Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

USR își face deja campanie electorală în perspectiva anticipatelor

Dacian Cioloș n-a reușit să strîngă majoritatea cerută de investirea Guvernului.
Cu toate acestea, USR merge mai departe cu procedurile de investire a Guvernului în Parlament:
Depunere a listei miniștrilor, a Programului de Guvernare, trecerea miniștrilor prin Comisii, votul în plen.

Din poziționările de pînă acum ale partidelor, USR n-are nici o șansă să treacă prin Parlament un Guvern minoritar.
Și atunci se pune întrebarea:
De ce n-a depus Dacian Cioloș mandatul?

Răspunsul ni-l dă lista Guvernului și Programul de Guvernare:
Pentru a face campanie electorală pe gratis în perspectiva alegerilor anticipate.
Sau dacă nu vor fi alegeri anticipate, să cîștige capital electoral fără nici un efort financiar.

Cînd Klaus Iohannis, surprinzînd, ba chiar, șocînd, l-a nominalizat pe Dacian Cioloș ca premier desemnat, am fost convins că liderul USR va reface Coaliția de Centru-Dreapta, ruptă după încălcarea ostentativă de către Florin Cîțu a Acordului de guvernare prin revocarea abuzivă a ministrului USR al Justiției, Stelian Ion. La vremea anunțului făcut după prima rundă de consultări de la Cotroceni, am scris că președintele nu-și poate permite să facă o asemenea desemnare altfel decît bazată pe o înțelegere prealabilă cu PNL. Înaintea consultărilor, Klaus Iohannis avertizase că va desemna pe cineva după primul tur de consultări numai dacă acesta garantează existența unei majorități. În cazul USR, majoritatea se putea face doar cu PNL. Era greu de crezut că președintele nu știa de refuzul PNL de a intra într-un Guvern condus de Dacian Cioloș. Cum la fel de greu de crezut ar fi acum, cînd PNL a refuzat invitația USR, că președintele, Protectorul lui Florin Cîțu, pe care numai dat de supt cu biberonul n-a făcut ca să-l crească mare, a fost refuzat de Florin Cîțu. De Florin Cîțu am mai crede, te poți aștepta la orice de la un personaj complexat că e pirpiriu politic, inclusiv dacă nu mai ales, la excese de autoritate gîjîită, dar la Echipa Cîștigătoare, un fel de SPP politic al Președintelui, e greu de crezut că s-a revoltat împotriva lui Klaus Iohannis. Dacă nu era convins că Dacian Cioloș poate să facă majoritatea cu PNL, președintele n-avea nici o problemă să convoace un alt doilea rînd de consultări.
Așa-mi spuneam la vremea respectivă.

Acum, cînd știm evoluția evenimentelor, ne dăm seama că președintele i-a întins lui Dacian Cioloș o capcană:
I-a încredințat mandatul, știind că Dacian Cioloș nu va face majoritate cu PNL. Avea nevoie, pentru a-l proțăpi premier pe Florin Cîțu de o cădere a unui prim Guvern în Parlament. Potrivit Constituției, căderea unui al doilea Guvern în Parlament ar crea condițiile cerute de alegerile anticipate. După căderea Guvernului Dacian Cioloș în Parlament, președintele are cale liberă pentru a forma un Guvern din care să nu facă parte USR. Fie prin trecerea prin Parlament a unui guvern minoritar (condus de un alt lider PNL decît Florin Cîțu, sau chiar de Florin Cîțu), fie a unui Guvern PNL-PSD după modelul din Israel, în care un partid dă premierul pentru jumătate din timpul rămas pînă la alegerile parlamentare, urmînd ca celălalt partid să dea premierul pentru cealaltă jumătate. Toate scenariile lui Klaus Iohannis prevăd, așadar, trecerea USR în Opoziție. Fie ca partid de Dreapta, care-și dă votul Guvernului minoritar și-i susține apoi în Parlament doar inițiative care corespund Programului de Guvernare al USR, fie ca partid de Opoziție pur și simplu. Înclin să cred că varianta Guvernului minoritar PNL-UDMR sprijinit de USR în Parlament e cea luată în calcul. Sau varianta Guvernului minoritar sprijinit cînd de PSD, cînd de USR. La o adică PNL poate apela la PSD pentru anumite inițiative. Pentru altele ar apela la USR. Ar fi un Guvern minoritar în echilibru instabil, jucînd cînd pe un picior, cînd pe altul, dar tocmai incompatibilitatea dintre USR, AUR și PSD, formațiuni care nu vor da nicicînd o Opoziție Unită, poate fi șansa unui Guvern PNL de a supraviețui pînă în 2024. Scenariul e realist, dacă se renunță la Florin Cîțu. Eu cred că se va renunța. Cu condiția ca premier desemnat să fie o persoană sub nivelul de personalitate al lui Florin Cîțu.

Acesta e, după părerea mea, scenariul.
Un scenariu prezidențial care n-are drept temei o înțelegere prin boscheți cu Dacian Cioloș.

S-a vorbit de o încercare a lui Klaus Iohannis de a compromite USR prin inevitabilul eșec al investirii Guvernului Dacian Cioloș.
Așa cum am mai spus, în vremuri normale, încăpățînarea USR de a merge în Parlament cu un Guvern minoritar, știind că va pica, ar fi pus USR într-o lumină ridicolă.

Tripla Criză dă vremurilor un caracter de vizibilă anormalitate.
În astfel de vremuri, omul simplu nu mai e dispus să înțeleagă jocurile politice din democrație. Prin urmare, nu compromiterea a urmărit-o Klaus Iohannis, ci crearea condițiilor pentru un Guvern PNL-UDMR fără USR.
Sau mai bine zis un guvern fără USR.
Acestea sînt calculele lui Klaus Iohannis și ale PNL.

În mai multe rînduri am invocat în analiza acțiunilor politice, legea consecințelor nedorite.
Implementată nu numai în Academie, dar și în opinia publică de sociologul american Robert K. Merton, în lucrarea The Unanticipated Consequences of Purposive Social Action, din 1936, Legea consecințelor involuntare (în variantă franțuzească), sau a Uninteded Consequences (în variantă englezească), altfel spus, a Consecințelor necalculate, care n-au fost luate în calcul, n-au fost anticipate în clipa cînd s-a pus la cale un Plan, o Operațiune, dezvăluie un adevăr cu valoare de axiomă:
Exercitată într-un Sistem complex (Mediu natural, Mediu social), o acțiune – reușită – a omului poate să producă consecințe pe care el, Omul, nu le-a luat în calcul ca efecte ale acțiunii sale.
Altfel spus, o acțiune umană în vederea unui scop, realizată asupra unui sistem complex poate produce consecințe la care omul nu s-a gîndit.

Dacian Cioloș nu și-a depus mandatul. USR a decis să meargă în Parlament cu un Guvern minoritar și a dat publicului un program de Guvernare.
Dacă Programul de Guvernare ar mai putea fi înghițit de PNL și UDMR, lista miniștrilor USR obligă cele două partide să voteze împotrivă cu amîndouă mîinile.
Căderea fatală a Guvernului USR în Parlament e, așadar, scopul marii manevre puse la cale de Klaus Iohannis pentru a face un Guvern fără USR.

Legea consecințelor nedorite, dacă ar cunoaște-o, l-ar avertiza pe Klaus Iohannis asupra consecințelor neluate în calcul ale Căderii USR în Parlament.

  1. USR scapă de coșmarul inevitabil care ar fi fost Guvernarea țării fără majoritate parlamentară în astfel de vremuri tulburi într-o țară cu un stat – vorba lui Iohannis – eșuat.
  2. Cum PSD și AUR vor vota împotrivă, USR se spală în fața propriului electorat de păcatul de a se fi concubinat cu AUR și PSD la Moțiunea de cenzură.
  3. De la desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier, USR a fost de nerecunoscut. Partidul zurbagiilor, al bulei de pe Facebook, al trotinetiștilor, al faptelor și vorbelor doar de dragul like-urilor a dovedit o maturitate spectaculoasă.
    Imaginea asumată a fost cea de partid responsabil, în stare de orice compromis cînd e vorba de Salvarea Patriei.
  4. Programul de Guvernare e imposibil de realizat și de un Guvern cu majoritate absolută, d-apoi de unul minoritar.
    Da, dar el surprinde prin îndrăzneala reformelor, prin modernitate, printr-o nouă politică, prin satisfacerea unei părți însemnate a electoratului de Dreapta și nu numai.
    De la publicare începînd, Programul de Guvernare e un excelent Program de campanie electorală, cu atît mai eficient electoral cu cît el nu va ajunge să fie verificat în practică.
    Lista miniștrilor e bună, fie și pentru că nu conține nume controversate din punctul de vedere al corupției, al politicianismului tradițional.
  5. De la desemnarea lui Dacian Cioloș pînă la căderea în Parlament USR a beneficiat de o publicitate electorală enormă, cu atît mai interesantă cu cît s-a făcut pe gratis.
  6. Cel puțin pînă la Căderea în Parlament USR domină scena politică, se manifestă ca partidul care deține inițiativa.

Se văd din cele de mai sus consecințele neluate în calcul ale manevrei sale de a face Guvern fără USR:

  1. Dacian Cioloș s-a afirmat în spațiul public drept un candidat cu șanse mari la prezidențialele din 2024.
  2. USR și-a creat o imagine de partid matur, capabil să administreze țara și, mai ales, să reseteze țara.

USR va trece în Opoziție.
Dar acum el nu mai e partidul dinainte de desemnarea lui Dacian Cioloș.
E partidul care a ieșit din bula de pe Facebook.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „USR își face deja campanie electorală în perspectiva anticipatelor”

  • USR anticipate: 9%… adio si n-am cuvinte…partid de trotinetisti LGBTQ…hahahahaha….

  • Cuvantul lui Roata catre Divan
    1. Eu fac merele si vinul,
    Ar pamantul an de an,
    Stiu ce gust are pelinul,
    Nu-s boier, ci sunt taran.
    Aduc florile-n livada,
    Ciocarliile in lan,
    Imi port dorul prin balada Iar acum pe la Divan.

    R:Cobora cerul pe ape Ion Roata cand vorbea,
    Se trageau muntii aproape,
    Dunarea vorbea si ea.
    Si zvacni codrul ca para,
    Graul tresari din somn.
    Striga Roata: „Vrem cu tara, Noi il vrem pe Cuza domn!”

    2. Port aici cuvant de cremeni
    Despre munca si dreptate,
    Viata tarii e asemeni Inimii ce vesnic bate.
    Voi, boieri! Voi, gospodari!
    Cum ciresii in gradina
    Dupa iarna dau lastari,
    Birui-vom spre lumina.

  • 13 Oct, România 9, ora 17:11; Ion Cristoiu: „Cu Florin Cîțu nu poți să mai vii! E limpede. Adică, dacă vine cu Florin Cîțu ca premier, Klaus Johannis poate să se ducă de pe acum să se autosuspende.”

    18 Oct, România 9, ora 17:30; Ion Cristoiu: „Klaus Johannis a creat condițiile pentru ca al doilea mandat să fie PNL-ist și, după părerea mea, condus de Florin Cîțu.”

  • ‘Performanță medicală în București: NICIUN MORT de COVID-19, în ultimele 24 de ore'(stiripesurse)

    pesemne ca au sosit medicamente si au cu ce trata pacientii..

  • USR nu va trece în opoziție. Iohannis le-a dat ocazia să arate că nu au nici o legătură serioasă cu AUR și nici o înțelegere cu PSD. Dacă PNL nu va putea nicicum guverna singur îi va aduce înapoi spălați și curați.
    Tot ce face Iohannis este salvarea PNL. El știe că dacă un partid stă prea mult timp în opoziție se cam împuținează.
    USR nu e niciun partid serios. Vor fi veșnic idioții utili.

  • N-as fi asa de sigur ca presedintele vrea sa dizolve parlamentul. Chiar daca si urmatorul guvern pica, sa dizolvi parlamentul cand PSD e in crestere e prostie curata. Si prin picarea lui Dacian Ciolos si USR va fi in crestere, rupand masiv din voturile PNL. La urmatoarele (eventuale) alegeri PNL va fi rau de tot in sondaje, mai ales dupa masurile nepopulare cu pandemia.

  • Campanie electorală e când guvernul se împrumută şi dă la cine e necesar.

  • Pentru că PNL-ul n-a achiesat la formarea unui guvern în alianță cu USR-ul, ar trebui stupit Klaus Iohannis! Păi PNL-ul n-a fost la consultări? Președintele trebuia să ”amușineze” o coaliție și după consultări să spună ce-a amușinat, nu să propună în bășcălie pe Cioloș să facă guvern! Se vede că suntem ca un pește care se zbate pe uscat, dar capul deja pute!

  • atunci cind sistemul de invatamant a intrat in criza, ca si el e in criza fundamentala, …s-a putut observa ceva ultradeosebit: exprimarea online.
    aceasta ‘samanta’ se cerea ingrijita, pentru ca era parte a Povestii. in temeiul Drepturilor Artificiale invatamantul online s-ar fi cuvenit sa curga pe sleaul care il ducea in final catre Invatatorul care e Inteligenta Artificiala. ( in temeiul Drepturilor Naturale, elevii aveau libertatea sa si aleaga pe post de profesori, oameni,
    in timp totul evoluind spre un invatamant…Natural si unul Artificial, deci spre unul in care nu exista computer si spre unul in care computerul iti e fix profesor.

    indiferent daca tu desparti sau nu desparti apele, ele se! despart.
    bineinteles ca tendinta va fi ca drepturile Naturale sa paleasca ( in mod relativ ) ca stralucire in fata Drepturilor Artificiale, mai ales atunci cind printre drepturile artificiale se va gasi si…dreptul la Nemurire:)), insa cine a zis ca pentru oameni ce urmeaza e Raiul pe Pamant?:))
    Raiul pe Pamant,…cu Nemurirea lui cu tot, e…pentru oamenii-lumii-asteia, pentru oamenii-cerului Raiul pe Pamant va fi…chiar Iadul. insa chiar si asa,…oamenii au tot dreptul sa traiasca in armonie cu Natura, chiar daca, pentru asta, isi vor da Nemurirea pentru a ramane in brate cu Vesnicia:))

    • ( in criza fundamentala sint :
      -sistemul de sanatate
      -sistemul economic
      -sistemul politic
      -sistemul de invatamant

      deci deja sint in Criza patru sisteme.
      care o fi cel de-al cincilea?!
      in ce fel toate cele patru se vor adanci, ca de adancit se vor adanci in mod implacabil?
      (fundamental gresit ar fi ca cineva sa traga nadejde ca vreunul dintre sistemele astea au o alta tendinta decat sa se adanceasca in criza. ele doar se vor adanci in Criza, in Marea Criza,…devenind chiar catalizatori pentru o supraadancire in Criza a celorlalte sisteme sociale )

  • despre toate crizele care se vor manifesta noi deja stim ca se vor manifesta plenar, iar despre solutiile de iesire din criza noi stim deja ca vor fi gasite de Inteligenta Artificiala.

    prin urmare cu cit numarul crizelor creste,
    cu cit amploarea fiecarei crize creste,
    cu cit fiecare criza va avea tendinta de a le cataliza pe celelalte,
    cu atat politicienii-oameni’ se vor dovedi mai incapabili sa gaseasca solutii,
    si tot cu ata…Inteligenta Artificiala se va dovedi mai capabila.

    asistam, implacabil!, la manifestarea urmatoarei metamorfoze:
    ‘zeul om’ isi transfera Tronul catre Z(m)eul Matematic,…care e Inteligenta Artificiala.
    deci…cu cit mai trece oleaca de timp, cu atat mai mult creste si Zmeul, si creste…in stil fibonacci, adica…tot ca Fat-Frumos :))), ca…nu-i asa, unde e un Zmeu tre sa cauti si un Fat-Frumos, ca sigur il gasesti, …reciproca fiind si ea valabila:)))

    • despartiti apele:
      Drepturile Naturale sa se manifesste fara fraie
      Drepturile Artificiale sa se manifeste fara fraie

  • ce stim noi, deja!, despre crizele, cele trei, care se manifesta in tara?

    pai…
    -despre criza sistemului de sanatate stim, deja!, ca se va adanci.
    -despre criza sistemului economic stim ca se va adanci
    -despre criza sistemului politic stim ca ea se va adanci.

    si…despre toate cele trei crize noi stim ca in curind vor fi…patru! :))

    • si…ce stim noi, deja!, despre cele patru crize care se vor manifesta in curind?
      pai…ce sa stim, stim ca fiecare dintre aceste crize se vor adanci,
      iar despre cele patru crize stim deja ca vor fi…cinci.

      • atunci cind fiecare dintre aceste crize se va adanci, …luminta care se va vedea la orizont va fi, daca privesti prin ochii Civilizatiei, Artificialul.
        rezolvarea fiecarei crize fundamentale va fi identificata in manifestarea Inteligentei Artificiale.

        rezolvitorul problemelor oamenilor, insa si ale Civilizatiei, va fi…Noul Zeu: Inteligenta Artificiala.
        ( in fata acestei provocari plenar s-au aflat toate celelalte civilizatii care au disparut din peisaj. ele, pentru a si perpetua miscarea aveau nevoie de Inteligenta Artificiala ( care in fapt e chiar…Perpetuum Mobile ).
        neavand la indemana asa ceva, …din ele s-a mai ales…doar Cenusa! ( un soi de Perpetuum Mobile au accesat si cei din Babilon, si tot despre ‘cunoasterea Viitorului era vorba si atunci, atata tot ca pe vremea aia se foloseau energii colosale, …naturale!,care insa n-au mai putut fi tinute n frau la un moment dat, iar acum se folosesc pe post de ‘energii’…fix unul dintre Pilonii Creatiei.
        ( care sint trei, intre care unul e Tot Timpul ( practic…insusi Timpul ), altul fiind Tot Spatiul ( practic insusi Spatiul ), Civilizatia folosind Pilonul..Timpul, caruia ii pun Haturi, Haturile fiind Matematice, in fapt povestea fiind cea a Computerului Cuantic ( care foloseste..Tot Timpul…pentru a gasi… solutii, rezolvari, tocma daia si solutiile gasite de el sint fix Rezolvarile )

  • ‘Tripla Criză dă vremurilor un caracter de vizibilă anormalitate.’

    …creca e invers!
    anormali sint oamenii, vremurile sint normale.
    anormali fiind, oamenii folosesc ochi…anormali :)) pentru a privi ceva absolut normal, daia ceea ce vad ei, si care e normalitatea intruchipata, li se arata a fi anormal.

    Tripla Criza e momentan…doar tripla:)), insa practic toate sistemele sociale vor intra in Criza, la un moment dat, tendinta Trimplei Crize fiind doar una, sa devina cvadrupla, dupa care Cvadrupla Criza va avea o singura tinta de implinit, sa devina cvintupla…

    cea care se manifesta plenar e Criza, Marea Criza, iar ea e parte fundamentala a Revolutiei Mondiale.

    prin urmare asteptarea e doar una: care sistem mai intra in criza?!, suprapunindu-se peste celelalte trei crize?

    ce s-ar parea ca nu observa cei care sint parte a sistemului politic e ca si acesta va intra in criza fundamentala, insa pentru ca e vb despre Criza, parte a Revolutiei Mondiale, innoirea sistemului politic va presupune chiar scoaterea din joc a politicienilor-oameni :)), acestia, intre timp, pierzandu-si orice urma de credibilitate, …si dupa cum se poate observa ei chiar lucreaza intens la pierderea ei:))
    toate doctrinele politice au expirat, numai si numai rateuri vor da, ca daca sint expirateee…ce sa astepti de la ele.
    doctrine disponibile, viabile, mai fiind doar cele…care se manifesta si in Creatie :)) :
    -Doctrina Naturii
    -Doctrina Antinaturii ( a Artificialului )
    Doctrina Antinaturii e pe masura Civilizatiei, prin urmare Artificialul va fi ‘esenta noului sistem politic’, caz in care politicienii-oameni vor fi inlocuiti..pocnind din deste!, cu Inteligenta Artificiala.

    actualul sistem politic e pus la indoiala de…’cel care urmeaza sa se nasca’, iar acesta e ‘sistemul politic in care politicianul e o Inteligenta Artificiala’
    culmea e ca…fix cetatenii vor fi cei care isi vor alege pe post de Politician o Inteligenta Artificiala, si vor face asta pentru ca in vremea asta si cea care sta sa vina toti, dar absolut toti politicienii oameni vor fi pusi la indoiala in stil plenar, si numai deciii care se vor dovedi tampite in mod absolut…vor lua, pierzandu-si orice urma de credibilitate, pierderea, de data asta, fiind una plenara.
    in fata Marii Crize, in fata Revolutiei Mondiale poti rezista daca si numai daca
    doctrina ta… din fabricatie!… este Natura
    sau
    daca doctrina ta…din fabricatie!… ta e Antinatura.
    in rest…toate celelalte doctrine vor… fi rase de pe fata Pamantului:)), in mod absolut.

  • Cilos si USR ? Doamne Apara si Pazeste ! Asa ceva ? Nici sa ne treca prin cap ! Astia trebuie maturati rapid !

  • https://evz.ro/covid-19-presedintele-colegiului-medicilor-mesaj-transant-pentru-doctorii-care-sustin-teorii-nevalidate-stiintific.html?utm_source=evz&utm_medium=recomandari_AI
    https://www.capital.ro/bomba-despre-vaccinul-pfizer-s-a-aflat-adevarul-e-vorba-de-cel-mai-periculos-efect.html

    Citind cele 2 articole (vedeti legaturile mai sus), inteleg, printre rinduri, cum oamenii sint jucati in foi de vita de catre niste autoritati incompetente, rau voitoare si medici falsi,indivizi care nu par sa aiba scrupule, in numele”stiitei” ar face-i lata si pe masa. Daca as avea vreo putere, as ordona o investigatie dura la adresa acestui individ coriu, daca a uitat de juramintul depus cind si-a luat diploma de medic,e timpul ca cineva sa i-l reaminteasca. A avea titluri, nu inseamna ca toata suflarea omeneasca trebuie sa cada-n cur de admiratie in fata ta, de prea multe ori s-a dovedit chiar, ca anumiti indivizi plini de diplome si lucrari, de fapt sint niste impostori. Asta tine partea unor producatori din industria farmaceutica, la fel ca si cercelus.Incearca in mod abuziv sa astupe gura oricui nu e de acord cu el;. intrebarea mea pt aceasta”specie” de doftorei: daca tu coriule spui adevarul, si sustii ca cei ce nu-s tin isonul sint mincinosi sau incompetenti, iar cei pe care tu-i acuzi spun despre tine ca esti un mincinos, corupt si incompetent, atunci EU, CETATEANUL DE RIND, pe cine cred? medici sinteti si unii si ceilalti, deci sine-mi spune adevarul? Tu asta care ameninti cu nesimtire si abuzezi d epozitia pe care o ocupi, sau ala care a terminat aceeasi scoala cu tine, dar nu e bagat in afaceri cu medicamente si poate inca-si aminteste juramintul depus. E?PE CINE ASCULT SI PE CINE SA CRED? Ca sa dormi linistit la noapte coriule, te anunt ca PE TINE NU TE CRED, cind impui o parere personala, CU FORTA, credibilitatea e in bazinul de la WC, poti sa tragi apa linistit, asta e valoarea pe care o ara parerea unuia ca tine. De ce nu cumparati medicasmentele necesare,alea traditionale, nu cele impuse de vestici si care pe linga faptul ca-s experimentale, VOI MEDICII ATI SPUS-O, sint folosite pt boli incurabile, nu pt infectii respiratorii de sezon…
    Asa cum v-am scris mai devreme domnule Cristoiu, va rog spati mai adinc in subiectele legate de vaccinarea si abuzurile pe care incearca sa le comita coprofagii nationali gen cacarafat, cercelus, coriu asta pe care eu l-as demite pe loc,si restul de nesanatosi care-si ascund bolile de minte in spatele diplomei de doctor….Mi-e groaza sa ajung la doctor,indiferent de motivul pt care as avea nevoie de sfatul unui medic, in prezent imi este groaza sa ma las pe mina oricui din domeniul medical. Asta e parerea la care am ajuns dupa doi ani de pandelii si isterii venite de la oameni in care ar trebui sa ai incredere, or ei si-au dat singuri cu firma-n cap cind au pus afacerile inaintea pacientului. Noi nu mai avem medici, nu doar in Roamnia, in lume, nu mai avem medici, avem doar oameni de afaceri.Toate principiile sanatoase s-au dus pe girla de cind au declarat niste nebuni, asa zisa pandelie…oamenii nu mor pt ca nu s-au vaccinat, asa o minciuna ordinara, mor pt ca or nu sint medicamente, or e malpraxis, or sint lasati intentionat sa moara, or tratamentele sint experimentale, fara efect la bolile respiratorii, or pacientii se infecteaza cu alte minuni care circula prin spitale, or..or…or…sa nu-mi spuna nimeni ca se moare pt ca nu te-ai vaccinat, ca asta vara n-a crapat nimeni, toti s-au dus la munte, mare si n-a mai ajuns nimeni la ATI. Dim mai ne tot avertizau ca o sa fie dezastru in Septembrie-Octombrie, de parca aveau globu’ de cristal in care citeau viitorul…LAsati partidele in masa pe gheata, vedeti ce se intimpla cu cacialmaua asta nenorocita si cu coprofagii astia bolnavi la cap….

  • Domnule Cristoiu, nu va suparati, azi ati reusit sa ma enervati rau de tot, ba chiar mai rau decit bezmeticii astia care se cred politicieni. Dvs aveti mai multa minte decit toti astia pusi framada si inmultit cu infinit,asa ca de ce mama masii il ridicati pe ciolos in slavi ca si cind poporu’ ar avea aceasi intelegere pe care o prezentati aici: Ciolos „cadidat”la jiltzu’ de la Cotroceni si USR partid serios.Doamne apara si pazeste, nici in gluma nu mai spuneti asa ceva. Ciolos vede prea multe filme, da’ nu pricepe ca oamenii de rind au un bun simt pe care ei politicienii nu numai ca nu-l inteleg, dar nici nu-si mai amintesc de chesti aia numita „shapte ani de acasa”.Ciolos e un pervers, cind vine la TV si spune ca „da, am fost la bivolaru sa fac yoga, am facut-o timp de 5-6 ani si nu-mi pare rau, chiar ma bucur ca am facut asta”, imi aminteste de personajul Jack Ryan, jucat de Harrison Ford in „Clear and Present Danger”, cind il sfatuieste pe presedinte sa nu nege relatia cu un politician corupt si implicat in mirshavii, ci sa spuna ca de fapt a fost foarte bun prieten cu acel politician „life friend” …asa si cioloshica, vede prea multe filme si uita sa le adapteze realitatii, ba chiar ii place sa se piarda in amanunte aiurea ca sa nu raspunda la intrebari serioase. Politicienii astia au o problema cu mine, am vazut atitea filme, ca ii prin cu mitza’n sac cit ai zice „zit”, in loc sa copieze ca fraierii, filme amerolace,mai bine sa invete o meserie ca la politica sint tufe. Daca vor sa imite ceva, pot sa le recomand niste filme africane, de exemplu, si nu numai, cu personaje care li s-ar potrivi mai bine.Sa nu incerce metodele lui Jack Ryan ca n-au ei nici inteligenta personajului si nici carisma lui Harrison Ford care joaca personajul.Noi avem o adunatura de provinciali, ca sa nu le zic tzaranoi imputiti, care au impresia ca daca ai ajuns politician in cite-un partidulet facut dupa ureche, meriti vreun respect. NU, RESPECTUL SE CISTIGA, NU TI-L ACORDA NIMENI DUPA TITLU.Apoi USR nu poate fi considerat partid serios.Cind ai un Barna, un Nasui,Doamne ce caricatura de om, o tzarancoaie cu salon de epilat pusa ministru la sanatate , etc,adica indivizi paraleli cu realitatea si cu meseria pe care si-au ales-o,nu poti sa te uiti la USR ca la un partid serios. Asta o spun din punctul de vedere pe care-l am ca om de rind,iar ca mine sint multi, ba multi mai destepti decit o sa fiu eu vreodata.Asa ca lasati laudele de orice fel, unii, fie ei si putini la numar,citesc, si mai putini inteleg ce vreti dvs sa spuneti, problema e ca lansati uneori niste idei care pot sa prinda la oamenii slabi la minte si care asculta ce spuneti, mi-e teama ca unii vor lua in serios ca usr-u’ e partid serios si ciolos candidat demn de considerat in 2024. Stiti ceva?nici un partid nu-i mai breaza decit altul. Miza sint niste bani, bilcioteca covid, or daca vin altii care sa-i inlocuiasca pe astia care fac si desfac la intelegeri pe tema vaccinurilor, aparaturii pt spitale, le e teama de ce poate sa apara in presa, si le e teama sa nu se supere oamenii mai rau decit sint acum. Pe mine nici nu mai intereseaza partidele astea de neghiobi, nici nu ma prinde vreunu’ sa le sustin aberatiile, ce ma ingrijoreaza e atitudinea asta tupeista, dominatoare, mai ceva ca un capcaun, a coprofagului cacarafat care numai idiotenii spune si face, initiaza niste situatii pt care ar trebui tras la raspundere. Harapu’ asta are ochii in toate punctele cardinale cind vrea sa manipuleze, ii joaca „gloabele oculare” in cercuri cind se pune pe mintit, de asta de ce nu se ia nimeni?Azi citeam ca cere autoritatilor sa taie accesul oricui spune ceva negativ de vaccinuri, ca cica e dezinformare. Intrebarea mea e, da’ ce face el, cacarafat ce e?Informarea sai dezinformare? Apoi apare dom doftor profesor saniel coriu care vrea sa ia dreptul de a profesa, medicilor impotriva vaccinului si a vaccinarii. Pai bai tata, si tu coiule, si medicii care nu-s de acord cu tine, nu aveti toti o dimploma de la o facultate de medicina acreditata?Daca tu coriule esti destept si aia care nu sustin vaccinarea covid sint prosti,cum de v-ati luat si tu si ei aceeasi diploma?Apoi ia uitati-va la CV-ul doftorului coriu, uite aici la :
    https://umfcd.ro/wp-content/uploads/2017/01/Scoala_Doctorala/Abilitare/Daniel_Coriu/Dr_Daniel_Coriu_CV__2015.pdf , uite ce specialitate are si in cite cercetari e implicat, toate pe tema bolilor incurabile. Pai tratamentul covid impus de ministerul sanatatii, care si-a luat la rindul lui ordinele de la OMS, nu include medicamente folosite in tratamentul bolilor incurabile, iar tratamentele recomandate de pneumologi, tratamente care functioneaza, nici nu-s aduse in discutie pt ca medicii din spitale sint amenintati cu locul de munca si profesia daca ies din „rind”?Ce se intimpla de fapt?Noi ne uitam la partidu’ X si Y ca face, drege sau se da in stamba, il credem pe herr ciolhanis, colectionarul de case, ca ar fi capabil de planuri sa indeparteze pe unu’ sau altu’, cind realitatea poate fi alta si-n timp ce atentia ne e atrasa spre piine si circ, ei isi vad de impartit miliardele care sigur vin cu conditia sa acceptam sa fim laborator pt anumiti vestici. Ia cineva in calcul si un astfel de scenariu? Nu stiu daca am dreptate in ce zic, dar asta e o concluzie la care am ajuns dupa tot ce se publica intern si extern, pe tema asa zisei pandelii, lupta intre diversele partide, care apropos, ce vedeti in tara,se intimpla si-n afara unde sint diverse partide, demcocrati, republicani,conservatori, liberali, independenti, minoritar si cite or mai fi, circul e acelasi, parca-i tras la indigo. Va rog domnule Cristoiu, lasati-i in masa pe ciolosi si citzi, nu-s buni nici de hirtie igienica, luati la analizat corpofagii astia care mor de grija poporului si ne sufoca si streseaza peste masura cu pandelii si asa zisele decese din cauza covid. Daca ministerul a impus o schema de tratament si nu permit medicilor sa decisa la fata locului, in functie de starea reala a pacientilor, ce ar fi benefic unuia sau altuia, si ei merg inainte cu o schema impusa cu medicamente folosite pt boli incurabile, apai aia nu mai e grija fata de pacient, ala e experiment pe fata.Da-ti si lui Marius Tuca comentariul asta, poate face ceva „sapaturi”mai adici si poate vedem mai bine ce legatura e intre toti coprofagii astia: cacarafat,coriu, jurma,tzincu sau tincu,si partidele astea de bezmetici…daca „mister citzu”, avortonu’ national nr 1, vrea restrictii dure, vaccinare obligatorie, stresat si innebunit populatia in halul in care o face de luni bune, inseamna clar ca Romania are mandat clar din afara sa o tina inainte cu prosteala asta pina-si aduna datele pt ce statistii si experimente fac ei de doi ani. Puteti va rog sa scrieti pe acest subiect in loc sa ne pierdem vremea cu ratatii astia cu usr,pnl,fututii aia de la udmr? Vrei predictia omului de rind?PSD o sa-i puna cu botu’ pe labe,apoi in 2024, daca nu-i zobeste nimeni pe astia de la AUR, competitia o sa fie intre PSD si AUR, din care iese PSD cu diferenta foarte mica fata de AUR, 1%. PNL si USR nu pupa voturi nici daca alearga in curu’ gol prin fata Intercontinentalului doar asa ca sa atraga atentia, si-n curu’ gol daca alearga nu se mai uita nimeni la ei, lumea si-a pierdut increderea in toti, iar interes in ce spun politicienii e pe partea negativa a axei numerelor reale, e spre minus infinit, ei pot sa spuna ce vor, nu mai conteaza deloc…

    • Total de acord cu Dvs.

    • Daca am fi smecheri am putea sa rebotezam tara Republica Laborator Romania, pe steag ca stema am putea pune o seringa iar noi ne-am putea schimba numele din romani in cobai. Macar de-am lua un ban cinstit din tot ghisheftul asta!

      • Aici s-ar putea sa ai dreptate. Exista posibilitatea ca tu si altii ca tine sa fiti cobaii celor care va indeamna sa nu va vaccinati. O fi vorba despre vreun studiu despre gradul de inteligenta al celor care cred orbeste in teoriile conspirationiste, fara sa aiba dovezi ca acestea ar putea fi adevarate.

        • Diferenta dintre teoria conspiratiei si realitate e de doar sase luni. Pe pariu ca iti vei face cel putin sase doze de vaccin dupa care vei fi apoi mandra ca Arafat gandeste pentru tine? Basca vei avea si aplicatie pe telefon, visul de aur al trotinetistului! Extaz, nu alta!

          • A, si am uitat sa-ti spun ca alt scop al studiului este acela de a vedea cati dintre voi veti muri din prostie, covidul fiind cauza secundara.

        • Uite aici teorie verificata. Intai s-a zis ca passul e doar pentru trecerea frontierei. Conspirationistii au spus ca va fi necesar pentru a trai. Iata ca au avut dreptate. Apoi s-a zis ca daca va vaccinati, veti fi liberi, nu veti mai purta masca si veti putea merge peste tot ca inainte. Conspirationistii au zis ca nu vom scapa de masca si nu vom fi liberi. Au avut dreptate. Apoi s-a zis ca vaccinatii sunt imuni. Conspirationistii au spus ca si vaccinatii se vor imbolnavi. Iar au avut dreptate. Bai, voi vreti si desene? Ah, stai ca pentru voi gandeste Arafat si guvernul.

          • Nu mai zic de numarul de doze, boostere si paraboostere. Fara numar, fara numar!!! De la nasu’ Fauci. Muahahahahaaaa!!!

        • Scumputzo, daca prostia ar durea, ai umbla cu capu’ legat cit e ziua de lunga. E regretabil ca citesti, da’ nu intelegi boaba din ce ai citit. Tu intelegi problema prezentata si intrebarile puse?Eu.om simplu, fara pretentii de „deshteptaciune”, vad si aud diverse la TV, radio, internet. Lumea medicala se contrazice in lumea ei. Politicienii vin cu restrictii si abuzuri ca pe vremea hitleristilor. Pina aici pricepi? Bun, presupunind ca pricepi, aici vine „piesa” de „rezistans”: EU PE CINE PIZSA MASII SA CRED?Iti reamintesc ce-am scris doua rinduri mai sus: nu sint”desteptaciunea”intruchipata, sint om simplu, cind vad cite stiri confuze se dau, cind vad citi medici si para-medici spun una si alta, EU PE CINE SA CRED?LA CINE SA ASCULT? Intelegi acum ce-am scris mai sus? Inca ceva, una e vaccin care a fost studiat pe niste ani buni, functioneaza, e aprobat in consecinta, adica e aprobat ca VACCIN, si alta e vaccinu minune anticovid cica, care e aprobat ca SUPLIMENT ALIMENTAR, si despre care toti doftorii, inclusiv cacarafat, spuneau cu ceva timp in urma ca nu se stiu efectele secundare, dar un cacarafat merge pe principiul ca e mai bine sa-l facem acum, vedem noi mai tirziu ce iese. E, coana doro, eu nu vreau sa vad „mai tirziu” ce iese, eu vreau informatii clare ACUM inainte sa-mi bage vreun psihopat pro-covid, acu’ in „mushchii mei”, eu vreau informatii ACUM, nu peste 3-5 ani, nu vreau sa fiu un nr pe statistica unor bezmetici care au imunitate d.p.d.v. legal daca acest asa zis vaccin salvator nu functioneaza, ba dimpotriva poate sa distruga viata unora…se merge cu”statistica”inainte, intelegi? te-ai vaccinat?SUPER, iete, esti protejata, ce te mai fute grija de mine sau altii?Nu inteleg. Repet, eu am pus intrebari pertinente, tu interpretezi asa cum te platesc unii poate, sa dai cu ochiu’ pe site-uri si sa creezi animozitati. Nu uita un lucru coana cu IQ sub trei cifre,una e informarea corecta, asa cum o cer milioane de oameni printre care si eu, si alta e sa-mi vina un cacarafat sau mahar bagat in transplant de organe si latrator pt companiile de medicamente care-l PLATESC sa le tina isonu’,si sa-mi spuna cum il fute grija de sanatatea mea, ca e clar ca nu-l fute grija decit de contu’ lui din banca si ce sa-si mai puna in plus pe CV sa arate ca un zeu al medicinei. Daca vaccinu’ asta e treaba serioasa, nu vine nici un cacarafat sa spuna sa se interzica, AUZI FA?SA SE INTERZICA celor ce nu-s de acord cu el, sa mai spuna vreo vorba anti-vaccin, si tot cacarafat a adaugat „pt cel putin trei luni”…auzi la el”sa se interzica anti-vaccinistilor sa mai spuna ceva pe urmatoarele cel putin trei luni”…De ce nu discuta NIMENI din lumea politicienilor din Romania si din lumea medicilor din spitale, despre LIPSA DE MEDICAMENTE DE BAZA?De ce lipsesc anumite medicamente CHEIE pt asa zisa pandelie? Te-ai intrebat? NU. De ce ministerul vine cu schema de tratament standard,care schema e impusa de OMS?Pai doi oameni nu-s la fel, chiar daca se numesc”oameni” si d.p.d.v. anatomic,biologic, ia-o cum vrei, au inima,ficat,splina, le curge singe in vene s.a.m.d., pt ca fiecare om poate avea problemele lui, stiute sau nestiute, or aplicind aiurea tratamente impuse, nu inseamna ca salvezi pe cineva, dimpotriva POTI SA-L OMORI CU ZILE. S-a ajuns prea departe cu abuzul si secretomania asta inacceptabila, astia asa zis alesi sa administreze o tara, sa-si aminteasca ca de aia sint acolo SA ADMINISTREZE TARA, nu sa-mi futa creierii dedoi ani incoace cu pandelie,pandelie,pandelie, ca asta vara, toti si-au luat vacanta si IOC pandelie, ne-a lovit in Septembrie de parca perioada de incubatie a covidului e trei luni, in loc de 14 zile….pe ce lume esti cucoana si de ce simnti nevoia sa insulti pe altii CARE PUN INTREBARI si care vor sa faca, PT PERSOANA LOR, o decizie educata,nu impusa de orice psihopat cu diploma de medic si care se asteapta sa-i faci temenele pt ca e medic. Respectul pt meseria asta era de neegalat inainte de’89, oamenii se uitau la medici ca la niste super-fiinte, iti puneai viata in miinile lor.Azi nu mai avem medici, azi avem OAMENI DE AFACERI, oamenii de rind nu mai sint pacienti, ci clienti.Or tu n-ai decit sa fi clienta cui vrei, nu te astepta ca si altii sa accepte acelasi lucru.VREAU RASPUNSURI LA INTREBARI CLARE SI PERTINENTE, NU VREU SA FIU COBAIUL NIMANUI, INDIFERENT DE INSULTELE ARUNCATE DE CATRE CEI CE APELEAZA LA TEATRU IEFTIN, IMPRESIONARE ARTISTICA, MA STERG LA CUR, SI NICI ACOLO CU ACTELE DE IMPRESIONARE ARTISTICA ARUNCATE DE CACARAFATI SI DOFTORASII CARE PROFITA MIRSHAV DE POZITIILE OCUPATE…de aia ca tine, sa nu mai zic…Sper ca ai priceput macar trei vorbe, nu ma astept sa intelegi nici macar o propozitie…Sa-ti fie de bine…

        • Scumputzo, daca prostia ar durea, ai umbla cu capu’ legat cit e ziua de lunga. E regretabil ca citesti, da’ nu intelegi boaba din ce ai citit. Tu intelegi problema prezentata si intrebarile puse?Eu.om simplu, fara pretentii de „deshteptaciune”, vad si aud diverse la TV, radio, internet. Lumea medicala se contrazice in lumea ei. Politicienii vin cu restrictii si abuzuri ca pe vremea hitleristilor. Pina aici pricepi? Bun, presupunind ca pricepi, aici vine „piesa” de „rezistans”: EU PE CINE PIZSA MASII SA CRED?Iti reamintesc ce-am scris doua rinduri mai sus: nu sint”desteptaciunea”intruchipata, sint om simplu, cind vad cite stiri confuze se dau, cind vad citi medici si para-medici spun una si alta, EU PE CINE SA CRED?LA CINE SA ASCULT? Intelegi acum ce-am scris mai sus? Inca ceva, una e vaccin care a fost studiat pe niste ani buni, functioneaza, e aprobat in consecinta, adica e aprobat ca VACCIN, si alta e vaccinu minune anticovid cica, care e aprobat ca SUPLIMENT ALIMENTAR, si despre care toti doftorii, inclusiv cacarafat, spuneau cu ceva timp in urma ca nu se stiu efectele secundare, dar un cacarafat merge pe principiul ca e mai bine sa-l facem acum, vedem noi mai tirziu ce iese. E, coana doro, eu nu vreau sa vad „mai tirziu” ce iese, eu vreau informatii clare ACUM inainte sa-mi bage vreun psihopat pro-covid, acu’ in „mushchii mei”, eu vreau informatii ACUM, nu peste 3-5 ani, nu vreau sa fiu un nr pe statistica unor bezmetici care au imunitate d.p.d.v. legal daca acest asa zis vaccin salvator nu functioneaza, ba dimpotriva poate sa distruga viata unora…se merge cu”statistica”inainte, intelegi? te-ai vaccinat?SUPER, iete, esti protejata, ce te mai fute grija de mine sau altii?Nu inteleg. Repet, eu am pus intrebari pertinente, tu interpretezi asa cum te platesc unii poate, sa dai cu ochiu’ pe site-uri si sa creezi animozitati. Nu uita un lucru coana cu IQ sub trei cifre,una e informarea corecta, asa cum o cer milioane de oameni printre care si eu, si alta e sa-mi vina un cacarafat sau mahar bagat in transplant de organe si latrator pt companiile de medicamente care-l PLATESC sa le tina isonu’,si sa-mi spuna cum il fute grija de sanatatea mea, ca e clar ca nu-l fute grija decit de contu’ lui din banca si ce sa-si mai puna in plus pe CV sa arate ca un zeu al medicinei. Daca vaccinu’ asta e treaba serioasa, nu vine nici un cacarafat sa spuna sa se interzica, AUZI FA?SA SE INTERZICA celor ce nu-s de acord cu el, sa mai spuna vreo vorba anti-vaccin, si tot cacarafat a adaugat „pt cel putin trei luni”…auzi la el”sa se interzica anti-vaccinistilor sa mai spuna ceva pe urmatoarele cel putin trei luni”…De ce nu discuta NIMENI din lumea politicienilor din Romania si din lumea medicilor din spitale, despre LIPSA DE MEDICAMENTE DE BAZA?De ce lipsesc anumite medicamente CHEIE pt asa zisa pandelie? Te-ai intrebat? NU. De ce ministerul vine cu schema de tratament standard,care schema e impusa de OMS?Pai doi oameni nu-s la fel, chiar daca se numesc”oameni” si d.p.d.v. anatomic,biologic, ia-o cum vrei, au inima,ficat,splina, le curge singe in vene s.a.m.d., pt ca fiecare om poate avea problemele lui, stiute sau nestiute, or aplicind aiurea tratamente impuse, nu inseamna ca salvezi pe cineva, dimpotriva POTI SA-L OMORI CU ZILE. S-a ajuns prea departe cu abuzul si secretomania asta inacceptabila, astia asa zis alesi sa administreze o tara, sa-si aminteasca ca de aia sint acolo SA ADMINISTREZE TARA, nu sa-mi futa creierii dedoi ani incoace cu pandelie,pandelie,pandelie, ca asta vara, toti si-au luat vacanta si IOC pandelie, ne-a lovit in Septembrie de parca perioada de incubatie a covidului e trei luni, in loc de 14 zile….pe ce lume esti cucoana si de ce simnti nevoia sa insulti pe altii CARE PUN INTREBARI si care vor sa faca, PT PERSOANA LOR, o decizie educata,nu impusa de orice psihopat cu diploma de medic si care se asteapta sa-i faci temenele pt ca e medic. Respectul pt meseria asta era de neegalat inainte de’89, oamenii se uitau la medici ca la niste super-fiinte, iti puneai viata in miinile lor.Azi nu mai avem medici, azi avem OAMENI DE AFACERI, oamenii de rind nu mai sint pacienti, ci clienti.Or tu n-ai decit sa fi clienta cui vrei, nu te astepta ca si altii sa accepte acelasi lucru.VREAU RASPUNSURI LA INTREBARI CLARE SI PERTINENTE, NU VREU SA FIU COBAIUL NIMANUI, INDIFERENT DE INSULTELE ARUNCATE DE CATRE CEI CE APELEAZA LA TEATRU IEFTIN, IMPRESIONARE ARTISTICA, MA STERG LA CUR, SI NICI ACOLO CU ACTELE DE IMPRESIONARE ARTISTICA ARUNCATE DE CACARAFATI SI DOFTORASII CARE PROFITA MIRSHAV DE POZITIILE OCUPATE…de aia ca tine, sa nu mai zic…Sper ca ai priceput macar trei vorbe, nu ma astept sa intelegi nici macar o propozitie…Sa-ti fie de bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *