Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Un sondaj pentru liniștea lui Marcel Ciolacu

Un sondaj Avangarde comandat de Digi 24 (am trăit să văd și minunea asta, postul TeFeList dînd bani lui Marius Pieleanu) și realizat în perioada 7 septembrie 2022 – 14 septembrie 2022, proclamă PSD ca sigur cîștigător al alegerilor pe București, cu 34%, iar dacă din partea PSD ar candida Gabriela Firea, aceasta i-ar învinge pe contracandidații propuși de alte partide, cu scorul de 22%.

Ce mai încolo și încoace, zicem noi, după ce am făcut socoteli nu doar cu calculatorul, dar și cu abacul, folosit de mulți în Rusia, Gabriela Firea e ca și cîștigătoare a Primăriei la alegerile din 2024.
Cu o singură condiție:
Să vrea să candideze la Primărie.

De ce n-ar vrea? s-ar întreba fanii Gabrielei Firea, nu se ocupă ea de felul cum merge Primăria, mai mult decît se ocupă de felul în care merge Ministerul Familiei?
Cine a urmărit-o atent pe Gabriela Firea de a lungul carierei sale politice, în prelungirea celei jurnalistice, va fi intuit că ambițiile ei bat mult mai departe decît primăria Capitalei. Ca și în cazul lui Traian Băsescu, Primăria Capitalei a fost, în strategia de destin asumată de Gabriela Firea, o etapă, una necesară, în drumul spre funcții mai înalte. Eșecul de la scrutinul din 2020 nu i-a retezat această ambiție. Pur și simplu a temperat-o. Iar eșecul de proporții al lui Nicușor Dan i-au adus simpatia absolut necesară pentru a uita o înfrîngere.

Despre această ambiție știe însă Marcel Ciolacu. Nu știu ce va face Marcel Ciolacu în clipa cînd, prin norma rotației, va ajunge premier. Știu însă ce a făcut și ce face ca șef de partid. Cunoscătorii spun despre el că are talentul uriaș, unii spun chiar geniul, lucrăturii politice perfecte. Altfel spus Marcel Ciolacu te poate trimite la ghilotină cu atîta abilitate încît, cînd tăișul fatal se va îndrepta spre gîtul tău, în ultima clipă a vieții, să-ți vină în minte chipul prietenos al lui Marcel Ciolacu. Astfel el a reușit să-și înlăture fără a stîrni ură toți competitorii din partid și să conducă de facto Guvernul României lăsîndu-i lui Nicolae Ciucă iluzia că el e premierul.

Pentru Marcel Ciolacu marea problemă pentru 2024 e dată nu de parlamentare, ci de prezidențiale. Candidatul PSD trebuie ales de Marcel Ciolacu astfel încît dacă va cîștiga, să nu-i devină dușman, iar dacă va pierde să nu afecteze imaginea partidului. Dar cel mai important la acest candidat e ca el să nu devină în campania electorală persoana cea mai importantă din partid. Pentru aceasta Marcel Ciolacu trebuie să aibă mînă liberă. Și ca să aibă mînă liberă trebuie ca nici un candidat să nu-i fie impus de o grupare din partid. Gabriela Firea a fost chiar de la debutul noii conduceri, cea mai îndreptățită să candideze la prezidențiale. Pentru a avea mînă liberă Marcel Ciolacu trebuia să scape de Gabriela Firea candidat la președinție. Nu oricum, ci printr-o operațiune făcută în stilul dorit de el. Victima să rămînă cu impresia că Marcel Ciolacu i-a vrut Binele.

Cum putea scăpa Marcel Ciolacu de Gabriela Firea?
Convingînd-o că trebuie să candideze la primărie și nu la președinție. Pentru aceasta, Marcel Ciolacu a declarat că liderii PSD trebuie să se decidă încă de pe acum unde și cum candidează. Gabriela Firea s-a văzut nevoită să opteze. Și pentru ca ea să nu renunțe cumva trebuia convinsă că sigur va cîștiva alegerile. Sondajul Avangarde face parte din această operațiune. Rezultatul sondajului e pentru liniștea lui Marcel Ciolacu și nu pentru liniștea Gabrielei Firea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Un sondaj pentru liniștea lui Marcel Ciolacu”

  • De la bun început- de când el a fost promovat ca figură importantă în PSD – Marcel Ciolacu mi s-a părut slugarnic Guvernului Meu al lui Klaus Johannis și cred că nu este doar impresia mea ! Pentru a rămâne o figură importantă în PSD și în continuare ,Marcel Ciolacu poate să sacrifice multe personalități din partidul său pentru a fi remarcat el și doar el în Guvernul României!

  • În legătură cu „Jurnalul video” al dvs. de ieri, unde demontați „scandalul Marga”. Agresivitatea acelui nimeni ucrainean, tembelismul comunicatului (!) MAE român sunt evidente, cum ați subliniat. În „hora” s-a prins – se putea altfel? – și Volodea Tismaneanu (v. contribuția.ro, 19.9.2022), cu un text abject – în formă și în conținut -, agramat la un moment dat, împotriva profesorului din Cluj-Napoca. „Americanul” ajunge până acolo încât își bate joc de numele de familie al intelectualului român luat in colimator. Că, deh, numele său de familie – mă refer la „Volo” – este, n’,așa?, este din alta (nobila) categorie, venind de la Tismana, străveche vatră ortodox-românească… Mă jenez să reproduc formula pe care, cândva, Dorin Tudoran i-a aplicat-o, cu totul nimerit, lui V. T., expresie luată din vocabularul neamului căruia îi aparține cel de pe urma.

  • …cu cristache&cristoiu

    Marele Flux a expirat, Globalizarea si a consumat potentialul.
    Marele Reflux e implacabil. intoarcerea la Obarsie e implacabila.
    Nationalismul e implacabil.

    Nationalismul e ca un sarpe. ori isi schimba pielea, ori nu si mai incape in piele.
    Nationalismul e implacabil, insa singurul viabil e cel care si a aruncat pielea invechita la cosul de gunoi.

    Nationalismul se intoarce la Obarsie. Patria este Natura.
    Marele Reflux este despre Patria care este Natura.

    sa fii Natural pe Vremurile astea inseamna sa fii Patriot, inseamna sa fii Nationalist.
    astfel, cel mai feroce nationalist se ‘da’ pe o Nonactiune cum alta nu s a mai manifestat pe Pamant, pe Vremurile astea.

    Patria nationalistilor este Natura.
    Marele Reflux este despre intoarcerea la Obarsie, care, ce i drept, se exprima prin Superpozitii.

    ‘ceilalti nationalisti’ isi fac din Artificial, patrie, iar Universul n are nimic impotriva.

    • singuree doctrine viabile pe Vremurile astea sinta stea si numai astea doua:
      Doctrina Naturii
      Doctrina Artificialului

      deci e cu ‘extremisti’ si numai cu ei.

      ori intr o barca, ori in ailalta.
      ce i drept, si spre fundamentala diferenta, Doctrina Naturii n are nimic impotriva Doctrinei Artificialului.

      si Liderii sint ‘la extreme’
      mai poti fi lider, pe Vremurile astea,
      fiind Inteligenta Artificiala
      fiind Intelept.
      terciul, ghiveciul, imbalmajitul, …a Expirat.

      insa oricum o dai singurii Lideri viabili sint nationalistii sadea,
      aia care isi fac din Natura, Patrie,
      sau din Artificializare, Cuib.
      toti ceilalti sint expirati, in cazul in care inca se misca o fac din inertie si atata tot.

  • Nici Firea, nici Ciolacu nu decid nimic. Decide Licuriciu’!

    • @cib a scris pe 20/09/2022 la 07:58
      Domnule,cu tot respectul,Dvs realizati ca aceasta mascarada ambulanta din Romania este coordonata de un frustrat sau o frustrata de la U.S. Department of State-Foreign Affairs,asa cum arata e femeie,doar o minte de femeie poate fi atat de haotica,risipitoare,paguboasa.
      Stiti cum se spune „degeaba aduce barbatul cu sacul daca imprastie femeia cu poala”.
      Pana si Putin a zis de cateva ori ca nu isi pierde vremea sa discute cu statele est-europene nu doar Romania ci trateaza direct cu stapanii acestora.
      Sincer,va pierdeti vremea cu votat si discutat despre niste marionete papusate.
      Acesti „politicieni” sunt doar drone,argati,paji,majordomi,lachei nici macar chelneri sau ospatari.
      Postez si link-ul astora daca vreti puteti sa le scrieti direct astora,va irositi timpul cu acesti nimeni locali.
      https: //www. state. gov/
      Toata Stima!!!

  • Cu 22% Gabriela Firea nu castiga Bucurestiul.
    Sondajul mai degraba ii reteaza ambitiile decat o incurajeaza.
    Orice implicare a ei in alegerile din 2024 va creste ostilitatea fata de PSD, iar oamenii de la partid probabil ezita sa ii spuna direct sa stea acasa.

  • Se stie ca Marius Pieleanu „ajusteaza” la cererea platitorului „un pic” sondajele! Mirarea mea consta in numele platitorului.Chestia e cum sta USR-ul!U.M.-Digi 24 sa fi platit? Nu cred!Care e spilul aici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *