Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ungaria a ridicat carantina ca să îl primească pe un SRI-ist român?

Cristian Rizea pentru cristoiublog.ro: „Este plauzibil că ex-colonelul SRI Daniel Dragomir se află în Ungaria. În cazul în care ar obține azil politic acolo, șansele României de a-l aduce devin nule!”

La o lună după fuga ex-ofițerului SRI Daniel Dragomir din țară, liderul Parlamentului Ungariei, László Kövér, declara că procurorul european de origine română, Laura Kovesi, este „agent” străin. Daniel Dragomir a ieșit din țară prin Arad cu o zi înainte de sentința de condamnare dată la Curtea de Apel București (18 iunie 2020) și chiar în ziua când Ungaria ridicase obligația de carantinare pentru cei ce intrau pe teritoriul său. Există mai multe elemente care conduc la ideea că Dragomir a cerut și obținut deja azil politic în Ungaria.

Cu atât mai mult cu cât, Ungaria are experiențe

…anterioare în „recuperarea” unor fugari care au acuzat confrerii de magistrați- ofițeri de informații de tip Sistem paralel în zona balcanică, așa cum făcuse Dragomir: de exemplu, presa internațională a relatat că, în 2018, serviciile secrete maghiare au traversat trei țări ca să îl aducă în siguranță la Budapesta pe Nikola Gruevski, fost prim-ministru naționalist al Macedoniei (2006-2016), condamnat în țara sa la doi ani închisoare cu executare pentru că ar fi folosit o mașină oficială în interes propriu. Pe o analiză de profil, cazurile Dragomir și Gruevski au multe lucruri în comun: amândoi acuză, de exemplu, sentințe politice „dictate”, ambii au dus apelul până la capăt în procesele din țările lor și împreună provin din țări (România și Macedonia) unde „societatea civilă” neo-marxistă importată din exterior (prin ONGuri etc) este bine reprezentată.

Cert este că un Daniel Dragomir în libertate

… protejat de Budapesta, ar deveni un motiv serios de insomnie pentru multe personaje acuzate în trecut că rulează în România un Sistem paralel, prin „celule” de magistrați-ofițeri de informații (așa-numitul Binom): „celule” care au fost inaugurate, eventual, prin Protocoale „de lucru” ale Serviciilor Secrete cu instituții din Justiție (Parchetul General, ICCJ șa), un fenomen unic în UE, care a aruncat Justiția mioritică într-un Ev de Inchiziție modernă. În plus, Dragomir nu poate fi suspectat că ar avea mulți prieteni în presa mainstream: în 2018 el a prezentat la Comisia parlamentară pentru controlul SRI o listă cu 18 jurnaliști- „formatori de opinie”, care ar avea relații „împotriva naturii” cu SRI, și în particular cu sinistrul general Dumbravă, care definise Justiția ca pe un „câmp tactic al serviciilor”.

Președintele parlamentului maghiar, László Kövér

… a fost ministru fără portofoliu însărcinat cu coordonarea serviciilor secrete ungare, după venirea la putere a Fidesz (partidul lui Viktor Orban). Pe 15 iulie 2020, Kövér a declarat, citat de Hungary Today, că actualul procuror general european Laura Codruța Kovesi este „agent” străin și completa ironic că ”și-a dovedit competența lansând zeci de procese politice”(!!). Declarațiile șocante, venite din partea unui om politic important în Ungaria și UE, explodau la o lună după ce fostul ofițer superior SRI Daniel Dragomir dispăruse din țară pe granița spre Ungaria, prin Arad.

Potrivit autorităților de frontieră

… Dragomir era însoțit de o femeie, dar nu există confirmări că ar fi fost soția sa. În acest context, ipoteza că Dragomir – care avea libertatea de mișcare neîngrădită de vreun ordin judecătoresc la acel moment – a fost preluat direct de pe teritoriul României și condus spre un „mediu prietenos” din Ungaria (țară care în aceeași zi ridicase și obligația de carantinare pentru cei care îi intrau pe teritoriu) este extrem de sustenabilă.

În 2019, serviciile secrete maghiare

… l-au adus la Budapesta pe fostul prim-ministru din Macedonia, Nikola Gruevski, traversând trei țări, prin Albania, Muntenegru și Serbia, spre Ungaria. El fusese condamnat în Macedonia pentru „abuz de putere”, fiindcă a făcut „presiuni” asupra unui ministru (de Interne) pentru achiziția unui Mecedes blindat pe care l-ar fi folosit în interes propriu („Afacerea Tank”): astfel de cazuri au fost prezente, dealtfel, și în România, cu unele variațiuni, dar ele nu au intrat neapărat în atenția Justiției: de exemplu, actualul ministru de Interne Marcel Vela prezenta în ianuarie 2020, cazul unui BMW serie 7, cumpărat de ex-ministrul Carmen Dan, dar care ajunsese mijloc de transport pentru Cabinetele deputaților Ardelean și Pirțea: altfel spus, autoturismul nu a servit scopului pentru care fusese achiziționat, dar nici nu a aflat nimeni cum s-a ajuns la această „rocadă”.

Grotescul la români ar putea merge

… mai în profunzime, eventual, cu un dosar închis al Direcției Naționale Anti-Corupție (DNA) care a condus la debarcarea fostului procuror general Tiberiu Nițu. În ianuarie 2016, Nițu conducea Parchetul General, locuia în Ploiești, așa că făcea naveta la serviciu: zilnic, cu antemergător de la poliția rutieră. Dacă avem în vedere rangul lui Nițu, protecția suplimentară era un fapt firesc. Stupefiant, însă, acest fapt a fost considerat abuz în serviciu de procurorii DNA. Pe 2 oct. 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a clasat dosarul pe motiv că „fapta nu există”. „Cazul Tiberiu Nițu rămâne în istoria României ca model de studiat la școală de cum a fost folosită lupta anti-corupție pentru răfuieli politico-mafiote”, scria jurnalistul Ion Cristoiu după pronunțarea sentinței.

Ca profil de politician

… Gruevski este un naționalist conservator: a fost primul lider din Europa care a instalat un gard contra unui fenomen încurajat de ONG-urile tip „societate deschisă” sorosiste cum este migrația ilegală necontrolată. Cu privire la condamnarea sa, liderul macedonean și-a susținut permanent nevinovăția, afirmând că sentința de condamnare la doi ani închisoare cu executare în așa-numitul dosar „Afacerea Tank”, a fost una politică, urmărindu-se „liniștirea” sa. Ca opată de culoare a unui caz cenușiu, procuroarea anti-corupție care l-a trimis în judecată a fost ulterior arestată pentru… corupție.

Luările de poziție 

… ale românului Daniel Dragomir nu s-au aflat la mare distanță de cele ale macedoneanului Gruevski: fostul ofițer superior al SRI a acuzat explicit existența unui Stat paralel în România, care practic „prepară” sentințe de „laborator” și conduce prin eludarea puterii politice alese: ”Statul paralel este format din elemente care se află în structuri de forță, precum serviciile de informații și Parchete, și care sunt legați de acapararea puterii, cu scopul de a nu lăsa ca oamenii politici, aleși democratic, să conducă țara. Statul paralel are o altă viziune despre cum se conduce o țară, evident, în interesul său”, spunea el în 2018, citat de ziarul „România liberă”.

Daniel Dragomir a fost trimis în judecată

… și condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare (la Curtea de Apel Bucureşti), într-un dosar unde denunțătorul este un om de afaceri libanez și în care este acuzat, printre altele, de fals în înscrisuri şi spălare de bani. De menționat că el a fost trimis în judecată, în lipsă, în dosarul „Black Cube”, pentru că ar fi instigat la „o campanie de colectare de informații și denigrare a fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi”, folosind serviciile firmei israeliene Black Cube. Paradoxal, potrivit rechizitoriului DIICOT publicat de Mediafax, procurorii nu cunosc nici în prezent „beneficiarii operațiunii de spionare a lui Kovesi”. Altfel spus, procurorii știu câte ceva despre „efecte” dar nu știu nimic despre „cauze”. Potrivit publicației Politico, firma Black Cube a devenit mai cunoscută în acest areal european după ce în perioada 2017-2018, premergător alegerilor parlamentare din Ungaria, una dintre țintele sale ar fi fost rețeaua de ONG-uri cu finanțare sorosistă locală. Nu s-a știut niciodată „clientul” firmei, dar intuitiv, guvernul lui Viktor Orban ar fi putut fi un beneficiar.

Faptul că ex-colonelul SRI Daniel Dragomir

… nu a mai apărut în public după părăsirea țării, dar și muțenia mainstream media dâmbovițeană (care prin liderii ei trăiește într-o lumea proprie și a arătat doar un interes „leneș” față de declarațiile liderului maghiar László Kövér) este, într-adevăr bizar și a suscitat reacții diverse. Referitor la acest subiect, de exemplu, fostul deputat Cristian Rizea, care este în prezent refugiat în Republica Moldova, a declarat exclusiv pentru cristoiublog.ro:

Este plauzibil că ex-colonelul SRI Daniel Dragomir se află în Ungaria. Declarația președintelui Parlamentului Ungariei despre faptul că Laura Codruta Kovesi este «un agent», nu vine decât să confirme ceea ce în cercurile înalte ale puterii de la Bruxelles si București se știe de foarte mult timp! Aș mai completa eu că de același ,,statut” se bucura și vechiul ei partener, Coldea. În cazul în care colonelul Daniel Dragomir ar obține azil politic în Ungaria, șansele României de a-l aduce devin nule! Liniștea la comandă așternută în presă în acest caz nu denotă decât faptul că Sistemul vrea să facă «uitată» și această «defectare», la fel ca și în alte cazuri mai mult sau mai puțin celebre. Comparația cu Pacepa (Ion Mihai, general român care a cerut azil politic în SUA, în 1978- n.n.) cred că e puțin forțată, Dragomir nemaifiind activ în SRI de câțiva ani. Iar pe vremea când activa, din câte cunosc, nu a făcut parte din primul „cerc” decizional (în SRI-n.n.)”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *