Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Vacciniști vs. Antivacciniști

Am mai scris aici despre felul în care pandemia ne-a divizat[1] [2], însă ultimele luni au devenit atât de intense încât nu se putea să nu postez un articol despre asta. Mi-am pierdut prieteni (sau “prieteni”) si prietene în pandemia asta cum nu mi-am pierdut niciodată. Nu, n-au murit, doar au plecat și și-au băgat picioarele în ea de prietenie doar pentru că avem puncte de vedere diferite. Oameni pe care-i cunosc de mulți ani, pur și simplu s-au gândit că e mai bine să nu mai comunicăm. Așa a făcut recent și o fătucă din lista de friends de pe Facebook, care dăduse share la o postare în care Schwarzenneger ne spunea că trebuie să ascultăm specialiștii, că dacă vrei să înveți să te antrenezi la sală te duci să-l întrebi pe el cum e cu sala, dar dacă vrei să fii sănătos într-o pandemie te duci la Fauci. Și i-am lăsat un comment spunând politicos că nu-i chiar așa, că există medici, la fel de mari sau chiar mai mari decât Fauci, care nu sunt de acord cu el, iar oamenii sunt confuzi pentru că nu știu de care medici/doctori să asculte, și mai spusesem că au început să apară dovezi cum că Fauci și organizația sa au investit bani în laboratorul din Wuhan, special pentru experimente pe coronavirusuri și că nu o spun eu, ci multe trusturi de media din America, Marea Britanie și alte țări. O fi crezut că sunt conspiraționist, și, în loc să dea search și să vadă, a preferat să dea block, că-i mai ușor decât SĂ CITEȘTI. Block, pentru un comment civilizat. Block, după ce ne cunoaștem de peste 10 ani.

Voi vă dați seama la ce nivel de imbecilitate s-a ajuns? Serios. Mulți nu sunt în stare să poarte o discuție civilizată, dar se simt în poziția de a da sfaturi cum ar trebui să facă alții cu VIAȚA ȘI SĂNĂTATEA LOR, dând share la comentariile lui Terminator. Mă jur că am întâlnit astfel de idioți fără margini, indiferent de ce studii au, că am văzut astfel de comportament și la indivizi ce se perindă prin universități unde da, sunt respectați în domeniul lor, însă în rest sunt muci. Muci la capitolul gândire critică, muci la capitolul comunicare.

Bun. Am dat titlu acestui articol Vacciniști și Antivacciniști, dar este eronat. În primul rând, nu există termenul de vaccinist. Este doar un apelativ folosit în această perioadă pentru cei care sunt pro-vaccin anti-Covid, iar antivacciniștii sunt antagoniștii. Dar și cu antivacciniștii este o eroare, deoarece cei mai mulți care se opun vaccinului anti-Covid nu sunt antivacciniști, sunt doar împotriva obligativității acestui vaccin, în rest n-au problemă cu alte vaccinuri tradiționale. Dar, pentru a ne putea referi mai ușor la cele doua categorii, folosim aceste etichete stupide. Bun, fie așa cum e.

Avem aceste două tabere. Unii ridică vaccinul la rang de panaceu, alții îl văd ca pe un tratament experimental netestat destul. Și fiecare are impresia că știe mai bine decât celălalt. Unii vin să ți-l bage pe gât, neapărat să te vaccinezi, fiindcă dacă nu te vaccinezi ajungi la ATI și “uite că din cauza celor care nu se vaccinează sunt spitalele pline și țin locurile ocupate”, ceilalți sunt reticenți, stau în banca lor și vor să fie lăsați în pace să dispună ce vor cu corpul și viața lor, chiar dacă pot muri, deși și aceștia devin vocali când vii să le impui să se vaccineze. Din punct de vedere al corectitudinii, vacciniștii stau cam prost, deși vor să facă pe justițiarii și pe cei care ne salvează, o fac cu forța, nu cu vorba bună și inteligentă care să te convingă sa te vaccinezi, neavând destule argumente pentru nevacciniști. Și uite așa, începe „războiul” dintre Vacciniști și Antivacciniști.

Ce vreau să fac acum, este să iau câteva replici ale vacciniștilor și să le răspund, să le explic, în așa fel încât să înțeleagă că nu sunt atotștiutori, și că multe replici cu care vin sunt incorecte, stupide sau incomplete. Voi face o lista aleatorie.

  1. Vaccinul te scapă de moarte! Dacă vrei să nu mori, vaccinează-te!

Este adevărat că probabilitatea de a muri din cauza Covid-19 este mai mică dacă ești vaccinat, însă există și varianta să mori din cauza Covid-19 și dacă ești vaccinat. Pe de altă parte, există cazuri, foarte puține ce-i drept, în care oamenii au murit chiar de la vaccin. Nu scot eu din burtă aceste informații, și eu le-am preluat din alte surse, pe care le veți găsi la sfârșitul articolului. [3] [4] [5] [6]

  1. Nu este adevărat că există reacții adverse la vaccin, decât reacții minore precum dureri de cap, amețeală, iritație la locul injectării etc.

Fals. Există mai multe reacții adverse, unele mai grave, altele mai puțin grave. Știm deja că, cel puțin, vaccinul AstraZeneca poate provoca cheaguri de sânge, de aceea a și fost retras de pe piață în unele țări și de aceea foarte puțini se vaccinează cu acest vaccin. De altfel, într-un document oficial al Guvernului Australian se specifică faptul că se poate face și șoc anafilactic de la acest vaccin[7], deși în prospectul oferit de ANM nu se precizează acest lucru[8]. O listă mai completă a acestor reacții adverse poate fi găsită într-un document de pe website-ul Parlamentului European, unde „Agenția Europeană pentru Medicamente enumeră deja aproximativ un milion de cazuri de reacții adverse în urma injectării vaccinurilor împotriva Covid-19”, iar unele sunt reacții grave, cum ar fi că “75.000 de persoane au avut efecte neurologice grave după vaccinul Pfizer”, la 5.000 de persoane aceste vaccinuri au avut consecințe fatale.[9]

Aceste efecte adverse, rare sau mai puțin rare, îi fac pe unii să refuze vaccinarea. Pe lângă cele cunoscute, există și unele necunoscute încă, întrucât aceste vaccinuri sunt în perioadă de testare până în 2023 chiar dacă au fost aprobate, iar unii oameni se tem de aceste reacții adverse. Este dreptul lor să decidă ce fac și la ce tratamente se expun.

  1. Dacă nu te vaccinezi împotriva Covid-19, ești antivaccinist sau antivaxxer.

Greșit. Un antivaccinist sau antivaxxer este împotriva tuturor vaccinurilor sau majorității vaccinurilor, însă cei care nu se vaccinează împotriva Covid-19 sunt doar împotriva vaccinării cu aceste vaccinuri.

  1. Cei care nu se vaccinează sunt proști, inculți, Șoșociști (adepți al senatoarei Șoșoacă), conspiraționiști cu Bill Gates.

Greșit. Sunt foarte mulți oameni inteligenți, culți, care nu au nicio legătură cu doamna Șoșoacă și care nu vor să se vaccineze. De altfel, printre ei se numără și un număr mare de medici. Faptul că ești vaccinat sau nu, nu arată nivelul de inteligență sau apartenența la un anumit grup, aceasta este doar o eroare de logică. Până și psihologul Daniel David spune că cei care nu se vaccinează nu sunt proști, ci doar nu au suficiente cunoștințe[10]. Acum, dacă și profesori universitari precum Vasile Astărăstoae sunt proști, atunci vaccinistul de pe Facebook înseamnă că este un geniu.
Vreau să-l citez pe Sorin Ovidiu Vîntu, fiindcă mi-a plăcut mult explicația pe care a dat-o într-un video al său: “Comunitatea științifică este împărțită. Unii calcă vaccinul în picioare, cu date științifice, sunt oameni de știință valoroși, unii chiar laureați ai premiului Nobel. Alții împing acest vaccin, spun că este singura soluție. Dacă în comunitatea științifică opiniile sunt împărțite, dacă zeci de mii de doctori la nivel mondial refuză vaccinul, noi, ăștia de rând, ce avem de făcut? Simplu. În momentul în care avem această contradicție, automat intră în funcțiune instinctul de supraviețuire, unul dintre cele mai puternice dacă nu chiar cel mai puternic instinct uman. Acest instinct spune unora să se vaccineze, altora să nu se vaccineze.”[11]

Dacă nu vrei sa te vaccinezi nu înseamnă că ești conspiraționist cu Bill Gates, iar faptul că te vaccinezi nu înseamnă că ești un geniu și ceilalți proști. Lumea care își pune întrebări nu pretinde că este om de știință și știe mai bine, ci doar crede că știe ce este mai bine pentru EL/EA și corpul său. Nu este nevoie să fii om de știință sau medic pentru a decide dacă faci sau nu un vaccin EXPERIMENTAL (însă este experimental, în mod oficial, până în 2023). Nu trebuie să știi toate elementele chimice, nu trebuie să știi toate reacțiile biologice, farmacodinamică și farmacocinetică pentru a decide dacă faci sau nu un vaccin. Sunt sigur că majoritatea celor care și-au făcut vaccinul nu sunt doctori în științe medicale, însă au această plăcere perversă de a-i discredita pe ceilalți, numindu-i proști, conspiraționiști ș.a.m.d.. Dacă decizia de a te vaccina sau nu depinde dacă ești om de știință sau simplu cetățean, ar însemna că doar oamenii de știință s-ar vaccina, pentru că doar ei știu cu adevărat despre vaccinuri. Este o altă eroare de logică.
Repet, nu trebuie să fii cadru medical, nu trebuie să fii om de știință, nu trebuie să cunoști tot ce conține și cum funcționează vaccinul pentru a lua decizia personală de a ți-l face sau nu. Este o decizie personală, pe care oamenii o iau din varii motive. Unii se vaccinează pentru că așa consideră că vor scăpa lumea de pandemie, alții se vaccinează pentru că au comorbidități, alții nu se vaccinează pentru că nu cred în eficiența lui, alții nu se vaccinează de frica reacțiilor adverse pe termen lung (care încă nu sunt cunoscute și niciun om de știință nu a venit până acum să spună oficial că nu vor exista sau vor exista).

  1. Cine nu se vaccinează, nu crede în știință, crede într-un om invizibil în cer și în povești religioase.

Greșit. Există foarte mulți medici, oameni de știință renumiți, care spun că fără ajutorul lui Dumnezeu nu ar putea să facă ceea ce fac. De altfel, știința nu este infailibilă, iar în această pandemie s-a dovedit mai mult ca niciodată. Și în știință există multe incertitudini și nu poți urma totul orbește. Nici cercetătorii nu sunt atotcunoscători. Știu mai multe în materie de virusologie, da, dar unii știu mai bine decât alții, au păreri diferite, așa cum bine a punctat și domnul SOV în citatul pe care l-am dat mai sus, iar pe noi, iată-ne în punctul în care nu știm după care medic să ne luăm. Dacă medici, doctori și cercetători de pe tot globul se află în dispută și au păreri împărțite, normal că vom avea și noi. Medici care înainte de această pandemie erau foarte respectați, astăzi nu mai sunt băgați în seamă. Cu medicamentele precum ivermectina, hidroxiclorochina sau remdesivirul s-au tot contrazis, ba că sunt bune, ba că nu sunt bune. Sunt lucruri clare și există documentație clară, nu este deloc teoria conspirației. De aceea spun, repetăm aceleași lucruri care s-a dovedit că nu au ajutat, renunțăm la cele care s-a dovedit că au ajutat, un medic spune ceva, alt medic spune altceva, uneori același medic spune cinci idei contradictorii, iar noi… noi, evident, încercăm să înțelegem ceva din tot ce ni se comunică din partea experților. Nu este vina mea, sau a ta, sau a altcuiva, faptul că există atâta confuzie și atâtea păreri diferite, nu doar între noi, fraierii de rând, ci și între cadrele medicale și academice.

Îmi aduc aminte de o secvență din „Minunata Lume Nouă” a lui Huxley:

„Orice descoperire în domeniul științei pure este potențial subversivă; până și știința trebuie uneori să fie tratată ca un posibil inamic. Da, da, chiar și știința.

….

Da, da, continuă Mustafa Mond, iată încă un element al rubricii “Costul stabilității.” Nu numai arta este incompatibilă cu fericirea, ci și știința. Știința este periculoasă; trebuie să avem multă grijă, s-o ținem în lanț și cu botniță.

Cum așa? se minună Helmholtz. Bine, dar noi mereu spunem că știința e totul. E una dintre platitudinile repetate în cadrul hipnopedagogiei.

….

Și toată propaganda pe care o facem științei la Colegiu.
Da; dar cărei științe? întrebă sarcastic Mustafa Mond. Voi n-aveți nici un fel de pregătire științifică, așa că nu puteți judeca problema. Eu, în schimb, am fost la vremea mea un fizician destul de bun. Chiar prea bun – în orice caz, destul de bun ca să-mi dau seama că toată știința noastră e doar o carte de bucate, cu o teorie gastronomică ortodoxă, pe care nimeni n-are voie s-o pună la îndoială, și o listă de rețete la care nu se poate adăuga nimic decît cu permisiunea specială a bucătarului-șef.”

 

  1. Noi suntem proștii Europei! Suntem pe ultimul loc la igienă, nutriție și educație.

Parțial greșit. Nu spun că suntem cei mai inteligenți, nici cei mai proști. Spun doar că, la fel cum foarte mulți oameni din țări mai evoluate protestează pe străzi, bătându-se cu forțele de ordine, și noi protestăm în felul nostru, de a nu ne vaccina. Cât despre igienă, există studii care arată că suntem printre cei mai curați europeni[12].

  1. Antivaxxerii fac propaganda antivaccin!

Greșit, sau parțial greșit. Da, doamna Șoșoacă face propagandă antivaccin la proteste, dar ea nu reprezintă toți oamenii care nu vor să se vaccineze anticovid. În schimb, propaganda adevărată este făcută pentru vaccin, la tv, la radio, pe Facebook, prin panouri publicitare pe clădiri sau autobuze, prin loteria vaccinării.

  1. Numai prin vaccinare vom putea pune capăt acestei pandemii.

Lipsit de dovezi. Toate țările care au un procent mare când vine vorba de numărul persoanelor vaccinate au avut până la urmă noi și noi explozii de cazuri, precum UK, Israel, Olanda. De altfel, a trecut un an de când ne vaccinăm și suntem în cel mai nasol stadiu al pandemiei în România. Ar fi trebuit cel puțin să se diminueze cazurile, nu să se amplifice.

În fine, pentru a încheia, vreau să mai aduc în discuție un aspect, și anume ura propagată de vacciniști pentru cei care nu se vaccinează. Am văzut foarte, foarte des pe internet oameni care spun ca își doresc ca aceia care nu se vaccinează sa nu mai fie primiți în spital, să fie lăsați să moară, să li se interzică absolut orice ș.a.m.d.. Am văzut un individ care spunea că, cei care se infectează și ajung la spital, ar trebui să plătească integral costul spitalizării, uitând că și cei care nu se vaccinează contribuie totuși la sistemul de sănătate lunar cu banii din salariu. Cred că ar trebui să se facă un studiu sociologic pe tema asta, sau psihosociologic, fiindcă este un eveniment sociologic de mare amploare și de mare importanță.


[1] https://www.cristoiublog.ro/ce-lume-trista-trista-confuza-plina-de-ura/

[2] https://www.cristoiublog.ro/ce-am-invatat-din-pandemie/

[3] https://ziare.com/social/coronavirus/covid-moarte-vaccinati-fara-comorbiditati-7-octombrie-1703842

[4] https://evz.ro/raport-devastator-rata-mortalitatii-cu-varianta-delta-de-opt-ori-mai-mare-la-persoanele-complet-vaccinate.html

[5] https://www.youtube.com/watch?v=C8vrDKju2rQ

[6] https://www.youtube.com/watch?v=R0LNdlz_ciY

[7] https://www.health.gov.au/sites/default/files/documents/2021/03/covid-19-vaccination-dup-ce-a-i-f-cut-vaccinul-covid-19-after-your-astrazeneca-vaccine.pdf

[8] https://www.anm.ro/_/FARMACOVIGILENTA/Prospect%20(informatie%20adresata%20pacientilor)%20COVID%2019%20Vaccine%20AstraZeneca.pdf

[9] https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2021-0475_RO.html

[10] https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25080855-sunt-adevarat-prosti-romanii-care-nu-vaccineaza-daniel-david-oamenii-asteptat-primeasca-informatii-limbajul-lor-guvernanti-dar-acestia-nu-facut.htm

[11] https://www.facebook.com/watch?v=604395577406429

[12] https://playtech.ro/stiri/ce-loc-ocupa-romania-la-capitolul-igiena-in-europa-si-cat-de-des-ne-spalam-pe-maini-in-comparatie-cu-italienii-spaniolii-sau-nemtii-94250


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Vacciniști vs. Antivacciniști”

  • Ideia că vacinul e forțat nu e corectă. Nimeni nu te leagă și bagă siringa în umăr dacă nu vrei. Aia ar fi forțat.

    Dacă zice ori te vaccinezi or nu ai voie aici, te-a forțat sa iei o decizie, nu sa te vaccinezi. Cred ca asta e logic.

    Apoi într-o tara libera, unde sunt multe puncte de vedere, nu toate puncturile de vedere au valoare. Unele puncturi de vedere chiar creiaza probleme pentru societate. Și, la urma, fiecare trebuie să decidă pentru ea, sau pentru el. Mulți fac decizi proaste. Ieste semn de țară libera.

  • Filip, te rog si insist ca atunci cand o sa ai timp, sa compari cele doua articole ale caror linkuri le-am postat mai jos si sa-mi spui daca am avut sau nu am avut dreptate. Atit. Este foarte important sa-ti cunosc parerea. 🙂
    O zi buna!

    • @dora
      Decat sa le dai autorilor insistent teme pentru acasa sa scrie articole la cerere sau sa le tot spui „as fi vrut sa scrieti asa”, nu e mai simplu sa-ti faci un blog unde sa scrii chiar tu articolele? Mai politicos ar fi sigur. Se poate si free la wordpress si la google, stii asta desigur. Sau ii poti trimite un email maestrului sau redactorului-sef de aici, in care sa-ti exprimi disponibilitatea de a scrie articole in sectiunea aceasta de invitati.

      • @victor
        Sa zicem ca te-am iertat pentru data trecuta si o sa-ti raspund.
        Deci, hai sa te aduc putin cu picioarele pe pamant, ca sa nu mai inventezi ca eu i-as fi cerut autorului sa-si scrie articolele asa cum vreau eu. (!) Ce prostie ai putut sa scrii! Ar fi trebuit sa citesti articolul, apoi sa citesti dialogul pe care l-am avut cu domnul Pruncu si sa-ti dai seama ca ceea ce am scris apoi, a fost o continuare la o discutie consimtita de el. Discutia aceasta era legata de subiectul articolului, daca poti intelege asta! Si mai trebuie sa intelegi ca atunci cand un cititor comenteaza la subiect, nu inseamna ca el ii impune autorului sa scrie într-un fel sau altul. Isi exprima o parere si atunci cand autorul ii si raspunde, discutia poate continua fara nicio problema.
        Bagaciosule, ar fi fost mai potrivit sa comentezi si tu la subiect, nu sa-mi atribui mie cuvinte care exista doar in imaginatia ta. Si ar fi fost mai inteligent sa nu-mi dai sfaturi care nu au nicio legatura cu ceea ce am scris eu aici, asa, doar ca sa te afli in treaba. :mrgreen:
        Daca totusi ai citit atent si ai tras concluziile pe care le-ai expus, inseamna ca ai o problema, iar eu nu mai am cuvinte.

        • @geo alias dora:
          Vorbeam doar de politete.
          De problema ta de a avea intotdeauna dreptate, nu ma intereseza (vezi zicerile tale frecvente: „sa-mi spui daca am avut sau nu am avut dreptate” , „am avut o disputa cu P., in care eu am avut dreptate” si multe altele scrise sub numele ‘geo’). Asta e de alt domeniu. Nici de atitudinea ta intotdeauna imperativ-militieneasca nu ma intereseaza (imi spui ce sa citesc, in ce ordine sa citesc si ce trebuie sa inteleg si pe ce subiect sa scriu, faci asta cu toti cu care te contrazic). Nu ma intereseaza nici asta pentru ca, fara sa-ti dai seama, ne-ai spus la un moment dat de unde vin apucaturile tale militienesti si te inteleg, nu mai e nimic de facut. Stiu ca majoritatea raspunsurilor tale se termina cu o jignire, mi-a fost putin teama pentru cineva pe care-l respect, dar care nu stie cu ce are de-a face.
          Vezi ca ai solutii pe aici, sunt cele mai blande articole pe subiect: https://www.penser-et-agir.fr/avoir-toujours-raison/
          https://sites.google.com/site/dodoverdict/articole-ne-interesante/tic–tac/omul-care-crede-ca-le-stie-pe-toate

          • @victor
            Daca ai avea putin bun-simt si putina minte, te-ai abtine! Ai noroc ca stiu cine esti, stiu si ce necazuri ai si nu vreau sa o mai lungesc, pentru ca de fapt, eu te-am compatimit intotdeauna! Te rog sa stai departe de comentariile mele si sa-l respecti pe domnul Pruncu, postând la subiectul articolului! Nu-i mai ataca în mod nejustificat cititorii! Si nu-l mai copia pe Cib, pentru ca nu ai nivelul lui de inteligenta, ca sa-ti reuseasca atacurile astea la persoana ca si lui! Te rog inca o data sa-ti vezi de ale tale si sa ma scutesti pe viitor de interventii idioate ca aceasta!

  • Incercati sa combateti o chestiune religioasa cu argumente stiintifice. Pentru multi din cei pro-vaccin, in special pentru cei care cred ca vaccinul trebuie bagat pe gat tuturor, totul se rezuma la o suma de credinte religioase – de la inviolabilitatea Sfantului Parinte Fauci, la teza ca toti cei care au ceva de comentat sunt anti-vaxxeri si merita sa crape. Pentru ei, argumentele sunt „comportament schismatic”
    Cat despre termenii „vaccinist/antivaccinist” am cateva observatii: In DEX nu apare niciunul deocamdata. Cand o sa apara, daca ne uitam la ce se intampla in alte parti, n-o sa apara decat varianta cu „anti-„, cel mai probabil. Am cautat in Oxford online si Merriam-Webster online si nu am gasit nimic despre vaccinist. In schimb, ambele au definitii exacte pentru „antivaccinist”: Oxford ii defineste pe anti-vaxxeri ca fiind cei opusi vaacinarii, „in special un parinte care nu-si vaccineaza copiii”, iar Merriam-Webster merge un pic mai departe, definind anti-vaxxerul ca fiind persoana care se opune folosirii vaccinurilor, DAR si persoana care se opune… vaccinarii obligatorii.
    La o analiza simpla, ambele definitii dau termenului un aer peiorativ, si sunt intr-o buna masura tendentiose. Diferenta de abordare vine de la specificul national – In Anglia majoritatea adultilor s-au vaccinat cu entuziasm, in schimb impotriva vaccinarii copiilor s-au ridicat multi specialisti, de la simpli medici de familie, la Comitetul pentru Vaccinare al guvernului UK; in UK vaccinarea nu e general obligatorie si certificatul de vaccinare nu e cerut decat de cativa angajatori, si nu e obligatoriu pentru acces la pub-uri, restaurante etc.;
    in acelasi timp, in SUA vaccinarea e obligatorie pentru cateva zeci de milioane de angajati – atat la stat, cat si la privat.
    In ambele cazuri, definitia „oficiala” vine ca o maciuca – sa ii pocneasca oficial in cap pe toti care se opun masurilor impuse de sus. In ambele cazuri, lipseste o definitie pentru vaccinisti – pentru ca aia sunt „giugiuc” si nu trebuie sa ii pocnim cu nicio maciuca.
    P.S. Zilele trecute am vazut extrase de la un simpozion la care un editor BMJ observa ca, potrivit definitiei Merriam-Webster, tari intregi care nu au impus obligativitatea certificatelor verzi (de la UK, la Japonia), precum si „cel mai probabil o majoritate a populatiei globului” pot fi considerati „anti-vaxxeri”.

  • Se pare ca incepe sa se faca oarece lumina. Vaccinarea a inceput sa se cam fasaie avand in vedere ca pana si oile au vazut si priceput raportul de directa dependenta dintre numarul mare de vaccinati si numarul la fel de mare de infectati. UK, Olanda, Noua Zeelanda, Danemarca urca in topul infectarilor tocmai datorita vaccinarii masive. S-a ajuns la saturatie. Pentru mentinerea profitabilitatii afacerii se va trece la faza doi. Se iau niste antivirale banale, se vopsesc frumos, li se dau niste nume pompoase, se face scut comercial in jurul lor si se vand ca painea calda in tarile cu tineri frumosi si liberi. Nici cu Green Pass-ul nu prea mai tine, ca „cam” moare economia, aia reala, nu aia tinuta in ATI cu imprimantele de la Sfintele Banci. Si astfel sanatoasa vorba stramoseasca ramane mereu valabila: cei bogati se vor imbogati iar cei saraci vor saraci! Viva el Covid!

  • Cel mai mult mi-a placut partea cu mucii. 😆 ? Desi, aveti dreptate pe jumatate. Dumneavoastra ii amintiti doar pe cei din tabara vaccinistilor care sunt muci, dar va asigur ca si o mare parte a anti-vaccinistilor sunt tot muci. Personal, am polemizat cu destui anti-vaccinisti si am inteles ca nici ei nu inteleg, de fapt, prea mult din ceea ce se intampla, dar preiau ca papagalii parerile altora, pareri mai mult sau mai putin coerente si probate. Jignesc si ei si multi sunt agresivi.
    In alta ordine de idei, era inevitabil sa se ajunga aici. Necunoscutul ii sperie si-i agita pe toti, iar SOV avea dreptate.

    • 😆 Da, uite, tu nu te incadrezi la partea cu mucii 😆 Esti fata desteapta care stie sa aduca argumente si sa discute civilizat, dar putini „vaccinisti” fac asta din pacate. Am avut o prietena foarte buna care era „vaccinista” si cu care polemizam des, dar cu argumente si civilizat. Din pacate nu mai vorbim, fiindca incepuse sa comenteze fix pentru a ma enerva (chiar a spus ca sunt „fun de zgandarit”)
      Am vorbit si cu „antivaccinisti” care cred ca e o simpla gripa si nu-i pot scoate din ale lor. Unde nu se poate, nu se poate. Insa rar am ajuns la certuri cu „antivaccinisti” spre deosebire de „vaccinisti”.

      P.S.: Toti avem dreptate pe jumatate
      P.P.S.: Tutuieste-ma, am 31 de ani, ma faci sa ma simt batran 😆

  • @Filip,

    Vaccinistii sustin o gramada de idei care se bat cap in cap.
    Minciua are picioare scurte chiar daca capu’ se afla in „cercuri inalte”… 🙂

    • Eu sunt consternat de faptul ca cei de la conducere ne mint in fata, si multi dintre „vaccinisti” n-au nicio problema cu ei. N-au nicio problema ca tara s-a indatorat, ca nu avem apa calda sau caldura, ca suntem conditionati prin fel si fel de metode ineficiente de a opri pandemia s.a.m.d.

      In schimb, sunt multi care stiu ca suntem mintiti pe fata. Si cei de la conducere stiu ca stim, dar nu le pasa, ne mint cu zambetul pe buze.

  • Nu stiu cine a lansat sintagma „I believe in Science” („cred in Stiinta”) insa este, cred eu, chitesenta dementei vremurilor pe care le traim.
    Am o veste trista pentru toti cei ce cu emfaza o folosesc. Stiinta nu este despre idolatrie. Stiinta este despre punerea la indoiala. Stiinta este despre „De ce?”. Stiinta este atunci cand o lume intreaga iti spune ca Pamantul este plat, tu, in urma observatiilor fizice, ajungi la concluzia ca Pamantul este rotund. Au fost vremuri (unii le spun „dark ages”) cand o asemenea „insolenta” se platea cu arderea pe rug. Se vede insa treaba ca au trecut 500 de ani peste noi degeaba.

    • Cateodata ma intreb daca omul nu e cumva cel mai prost animal. Nu de alta dar pana si Labus se fereste intotdeauna de a trece a doua oara printr-o experienta nu foarte placuta. E adevarat ca si el poate fi pana la urma convins s-o repete dar greu. Omul e cel mai usor de convins in acest sens. Paradoxul ar putea fi ca tehnologia cu cat e mai avansata si sofisticata devine culmea, chiar un dusman si un somnifer al instinctelor naturale, ceea ce se vede cu varf si indesat azi. Increderea oarba si stupida in Stiinta si Tehnologie pare sa ne duca fix in gard. Probabil ca asta a si fost scopul experimentului Creatorului cu noi, sa vada daca dandu-ne un creier mai maricel si darul vorbirii, rezultatele nu vor fi cumva eventual contrare dorintei Sale. Ca banuiesc ca si bunul Dumnezeu, in intelepciunea sa, isi pune intrebari!

      • Si eu sper ca Dumnezeu isi pune intrebari sau macar admite posibilitatea ca nu este atotstiutor / este capabil sa-si admita propriile greseli. Ma gandesc ca altfel n-ar fi avut nevoie sa apeleze la un potop (un fel de „Great Reset” de care vorbesc noii „demiurgi” ai lumii in care traim) pentru a indeparta rezultatele experimentului, aparent ratat, numit Omenire v1.0. Este greu de spus daca ce avem acum este o noua versiune, presupus imbunatatita, a experimentului sau pur si simplu consecinta experimentului anterior scapat de sub control…precum un virus creat in laborator, scapat (mai mult sau mai putin) accidental in lumea larga si care se manifesta acum dincolo de vointa celor care l-au creat.

  • Exista prea multe fracturi de logica in propaganda vaccinista ca sa nu ridice semne de intrebare pentru o persoana cu o minima gandire critica si logica. Plus ca oamenii inteligenti poseda ceea ce se cheama rabdare. Au rabdare sa vada ce se va intampla peste un timp cu vaccinatii. Adica fac exact ce se facea inainte cand se produceau vaccinurile clasice, recte observatia reactiilor secundare periculoase intr-o unitate de timp suficient de mare pentru a dovedi eficienta sau ineficienta, eventual periculozitatea acestora. Deocamdata se intrevede doar ineficienta avand in vedere ca pandemia nu da inapoi in tarile cele mai vaccinate, ci din contra. Ceva nu se leaga. Ca sa nu mai vorbim de maxima prostie, boosterele, adica sa vrei sa obtii alte rezultate, folosind mereu aceleasi metode. Despre ticalosie, deocamdata ma abtin!

  • Masurile luate pentru stimularea vaccinarii, ( micii, loterie, prag de 60% pentru inceperea scolii, acesul restrictionat, si chiar certificatul verde folosit pe post de identificator electronic) au constituit pentru romani cel mai mare mesaj antivacinist. A disparut aspectul medical, te vaccinezi sa nu te imbolnavesti, ai o sansa in plus fata de cel nevaccinat. Daca vaccinul se cumpara de la farmacie, poate erau mai multi vaccinati, dar daca se cunoaste ca avem 120 mil. doze pe care trebuie sa le folosim nu gandim la sanatate ci la afacere. Cand exista incredere, cand vezi un conducator cinstit, dedicat prin fapte poporului sau, cand poti vedea si alti medici in afara de cei „clasici” crezi in ce iti spun si mesajul provaccin poate este mai bine perceput de poporul „prost”. Oare daca in comunicatele sumbre ale GCS s-a diferentia mai clar numarul cazurilor pozitive, din care forme clinice, din care internati, izolati, cati prin definitie de caz, cati la solicitare internare, cati in focare, etc ar fi un stimulent al vaccinarii? Dar daca mortii comunicati zilnic cu covid ar fi parte din total morti zilnic, pe cauze, ar putea fi o masura de impusionare a vaccinarii? De exemplu, daca azi au murit 500 cu covid, cati morti au fost total?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *