Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Utile. Spitalul Colentina se va deschide, a primit avizul DSP

Cu o întârziere de aproape două luni, Ministerul Sănătății a avizat, prin DSP, deschiderea Spitalului Colentina, care a fost aproape gol, din martie și până acum.
Aici se tratează anual peste 200.000 de pacienţi, nu doar din Bucureşti şi Ilfov, ci din întreaga ţară, iar cele 800 de cadre medicale ar fi putut, în toată această perioadă, să trateze mult mai mulţi pacienţi decât cei 70-100 care au fost internaţi pentru această nouă patologie în plină pandemie de COVID-19.

„M-am aflat azi la Spitalul Colentina, alături de cadrele medicale și de reprezentanții asociațiilor pacienților cronici, care cer de săptămâni întregi Ministerului Sănătății redeschiderea spitalului.

Spitalul Clinic Colentina trebuie redat pacienților, secțiile medicale – dintre care unele chiar unice în țară – trebuie să își deschidă ușile celor care au nevoie de tratamente.

Am solicitat Ministerului Sănătăţii de aproape două luni redeschiderea spitalului Colentina, însă acest lucru nu a fost posibil.

Alături de noi au făcut demersuri și medicii, asistenţii, asociaţiile bolnavilor cronici, fundații și asociații care ii reprezintă atât pe bolnavii cronici cât și pe pacienți”, a spus primarul Gabrielei Firea.

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, a pus la dispoziţia DSP toate documentele necesare pentru reluarea activității.

Acest aviz este valabil o lună de zile pe perioada stării de alertă. Deoarece acest aviz a venit prea târziu, internările nu se pot face de mâine, pentru că acum sunt internaţi 140 de pacienţi cu dublă patologie, una cronică şi infecţia cu Sars-CoV-2.

„Am pregătit o alternativă, un suport pentru Ministerul Sănătăţii, şi anume clădirea fostului spital al STB, cu 33 de paturi, inclusiv 3 paturi de ATI. În cazul în care va mai fi nevoie, sunt convinsă că atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Primăria Capitalei vor găși soluţii, spitale mai mici, care să fie pregătite pentru a fi suport COVID”, a explicat Firea.

Directorul medical al ASSMB, dr. Ablachim Turkes: „Doresc în primul rând să mulţumesc cadrelor medicale de la spitalul Colentina, pentru că, spre deosebire de personalul spitalelor de linie întâi din Bucureşti şi din România, au fost nevoite să facă faţă acestui efort remarcabil de a trata pacienţi cu COVID, deşi această nu este specialitatea lor.

În continuare vom sprijini spitalul Colentina, cum am făcut-o şi până acum, pentru ca toate circuitele medicale, corecte și funcţionale, să fie respectate şi, de asemenea, să asigurăm în continuare tratamentul pacienţilor COVID în fostul spital STB”.

Directorul medical al Spitalului Colentina, dr. Sabina Zurac:
„Primele măsuri pe care le vom lua, după primirea avizului DSP, se referă la reorganizarea activităţii în spital. Vom discuta cu colegii din alte spitale să vedem care dintre pacienţii noştri pot fi transferaţi în alte spitale de boli infecţioase. De cum vom muta pacienţii din secţiile de spital în pavilionul COVID, în fostul spital STB, vom lucra pentru curățenia, dezinfectarea și igienizarea pavilioanelor.

În final, estimarea noastră că într-un termen de maxim două săptămâni întregul spital Colentina va putea să fie deschis pentru pacienţii non-COVID”.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *