Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

USRPLUS devine pe zi ce trece un partid tot mai pragmatic

Bugetul sectorului 5 pe 2021 a fost votat cu entuziasm și de consilierii USRPLUS.
În sine, această informație n-are nici o notă – fie ea cît de pricăjită – prin care să devină știre.
Dacă adăugăm informației de mai sus că primarul Sectorului 5 e Cristian Popescu Piedone, candidat la locale din partea PPU-SL, și că pentru trecerea Bugetului nu era necesar votul USRPLUS, avem deja o știre.

Miercuri, 5 mai 2021, la emisiunea sa de la Evenimentul zilei, Robert Turcescu a făcut din știre un Breaking news.
Pentru asta, el a reamintit telespectatorilor că primarul Sectorului 5 a fost dușmanul de moarte al USRPLUS pentru ceea ce de altfel și PNL a considerat a fi responsabilitatea lui Cristian Popescu Piedone, pe vremea cînd era primar la Sectorul 4, în producerea tragediei de la Colectiv.

Tragedia de la Colectiv e unul dintre acele evenimente tragice din viața unei societăți din care, de regulă, politicienii mulg capital electoral.
Tragedia de la Colectiv a fost folosită ca agent electoral din 2015 pînă acum mai ales de USRPLUS.

Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată de DNA sub acuzația de abuz în serviciu în ce privește eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru Clubul Colectiv.
În 2019, prima instanță l-a condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare.
În 27 septembrie 2020, Cristian Popescu Piedone a cîștigat alegerile din sectorul 5, candidînd în numele PPU-SL.
Pe 30 septembrie 2020, el a avut un nou termen la recursul de la Curtea de Apel.
Cu acest prilej, USR București a postat pe pagina sa oficială următorul text:

„Cristian Popescu Piedone – politicianul care refuză să rămînă în decență!

Cristian Popescu Piedone, noul primar al Sectorului 5 în urma rezultatelor votului de duminică, a avut astăzi, la Curtea de Apel București, un nou termen în dosarul «Colectiv».

În primă instanță, în 2019, Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru săvîrșirea infracțiunii de abuz în serviciu în ceea ce privește eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv.

De altfel, în urma incendiului de la Colectiv, Piedone demisionase din funcția de Primar al Sectorului 4, pe care o ocupase din 2008 pînă în 2015.”

Plecînd de la acest text, dar și de la reacțiile unor talibani USPLUS, Robert Turcescu a considerat că votul dat lui Piedone de consilierii USRPLUS merită tratamentul de Breaking news.
Prin urmare, invitîndu-mă pe mine să comentez evenimentul, Robert Turcescu m-a întrebat dacă URSPLUS nu va pierde capitol electoral din această bunăvoință față de pînă mai ieri Căpcăunul Cristian Popescu Piedone.

Am răspuns cam așa:
Putem vorbi de o pierdere de capital la electoratul taliban al USRPLUS, care se mai înverșunează încă să creadă că politica înseamnă consecvență cu principiile. Pentru asta, cazul de la sectorul 5 ar trebui să ajungă la cunoștința electoratului din întreaga țară. Nu cred c-a ajuns sau că va ajunge cîtă vreme presa n-a făcut caz din acest caz.

USRPLUS a ajuns la putere. Și ca toate partidele ajunse la Putere suferă o schimbare de raport între electoratul taliban, tipic partidelor de Opoziție, și electoratul pragmatic, tipic partidelor ajunse la putere. Cînd ajungi la putere electoratul e mai puțin preocupat de respectarea principiilor și mai mult de ce faci practic pentru el.

Consilierii USRPLUS au votat bugetul în schimbul acceptării unor amendamente de către majoritatea controlată de primar. Pentru electoratul taliban a fost o trădare. Pentru electoratul pragmatic a fost o necesitate. În numele electoratului pragmatic, mult mai mare decît cel taliban în cazul unui partid ajuns la putere, au acționat consilierii USRPLUS pe București cînd i-au trîntit lui Nicușor Dan Bugetul. Devenit fără s-o știe PNL-ist, Nicușor Dan a neglijat cererile USRPLUS în privința fripturii care e Bugetul Capitalei.

Trecerea de la talibanism la pragmatism s-a simțit întîi în compromisul făcut de USRPLUS în chestiunea Vlad Voiculescu. Rămînerea la Guvernare a fost cerută de electoratul pragmatic.
Au urmat concesiile lui Stelian Ion în chestiunea Legilor justiției, refuzul conducerii USRPLUS de a soma PNL în chestiunea penalilor de la Iași, astfel încît Cosette Chichirău a rămas cu buzele umflate.

Alte și alte concesii dezvăluie că USRPLUS devine pe zi ce trece un partid tot mai pragmatic.
Și cum partidele vechi s-au definit prin justificarea compromisurilor în numele pragmatismului, USRPLUS devine pe zi ce trece un partid vechi.
Spre deosebire de vin, asta nu-l face mai bun.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „USRPLUS devine pe zi ce trece un partid tot mai pragmatic”

 • USRPLUS e un partid de papagali obraznici care vor lua mult sub 10% la urmatoarele alegeri…Barna si Ciolos sint niste fomisti…doi taranoi…

 • Cu mici exceptii ..locale, USR PLUS ”central” a devenit pentru PNL ceea ce era PUNR sau ALDE pentru PSD: ”partid balama”

 • Subiectul zilei este Artur. Cornel Nistorescu a citat, de pe amazon, cine i vanatorul si cu ce se ocupa familia lui – aia care l au decorat pe kwj.
  Asadar i am vazut la rampa, din nou, pe cei din gruparile obscure si de sange albastru. Asa se manifesta ei, considera ca li se cuvine orice (pedofilie, fete virgine minore, adoptii de minori cu scopuri absconse, acum uciderea lui Artur-regele ursilor) si patimile lor sfideaza pe toti ceilalti locuitori ai planetei.
  Ca ei exista, stiam unii dintre noi, iar acum a aflat intreaga planeta.
  Hai sa vedem cum reactioneaza statul roman si societatea in ansamblu ei. Pana la urma, este si un test, despre cine suntem noi ca popor si pana unde putem suporta aceste umilinte.
  Ii dorim printului, ca aceste patimi ale lui, sa l duca in acelasi loc in care a plecat un alt vanator – Ceusescu..

 • pai..mai intai a fost electoratul de tip nou,
  si dupaia, un partid, vazand cu surprindere ca balta are peste:)) a trecut de la ‘salvati bucurestiul’ la ‘salvati romania’.
  mai apoi un alt partid a vazut si el ca balta are peste …la ambii poli!:)), asa ca si a zis ‘aur’ si a trecut la pescuit, cu succes, din cate s a vazut si in cazul lui.

  un partid de tip nou, nascut maine si dinamizat de o doctrina de tip nou,
  poate aduna in jurul sau juma de electorat.
  asta e faza tare de tot, ca are la dispozitie juma de potential, adica juma de piata:)

  care sint…noile doctrine?
  pai una e a partidului care militeaza pentru folosirea IA in conducerea executiva a statului:)))
  iar ailalta e a partidului care militeaza pentru traitul…la brat cu Natura, militind pentru…intoarcerea la Radacina:)

  bineinteles ca ar putea fi oricum altfel,…insa io nu prea cred:))

  • pentru un electorat de tip nou,…partide de tip nou, adica si doctrine de tip nou!
   treaba grea, creca:)), dar implacabila:)

   invechitele doctrine…au expirat. la vremuri noi-noute, doctrine pe masura.
   aruncati la gunoi vechile doctrine, nu mai fac doua parale. si au consumat plenar potentialul.

 • Revenim la Piedone.acum vreo doi ani el a fost condamnat pentru cazul Colectiv.
  A fost de vina, nu a fost, asta stabileste instanta, ca asta este( sau ar trebui sa fie) rolul ei.
  Omul a facut recurs, conform legii are acest drept.
  De atunci a trecut un an si, Peidone a candidat, a si castigat lasectorul 5, dar de proces nimic.
  A mai fost un termen acum vreo 6 luni.
  In protejeaza cineva pe Piedone, sau pur si simplu nu sunt probe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *