Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Utile. Galerie foto. S-a deschis Muzeul Copiilor, unic în țară

Chiar în centrul Capitalei, în zona Unirii, s-a deschis o atracție irezistibilă pentru cei mici: Muzeul Copiilor.

„Am inaugurat azi Muzeul Copiilor, unic în țară. Vă invit cu drag să-l vizitați! Este un centru ultramodern, interactiv, destinat copiilor între 4 și 18 ani, unde pot învăța prin joc și unde își pot petrece timpul liber în siguranță. Mai mult decât atât, până la sfârșitul anului, intrarea la acest muzeul este gratuită. Muzeul se afla în centrul orașului, în zona Unirii: Bdul Decebal nr 11”, a anunțat primarul Gabriela Firea.

„Muzeul Copiilor are 110 încăperi, este structurat pe secțiuni tematice, care acoperă domenii precum tehnologie, geografie, istorie, artă și cultură și are 25 de expoziții interactive permanente, din toate domeniile.

Aici, copiii pot vedea cu ochii lor, prin intermediul realității virtuale sau în mini-laboratoare tematice, ce înseamnă, de fapt, știința: brațe robotice, holograme, imprimante 3D, simulatoare de submarin sau rachetă.

La anatomie, pot vedea cum arată un bloc operator în miniatură și pot experimenta proceduri medicale sau acorda primul ajutor. Pot face o călătorie virtuală prin corpul uman, se pot plimba prin spațiul cosmic sau prin mediul subacvatic. De asemenea, se pot plimbă printr-o grădină botanică și o grădina zoologică virtuale.

Există și o zona de gaming, un studio radio și tv, laborator de creație grafică și multe alte surprize.

Pentru siguranță vizitatorilor și angajaților Muzeului Copiilor, se vor realiza igienizări și dezinfectari periodice, se vor asigura atât angajaților cât și vizitatorilor substanțe dezinfectante, măști și mănuși.

De asemenea, spațiul muzeal este dotat cu peste 40 de lămpi de sterilizare, purificare și ozonificare a aerului, care funcționează periodic și care sunt amplasate în zonele de vizitare.

Deși capacitatea Muzeului este de 350 de vizitatori simultan, având în vedere situația epidemiologică actuală, s-a luat măsură reducerii numărului de vizitatori la 100, nu 170 cât ar permite legea, astfel încât toată lumea să fie în deplină siguranță.

Programul de vizitare: marți – duminică, între orele 10:00-18:00.

Înscrierile se pot realiza online pe platforma www.pmb.ro sau site-ul www.proedus.ro.

Alte detalii ale Muzeului Copiilor :

– Secțiunea științe: expoziții digitale sau instalații interactive de explorare a mediului înconjurător;

– Mini-laborator de experimente ale unor fenomene chimice si fizice

– Secțiunea geografie: Harta interactivă a României – Spațiu de jocuri de cultură generală, Dezvoltare Sustenabila, planetariu si astronomie.

– Secțiunea istoria orașului: Expoziție fotografica si interactivă – Bucureștiul de ieri și de azi.

– Secțiunea tehnologie si inovație: Instalații luminoase interactive pentru copii, Realitate Virtuala si Robotica.

– Secțiunea gastronomie: Spațiu gastronomic creat ca o bucătărie a copiilor, complet utilata – unde se pot organiza ateliere de gatit sau nutritie pentru parinti si copii si unde cei mici pot invata despre alimente si despre mancatul sanatos.

– Sectiunea arta si cultura, cu expozitii de costume de teatru, istoria filmului si a fotografiei, creatie grafica, ateliere de desen, teatru, scriere creativa si chiar un mini-studio de radio-tv pentru inregistrari si transmisiuni live.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *