Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ungaria la Consiliul de Afaceri Externe: „UE trebuie să creze locuri de muncă pentru europeni”. Aurescu nici măcar nu a participat

După consfătuirea online a Consiliului Afaceri Externe al UE, ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, a scris, pe Facebook, ce s-a discutat acolo și ce a cerut el.

„Sarcina primordială a Uniunii Europene trebuie să fie crearea de locuri de muncă în Europa, pentru a compensa locurile de muncă pierdute de europeni din cauza pandemiei de coronavirus”, a spus el. Șeful diplomației ungare a informat că una din temele întrunirii a fost renegocierea acordului între UE şi cele 79 de ţări mai puţin dezvoltate din Africa, zona Caraibelor şi Pacific, care va expira în acest an. „Le-am cerut să dea adovadă de prudenţă acelor ţări care, înainte de pandemie, au susţinut în mod constant că avem nevoie de migraţie legală şi de aducerea forţei de muncă în UE, deoarece acum, aici, avem o situaţie nouă, după ce sute de mii de oameni şi-au pierdut locurile de muncă” – a afirma ministrul ungar de externe, citat de Rador. Péter Szijjártó a declarat că „ajutorul trebuie dus acolo unde sunt probleme şi nu trebuie aduse problemele acolo unde ele nu există”. Dacă vrem să ajutăm ţările africane, din Pacific şi din Caraibe (ţările ACP), atunci trebuie să derulăm programe de dezvolare economică în aceste state şi să nu aducem oameni de acolo – a precizat Péter Szijjártó. Ministrul ungar de externe s-a mai referit şi la faptul că, din 2015, securitatea Europei şi a Africii sunt într-o strânsă relaţie de interdependenţă, deoarece în perioada crizei migraţioniste sute de mii de africani au pornit spre Europa. „Trebuie să spunem deschis: nu acceptăm migraţia ilegală, la fel ca şi tentativele de a legaliza migraţia ilegală, astfel încât am dat de înţeles foarte clar Comisiei Europene că acordul care urmează să fie semnat cu ţările ACP nu poate fi sub nicio formă un mijloc de a legaliza migraţia ilegală şi că noul acord nu poate conţine nicio referire la pactul ONU privid migraţia” – a afirmat şeful diplomaţiei ungare. Péter Szijjártó a mai amintit: Consiliul Afaceri Externe a discutat şi despre pandemia de coronavirus, iar la discuţii a participat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. Directorul general al OMS a declarat că în Europa cifrele arată bine, dar la nivel global se derulează procese deosebit de îngrijorătoare: în nouă din ultimele zece zile au fost raportate peste 100.000 de noi îmbolnăviri, iar OMS atrage atenţia asupra posibilităţii unui nou val al epidemiei. Nu avem garanţia unei imunizări în masă, deoarece încă nu avem un vaccin, astfel încât trebuie să menţinem starea de alertă epidemiologică, până când comunitatea oamenilor de ştiinţă nu va veni cu o soluţie – a spus directorul general, care a cerut Uniunii Europene să ajute acele regiuni ale lumii în care situaţia epidemiologică este din ce în ce mai gravă. În acest context, Péter Szijjártó a atras atenţia că Ungaria s-a implicat activ în această chestiune, astfel încât, împreună cu ţările Grupului de la Visegrád, „a alcătuit” un program de ajutorare a Libiei, în valoare de 35 milioane de euro, care poate fi utilizat şi pentru combaterera epidemiei de coronavirus.

Ministrul român de Externe. Bogdan Aurescu, nu a participat la întrunire. România a fost reprezentată de secretarul de stat pentru relații interinstituționale, Daniela Gîtman.

Din informarea făcută pe site-ul MAE cu titlul „România, parte a unuia dintre cele mai ambițioase proiecte de asistență internațională. Stadiul implementării inițiativei „Team Europe”, principalul subiect pe agenda oficialilor europeni”, rezultă că România nu a cerut nimic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Ungaria la Consiliul de Afaceri Externe: „UE trebuie să creze locuri de muncă pentru europeni”. Aurescu nici măcar nu a participat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *