Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Unii se infectează cu virusul Covid-19. Klaus Iohannis s-a infectat cu virusul anti-PSD

În Jurnalul meu video din 6 octombrie 2020, difuzat înainte de a ști dacă Klaus Iohannis va ține miercuri, 7 octombrie 2020, la ora 18, deja tradiționala conferință de presă, pariam cu telespectatorii că:

  1. Președintele va ține conferința de presă, chiar dacă în chip previzibil întrebările va fi obligat să răspundă la întrebări neplăcute, despre revenirea în forță a Pandemiei.
  2. Deși România depășește de la o zi la alta toate recordurile în materie de infectări, pacienți internați la ATI și morți de Coronavirus, președintele va declara că nici vorbă să se amîne alegerile parlamentare.
  3. Deși întrebarea dramatică a românilor, a medicilor, a presei e cînd și cum va lua sfîrșit creșterea infectărilor, Klaus Iohannis se va referi la PSD.

Toate cele trei pariuri le-am cîștigat.

1. Klaus Iohannis a ținut conferința de presă de miercuri, devenită deja o obișnuință. N-a făcut-o pentru că dramatismul situației din Sănătate impunea intervenția Președintelui. A făcut-o, pentru că întîlnirea de miercuri a început să-i placă. De aceea chiar și cînd evenimentele n-o impun, el ține conferința de presă de miercuri.

Dovada:
Klaus Iohannis s-a rezumat chiar și acum, cînd spectrul trecerii peste 3000 de infectări se profilează la orizont, la bine cunoscuta înșiruire de mesaje, îndemnuri și sfaturi medicale. Mesajele de felicitare, bătutul pe umăr al medicilor, de exemplu, dă seamă de un ceaușism întîrziat, caracteristic celor care se cred Iubiți de Popor. Ca și Nicolae Ceaușescu, Klaus Iohannis se visează un Idol al românilor, un Conducător la a cărui gură întreaga națiune se uită 24 din 24 de ore pentru a afla felicitări, ca să se îmbete de fericire, și îndemnuri pentru a le urma. Într-o situație de criză precum cea din Sănătate, președintele României e dator să anunțe strategii, să ceară Guvernului măsuri adecvate. De trei luni de cînd a revenit Pandemia, Klaus Iohannis apare săptămînal la tribuna de la Cotroceni pentru a-i convinge pe români să respecte măsurile de protecție. Sunt texte demagogice, presărate cu suspine de telenovelă. Iată un exemplu de replică ruptă parcă din Sclava Isaura subtitrată în română:

„Dragi români, virusul care ne-a bulversat existența, ia vieți. Toți cei răpuși de această boală au lăsat un gol imens în inimile celor dragi”.

Trebuie să ai o părere bolnăvicios de bună despre tine ca să crezi că astfel de vorbe umflate cu pompa, lăcrimoase pe dinafară, îi vor face pe români să respecte măsurile de protecție sanitară. Nu de alta, dar din 15 iulie 2020, în cele 16 conferințe de presă ținute pînă azi, Klaus Iohannis n-a făcut altceva decît să repete aceleași banale îndemnuri, mesaje și sfaturi sanitare. Pandemia nu s-a oprit. Numărul infectărilor crește de la o zi la alta, dovadă că românii nu-l iau în seamă pe Klaus Iohannis. Aceștia n-au nevoie de vorbele lui patetice. Au nevoie de măsuri de luptă împotriva Coronavirus.

Atît Statementul de miercuri, cît și răspunsurile la întrebări arată că în privința Pandemiei Klaus Iohannis n-a avut nimic de spus deosebit. De ce a ținut-o? Pentru că îi place, pentru că se desfată cu aceste conferințe de presă, în care fătucile se uită la el mai ceva decît Cătălina la Hyperion înainte de a se lăsa pipăită de Cătălin, pentru că împărtășește iluzia unei apariții de Moise cu tablele Legii.

2. Klaus Iohannis s-a arătat neclintit în ținerea la 6 decembrie 2020 a alegerilor parlamentare. E un obiectiv al său și al Sistemului de a ține alegerile în 6 decembrie 2020, din convingerea că doar așa, programate din scurt, Klaus Iohannis va avea, alături de Guvernul Meu, și Parlamentul Meu. Autorități, specialiști invocă venirea Apocalipsei, că de peste tot se trag semnale de alarmă. Iar Klaus Iohannis o ține langa cu alegerile parlamentare. Pentru realizarea acestui obiectiv din zona ambiției de cît mai multă putere, președintele e în stare de orice: să mintă, să facă demagogie, s-o dea cotită la întrebări incomode, să micșoreze pericolul.

Eu cred că alegerile trebuie ținute la termen.
Dar una e să spui trebuie ținute la termen și alta, așa cum face Klaus Iohannis, să declari fără să clipești că ele se vor ține. Pandemia e un Pericol în mișcare, independent de voința oamenilor. Și atunci nu s-ar cuveni ca tu, președinte, politician să avansezi și posibilitatea amînării alegerilor în caz de catastrofă.

Susținînd că se vor ține alegeri, deoarece localele au arătat că scrutinul nu e un pericol, Klaus Iohannis contribuie masiv la relaxarea românilor. Aceștia își spun, și pe drept cuvînt:
Păi dacă s-au deschis școlile, dacă s-au ținut localele și dacă sigur se vor ține parlamentarele, înseamnă că dracu nu e atît de negru, că semnalele de alarmă trase de guvernanți sînt diversioniste. Dacă ar fi Apocalipsă, n-ar găsi de cuviință președintele să invoce posibilitatea amînării?

3. Președintele s-a referit la PSD. Culmea, răspunzînd întrebării puse de Alina Manolache de la Libertatea în legătură cu preocupările sale de a ataca PSD în timp ce problema numărul unu a României e Pandemia. Răspunzînd, Klaus Iohannis a lansat în spațiul public o nerozie agresivă, un gîgism involuntar, avînd drept efect minimalizarea pericolului întruchipat de Pandemie:

„Cu siguranță avem situații diferite, sănătatea publică este amenințată de COVID-19, iar politica românească e amenințată de PSD”.

Apelînd la întrebări gen ridicare la fileu, Klaus Iohannis a lansat noi atacuri la adresa PSD. Referirea la PSD într-un context în care spitalele sînt depășite de numărul de infectări, în care teatrele își suspendă spectacolele, în care restaurantele se închid peste noapte, nu poate fi explicată altfel decît printr-un virus care i-a intrat în cap lui Klaus Iohannis:
Virusul anti- PSD.

Să te iei iar de PSD într-o zi cînd Pandemia a bătut noi recorduri e mai mult decît concretizarea zicalei cu Lumea moare și baba se piaptănă. E ceva care ține de un virus politic. Ceva de care Klaus Iohannis nu poate fi vindecat decît prin suspendare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Unii se infectează cu virusul Covid-19. Klaus Iohannis s-a infectat cu virusul anti-PSD”

  • „Deși România depășește de la o zi la alta toate recordurile în materie de infectări”

    Domnule Cristoiu, pozitiv nu este egal infectat! Sint multe probleme pe care jurnalistii romani le ignora, asa ca avem exact ce se vede si nu inteleg mirarea si nemultumirea.

  • Ar fi alte intrebari mai inteligente de pus:
    – Valul curent de imbolnaviri este rezultatul alegerilor locale / inceperii scolii?
    – Este un varf acum sau ne indreptam spre altceva mult mai generalizat?
    – Care este cea mai buna strategie pentru Romania: mai multa educatie sau mai multe restrictii?

    Si-ar mai fi niste intrebari de pus, dar n-ai cui in tara asta. Politicienii au in sange sa nu spuna nimic concret. „Specialistii”, pentru ca sunt romani, se uita sa vada ce zice politicul mai intai. Jurnalistii au diverse sarcini sau rafuieli, toate conectate cu culoarea lor politica. Rezultatul e un ghiveci fara directie, in care fiecare om din tara asta face ce crede el ca e mai bine. 🙂

    • Nu se stie care este cauza directa a imbolnavirii pentru ca nu se poate masura exact. Studiile determina corelatii nu cauzalitati. Nu e nimeni dispus sa se las imbolnavit pentru a face studii experimentale pentru a vedea sursa. Tot ce exista in spatiul public sunt „educated guess”
      La intrebarea 1: dat fiind ca scolarii COVID pozitiv, frecvent nu sunt din aceeasi clasa, este improbabil ca scoala (ca locatie) sa fie unde s-a transmis virusul. Activitatea scolara (aglomerari in fata scolii, etc.) poate fi.
      Alegeri locale: nu au aparut in spatiul public situatii documentate clar in care persoane care au avut punct comun sectia de votare sa se fi imbolnavit (Membri in aceasi sectie de votare care au stat 20 de ore nas in nas). Sunt documentate cazuri de adunari in interiorul partidelor. Subliniez „sunt/nu sunt documentate”; nu exista certitudini. Pe baza informatiilor publice as zice ca nu procesul de vot in mod direct, ci doar indirect.

      La intrebarea 2: nimeni nu stie. Spania a avut un varf recent si scade. UK continua sa creasca. Israelul a avut un lockdown si continua sa creasca. Matematic nu exista model precis pentru ce se intampla pentru ca parametri nu sunt stationari. Deci eu zic ca fiecare poate crede ce vrea si orice pronostic e la fel de bun.

      La intrebarea 3: Nu exista un raspuns. Tarile care au avut succes gen Coreea de Sud, Japonia au avut o combinatie intre cele doua. Tarile africane nu au avut niciuna si totusi a fost ceva care le-a scapat. Tarile europene sunt si mai educate si au implement mai multe restrictii si, dupa mine, nu au cine stie ce succes.

      Si da sustin concluzia: „fiecare om din tara asta face ce crede el ca e mai bine”. Doar ca in mare parte este ca pur si simplu nu stim.

    • – Valul curent de imbolnaviri este rezultatul alegerilor locale / inceperii scolii?
      conteaza? io zic ca deloc.
      pandemia are o treaba, resetarea dinamicilor lumii mari, mai exact demolarea actualelor sisteme sociale, insa si construirea unor noi-noute sisteme sociale, cel mai probabil parte a unui…singur sistem social, unificator.
      in timp ce unii se concentreaza pe pandemie, altii se focuseaza pe remodelarea lumii.
      __
      – Este un varf acum sau ne indreptam spre altceva mult mai generalizat?
      e suficient de stiut ca pandemia va dura pin cind noile sisteme sociale isi vor intra in paine,
      cita vreme anul asta a fost definit ca fiind anul culorii Albastru, cu toate nuantele sale din mari si oceane ( tare!, recunosc!), cel mai probabil urmatorii doi ani vor viza culorile Galben si Rosu, prin urmare iata cit va dura prima faza a pandemiei: 2020, 2021, 2022. teoretic, dupa anii astia trei vor urma alti trei ani, care vor face din culorile astea un Intreg.
      uite asa ajungem la 2025. pe alte paliere, povestile despre anul 2026 sint interesante, prin urmare balciul curent are toate sansele sa prinda contur in 2026.
      varfuri,…vai, etc, …2022:))
      __
      – Care este cea mai buna strategie pentru Romania: mai multa educatie sau mai multe restrictii?
      pai…cine a zis ca asta e balanta?!:)), ca io zic ca nu asta e balanta.
      strategia e doar una: educatie, varianta plenara, insa SI lipsa restrictilor:)
      iar asta se poate face exclusiv prin inserarea dinamicilor de tip Inteligenta Artificiala in toate sistemele sociale, nu doar in sistemul de invatamant.

      Rezumat:
      din starea in care se ala lumea se iese pe o singura cale: predarea ecuatiei de miscare a lumii mari, Inteligentei Artificiale ( Inteligenta Artificiala fiind o inteligenta artificiala care zburda intr un computer cuantic )
      ce mai e de retinut?
      …pai catalizatorul!
      care e cel mai performat, din cite mi dau seama: frica de moarte.
      prin urmare cea care se va manifesta din ce in ce mai apasat in lumea mare va fi…frica de moarte.la care se vor adauga, nu vad de ce n-ar face asta,…alte frici, care impreuna sa miste lumea mare catre…Noi Temelii.

      • ce e de luat in seama e si urmatoarea poveste: lumea mare isi desavarseste dinamicile printr o manifestare de tip Anti! deci nu e cu Iubire, paici, ci cu AntiIubire,
        mai simplu spus de manifestarea plenara a Inteligentei Artificiale ( in treacat spun…, ea e lipsita plenar de ceva: e lipsita plenar chiar de inteligenta!:))) ) n-ai cum sa scapi, ca ea e tinta finala a oricaror dinamici, atingerea Naturii, manifestarea punerii la indoiala a Naturii!.
        …ca dupaia ‘muta’ si Natura!, asta DA!:)), insa o face in stilul ei, care nu pica niciodata,
        prin urmare pe lumea asta e posibila exclusiv ‘manifestarea punerii plenare la indoiala a Naturii’, iar de pe lumea ailalta:))) se arata Iubirea, strivind plenar ‘punerea la indoiala’.

  • acu’… ce sa zic?!…
    altceva ce sa faca, lauda si el, plenar, puterea si e antiopozitia:)

    in cazul in care mai ‘face’ ceva, adica pastreaaza sanatatea institutiilor statului, e fix ceea ce trebuie sa faca,
    sa-l laude pe ala care are puterea, si sa-l laude plenar!,
    si sa fie antipozitie, insa tot plenar.

    se presupune ca…asta a vrut poporul, daia unul e la putere si altul in opozitie, deci el nu ”face”, ci se muleaza pe dorinta poporului:)), prin urmare ceea ce face devine o nonactiune.

    iar daca puterea chiar face ce vrea poporul, bravo!, insa daca puterea nu face!, a pus-o!, pentru ca lauda presedintelui, plenara!, doar scoate in evidenta discrepantele, si…in popor…se vor gasi unii, gen maestrul:)), care sa sara ca arsi spunind: CE????:))), cum, domne au facut bine, ca iauite ce-au facut!…nenorociri!, si mai iauite! si…gata!, poporul isi da seama imediat cum sta treaba cu pomul laudat numit putere:))

    daca presedintele e anti opozitie,… in cazul dat, psd, dar anti in stil plenar!, se intimpla la fel, dar pe dos:))
    adica poporul o sa zica…cum, domne, sa fie in halul asta,cum adica facre numa rau rau rau,… ca iauite!, uite ca el mai face si chestii bune!, si…iata cum se vede si binele de care opozitia e in stare:))

    imi pare rau, maestre, ca zic ca presedintele face fix ce trebuie, fiind plenar de partea puterii si plenar impotriva celor care au pierdut puterea, pentru ca…asa se face! altfel cum?!
    toata faza e sa fii in stil plenar!, iar presedintele lauda plenar puterea si bumbaceste plenar opozitia!:)))

    toot exista perceptia ca presedintele isi aranjeaza intrebarile din conferintele de presa…
    io nu prea mai cred asta, adica…si-o si aranja, ca o fi avind si ceva de transmis, insa aia de-acolo, ziaristii,…si io sint sigur in stil plenar ca e asa!:)), creca ca ar putea pune orice fel de intrebare!:)))
    pe bune ca io chiar cred asta!
    si mai cred ca presedintele chiar s-ar bucura sa se intimple asa!
    insa…n-are cine sa puna intrebari dure, maestre,…ziaristii aia…nu vor!
    or daca nu vor, presedintele nu-i obliga!:))))
    totusi, ia sa vedeti!, incet incet o sa prinda curaj si o sa puna si intrebari…tari!:))

    asa ca, Maestre, simt nevoia sa te corectez si….chiar nu ma pot abtine!:))))
    ‘virusul AntiPSD, din capul presedintelui:)), e din familie cu virusul ProPNL, care e insurubat tot acolo si e virus plenar!, …si se numeste Intelepciune!

    Maestre, io ti am mai zis ca daca te iei de presedinte fac, pe loc!, un Intelept, din el,
    iar daca il lauzi plenar…fac un Intelept din tine, brusc!:))) :))))

  • Gresita parerea. Presedintele este in realitate un agent electoral pentru. PSD. Incet, incet, pas cu pas ma va convinge sa votez cu PSD.

  • Si ies multi care s cica de Dreapta,ca ei combat propaganda Rusa si Comunismul(care a murit in Europa de 30 de ani,insisi Rusii lui Putin fiind de fapt niste capitalisti cat se poate de verosi),iar multi fraieri de romani i cred,dar fraierii nu banuiesc,ca poate Dreapta Anticomunista si Antiruseasca,este posibil sa fie plina cu …oamenii Rusilor,care servesc nutretul potrivit categoriei de cretini,traitori in acest spatiu mioritic,care sunt,se vede treaba si majoritari.(Rusii au stiut intotdeauna sa si adapteze propaganda,la auditoriul fiecarei tari,sa o adapteze la psihologia fiecarui popor,sa spuna fiecaruia ce vrea el sa auda).Dovada,au stiut ce sa propage americanilor ca sa il aleaga pe Trump(care pare Qintesenta Americanismului,insa ,dupa cum spun gurile rele,papuserit de rusi).Asta face si Iohannis ,serveste antiPSD ism,pentru ca stie caror cretini se adreseaza,si ce trebuie sa le spuna ca sa abata atentia de la Covid.Stie ce nutret trebuie dat la cretini,cretini care halesc cu pofta nutretu lui Iohannis(Moarte PSD,Jos Comunistii care au disparut de mult).

  • La ce sa te astepti intr o tara in care s a amestecat coruptia generala(coruptia de stat) de sorginte Latino Americana,cu sistemul de cutume de tip Indo-Islamic,mostenit de la turci prin fanarioti,cutume de tip feudal,care persista in Romania de azi,un stat ce se vrea modern,european,dar care a ramas in profunzimea sa un stat de tip neofeudal(pe care nici Comunismul,si nici Capitalismul nu l au inlaturat,caracterul neofeudal),dupa cum am mai spus,un feudalism indo-islamic cu acele cutume aferente.Adica o corcitura intre Columbia lui Escobar,Mexicul lui Piticu Guzman,un stat islamic de tip feudal ,si India cu sistemul ei de caste inchise(meserii,si statut social care se transmit ereditar,nu se castiga prin meritocratie),tot de sorginte feudala,cam asta este Romania.

  • Vorba comicului Mircea Badea de la Antene”Nutret pentru Cretini”.Iar in Romania categoria anterior mentionata e larga.

  • E teatru ieftin,Iohanila si gasca nu pot,si poate nici nu vor sa rezolve criza Covid in Romania,si arunca Diversiunea cu PSD e de vina,pentru ca multi cretini din Romania o cred ,si iohanita stie asta,ca cretinii de romani sar la doua fente PSD Comunistii sunt de vina iar cretinii de romani halesc faza in continuare.Ce nu stie poporul asta cretin,este ca in realitate PNL Iohannis si PSD sunt intr o relatie de frumos blat politic,se fac ca se injura in fata cretinilor care pun botu la vrajeala,pe la spate insa isi impart tara pe teritorii strict delimitate ,ca si mafiotii,intr o deplina intelegere.Numai prostii cred ca astia se urasc pe bune.

    • Intr adevar s au batut pe Bucuresti,ca malaiul e mult acolo,e vorba de lovele multe(frate frate da branza i pe bani),in rest liniste si pace in tara,doar USR istii mai incurca treaba,dar se rezolva cu cativa saci dati peste bot,sa nu mai zica aia ca s puri sau virgini,ca s tot romani de ai nostri,din famiglia Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *