Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Un turneu bizar: Erou la EURO 20202, plătit în euro

Sângele este un subiect des căutat de mediile de presă care vânează, cu orice chip, senzaționalul.
Dar, eu vă asigur că am dat de el sub nasul cehului Patrik Schick, cel care, cu trei goluri la activ după primele jocuri, este liderul clasamentului golgheterilor turneului final al Campionatului European de fotbal – EURO 2020 (11 iunie-11 iulie), după meciurile desfăşurate vineri.  (Notă:  Sâmbătă târziu, Cristiano Ronaldo a reușit și el să ajungă la cota celor trei goluri).

Jucătorul ceh, de 25 de primăveri, mai are și alte superlative în dreptul său. Printre altele, reușit cel mai spectaculos gol de la EURO 2020, în victoria echipei sale, Cehia, scor 2-0 cu Scoția, la Glasgow, într-un meci din Grupa D. 

Atacantul de la Bayer Leverkusen a deschis scorul în minutul 42, iar în actul secund, în minutul 58, a avut o execuție senzațională, de la mijlocul terenului, prin care l-a surprins pe portarul advers.

Schick a aruncat o privire scurtă spre poarta scoțienilor și a șutat cu stângul, de la 45 de metri, profitând de ieșirea lui Marshall. Prins pe contre-pied, portarul Scoției a plonjat tardiv, s-a prăbușit între ațe cu minge cu tot, iar fanii Cehiei au declanșat în tribune fiesta.

Golul lui Patrik Schick candidează, de pe acum, la cea mai frumoasă reușită a turneului. Potrivit The Athletic, idolul cehului e Zlatan Ibrahimovic (39 de ani), care i-a fost mereu „o sursă de inspirație”.

Dar, de fapt cine este acest prim erou al turneului EURO 2020, plătit cu mulți euro?
Crescut de Clubul Sparta Praga, Patrik Schick (1,87 m) valorează 23 milioane de euro și mai are contract cu Bayer Leverkusen până în iunie, 2025. Nemții l-au cumpărat pe atacantul, născut în Praga, în 2020, de la AS Roma pentru 27 milioane de euro.

Fostul director sportiv al lui AS Roma, spaniolul Monchi, spunea, în 2017, că „Schick este unul dintre tinerii care vor străluci în fotbalul european”. Roma îl împrumutase pe atacantul ceh de la Sampdoria, apoi l-a cumpărat în 2018 pentru 42 milioane de euro.
Împrumutat la RB Leipzig, în sezonul 2019-2020, Patrick Schick a făcut cuplu cu Timo Werner și a reușit să marcheze 10 goluri în 28 de partide.

Potrivit specialiștilor, Patrik Schick este autorul golului marcat de la cea mai mare distanță la un turneu final al Campionatului European din 1980, de când se înregistrează statistica. De asemenea, Patrik Schick a devenit primul ceh care reușește o dublă la Campionatul European după 17 ani, Milan Baros marcând de două ori într-un joc la EURO 2004.

Patrik Schick (25 de ani), eroul Cehiei din victoria cu Scoția, atunci când a reușit o „dublă”, a fost în centrul atenției și în confruntarea cu croații.
În minutul 35, la o fază fixă a cehilor, Schick a fost lovit cu cotul în plină figură de către Dejan Lovren. Atacantul ceh a căzut în iarbă, iar imaginile surprinse de televiziuni au fost de-a dreptul îngrijorătoare: Schick sângera abundent în zona nazală.

Tocmai hemoragia cehului a fost imboldul care l-a determinat pe arbitrul spaniol Carlos del Cerro Grande să ceară verificarea fazei, pentru ca ulterior să dicteze penalty pentru Cehia și să-i acorde „galben” lui Lovren.
Același Schick a fost cel care a transformat penalty-ul. Deși încă sângera vizibil, vedeta din naționala lui Jaroslav Silhavy a transformat, fără emoții, celebrând apoi golul alături de fanii Cehiei.

Sincer să fiu până la capăt, nu prea îmi plac textele sângeroase. Așa că, voi schimba registrul, prin intermediul prietenului meu Iulian Tiberiu Oanță, din București. El notează: „18 iunie a fost o zi în care s-a desfășurat derbiul britanic Anglia – Scoția, scor 0-0. În pofida faptului că nu s-a marcat, a fost până la urmă un egal foarte spectaculos cu multe ratări, dar și cu dorința ambelor echipe de a câștiga. A dominat o atmosferă de sărbătoare și un adevărat regal pentru bucuria suporterilor de a fi prezenți la acest meci. Revenim și mâine cu câteva cuvinte. Cu bucurie!”

În imagine, Patrik un erou la EURO plătit în euro.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *