Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie. Alegerile parlamentare au loc la 1 decembrie

Unul din trei copii din tara noastrā este afectat de sărăcie. „Nepermis de mulți”, spune ministrul Familiei

Unul din trei copii din tara noastrā este afectat de sărăcie sau excluziune socială. Statisticile vorbesc de 1,3 milioane de copii. Nepermis de mulți!
Lucrăm intens, în această perioadă, la un plan de acțiune care să transpună în practică recomandarea Comisiei Europene privind instituirea “Garanției pentru Copii”.
Aceasta va contribui în mod semnificativ la sprijinirea celor mai vulnerabili dintre copii, prin oferirea de servicii de educație timpurie și îngrijire, prin oferirea unei mese sănătoase în cadrul școlii, a unor servicii de sănătate sau prin asigurarea unor condiții de locuire adecvate.
Copiii au fost mereu în centrul preocupărilor mele, cu atât mai mult dacă vorbim despre cei care provin din medii defavorizate, care n-au acces la o educație, ai căror părinți n-au nici măcar resursele minime pentru traiul de zi cu zi.
“Garanția pentru copii” este una dintre măsurile concrete, menite să asigure un cadru unitar, la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale și garantarea accesului copiilor aflați în situații de vulnerabilitate la o serie de servicii de bază fundamentale: educație timpurie, sănătate, locuire, alimentație.
De altfel, prevederile ”Garanției pentru Copii” au fost unele dintre elementele cheie care au stat la baza stabilirii priorităților naționale din domeniul protecției și promovării drepturilor copilului, incluse în noul proiect al Strategiei Naționale privind drepturile copilului, pentru perioada 2022-2027.
Pentru România, o veritabilă reușită în domeniul protecției și promovării drepturilor copilului este finalizarea procesului de dezinstituționalizare a copiilor aflați în marile centre de plasament.
În prezent se află în curs de închidere ultimele instituții, copiii din ele au fost găzduiți în case de tip familial sau reintegrați în familia naturală sau extinsă.
Unii dintre ei au fost adoptați și merită să remarcăm faptul că, anul trecut, pentru prima dată după mult timp, numărul adopțiilor naționale a crescut semnificativ.
Măsurile și acțiunile care vor fi întreprinse în România, în vederea prevenirii și combaterii sărăciei în rândul copiilor și creșterii gradului de accesare de către aceștia a serviciilor de bază vor fi în strânsă legătură cu unul dintre obiectivele sociale majore ale Uniunii Europene care urmărește ieșirea din sărăcie sau excluziune socială a 15 milioane de persoane până în anul 2030, dintre care 5 milioane de copii.
Ca ministru al Familiei sunt coordonatorul național al programului “Garanția pentru copii” și mi se pare esential ca, alături de reprezentanții tuturor celorlalte autorități implicate în elaborarea acestui plan național de acțiune, să găsim soluții concrete și realiste, care pot face diferența în viața a peste un million de copii români.
Planul național de acțiune va fi, de asemenea, adaptat la contextul actul, generat de conflictul armat din Ucraina.
Astfel, un capitol aparte al documentului va fi dedicat măsurilor pe care le luăm pentru a veni în sprijinul copiilor ucraineni care ajung în România. (Sursa: Facebook Gabriela Firea, ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Unul din trei copii din tara noastrā este afectat de sărăcie. „Nepermis de mulți”, spune ministrul Familiei”

  • Buna ziua,
    Vai ce mesaj populist, cata grija ai dumneata de capitalul autohton, maxima ipocrizie din partea ex primarului Capitalei Romaniei care se lauda permanent pe mas media cat a contribuit dumneaiei alaturi de Liviu Dragnea la modificarile la legile achizitiilor publice pentru a ajuta capitalul autohton, si ca sa vezi doamna primar general se afla in fieful oamenilor de afaceri turci ce obtineau contracte pe banda rulanta la Primaria Capitalei in defavoarea industriei autohtone, asa ca un mic exemplu de modul odiuos sau total nepatriotic in care ai actionat ca decident politic din statul roman si ai refuzat oferta de achizitie de tramvaie construite de la a la z in Romania, adica la Arad.

  • Este regretabil ce apare in articol. Pe mine ma mira ca presedintele tarii, iohnis, premierul, ciuca, presedintele camerei deputatilor ,ciolacu, presedintele senatului, citu nu au nici un punct de vedere in aceasta problema. Pe ei ii intereseaza cum sa ajuam ucraina, RUSINE SA LE FIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *