Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vă prezint o eroină, Leah Namugerwa!

Peticele goale de pământ sunt o priveliște obișnuită în zona pădurilor din Uganda. Acoperișul forestier din acest stat s-a redus de la 24% la doar 8%.  Acest fenomen reprezintă o problemă în întreaga lume, potrivit Global Forest Watch, care susține că numai în anul 2020 s-au pierdut peste 12 milioane de hectare de acoperire forestieră la tropice. O tânără activistă  ripostează. Leah Namugerwa, în vârstă de 16 ani, consideră că are misiunea de a reîmpăduri teritorii din țara sa. „Mi-am sărbătorit ziua de naștere, în anul 2019, plantând 200 de copaci. Asta când împlineam 15 ani și am făcut-o din nou, anul trecut, când am împlinit 16 ani. Am plantat 500 de copaci”, a declarat Namugerwa. Misiunea lui Leah îi inspiră pe tinerii din Uganda.

Mai multe adolescente s-au apucat să planteze copaci în pădurea din Entebbe. Tinerele fac o fotografie rapidă și surprind momentul pentru posteritate. „Am fost inspirată de Leah, pentru că am întâlnit-o pe rețelele de socializare, apoi am vorbit, apoi m-a îndrumat asupra modalităților de a ajunge la ea și am plantat copaci.”, a spus Namulwana. Inițiativa tinerei activiste ugandeze se dovedește a fi o sursă de inspirație dincolo de Uganda. Leah se folosește de popularitatea sa pe rețelele de socializare pentru a încuraja alți tineri să planteze, în mod regulat, copaci atunci când își sărbătoresc ziua de naștere. „Oameni din întreaga lume preiau cu adevărat această idee ecologică. Persoane din Statele Unite ale Americii, Europa, Africa, Asia încep să planteze. Primesc cereri de la diferite persoane pentru a prelua această idee verde. Am plantat copaci pentru ambasadori”, a mărturisit tânăra.

Obiectivul ei, de a planta un milion de copaci, este încă departe. Dar, cu fiecare nouă sesiune de plantare, tot mai mulți oameni se alătură cauzei sale. De fiecare dată când desfășoară o activitate, îi învață și îi sensibilizează pe oameni. Spre exemplu, atunci când face curățenie, mai precis, curăță malurile lacurilor, observă că oamenii continuă să o ajute și nu mai poluează. De fiecare dată când plantează copaci, din ce în ce mai mulți oameni o ajută să planteze, ceea ce demonstrează că activismul acestei tinere are impact asupra națiunii din care face parte și totodată  asupra întregii lumi. Leah își transmite mesajul și printr-o inițiativă periodică numită „Vinerea pentru viitor”. Aceasta implică curățarea malurilor lacurilor, plantarea de copaci împreună cu alții, răspândirea conștientizării în școli și grevele climatice.

Închei articolul cu un lucru interesant, bine de știut, pentru a înțelege mentalitatea acestui stat tânăr, la propriu și la figurat.  Uganda este una dintre cele mai tinere țări din Africa. Totodată, cea mai mare grupă de vârstă (48%) este formată din cei care au 14 ani sau mai puțin, ceea ce o face să fie a doua cea mai tânără țară de pe glob (cea mai tânără țară din lume este Niger, unde aproape 50% din populație are sub 15 ani.) Doar 2% dintre ugandezi au vârsta de peste 65 de ani.

Foto: Leah Namugerwa, în vârstă de 16 ani, are misiunea de a replanta pădurile din țara sa, Uganda. Drepturi de autor © africanews. Fotografie preluată din înregistrarea video AP.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *