Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Utile. Proiect unic în țară, inaugurat în București

O nouă măsură pentru fluidizarea traficului din Capitală: autobuzele pot circula pe linia de tramvai. Ajung mai rapid la destinație și eliberează zona de carosabil.

Începând de la 1 iulie, când intră în vigoare noul Cod Rutier, cu modificările propuse de Primăria Capitalei, se lansează un proiect pregătit de câțiva ani: autobuzele pot circula pe liniile de tramvai, la fel cum se întâmplă în multe Capitale din Europa, de exemplu Bruxelles.

Într-o prima etapă, autobuzele de pe trei linii intens circulate și cu un flux mare de călători, vor putea circula pe linia de tramvai.
Autobuzele nu își vor modifica traseul, ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai.
Este vorba despre autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care vor circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 și 46, utilizând și stațiile acestora.
Avantajele: timpul de călătorie se reduce cu 30% la orele de vârf, conform probelor efectuate de STB pe traseu.

Această măsură contribuie și la fluidizarea traficului rutier, iar călătorii pot schimbă mijloacele de transport mult mai ușor, stațiile fiind comune.
Mai mult decât atât, în funcție de rezultate, etapizat, acest proiect se va extinde și pe alte șase linii, acolo unde trama stradală va permite.

  • Modificările opririi în fiecare stație vor fi anunțate în toate stațiile de autobuz de pe tronsoanele care fac parte din proiect, iar personalul STB SĂ va fi prezent în aceste stații pentru a îndruma călătorii spre zonele corecte de așteptare, respectiv pe peroanele de tramvai.
  • Autobuzele liniei 135 vor circulă pe calea de rulare a tramvaielor pe Şos. Mihai Bravu, între Calea Vitan şi Piața Iancului (cu excepția pasajului Muncii, unde acestea vor circulă prin pasaj), legând astfel cartierele Vitan-Dudești, Baba Novac, Muncii, Vatra Luminoasă și Iancului.
  • Autobuzele liniei 182 vor circulă pe Bd. Iancu de Hunedoara şi Şos. Niculae Titulescu, pe calea de rulare a tramvaielor, între Calea Dorobanți şi Banu Manta, pe sensul spre Gara de Nord, respectiv între Str. Maltopol şi Calea Dorobanți, pe sensul spre “Institutul Oncologic”, legând astfel cartierele Dorobanți, Piață Victoriei, Banu Manta – Grivița.
  • Autobuzele liniei 330 vor circulă pe Şos. Mihai Bravu, pe calea de rulare a tramvaielor, între Bd. Camil Ressu şi stația de tramvaie “Gheorghe Petraşcu”, de unde acestea revin pe carosabilul destinat traficului rutier general, legând astfel cartierele Dristor, Baba Novac și Vatra Luminoasă.
  • Trasee viitoare: În etapă a două, traseul autobuzului 330, pe linia de tramvai, se va prelungi și va circulă pe Şoseaua Mihai Bravu, și pe tronsonul cuprins între Gheorghe Petraşcu şi Calea Dorobanţi. Tot în această etapă, autobuzele liniei R439 vor circulă pe linia tramvaielor 1 și 10, pe Şoseaua Olteniței, pe tronsonul cuprins între Piaţa Sudului şi Romprim.
  • Ulterior, în etapă a treia, se are în vedere introducerea circulației autobuzelor de pe liniile 101,143, 682 și R409 pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Șoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *