Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Va ceda pînă la urmă Florin Cîțu acceptîndu-l premier pe Nicolae Ciucă sau se va ridica împotriva Tatălui de la Cotroceni?

Șirul de întîmplări poreclite și Criză politică, poate din nevoia românească (satirizată de Caragiale în schița Situațiunea ) de a vedea peste tot doar dezastre, e abordat de jurnaliști de pe două posibile poziții:
1) De pe poziția jurnalistului activist, implicat pro și contra în bătălia dintre partide, la nivelul de patimă manifestată de a galerii de fotbal.
2) De pe pozițiile jurnalistului obiectiv, calm, care abordează personajele și evenimentele de la un moment dat cu luciditatea tipică Istoricului care e și Istoricul clipei.

De la debutul Crizei, la 1 septembrie 2021, am încercat, atît la rubrica Gîndurile lui Cristoiu, cît și în Jurnalul meu video să mă situez în abordarea personajelor și evenimentelor pe poziția lipsită de emoții a Istoricului clipei.
Cred că telespectatorii și cititorii mei au nevoie de o explicare a evenimentelor complexe, complicate, dar mai ales marcate de mister, și nu de o luare de atitudine pro sau contra unui partid sau unui personaj. Evident, e posibilă și o asemenea abordare. Da, dar atunci avem de a face cu o tabletă sau cursiv și nu cu o analiză care să-l ajute pe cititor sau telespectator să nu se lase manipulat.

În mai multe rînduri am avertizat că așa-zisa Criză politică, în viață de două luni și jumătate, nu poate fi înțeleasă și explicată decît prin raportarea politicienilor și partidelor la ceea ce se cheamă Interesul definitoriu. Indiscutabil, într-un moment istoric intră și emoțiile, trăirile și gîndurile personajelor implicate. Acestea însă, oricît de năvalnice ar fi din punctul de vedere al omenescului, nu pot sări peste hotarele dictate de interes.

Sub semnul acestei învățături se impune să analizăm impasul în care au intrat, începînd de marți, 16 noiembrie seara, negocierile dintre PNL și PSD privind formarea unui nou Guvern. Judecînd după interesele care-și spun cuvîntul în deciziile unor persoane și partide, putem avansa teza unui eșec al negocierilor. În acest caz, singura soluție e anticipatele. O soluție care, după opinia noastră, ar fi trebuit aleasă chiar din debutul Crizei. S-ar fi cîștigat astfel pentru țară un timp prețios. Timp pierdut cu desemnările aiurea de premieri, cu negocierile între partide.

Ce s-a întîmplat marți, 16 noiembrie seara?
Pentru a răspunde întrebării trebuie să trecem în revistă negocierile dintre PSD și PNL de pînă acum.

În ciuda deosebirilor uriașe de poziții afișate public, PNL și PSD au găsit temeiurile pentru un program de guvernare comun. Deosebirile de poziții s-au manifestat doar în plan electoral. Și PSD și PNL (mai ales PNL) au ținut să-și convingă electoratul că incredibila pînă nu demult coaliție de guvernare PNL-PSD nu pune la îndoială Programele politico-ideologice ale celor două partide. Că a fost vorba de o comedie electorală ne spune chiar bunul simț. Cele două partide au negociat un banal Acord de Guvernare și nu o fuziune sau măcar o Alianță politică și electorală în genul USL. Cum corect observa Dacian Cioloș, un Acord de Guvernare nu cere în chip fatal armonizarea pozițiilor în probleme ce se pot soluționa doar pe întinderea unui deceniu: cota unică sau cota progresivă de exemplu.

Negocierile Programului de Guvernare s-au încheiat practic. A rămas însă un punct crucial al negocierilor dintre cele două partide:
Împărțirea puterii între ele în cadrul noului Guvern.
Împărțirea care ridică mari probleme trimite la funcția de premier.

PSD a aprobat în forul colectiv de conducere principiul rotației premierilor.
Marți, 16 noiembrie 2021, seara, a aprobat acest principiu și conducerea PNL.

Toate bune și frumoase pînă aici.
Formula rotației, o premieră în Istoria politică a României, e singura capabilă să dea țării noua Alianîe de Guvernare. Pe de-o parte pentru că astfel în ochii electoratelor Coaliția dintre PNL și PSD nu mai apare ca o predare a unui partid în brațele altuia. Formula cu premierii prin rotație, după un an și ceva, urmînd ca restul Guvernului să rămînă același, are și avantajul că micșorează suspiciunile reciproce. Dacă e garantată de Klaus Iohannis, formula nu dă posibilitatea unuia din partide să cucerească întreaga Putere în detrimentul celeilalte.

După opinia mea, pentru ca formula să fie viabilă, se cer îndeplinite alte două condiții:

  1. Primul premier să fie de la PNL. O condiție indispensabilă supraviețuirii noului Guvern, pentru că ea contracarează acuzațiile aduse de electorat și de presa de Dreapta PNL-ului c-a cedat puterea dușmanului numit Ciuma Roșie.
  2. Premieri să fie pe rînd șefii celor două partide.

Așa cum a sesizat Kelemen Hunor, numai șefii de partide pot conduce pe rînd o Coaliție de asemenea dimensiuni. Dacă premierul e șeful de partid, se rezolvă atunci ținerea sub control a partidului aflat sub presiunea electoratului pentru destrămarea Coaliției.

Formula rotației premierilor e agreată de amîndouă partidele. Divergențele încep în clipa cînd se pune problema cine să dea primul premier.
PSD susține că el trebuie să dea primul premierul.

Din datele pe care le dețin, PSD nu face din această condiție o chestiune de viață și de moarte. Prin această condiție, Marcel Ciolacu îi face jocurile lui Klaus Iohannis. Președintele PSD face jocurile Președintelui în al cărui cuvînt dat crede (!!!) și cînd spune nu Florin Cîțu să fie premier. Asta înseamnă că PSD are și o altă variantă în cadrul rotației de premieri:

Premierul să nu fie, prin Acord, președintele partidului, ci o persoană desemnată de partid. În cazul de față, PSD îl vrea ca premier din partea PNL (acceptînd ca PNl să dea primul premier în cadrul rotației) pe Nicolae Ciucă. Sînt multe motiv pentru care Marcel Ciolacu optează pentru Nicolae Ciucă:

De la atenuarea imaginii de dominare a Coaliției de către PNL, deoarece Nicolae Ciucă nu trece drept om de partid, pînă la suspiciunea față de comportamentul arbitrar al lui Florin Cîțu. De ce n-ar repeta Florin Cîțu în cazul PSD porcăria făcută în cazul USR?
Principalul motiv îl reprezintă însă înțelegerea cu Klaus Iohannis în privința lui Nicolae Ciucă. Deocamdată Klaus Iohannis n-are curaj să bată din picior la Florin Cîțu ca să-l accepte pe Nicolae Ciucă.

Ar fi și periculos.
Florin Cîțu a îndeplinit exemplar ca premier ordinele lui Klaus Iohannis. Revocarea lui Stelian Ion a fost urmarea ordinului primit de la Cotroceni. Dacă în public se dezvoltă informația că Klaus Iohannis l-a sacrificat pe Florin Cîțu, ce lider PNL se va mai grăbi să-i execute lui Klaus Iohannis ordinele?

Pentru a evita această imagine, Klaus Iohannis joacă teatrul președintelui arbitru, care lasă cele două partide să negocieze formula de premier. În realitate, el acționează ferm pentru ca premier să fie Nicolae Ciucă. Pentru aceasta el se folosește de două instrumente:

  1. PSD, care-l refuză pe Florin Cîțu premier, amenințînd că pune capăt negocierilor pentru formarea unui nou Guvern.
  2. Liderii PNL care sînt oamenii săi în conducerea partidului.

Pînă acum aceștia s-au manifestat prin presiuni la nivel personal exercitate asupra lui Forin Cîțu să cedeze în favoarea lui Nicolae Ciucă. Marți seara, prin Emil Boc, ei au trecut la atac fățiș. Ca atare Emil Boc a supus la vot și propunerea ca mandatul PNL la negocierile de miercuri cu PSD să fie flexibil. Dacă PSD nu-l vrea în ruptul capului pe Florin Cîțu, atunci să se adopte principiul rotației de premieri dați de partide fără ca aceștia să fie în chip obligatoriu președinții partidului. Propunerea lui Emil Boc a picat la vot.

Potrivit propriei declarații de după reuniune, Florin Cîțu merge la negocierile cu PSD ca propunere a PNL de premier.
Nici nu se pune problema ca PSD să-l accepte pe Florin Cîțu.
Dacă Florin Cîțu nu cedează presiunilor de la Cotroceni, negocierilor PSD-PNL li se pune cruce.
Asta ar însemna eșecul unui Proiect pentru care a luptat Klaus Iohannis.

Va ceda pînă la urmă Florin Cîțu acceptîndu-l premier pe Nicolae Ciucă sau se va ridica împotriva Tatălui de la Cotroceni?
Votul de marți seara ne lasă să înțelegem că Florin Cîțu ar putea să se revolte împotriva lui Klaus Iohannis.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Va ceda pînă la urmă Florin Cîțu acceptîndu-l premier pe Nicolae Ciucă sau se va ridica împotriva Tatălui de la Cotroceni?”

  • De la Proftasia la Kabul
    Nimic despre monopolul ovazului!

  • Fabrica de tractoare de la Baicoi mai face tractoare pentru Egipt?

  • Daca Iohannis si Cîțu cred ca ii ”duc de nas” pe pesedisti cu negocierile astea cu care nu urmaresc altceva decat lungirea interimatului lui Cîțu pana in primavara (pentru a putea sifona nestingheriti prima transă de bani europeni pentru PNRR, plus cateva miliarde din PNDL3) , se inseala amarnic.
    De fapt, pesedistii sunt cei care ”ii duc de nas” pe Iohannis si Cîțu, pentru ca in mod real au planul lor si au intrat in joc cu un singur gand: sa-l forteze pe Iohannis ca la capătul asa ziselor negocieri, sa ia o decizie care va justifica intru-totul suspendarea si demiterea lui, apoi trântirea lui in aceeasi celula de puscarie cu Fl. Câțu..!

  • Cîţu e prea şmecher ca să se lupte cu forţe mai tari decât USR-ul.

  • Nu conteaza cine se va ridica, daca se va ridica si impotriva cui. Comanda coloniei e in alta parte, conducerea teritoriului facandu-se prin intermediul serviciilor. Asa ca n-are fix nici o importanta ce fac baietii astia pe care ii vedem ca arde camasa pe ei de dragul tarisoarei, la tv! Maestre, avem cate unii din noi o varsta la care nu mai credem ca tot ce zboara se mananca!

  • Florin Cîțu le dă ocazia PSD-iștilor să-și arate verticalitatea! Tare mă tem că nu vor trece acest examen și vor cădea în plasa întinsă de Klaus Iohannis, care nu avea cum să se lepede în a urî PSD-ul și a-și dori dispariția lui!

  • O alianta PSD-PNL cu premier prin rotatie n-are cum sa functioneze. Cand se schimba primul ministru tot guvernul pica si trebuie sa treaca din nou prin parlament. Si acolo aliantele se pot schimba. Obisnuiti in politica romaneasca cu cutitul infipt in spate, nici un partid nu are incredere sa lase pe celalalt sa desemneze primul ministru. Deci aceasta asa-zisa alianta PNL-PSD nu este decat o alta fumigena, cu 2 posibile scopuri:
    – sa prelungeasca actualul guvern la nesfarsit.
    – sa ii arate PNL la USR ca ei au pe altcineva, si astfel USR sa se intoarca cu coada intre picioare.
    Oricum, ambele partide vor pierde IMENS in plan electoral daca intra in aceasta alianta. PNL poate sa-si ia adio de la alegatori, nimeni de dreapta nu-i va mai vota vreodata. Iar PSD, dupa ce se aliaza cu „dusmanul” o sa confirme zvonurile ca nu sunt decat o anexa a PNL.
    Din aceasta alianta ireala n-o sa castige decat AUR si USR, care probabil in 2024 vor face o alta alianta. 🙂

    • L-ati uitat pe orban. Asta s-a lipit de cine i-a mirosit lui c-ar avea ceva sanse. AUR nu e credibil, sint ca niste copii mici rizgiiati care alearga cu celularu’ de nebuni. De aia vor fi”convinsi” pina la urma sa accepte or aliante, or fuziuni cu altii…gen orban de ex. Toti o apa si-un pamint, toti cu propriile interese.Ce ma deranjeaza e ca fiecare vrea sa ma convinga ca-mi vrea binele…culmea e ca nici unu’ nu ma intreaba „bai, ce crezi tu ca-i bine pt tine?”…ei doar presupun ce-as vrea eu,alegatorul adica.Circoteca ieftina, fara sens, se joaca toti de-a politica si politicienii.Le-as trimite niste truse de-alea de doctor cu care se joaca copiii sa-i vad cum mai schimba si ei „joaca” de la a te preface ca esti politician, la a te preface ca esti doctor…desi cu pandelia, cred ca ei se joaca si de-a doftorii fara trusa de jucarie…Da-i ia mama Gaii pe toti,niste neghiobi ratati si plini de fumuri.

  • Citzu vrea sa fie premier cu riscul pierderii de vreme datorata negocierilor. PNL-ul nu vrea sa mareasca pensii, alocatii decat in bataie de joc ceea ce contravine conditiilor impuse de PSD. Adunatura de la guvernare sta in ambitiile lui Citzu si ale acolitilor sai care vor sa mai ciupeasca inca bani buni numai si numai pentru vaccinuri de eficienta deja cunoscuta si stari de alerta duse la infinit care le permit achizitii indoielnice. Legea mult dorita mai ales de guvernanti, certificatul verde national, nu va trece de parlament dat fiind statul acesteia neconstitutional cap coada.
    Tragand concluzia, pana la alegeri anticipate nu mai e decat un pas care astazi va fi facut de PNL-isti.

  • Dl. Cristoiu Se observa ca sunteti foarte multumit ca in urma unui liber consintamant a-ti obtinut un certificat verde pe baza de vaccinare, cu care se poate intra in Primarie, dar aveti dubii asupra imunitatii si starii de sanatate indusa de acest vaccin. Oricum, avand in vedere cantitatile de vaccin precomandate, sigur ve-ti face si urmatoarele doze. Vaccinarea este smecheria, adevarul este certificatul verde.Nu conteaza ca toti sa fie vaccinati, conteaza ca toti sa aiba certificat verde. Nu numai la Primarie ve-ti intra cu certificat verde, ci si acasa, prin identificare la interfon

    • ați obținut
      veți intra
      consimțământ

    • Iuliane, când pui o cratimă ( ”-”) într-un cuvânt – cum sunt scrise ”ve-ți face” sau ”ve-ți intra” din textul tău – uită-te dacă înseamnă ceva ”ve face” sau ”ve intra”! De-abia apoi te hotărăști ce faci cu cratima! La ”a-ți obținut” (voi), schimbă cu ”am obținut” (eu) și vezi că nu trebuie cratimă! Doar la ”a-ți obține drepturile” (tu), ”a-și obține drepturile” (el), se scrie cu cratimă! E păcat să ți se pună eticheta de agramat!

    • Domnule Iulian, chiar daca unii confrati de forum v-au criticat pe chestie de gramatica, eu va apreciez mesajul just! In momentul asta nenorocit prin care trecem, mi se pare fondul mai important decat forma.

    • De acord cu mesajul dvs domnule Iulian si cu cib.
      In plus, Limba Romana e asasinata chiar de catre cei ce-ar trebui s-o apere, adica ACADEMIA ROMANA.Cind accepti introducerea unor cuvinte ca: menegeriat, driluit, mentenantza,”giob”, „ofis”, „targhet” si multe alte prosteli, consider ca e inutil sa se mai lege oricine de cei ce scriu din suflet si cu mult bun simt, pe motiv ca n-a pus virgula nu stiu unde, sau a pus liniuta nu stiu cum, sau ca mine, am scris „excroc” in loc de „escroc” si imediat a sarit unu’ sa-mi reproseze tot felul de imbecilitati. Da, ar fi frumos sa ne mentinem limba nationala nealterata de „vremuri”, de prezent…dar sa mai stiti ceva unii dintre dvs comentatorii, era un timp cind parintii nostri invatau sa spuna „sunt” in loc de „sint” si ne jenam cind ei vorbeau asa cum invatasera in scoala. Stiti cum se spune prin hamerica? „Ai inteles mesajul?Atunci ce-ti faci griji ca a scris colegul de birou cu doi de „f” sau cu unu’?” Mai nou mesajul e ce intereseaza, nu cum se scrie un cuvint sau altul. Ascultati la politicieni cum vorbesc. Credeti ca daca-i punem sa scrie ceva, au habar sa scrie?Aia e ingrijorator, pt ca tot ei ne fac si legi sa le urmam noi, nu ca a scris un om cinstit „ati” sau „a-ti” …hai sa fim seriosi. Domnule Iulian mesajul dvs e plin de adevar.
      PS: Daca am facut greseli de scriere sau exprimare, zau ca nici nu-mi pasa. Asa m-am saturat de ce vor altii ca n-am cuvinte sa descriu ce simt…

  • Prea îl băgați în seamă pe WKI ! Acesta este absent din viața publică de doua săptămâni și se gândește la un loc călduț după 2024 sau mai devreme ! Cel mai plictisit,slab și habarnist președinte de după 1990 ! Ură pentru români este principala caracteristica a personalității lui WKI ! Îmi place cum își pun cenușă în cap foștii pupători zemoși ! Actorasii de duzină,foștii staliniști supliniți de neveste, scriitorași ce au publicat la Editura Regala etc ! Belgia,Israel,Bulgaria au stat fără guvern mult timp și nu au crăpat ! A fost un semn al solidității statelor !

    • @Iulian: „a-ți”, „ve-ți” (al doilea, de… două ori!). Unde ați făcut elementara? Veți fi sărit, oare, chiar toate orele de Română?

  • Dom’le, citzu e un cretin periculos. Ar trebui sa se dea lege ca toti politicienii sa fie testati pt droguri, de 5 ori pe saptamina. Au atras atentia cu asa zisele negocieri peeeseeedeee cu peeeneeeleee si intre timp prostiile facute in numele pandeliei merg inainte nestinjenite de nimeni si nimic.Ba a inceput si nea ghiorghitza „meletaru” sef de campanie covid sa prinda grai si sa fie chiar mai obraznic decit era de asteptat.In toata bulibasheala asta, indivizii care ar merita un mare shut drept in cur, aruncati din ministere si din scaunele unde s-au lipit, scapa ca prin urechile acului…ma refer la cacarafat si nu numai. Toate partidele si partiduletele astea inutile,cu drogatii gen citzu in frunte, ar trebui incolonati frumos si directionati in pas de defilare direct spre Jilava sau oriunde sint suficiente locuri ca sa nu fie despartiti si sa li se creeze mediul necesar „negocierilor”-sa se certe acolo care doarme in patu’de sus, si care jos,sau poate o sa doarma cu rindu’,prin rotatie,cind in sus,cind in jos…vreo 20 de milioane de romani asista total neputinciosi si scirbiti la un spectacol grotesc cum rar cred sa existe in istorie, inca n-au depasit spectacolul facut in Decembrie ’89, da’ ala a fost „regizat” si „jucat” dupa un „scenariu” scris de un profesionist.Ce vedem azi e o improvizatie facuta de amatori care nu-s treji niciodata, unii’s pe palinca si shpritz, altii pe prafuri grele (uitati-va la ochii lu’ citzu,lasa privirea, ma refer la „gloabele”oculare, asta-i pe prafuri continuu, din ele-si ia curaju’).Stiti care-s ultimele semne de totala lipsa de seriozitate cind vine vorba de asa zisele negocieri pedese – penele? Schimbarile de ultima secunda cu care vine PNL prin citzu si faptul ca au reusit sa-l arate pe ciolacu ca fiind dispus la troc.Daca ciolacu chiar are vreo intelegere cu herr claunus ciolhanis, insemna ca herr il are-n palma. E de risu’ curcilor, se compromit unii pe altii si tot ce arata populatiei e ca nu le pasa de nimeni si nimic. Mai e si alta varianta de guvernare: se numeste concedierea tuturor politicienilor de azi, fara exceptii si inlocuirea lor cu altii care nu fac parte din nicu unul dintre aceste partide de ametiti si la propriu si la figurat.O s aspuneti ca nu e posibil,motive ar putea fi scrise pe pagini intregi.DA, poate pare imposibil, dar e ca in orice alt domeniu de activitate, oamenii inteligenti si cu intentii sanatoase de a-si face datoria corect, n-au nevoie de luni de zile sa inceapa sa dea rezultate. Nu exista politician de neinlocuit. In orice „job” cum se zice azi, daca unu’ pleaca sau crapa, credti ca sta compania pe loc?NU, merge inainte, poate le e greu o luna, doua, da’ tot inainte merge. Asa si cu bezmeticii astia.De aproape trei luni totu-i o bataie de joc, daca zburau toti inca din Septembrie, pina azi poate lucrurile stateau altfel.Ma intereseaza prea putin cine va cistiga din prosteala asta ieftina, e clar ca „buna ziua” ca nici unii nu-s pregatiti pt a administra o tara.Ce ma deranjeaza e inversunarea asta cu care se obliga populatia sa se vaccineze aiurea si nu se mai termina odata cu parodia asta oribila. Motive de neincredere in ce se spune si ce e in realitatea, sint atit de multe ca poti sa umpli pagini,cu toate astea la nivel de politica locala (adica in Romania) se merge inainte dupa ordin clar UE.Ba mai mult, acum se leaga aiurea de copiii intre 5 si 12 ani, adica exact de grupa de omuletzi care n-ar trebui sa fie stresata in halul in care o streseaza autoritatile. S-a mers mult prea departe cu minciuna si prefacatoria cind vine vorba de gripa covid si asa zisele vaccinuri.Nici un politician si nici un medic care latra zi lumina pe subiectul”vaccinare,vaccinare, vaccinati-va, vaccinati-va” nu mai poate fi credibil. Numerele arata cite minciuni se spun si citi oameni mor cu zile din motive fara legatura cu gripa asta. Nicio explicatie care se da azi pe motivul vaccinarii cu nu stiu cite doze, nu mai e credibila si acum vor sa inceapa sa intzepe si copiii. Ocupati-va de educatia corecta a copiilor, de linistea lor sufleteasca in primul rind.Nu ii sperii cu bau-bau sa-i deprimi pe viata, asta e inacceptabil. Am inteles necesitatea anumitor vaccinuri (poliomelita,pojar sa zicem,etc), dar si vaccinurile astea trebuie limitate…la vaccinul de pojar se spune ca tot poti face pojar dar o forma mai usoara.Mmmm.Bine, am inteles. La poliomelita insa n-am auzit ca cei vaccinati sa mai faca vreo forma.De ce diferenta asta intre una si alta?Sa nu-mi spuna vreun deshtept cu diploma de medic ca sint boli diferite, ca atita lucru stie oricine dom’ Tzvainshtain. Dar asta ma aduce la problema curenta: asa zisu’ covid. Desi unii-s vaccinati si paravaccinati, tot au facut boala, n-au scapat de ea si ce e si mai rau e ca-s transmitatori ai bolii. Nu eu spun din burta toate astea, sint articole scrise de medici infectionisti, specialisti in boli respiratorii, care spun STOP MASCARADEI VACCINARII INUTILE. Daca medicii specializati pe ramura asta spun opriti-va tembelilor, de ce se merge inainte.IN CE SCOP? Insemana ca acele contracte facute cu producatorii de vaccinuri prevad cine stie ce matrapazlic prin care fiecare tara trebuie sa cumpere mai multe doze decit necesar(hmmmm de parca ar fi si necesare)…O sa vina o zi cind cei responsabili, nu doar din Romania, din UE si din lume, o sa dea socoteala pt ce se intimpla de doi ani incoace.Asta e ce ma deranjeaza mai mult decit gilceava intre nepricopsitii de la nshpe partide fara sens si care-s cu ochii doar pe ciolan,mai nou ciolanu e curatat complet si perfect, ca sa nu inceapa sa rontzaie la os, trebuie sa gaseasca metode noi de a genera bani: populatia sa-si plateasca testele covid, populatia sa plateasca amenda daca nu poarta masca, populatia sa plateasca spitalizarea, etc. As vrea sa-i intreb pe toti dobitocii astia, chiar si medicii care vin cu prostia asta,sperietoarea asta copilareasca cu platitu’ spitalului: pai bai dementilor, daca eficacitatea vaccinurilor e scazuta, si ala care facevaccinul poate ajunge la spital ca si cel nevaccinat covid, de ce unu’ sa plateasca si celalat nu? Mai mult, de ce sa plateasca oricare dintre acesti pacienti?Au inventat ei boala?Au adus-o ei in Romania?Deci ce faceti acum? Va spalati pe miini de orice responsabilitate si pasati magareata in miinile civililor, a populatiei care trebuie speriata, ingrozita, amenintata,fortata prin orice mijloace sa accepte minciunile si prosteala voastra?Va rog nici sa nu mai aduceti in emisiuni medici vestiti sau pe astia care au aparut de 2 ani de cind e covidu, ca mari specialisti, sa mearga fiecare sa-si vada de postul lui si sa termine cu ideile copiate de la altii,sau lansate de medici care lucreaza la altii. Nu mai veniti cu timpenii ieftine, lasati-va de meserie daca sinteti interesati doar in glorie. Aia e ce-as vrea sa lamureasca timpitii astia care se joaca de-a negociatu’…citu si clica pnl trebuie sa dispara primii, sint catastrofe, niste nesimtiti,idioti fara scapare. Vor legi „dure” pt oamenii care nu le cred minciunile?????Atunci eu vreau ca politicianu’ care-mi cere votu’ sa vina la mine cu certificat de la psihiatru ca e intreg la cap, si sa-mi vina cu dovada ca e testat zilnic la un centru de specialitate care se ocupa cu drogurile si drogatii. Fara certificatele astea doua, nici sa nu indrazneasca sa-mi ceara vreun vot, nici sa nu indrazneasca sa se inscrie pt vreun post public unde are nevoie de voturile cetatenilor. Legea mea e mai importanta decit a lui, a politicianului. Scirnavia numita politician a uitat sa pupe mina stapinului, acum o scuipa si-o mushca. Cind vine timpu’ alegerilor, sa-i vezi cum se gudura ca si cind nici usturoi n-au bagat in ei, nici gura nu le pute, asa ca sa ia aminte de acum politician idiot, ca alegator vreau sa stiu pe cine votez. Sa-mi vii cu: adeverinta medicala de la psihiatru si adeverinte zilnice de la cabinetele de testare a drogatilor. Dupa ce-mi prezinti ce ti-am cerut PRIN LEGE FACUTA DE MINE, ALEGATORUL,dupa aia am sa decid daca-ti dau flit sau daca meriti atentia mea.Aia e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *