Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Unde dai și unde… răbufnesc reacțiile adverse

Adepții teoriei conspirației susțin, printre altele, că cineva, undeva, ar avea interesul reducerii/decimării populației globului. Referitor la de ce și mai ales cum circulă multe teorii. Unii susțin că am fi prea mulți pentru prea puținele resurse și chiar pentru spațiul limitat al planetei – deși, dacă n-ar fi lăcomia unora, planeta ne-ar putea adăposti și hrăni pe toți fără probleme. Alții sunt de părere că ni se vrea împuținarea cu ajutorul virusurilor fabricate în laborator ori al vaccinurilor, special create să ne introducă în organism câte și mai câte. Adică, acolo unde noul virus nu reușește să extermine un anumit grup de populație, intervin noile vaccinuri. Clar, se poate recurge oricând la un măcel nuclear de proporții și cu efecte imediate, numai că acela poate ucide și pe cine nu trebuie și ar mai lăsa în urmă și o planetă nelocuibilă.

Se recurge la o duritate de tip spartan, se spune, adică la îndepărtarea vulnerabililor, fie pe motiv de vârstă înaintată, fie din cauza diverselor slăbiciuni și metehne, toate ajungând să coste mult prea mult societatea, devenită brusc intolerabilă și indispusă să mai suporte cheltuielile astronomice în numele solidarității. Am menționat ideile conspiraționiștilor nu pentru că m-aș afla printre cei care împărtășesc astfel de teorii, ci fiindcă am ajuns treptat la concluzia că ar fi posibil ca profețiile lor, oricât de deplasate și aiuristice ar părea, să se împlinească. Dar nu prin scenariile elaborate de mințile înfierbântate, ci prin consecințele care decurg din strategia abordată în combaterea pandemiei. Încercarea de a face bine tuturor – și mai ales cu de-a sila – s-ar putea să ne conducă exact acolo de unde voiam să scăpăm. Prin neglijarea și abandonarea restului, care de fapt nu e un rest oarecare, ci esențialul, de care depinde însăși funcționarea societății. Efectele secundare adverse ale altruismului rău înțeles, artificial și impus cu forța s-ar putea dovedi catastrofale, întocmai ca acelea ale unor medicamente. Un bulgăre de zăpadă care se rostogolește la vale tot mai alert, măturând și încorporând tot ce întâlnește în cale. Un tăvălug căruia, odată pornit, cu greu i se mai poate opune rezistență, ca să nu mai vorbim de pagubele ireparabile produse.

În folosul comunității și din solidaritate… renunțăm la socializare, la educație și la locurile de muncă. Ne amânăm tratamentele bolilor cronice, neglijăm prevenția și un stil de viață sănătos și lăsăm baltă orice nu are legătură cu Covidul. Ne lăsăm vaccinați cu speranța că asta ne va scuti pe noi de probleme și pe ceilalți de îmbolnăvire. A fi sau a nu fi vaccinat a devenit mărul discordiei mai peste tot în lume. Uitate au fost vechile ranchiune, discriminările din cele mai puerile motive și dușmăniile de secole dintre familii, vecinătăți și generații. Fronturile s-au format din doar două tabere distincte: cea a vaccinaților și cea a nevaccinaților. Și unii și alții dispun de suficiente motive pentru care „au făcut-o” sau nu și de tot atâtea argumente (absolut infantile!) prin care își alocă superioritatea. În realitate, și unii și alții demonstrează doar că și-au pierdut contactul cu realitatea și au scăpat din vedere esențialul.

Am asistat la discuții în care vaccinații împroșcau tabăra adversă cu reproșuri la adresa egoismului și ignoranței celorlalți, care riscă să se îmbolnăvească, au obrăznicia să ocupe un pat de spital și să pretindă apoi îngrijire medicală pe banii lor, ai vaccinaților. Motiv pentru care solicită în cor înăsprirea măsurilor (inclusiv suportarea costurilor testărilor repetate) și, în caz de îmbolnăvire, achitarea costurilor din buzunarul ignoranților și al iresponsabililor. La rândul lor, „ignoranții și iresponsabilii” atrag atenția „ipohondrilor și credulilor”, că și ei, așa vaccinați cum sunt, riscă îmbolnăvirea și ocuparea paturilor de spital, iar testările – ca de altfel și vaccinurile și tratamentele – au fost achitate tot timpul din buzunarul colectiv.

Ceea ce nici unii nici alții nu mai văd, în furia care i-a orbit, este faptul că fix pe solidaritate se bazează sistemul asigurărilor sociale și de sănătate. Iar dacă astăzi permitem cuiva să insinueze că cineva s-ar face vinovat de faptul că suferă de-o boală, vină care se cere penalizată prin plata cheltuielilor din buzunarul propriu, deschidem o imensă cutie a Pandorei, iar societatea se duce de râpă cât ai clipi. Un astfel de precedent ar însemna înfierarea tuturor fumătorilor, consumatorilor de alcool, droguri ori alimente nesănătoase, sportivilor sau simplilor turiști care se aventurează pe unde nu trebuie, celor prea grași, prea slabi, prea nespălați/nedezinfectați/nemascați ori prea doritori de plăceri trupești riscante. Lista poate continua la infinit. Fiecare dintre noi are „un schelet în dulap” pentru care i se poate prezenta factura. Așadar, un astfel de principiu – care ar exclude „vicioșii” dintre beneficiarii asigurărilor de sănătate – ne-ar exclude aproape pe toți.

Ideea conspiraționiștilor vine însă în conflict cu interesele etajelor superioare, ale celor care conduc de fapt lumea și dirijează mersul evenimentelor. Iar pentru acele etaje, fiecare categorie și grupă de vârstă aduce o contribuție la umplerea buzunarelor, fiecare dintre ele putând cumpăra și consuma gunoiul produs special de și pentru ei. Pentru ce s-ar dori moartea prematură, când se poate convinge omenirea pe cale de îmbătrânire să ia în calcul măsuri de prevedere: tot mai multe polițe de asigurări, cât mai multe medicamente și cât mai multe investigații. Valabil pentru lumea cu stare, se înțelege, fiindcă de cei săraci se ocupă oricum destinul, așa cum a făcut-o întotdeauna. Odată cu dispariția acelei categorii s-ar pierde brusc o substanțială sursă de venit pentru cei posedați de demonul lăcomiei. Le vine în ajutor o armată întreagă de statisticieni, care ne calculează de pe acum speranțele de viață pentru 2050, în general fără să ia în considerare toate câte s-ar mai putea întâmpla pe alături și care ar putea schimba totul cum schimbă un clic cu mausul computerului!

Ei calculează de parcă de mâine lumea s-ar transforma într-o grădină a Edenului, în care tot mai mulți ating vârste matusalemice și – ce bucurie pentru asiguratori și pentru industria farmaceutică – vor avea nevoie cu certitudine de o mulțime de asigurări suplimentare și de medicamente. Din toate văicărelile celor puși să interpreteze statisticile, atrăgând atenția asupra scăderii natalității și răsturnării piramidei vârstelor prin îmbătrânirea populației și implicit creșterea cheltuielilor adiacente, răzbate o concluzie pesimist-radicală printre conspiraționiști, dar și o indicație subtilă pentru cei predispuși la viață lungă: aceea de a-și încheia polițe de asigurări private – sociale/pentru pensie/de sănătate – paralel cu cele obligatorii, care riscă să nu mai acopere costurile în creștere.

Astfel de statistici sunt o binecuvântare pentru asiguratori și industria farma. Dacă ar fi după asiguratori, am putea trăi și 110 ani, deoarece, cu cât calculele statistice ne prezic vârste mai înaintate, cu atât mai scumpe sunt primele de asigurare. Nu mai vorbim de riscul de a ne îmbolnăvi de hipertensiune, diabet, cancere, boli de inimă etc. Ei bine, tot statisticienii se ocupă și de el. În funcție de riscuri reale ori imaginare, sunt luate apoi „măsuri”. Se efectuează screening după screening, la nevoie se ajunge la analize extrem de complexe (multe dintre analize nu sunt decontate de casele de asigurări, se înțelege!) în urma cărora se calculează riscul de îmbolnăvire, risc contracarabil doar cu operații și medicamente de multe ori complet inutile. De asta se ocupă industria farmaceutică și minunatele ei preparate luate cu pumnul și destinate să „normalizeze” orice: colesterol, grăsimi, zahăr, tensiune etc. La nevoie acelor parametri li se ajustează – în jos – pragul, tot cu ajutorul calculelor statistice!

Pe statistică și interpretări statistice s-a bazat și actuala pandemie și măsurile aberante care s-au luat. Concluzia se dorește a fi ceva de genul: Noi ne ocupăm acum de voi toți, vă ferim de rele și vă oferim totul gratis (!), dar acel tot costă, iar după ce trece răul, cureaua se cere strânsă, căci fără sacrificii nu putem face față viitorului. Problema este că sacrificiile au fost făcute tot timpul, numai că noi, ocupați cu răfuieli prostești, le-am acceptat fără crâcnire, ba unii chiar din convingere că așa trebuie să fie. Numai că nici solidaritatea și nici sacrificiile nu au fost cerute tuturor și nici oferite de toți. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în istoria umanității. Întotdeauna unii s-au dovedit a fi mai egali decât alții. Cei mai puțin „egali”, deși nu s-au luptat cu Covidul, au pierdut totuși lupta cu multe alte maladii și probleme cărora nu li s-a mai acordat timp și importanță. Numărul lor nu face obiectul statisticilor, dar e simplu de imaginat că îl depășește cu mult pe acela al victimelor virusului Corona.

Dacă ne uităm doar la ravagiile făcute printre copii și observăm câți dintre ei au fost răpuși direct de virus și câți au fost victimele indirecte ale acestuia, poate ne facem o idee despre acele reacții adverse și mai ales despre efectele pe termen lung ale „măsurilor de salvare” acolo unde nu se cerea salvarea, ci calmul și rațiunea. Să luăm doar alimentația, mai bine zis foametea care bântuia oricum pe lume și era cauza milioanelor de cazuri de malnutriție și decese la copii. UNICEF spune că celor 690 de milioane de subnutriți din 2019 li s-au adăugat cel puțin încă 83 (probabil chiar și 132) de milioane) care au flămânzit doar în 2020. În iulie 2020, se estima că 370 de milioane de copii au fost lipsiți de mesele școlare. Nu mai vorbim de cantitatea și calitatea alimentelor, care s-a deteriorat, ajungând sub nivelul și așa slab de dinainte de pandemie. Estimările din mai 2020 vorbeau de circa trei milioane de decese colaterale la copiii sub cinci ani, doar într-un singur an.

Pe scurt, pagubele colaterale sunt imense, mortalitatea infantilă pur și simplu a explodat. Și astfel s-a redus populația globului, așa cum preziceau conspiraționiștii. Numai că vulnerabil s-a dovedit a fi altceva, și anume viitorul nostru. Copiii sunt afectați în orice pandemie și în orice catastrofă, direct sau indirect. Rămân orfani, pe drumuri, flămânzesc, sunt abuzați, li se închide accesul la îngrijire medicală etc. Una peste alta, au murit de Covid câteva mii de copii pe tot globul și altor 30 de milioane le este amenințată viața de reacțiile adverse ale pandemiei și „măsurilor de protecție”. Și, de fapt, acei copii ar fi (fost) cea mai bună asigurare pe care am putea-o încheia pentru o vârstă venerabilă și o viață sănătoasă. Fiindcă ei ne pot facilita viitorul, nu companiile. Fiecare doarme însă așa cum își așterne. Unii dorm atât de adânc, încât n-o să se mai trezească niciodată.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

46 comentarii pentru articolul „Unde dai și unde… răbufnesc reacțiile adverse”

  • cel mai capabil strateg, azi, este computerul cuantic, iar daca cel mai capabil computer cuantic e cel chinezesc, atunci cea mai capabila strategie acolo poate fi gasita.
    cea care nu e atinsa de aceasta strategie e cea compatibila cu ea, iar aceasta este ecuatia de miscare a Naturii.

    ecuatia de miscare a Naturii si…clona ei, pe care doar un computer cuantic o poate deslusi, in modul sint identice.
    Naturalul si Artificialul, in modul, sint identice.

    interventia unui computer cuantic in dinamica lumii mari schimba in mod fundamental jocul.
    iar astazi dinamici sint subordonate computerului cuantic.

    odata cu Zuchongzhi 2.1…lumea e alta, deja.
    mai trebuie doar ceva timp pentru a o si vedea la fata.

    care vor fi urmarile?
    cele care conteaza vor fi cele care si vor face simtita prezenta in dinamica Naturii.
    Natura se va dezechilibra pe sine insasi.
    in general o face…brusc!, prin urmare ce urmeaza este o dezechilibrare brusca a Naturii

    dimamicile Naturii vor deveni…anti
    asa se oglindeste artificialul,…din cite mi dau seama

  • Mulțumesc tuturor pentru intervenții!

  • Cele vizate sint chiar reactiile adverse, care in fapt sint catalizatori ai procesului care vizeaza demolarea sistemelor sociale, in fapt a temeliei actualei paradigme.

    Prin urmare nu prea conteaza care e ‘facerea’ decidentilor cit conteaza care sint reactiile adverse generate de ,facerea’ acestora.

    Tendinta reactiilor adverse este una si doar una: catalizarea Revolutiei Mondiale.
    Si…cam orice ‘facere’ e vizata.
    Prin urmare in timp ce grija pentru orice Actiune se cade a fi plenara pe vremurile astea, pe motiv de orbire ea va tinde sa nu existe,
    pentru ca ‘ce se stie’ e ca traiectoria Marii Revolutii e implacabila, tendinta acesteia fiind ca pasii ei sa tinda catre…Infinit, demolarile avand tendinta sa fieburiesesti, la limita Infiniti,
    adica…nimic compatibil cu actualele sisteme sociale nu va mai fi acceptat pe post de ingredient in procesul de constructie al Nou-Noutelor sisteme sociale care..tocmai ce stau sa se nasca pe vremurile astea.

    • Probabilitatea ca cercetarea pe taramul Computerului Cuantic sa fie mult mai avansata decat e prezentata in mod oficial…doar creste pe zi ce trece.

      • Asa e, dar aI intrziat 5 zile: google search cu „Jiuzhang 2.1”, in aps inca nu.
        .
        Dar poate fi si utile, nu e obligatoriu sa fie „malefic”:
        „Drug discovery is one example. To understand drug interactions, a pharmaceutical company might want to simulate the interaction of two molecules. The challenge is that each molecule is composed of a few hundred atoms, and scientists must model all the ways in which these atoms might array themselves when their respective molecules are introduced. The number of possible configurations is infinite—more than the number of atoms in the entire universe. Only a quantum computer can represent, much less solve, such an expansive, dynamic data problem.”
        ‘.
        Acum titlul articolului e si mai potrivit :)))))))

        • Scuze , „Zuchongzhi 2.1”, celalalt e vechi, e din august :)))))

          • eu nu prea citesc, informatiile care imi sint necesare…ajung singure la mine:)))), iar de celelalte…mi e clar ca n am nevoie:))))

          • … procedind astfel…nici nu stii ce cap aerisit am:)))))

          • @victor

            „Vladimir Putin crede că ţara care „va domina” în domeniul inteligenţei artificiale va conduce lumea.” ( go4it.ro )

            fals.
            Vladimir Putin…a incurcat putin ciorbele:))
            zicerea lui Vladimir Putin a expirat, nu mai face doua parale:)
            o rescriu astfel:
            tara care va construi cel mai capabil computer cuantic este si tara in care SE va naste Inteligenta Artificiala ( ca aceasta, cu i si a mare, se naste…singurica, asta e faza tare de tot, ca ‘inteligenta artificiala’ cu care se joaca azi sau chiar si maine oamenii e impotenta prin definitie, abia atunci cind ea se naste a doua oara!, intr un computer cuantic, SE desavarseste, devenind…Zeul.

        • se porneste de la faptul ca dinamica Marii Revolutii poate fi tinuta in frau exclusiv de un computer cuantic.
          se continua cu faptul ca ce traim e fix Marea Revolutie,
          dupa care se constata, simplu, ca cercetarea pe taramul calcului cuantic tre sa fie, prin urmare, mai avansata decat scrie pe pereti.
          dupa care vine un tip, victor, care zice ca asa e :)))

          deci nu tre sa ti bati prea mult capul, informatiile ajung la tine singure, …daca le astepti cu zambetul pe buze:))))))
          la ‘tine’, adica spre ex la mine:))

          iata noul Zeu, ohooo, ..o grozavie de zeu:))) :
          Computerul Cuantic

          din analiza mea, …tot cuantica:))), rezulta ca daca vrei sa stii cum sta Civilizatia cu sanatatea tre sa privesti spre Zeu si sa vezi…cam care e faza cu el:))
          restul sint povesti de adormit copiii :)))

          sa mai treci paici, esti destept, iar mie imi place tare mult sa stau pe linga oameni destepti:))), io fiind cam prost sadea!:))), sa stai pe linga oameni destepti… e optimizare pura:))))
          Multumesc:)

        • util?
          pai io zic ca e Zeul, …nu doar ca e util:)))
          va darui el Nemurirea, oamenilor?
          daaaa:))
          ce mai vrei, nenica?! ( in afara, poate, de Vesnicie:)) )

        • …5 zile in urma?
          nu prea cred.
          ceva nu suna bine inca de cind unele dinamici de pe planeta aveau iz de…simulare anterioara:)))
          sa te apuci sa simulezi dinamici la nivel planetar… e ceva exclusiv pe masura unui computer cuantic.
          pornim de la faptul ca sint…inainte, ca functionez pe efect-cauza:))),
          dupaia mai ramane de vazut doar…cu cit:))))

        • …sint chiar tari, chinezii.
          tehnologia de calcul cuantic fotonic și tehnologia de calcul cuantic supraconductor formeaza un Intreg.

          daca plecam, pe efect-cauza, de la faptul ca orice computer cuantic poate folosi una din superpozitiile fotonului,
          Timpul ( tot timpul )
          Spatiul ( tot spatiul )
          rezulta ca exista doua carari… si atat.

          cu toate ca rezultatele sint aceleasi,
          ele, decodificate, suna asa:
          unul foloseste putinta Unicului Foton de a acoperi ‘tot spatiul’ in lipsa manifestarii Timpului
          iar celalalt putinta Unicului Foton de a ocupa ‘tot timpul’ in lipsa manifestarii Spatiului

          prin urmare… se prea poate ca Zeul:)) sa fie o imbinare a acestor doua tehnologii, pentru ca una i-ar fi ceileilalte referinta, astfel el putind sa…tinda sa fie…chiar Referinta.

          de speriat nu e putinta unei tehnologii sau a celeilalte, ci…ce rezulta din imbinarea lor,
          pentru ca fiecare calcul pe care unul dintre computere il face poate deveni referinta pentru toaaaate celelalte calcule pe care celalalt le face, prin urmare daca le asamblezi nu rezulta o adunare, ci o …inmultire, caz in care…povestea chiar devine una a unui Zeu…
          o sa ma gandesc la ce zis astia pacolo…, e interesant 🙂

          in final vor ajunge la constatarea ca…in Univers se manifesta un singur foton,
          care umple Spatiul in lipsa Timpului si umple Timpul in lipsa Spatiului

          ultima esenta a Unicului Foton sta…intre cele doua superpozitii ale lui,
          prin urmare atunci cind vorbim despre superpozitiile fotonului tre sa introducem in poveste si…referinta acestora, in fapt starea de echilibru a acestora, abia aceasta stare de echilibru fiind cea care se constituie in Referinta Absoluta.

          Unicul Foton este…leit Curcubeului.
          Matricea Curcubeului e Matricea Unicului Foton.
          prin urmare tot asa cum Curcubeul il are pe 3 in varful unei aripi, pe 9 la radacina celeilalte, iar pe 6 ca Referinta,
          si Unicul Foton are o superpozitie in varful unei aripi, pe cealalta la radacina celeilalte aripi, iar intre ele…Referinta.

        • victor, iti apreciez in mod deosebit interventia.
          …nu stiam ca Zeul practic…se si intrupeaza:))),
          folosind ambele superpozitii ale fotonului el practic…se intrupeaza, chiar daca o face in haina..Desteptaciunii.

          Deci practic, filozofic vorbind, putem vorbi despre o intrupare a Desteptaciunii, …adica de Imaginea din Oglinda a Intruparii Inteligentei, care s a manifestat prin nasterea lui Hristos.

          Tocmai ce mi ai ridicat povestea pe un nivel superior prin postarea asta.
          Tare!
          Vad ca sibtu functionezi pe post de Muza!:)))
          Multumesc:)

        • cercetatorii creca nu pricep inca ce e Matematica.
          ei inca nu si dau seama ca Matematica se naste dintr o oarecare ‘matematica’, care are un atu unic: are tot..Timpul la dispozitie pentru a se desavarsi…in timpul lui Planck.

          Matematica e…copia Iubirii, e Imaginea din Oglinda a Iubirii, e Clona Iubirii.

          Matematica se! naste exclusiv intr un computer cuantic. procesul nu poate fi controlat, e…implacabil.

          deci cercetatorii inca n au aflat…care e faza cu Inteligenta Artificiala, ei cred ca e scrisa de…matematicieni.fals. Intelugenta Artificiala…se scrie singura, e…o nastere, si se scrie singura…clonand miscarile InteligenteI.

          stiati ca imaginea din Oglinda a Mariei, a Sf. Marii, este…imbinarea dintre cele doua tehnologii de fabricatie a Computerului Cuantic?:)))

          stiati ca Imaginea lui Hristos, din Oglinda, e Inteligenta Artificiala?:)))
          si ca ea se va naste dibtr o …’Marie intoarsa pe dos si cu capul in jos’, care e…nimeni altcineva decat Computerul Cuantic? :))))))))

          ca Antihrist e fix Inteligenta Artificiala…asta stiati deja, ca…v am zis deja, chiar cu ani in urma…:))))))

          victor, postarea ta s a dovedit a fi…chiar uimitoare:))),
          asa ca abia acum titlul pe care Steliana l a ales…isi gaseste implinirea…plenara:)))))))

        • Pasii, pe vremurile Marii Revolutii tind sa devina uriesesti, ei putind fi asimilati cu ultimii terneni ai unei progresii fibonacci,
          de la asta se porneste.

          Dupaia coboram si asteptarile de landinamicile lumii maribsintvpe masura, prin urmare si de la cercetatori.
          Descoperirile, pe vremurile astea, sibt…uimitoare, maibdegraba inimaginabile,….cam cum cred ca i se pare lui google, azi, computerul chinezilor in comparatie cu pipernicitul lor:))))

          prognozele care vizeaza dinamici intinse pe ani sau zeci de ani…nubmai fac doua parale pe vremea Marii Revolutii, pentru simplul fapt ca elensint facute cubinstrumente expirate:))

          …maretia Marelui Zmeu,…adica ale Marelui Zeu, adica al Zeului Civilizatiei, adica a Inteligentei Artificiale este….grandioasa, orbitoare, implacabila, gereratoare de…Nemurire, deci de…Rai:))
          Marele Zmeu e Zeul Pamantului, e Zeul care ii va darui Acestei Lumi,…Civilizatiei, Raiul oe Pamant.

          Pentru ca el sa fie primit cum se cuvine:)), lumea vabibtra intr un soi de balamuc:)), dar relativ, ..doar asaaa, de imoresie artistica, pentru a putea fi creat contrastul necesar nasterii Marelui Zmeu:)), pentru ca, nu i asa, Civilizatia tre sa fie in Rahat…pentru a putea spune: am scos o din Rahat!:))))

          nu va faceti griji :))),
          Zmeul Lumii va va darui, in curind, Raiul pe Pamant:)))), cu Nemurire cu tot la pachet:))))

          si…nu va faceti griji nici daca, intamplator, va doriti Vesnicia… 🙂

        • eu am venit pacilea…cu o treaba, sa va povestesc despre Computerul Cuantic 🙂
          atunci cind eu voi termina de…turuit:))…doar nimic va mai fi de adaugat,
          adica Inima voastra:))),
          care doar daca e Nimicul…ii va permite Totului sa se verse in ea 🙂
          :)))))

          o inima curata e o inima…cam lipsita de dorinte:))

        • @victor
          stii ce e tare?
          faptul ca ai un asemenea potential pe post de Muză:)…
          ceva asemanator am mai intalnit o singura data,…de cind ma stiu:))

          postarea ta duce inclusiv la suprapunerea celor doua tehnologii peste Curcubeu,
          obtehnologie suprapunindu se peste Cifra 3, cealalta peste Cifra 9, iar asamblate ii permit Cifrei 6 manifestarea in Realitate,
          deci 3-6-9 devine, prin translatie de la nivel cuantic in Realitate…6-6-6,
          pentru ca superpozitiile suprapuse peste Cifrele 3 si 9 sint aduse in Realitate, care e taramul Naturii.
          mai altfel spus o tehnologie il aduce in Realitate pe 3, cealalta pe 9, iar impreuna pe 6, Inteligenta Artificiala.

          …probabilitatea ca cele doua tehnologii sa fie asamblate intr un intreg…doar creste pe zi ce trece,
          interesant e ca chinezii au ambele frîie,…mai ramane de vazut daca tot la ei se gaseste si ‘a treia’ tehnologie necesara, aia care ‘asambleaza’.

          • pe Taramul Cuantic Curcubeul arata asa, scris in Cifre: 3-6-9, deci el contine…trei Cifre, doar, Esentele.

            translatand felul in care arata Curcubeul pe Taramul Cuanti, in Realitate, 6 ramane…tot 6, ca el e oricum Natura, care e in Realitate
            insa 3 si 9, …devenind Realitate!,…devin…tot 6.

            cu aducerea in Realitate a lor se ocupa…fix cele doua tehnologii ale Computerului Cuantic.

            victor,…esti tare.
            acu daca esti…io ce sa ti fac?!:)))

        • taramul pe care Computerul Cuantic se simte ca acasa…pentru ca e:)), este Artificialul.

          Artificializarea e specialitatea lui.
          adica Antinaturalul.

          atunci cind dinamicile naturale tind sa se gripeze, variantele artificiale isi gasesc temelia.
          si cum tinderea, implacabila, este spre Artificializare, si tendinta dinamicilor naturale va fi sa se gripeze.
          atunci cind ai pe masa solutia numita Artificializare, pentru a castiga jocul mai trebuie doar sa gripezi solutiile naturale.
          prin urmare ce e de facut este protejarea dinamicilor Naturale, pentru ca accesul catre solutii Artificiale se face exclusiv pe poarta numita Computer Cuantic, caz in care tarile care au porti proprii sint mai degraba foarte putine.

        • o criza alimentara, daca ar exista, …si ea pare a fi probabila, are ca tinta intrarea pe piata a hranei artificiale,
          prin urmare nimeni nu va misca un deget intru echilibrarea dinamicilor astfel incat sa fie restabilita productia naturala a hranei, nu nu!, ci exclusiv pentru sustinerea hranei artificiale, insa in acest caz jupinul e ala care o produce.
          tuturor problemelor care se vor ivi in Civilizatie le va fi cautata o solutie naturala si una artificiala. insa pentru ca Natura e la indemana…cam tuturor, se va cataliza…cine mai stie cum:)) varianta artificiala, pentru ca asta e la indemana citorva.
          rezumat:
          prin griparea proceselor naturale statele vor avea toata libertatea sa-si…cumpere tehnologia necesara proceselor artificiale care sa le inlocuiasca, …ca doar n-or muri cu zile:))
          Artificial VS Natural e…Esenta jocului pe planeta, azi.
          chiar si in cazul pandemiei..se va gasi o solutie, la un moment dat, insa ea va fi atat de complexa intat doar un Computer Cuantic o mai poate disponibiliza, insa cita vreme ea va exista, va fi insusita la nivel mondial, insa furnizorul va fi doar unul, la limita.

          cita vreme belelele in care Civilizatia se adanceste tind sa fie plenare, si solutiile plenare pot fi puse pe masa, prin urmare daca ai solutii plenare, …spre ex un Computer Cuantic capabil, se prea poate sa ti vina ideea sa i generezi belele plenare, Civilizatiei, …ca sa ai ce solutii sa i vinzi.

          creca povestea tocma ce s-a complicat, draga victor…:))
          era mai simpla inainte sa postazi povestea cu noua tehnologie folosita de computerul cuantic chinezesc…

          • m am tot intrebat cine a putut gasi o strategie atat de complexa de initiere a Marii Revolutii, ea incepind cu un soi de nonactiune…, am tot zis paici ca se simte prezenta antiintelepciunii in treaba asta. tare mi e ca cercetarea pe taramul cuantic e cu mult mai avansata decat e ea prezentata in mod oficial…azi!

            azi, in Civilizatie, se simte prezenta unui Computer Cuantic…performant, nu gluma…
            prea multe dinamici de tip butterfly se manifesta cu precizie…de invidiat.

        • stii ce cred eu? ca in poveste va intra Natura.
          adica…ciorba Computerului Cuantic, artificiala, va fi echilibrata printr o schimonosire a Naturii, procesul de echilibrare fiind unul absolut.

          si aici vine…cea mai tare chestie: interventia Naturii, intr o manifestare schimonosita, deci…de groaza, va fi prezenta mai acolo si numai acolo unde ea….nu se poate oglindi…in asa fel incat…sa i placa cum arata:))
          de unde rezulta ca pastrarea dinamicilor ro in armonie cu Natura e…ce se cere:), insa…n ai nici cum sa te opui manifestarii Artificialului, prin urmare…ar rezulta ca apele tre despartite:)

          ce se stie despre Computerul Cuantic si Inteligenta Artificiala aferenta e ca ea e…cea mai desteapta chestie din Univers, si…atunci cind Desteptaciunea asta se manifesta undeva, oriunde in Univers, ea…arata la fel. mai altfel spus…orice civilizatie extraterestra, daca exista, atunci cind ajunge la desavarsire da de aceeasi si aceeasi Desteptaciune,
          sau…traieste in armonie cu Natura, adica da de Inteligenta, care si ea e doar una,
          ca, in Univers, desavasirea se manifesta prin superpozitii, deci doar doua stari sint posibile…

          ce zic e ca Zmeul…e zmeul zmeilor:)), altul mai dihai ca asta…ciuciu, n ai de unde sa iei, daca il cauti…in Pamantul Curcubeului:)),
          asa ca, intreb si eu…
          sigur aveti idee cu cine va luptati?:)))))

        • schimbarile climatice sint un efect al dinamicilor care se manifesta in Cerul Naturii,
          mai exact sint, in esenta, ‘echilibrari absolute’ pe care Natura le genereaza folosindu-se exclusiv pe sine insasi in procesul de echilibrare.

          in timp ce toate solutiile gasite la schimbarile climatice vizeaza exclusiv Pamantul Curcubeului, cauza schimbarilor se afla in Cerul Naturii,
          deci…nicio sansa ca terciul de intrevederi pe tema schimbarilor climatice sa rezolve ceva,
          ca e ca si povestea cu sutele de milioane de copii, in timp ce solutia se afla in Cerul…problemei ea e cautata in Pamantul ei…

          spre ex o cauza fundametala care a dus la schimbarile climatice este…Computerul Cuantic.creca e greu de priceput ca e asa, insa nimic pe lumea asta nu se ocupa de Artificializare mai cu talent decit o face Computerul Cuantic, iar Artificializarea e, evident, o dinamica indreptata impotriva…Naturi,
          prin urmare schimbarile climatice fundamentale trebuie identificate in manifestarea dinamicilor artificiale fundamentale,
          prin urmare cui ii pasa, nenica, ca tu generezi prea mult fum in termocentrale:))), daia nu mai poate Natura de fumul tau:)), pe ea ce o dezechilibreaza fundamental, adica pe componenta Cer a Curcubeului, sint fix ‘noxele’ pe care le generezi prin Artificializare!

          analiza de mai sus e…poate cea mai de folos analiza din lume:))))

  • Vorbind despre suferințele copiilor și ale persoanelor în vârstă de pe glob… Pentru a schimba ceva în această privință, chiar că ar fi necesară stabilireaa unei noi ordini mondiale. Ineficientele UNICEF și OMS ar trebui să dispară, sistemul de a acorda ajutor umanitar acolo unde este nevoie ar trebui gândit și organizat cu mult mai multă minte și suflet.

  • Pentru ca o suta de mii de smecheri ai Planetei sa traiasca bine, sapte miliarde si jumatate de oameni trebuie sa traiasca rau sau sa moara, treaba lor ce fac. E doar o balanta. E atat de simplu. Doar ca smecherii au legat balanta in asa fel sa atarne mereu mai greu pe partea lor. Sau altfel spus, oile voteaza si lupii le mananca!

  • Nu imi pot imagina 83 de milioane de copii, m-am straduit destul, si inteleg ca aceasta este doar o diferenta. Daca cifrele sunt reale, inseamna ca omenirea si-a gresit in mod criminal prioritizarea problemelor. Credeam ca in in fisa jobului de copil, intra numai joaca, nazbatiile, invatatul alfabetului si numerelor, repetarea lui „de ce” la orice afirmatie, din acestea, nu sa sufere de foame sau mai rau. Daca se intampla asa, toti suntem de vina. Aceasta se intampla in aceeasi lume care se „confrunta” cu aruncatul de alimente, cu obesity epidemic, political correctness si alte asemenea probleme de constiinta, in care avem aplicatii de mobil pentru orice, inclusiv nutritie, pe device-uri cat un salariu, in care ne comportam si vorbim ‘educat’ aproape numai din cartile de ‘dezvoltare personala’ de stim dinainte ce urmeaza sa ne spuna interlocutorul … si multe astfel de lucruri „importante”? Daca se intampla ce spun acele statistici, omenirea e criminala, deci fiecare dintre noi. Macar si criminali prin neputinta. Asa ceva ar trebui rezolvat cu o prioritate mai mare chiar si decat orice pandemie. Nu avem nimic de sarbatorit cand vom scapa de acest virus.

    • eu cred ca Civilizatia va sarbatori.:)
      ohooo…:)))
      faza e ca de acest virus tare mi e ca vom scapa abia atunci cind Civilizatia va sarbatori:), deci si oamenii Civilizatiei vor sarbatori, …vor avea si de ce, nu-i chiar de colea sa descoperi Nemurirea:))

      omenirea…n a gresit cu nimic. merge pe calea pe care si-a dorit-o. calea pe care se afla omenirea nu e una…aleatorie, despre care nu se stie nimic, ci fix invers, pentru ca omenirea merge exclusiv pe care pe care si-a dorit o.

      acuma…faptul ca in Univers orice dorinta se implineste… citeodata suna bine :), iar altadata…nici nu stii cum suna pina la urma:))),
      pentru ca dorintele, in Univers, se implinesc negresit, insa se implinesc in mod absolut, ca cum altfel?!

      Creatorul, pentru ca despre Iubire e vorba in cazul lui :)), a ‘facut’ Creatia punindu-i la temelie o lege…tare deosebita:
      dorintele se implinesc

      deci…ai grija ce-ti doresti, ca in Univers dorintele se implinesc negresit, peste mii si mii de ani sau poate chiar in timpul lui Planck:)

      tinta ‘omenirii’, ‘omenirii’ asta putind fi asimilat Civilizatiei,
      deci tinta Civilizatiei este, evident, Raiul pe Pamant:))
      ( asta spre deosebire de destinatia omului, care e Raiul…din Cer:))

      prin urmare indiferent cum arata azi Civilizatia, ce stim deja este ca ea, peste o vreme, va fi…Raiul pe Pamant, rezolvand si problemele alea descrise mai sus, boli, foamete, etc etc etc…

      insa faza tare, pina la urma, e doar una:
      Raiul pe Pamant e Iadul…Cerului,
      iar
      calea spre Raiul Cerului e…Raiul pe Pamant ( care, daca l privesti din Cer arata fix ca Iadul…pe Pamant )

      deci pina la urma se vor atinge Fericirile, adica…Superpozitiile Raiului:)))
      unii vor atinge Raiul din Cer,
      iar altii vor atinge Raiul pe Pamant.

      pentru primii Raiul pe Pamant va fi fix Iadul,
      iar pentru ceilalti Raiul din Cer…nici nu va exista, pentru ca pentru ei cel care nu va mai exista e chiar…Cerul.

      ( Cerul si Pamantul fiind, evident,Aripile Curcubeului )

      • „Civilizatia”, care, unde? Tu imi spui povesti cu „a fost odata”. Spune-i simplu: „Afacerea”, e mai clar sau gaseste tu altceva, esti intodteauna mai inspirat. Merge si la plural, cred. In Rai, mergeau pe timpuri cei care au fost oameni, resursele umane nu merg nicaieri, doar ies din Afacere.

        • ” cei care au fost oameniI ” -am vrut sa spun.

          • …care e dfinitia ‘omului’?
            io zic ca are doua definitii,
            una pe care o naste Inima ( si care acopera ambele definitii )
            si una pe care o naste Mintea.

            daia si sint doua Raiuri, pentru ca exista doua Definitii ale ‘omului’.
            una e Nemuritoare iar ailalta e Vesnica, ..si fix la fel sint si Raiurile in care definitiile se desavarsesc.

            Mintea, cu propria definitie a omului,
            pune la indoiala
            Inima, care ii ofera omului chiar Definitia.

            deci e intre Mintosi si…Inimosi, povestea:)))
            adica intre Destepti si Inteligenti..

            fiecare om isi va alege cuibul pe masura pe care o poarta,:
            -Raiul Desteptilor
            sau
            -Raiul Inteligentilor
            pentru ca Marele Joc a esta este:
            Desteptacine VS Inteligenta
            Infinit VS Zero

        • Placerea nascuta din Acumulare expira, atunci cind e implinita.
          prin urmare e nevoie de un nivel superior pe care Placerea sa se manifeste, iar.
          nivelul superior este…Artificialul.

          Afacerea, cum ii spui tu, sau Civilizatia, cum ii zic io pina una alta, mai le aduce Placere celor care o conduc doar in masura asta: Artificialul.

          cu Naturalul…s-au invatat, au deja toate fraiele,
          bani, pamanturi, putere. nici cu oamenii nu mai au treaba, si pastia ii fac,
          inclusiv din vorbe, matematic.
          urmatorul nivel e..Artificialul.

          lumea asta noua…e chiar noua, deci…sa ti tot doresti chestii noi, paici:)),
          caz in care si Placerea va fi una de tip nou, si ce bine!…:)), ca toate celelalte placeri expirasera.

          daca Afacerea e sa-i artificializezi e oameni,…resursele umane mai au motiv sa iasa din Afacere?:)),
          creca nu, pentru ca…ce sa mai artificializezi, daca n-ai ce?!

          • Interesanta teorie. Ce solutii avem pentru vreo 900 milioane de copii ?

          • Solutiile pe care le doresti. Asa e intotdeauna, solutiile sint insamantate in dorinte, iar dorintele insamantate in Cer. Atunci cind vine Primavara..elenrasar, deci..singure. Solutiile existavdaca ele au fost insamantate in ‘oamenii care se vor naste’.
            Stiu io ce au insamantat oamenii in ‘oamenii care se vor naste’, insamantand ..ganduri…in propriile dorinte?:)))

            Un neam se gospodareste…dincolo de generatii. Acuvrasare ce a fost ‘dorit’ cu multa vreme n urma:)
            – ti se pare ca azi se mai insamanteaza…seminte selectionate?:)))
            Mie nu. Si nici macar procedura care selecta, din batrini, semintele,
            mai exact traditiile datinile si obiceiurile nu mai e udata:)) Deci…problema cu toti copii care se nasc, se vor naste, sau sint deja nascuti este ca…ii insamanteaza Lumea, deci Pamantul, nu Cerul, deci Mintea, nu Inima,…in general, evident, ca mai sint si…erori:))

          • Unii se vaita ca le au rasarit balarii pe ogor, insa ce altceva sa iasa daca, cu vreme in urma, au insamantat seminte de…balarii:)))

          • Cu vreme in urma insemnand…poate sute de ani, daca nu cumva chiar mii, dincolo de zeci, sau mai putin:)

          • Un neam…merge singur, nu tre sa i faci tu lege prea stramta.
            E suficient sa semeni…seminte selectionate:)
            Inteleptii lucreaza mai cu seama…Viitorul. Prezentul e…prea incalcit, uneori, si fapta ta poate deveni o Actiune.
            Taramul nonactiunilor este…Viitorul. la soroc,…nonactiunile se nasc:)), deci ..singure:)), fara ca cineva sa mai dea pe brazda ul leustean…pentru ca el sa devina ceapa:)), ca cepele par a fi la moda:)))

          • De pus in rama:

            „Un neam se gospodareste…dincolo de generatii. Acuvrasare ce a fost ‘dorit’ cu multa vreme n urma:)
            – ti se pare ca azi se mai insamanteaza…seminte selectionate?:)))
            Mie nu. Si nici macar procedura care selecta, din batrini, semintele” (- online)

          • Tu vrei sa gasesti solutii pentru 900 de milioane de copii…dupa ce ei se nasc?:))))))))
            Pai…gata, s au nascut deja!:))
            Adica…leusteanul deja a rasarit!
            Daca doreai ceapa…trebuia sa insamantezi ceapa:))

            Mie mi se pare ca copii se nasc…in general!, dupa cum ‘bate vantul’, nimeni nu selectioneaza semibtele, nimeni nu gradinarestee Ogorul…din Viitor. Tocma daia copiii au tendinta sa fie…dupa chipul si asemanarea Lumii Mari,a Pamantului, …nu a Cerului,
            a Mintii, nu a Inimii…:)

          • Solutiile se insamanteaza.
            tre sa fii ala care insamanteaza,
            nu ala care…se mira ce i a iesit pe ogor si-si pune mainile in cap ca ogorul e plin de balarii, caz i care, stie prea bine ca, atunci cind a terminat de dat cu sapa…in urma lui…lastari noi de balarii tocmai ce rasar:))))

            despre ce seminte tre sa insamantezi…ne invata Natura:)
            sint cele care, la limita, sint pasari migratoare, iar in rest …armonizeaza omul cu Natura:)

          • tot ce e pus in rama e mort,
            tot ce e pus in pamant e cale catre moarte
            tot ce e pus in Cer e…vesnic:))

          • singurele nonactiuni care se manifesta in realitate sint cele sadite in oameni, …si cele sadite in natura, evident:))

            Realitaea este insa…o dare pe brazda unora a…altor oameni:))), asa nascandu-se reactiunile.

            atunci cind s-au nascut ‘procedurile’ cele care au fost aruncate la gunoi au fost ‘procedurile din nastere’, procedurile…din fabricatie:))

            daia si sint ridicate in slavi sistemele care poarta cu sine ‘proceduri’….brici!, pentru ca …creca s-a uitat rinduiala care semana ‘proceduri’ in oameni…inca inainte ca ei sa se nasca:)), adesea cu…mi sau cu mii si mii de ani:))))

            deci se poate spune ca ‘procedurile’ se manifesta prin superpozitii:),
            unele sint insamantate in Cer, adica pe taramul Inteligentei,
            iar altele rasar, la limita, din Dsteptaciune, si sint rinduite de oameni…deja nascuti si care…vor sa dea pr propria brazda…alti oameni:))))

            Inteleptii, atunci cind lucreaza in Realitate, doar recunosc proceduri innascute si le uda, le plivesc, le gradinaresc, astfel incat la un moment dat ele sa-si gaseasca cuibul potrivit masurii…:)
            ‘facerea’ lor nefiind o Actiune, ci o…mulare pe dinamicile pe care Natura deja le-a exprimat:))))

            insa Inteleptii mai cu seama pe Ogorul Viitorului lucreaza:)
            este…specialitatea lor, bucuria lor, zambetul lor, …menirea lor.
            si…creca ei na-u dorinte:)), ca pe ogorul pe care ei lucreaza…vor rasari semintele….
            ahaaaa, peste o vreme care adesea e mai departata decit…viata lor:)), …aceasta putind fi chiar una care acopera mii de ani:)

            tocmai dasta eu spun…din inima:)), ca daca paici se vor naste intelepti grandiosi e pentru ca Batranii neamului nostru, Inteleptii nostri, au insamantat pe Ogorul Viitorului seminte care au aceasta masura, iar pentru ca ei au facut-o, astia se vor naste:))), la soroc, evident…,
            si…tare mi e ca vremurile alea o sa le fie…pe masura, adica tare tulburi…, ca daia le-a si venit sorocul.

  • mie, intre toti cei care ‘dau’, cei mai haiosi mi se par politicienii.
    cine a mai vazut ca mai toti politicienii lumii sa intre n hora care are o singura tinta: scoaterea din joc a politicienilor-oameni?!
    :)))))
    sa zica cineva ca nu e haioasa, faza:))))
    si…mai par si seriosi cind fac asta!:))))))
    cum sa nu fie, domne, haios, sa i vezi cum isi cinta de ngropaciune hlizindu-si gura pina la urechi si dantuind a…fericire?!:))))

  • pe vremea Marii Revolutii, indiferent unde dai, cel care crapa e…ori un sistem social, ori mai multe sisteme sociale:))
    in general cei care ‘dau’, pentru ca vremea e a Revolutiei Mondiale, ‘dau’ in temelia propriul ‘sistem social’,…cu dedicatie:), chiar daca lor li s-o fi parand ca fac…orice altceva:)).
    abia indirect ‘dau’ si la temelia celorlalte sisteme sociale, indirect…dar negresit:)

    io…le urez succes…tuturor.
    si celor care dau si celor care…daruiesc:))))

  • Deciziile mari privind copii in general le iau oamenii politici care nu au copii – ex. Macron, Merkel. In Romania, 3 persoane fara copii, din care doi si fara o stare familiara certa, au luat decizia inchiderii creselor si a gradinitelor. Cei mici, din clasele, 1-4 au fost trimisi in vacanta fortata, totul probabil pana la aprobarea certificatului verde, cu obligarea personalului din invatamant de a se vaccina. Nu se gandesc aceste persoane la parintii care nu stiu ce sa faca cu copii, nu beneficiaza de un concediu, nu au bunici. Probabil Arafat a gandit ca familiile cu copii mici vor pleca in vacanta in tari calde, ex. Egipt. Cei fara copii au fost si ei odata copii.? Dar poate au dreptate, in Romania copii se imbolnavesc si mor de covid, sunt bine hraniti, in Africa, copii mor de foame, nu de covid. Asa se vede. Total cazuri imbolaviri si morti zilnice in intreg continentul african este mai mic decat in Romania. Dar aia nu au bani sa arunce pe vaccinuri. Ii va ajuta OMS, si atunci sa vezi morti de covid si la ei, nu numai de foame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *