Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Un spital care are arondați 40 de mii de locuitori tratează un singur pacient, ceilalți merg o sută de kilometri la medic

Spitalul din Câmpina, care are 300 de paturi, 70 de medici specialiști, peste 200 de asistente și un singur pacient internat, nu este singura unitate spitalicească în această situație.
cristoiublog a sesizat această situație, de la Cîmpina, săptămâna trecută, însă pe harta anomaliilor a mai apărut un spital, cel din Orșova.

În două luni și jumătate, la Spitalul Municipal Orșova au fost internați patru pacienți cu Covid-19. Trei s-au vindecat și au plecat acasă, a mai rămas unul.
Am încercat să aflăm informații suplimentare de la spital, însă managerul era plecat la primărie. Persoana care a răspuns la telefon a confirmat că situația este reală. „Noi nu decidem, vă rog să întrebați la Direcția de Sănătate Publică și la Ministerul Sănătății”, ne-a indicat ea.

La DSP nu a răspuns nimeni, poziția ministerului este publică.

Potrivit site-ului instituției, populația arondată la Spitalul Municipal Orșova este de 40 000 de locuitori preponderent din zona rurală. „Populația apelează la serviciile medicale ale spitalului nostru urmare a faptului că cel mai apropiat spital din județul Caraș-Severin este cel din orașul Caransebeș, situat la 100 km depărtare”, scrie pe site-ul spitalului.

Are 120 de paturi, dar și un ambulatoriu cu 12 specialități.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara, în 15 mai, că această stare se mai prelungește și că ține spitalele pregătite. Adică, goale.

„Rămânem într-o pandemie, rămânem cu spitalele de Fază 1, Fază 2 şi Suport Covid pregătite. Există un moment al relaxării care trebuie bine gestionat. Vom evalua această relaxare la 14 zile”, a spus ministrul.

Mai mulți specialiști trag un semnal de alarmă și spun că valul al treilea va fi format din acești pacienți, care nu au fost infectați cu noul coronavirus, dar care nu s-au putut trata din cauza închiderii spitalelor.