taie azi, maine, poimaine… Asta e perspectiva omului dintotdeauna. Doar coasa ii „rezolva” pe toti pana la urma, chiar si pe fermierul cu burdihanul satisfacut. Diferenta e doar una. Cum se traieste frica. Gaina traieste clipa si e fericita. Fermierul traieste clipe de cosmar, caci are are planuri si mandate si e nefericit si invidios pe fericirea gainii. Zic sa radem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *