Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Valentina Țicudeanu pictează fete în culorile curcubeului

Pictorița Valentina Țicudeanu are o serie de șapte tablouri intitulată R.O.G.V.A.I.V. Este un acronim pentru culorile curcubeului. Cu alte cuvinte, niște inițiale pentru Roșu, Orange, Galben, Verde, Albastru, Indigo și Violet. Apoi au apărut cele șapte fete pictate de Valentina Țicudeanu cu nume ce încep cu aceste litere: Romantica, Olimpia, Golgota, Vanga, Aurora, Incognito și Violeta.

Le veți putea admira după un dialog introductiv.

-Vă rugăm să vă prezentați.

-Țicudeanu Aurora Valentina, economist de profesie, pictor amator (Școala Populară de Artă), din Craiova. Iubesc tot ce ține de artă și manifestare a artei, iubesc animalele, nu suport minciuna și oamenii care se bagă în treburile celorlalți.

-Cum a fost anul 2022 pentru arta dvs?

-Arta mea nu este foarte consecventă, mă pierd de nenumărate ori, profesia mă solicită în termene și atunci, și numai atunci când este un prea plin de emoție pot crea. Adică, nu foarte mult. 2022 a fost un an bunuț pentru mine, am putut fi și efervescentă. Nu atât cât mi-aș fi dorit!

-Ce visați pentru viitor?

-Ce visez? Nu prea mai visez de mult, dar îmi dăruiesc emoții, îmi dăruiesc culori, îmi dăruiesc „lucruri” mărunte. Nu-mi mai plănuiesc anii, „știu” că în acest an, și, în fiecare an, există un an, mi-ar plăcea să mai pregătesc o expoziție personală, lucru pe care nu l-am mai făcut de mult.

Îmi doresc o expoziție în stilul meu, adică peisaje, flori. Dar și una dedicată femeilor. Începe să se contureze în minte, mai rămâne să se și așterne în poveste, pe pânză.

ROGVAIV (aceste inițiale reprezintă culorile din curcubeu – Roșu, Orange, Galben, Verde, Albastru, Indigo și Violet). Asta sunt fetele. Romantica, Olimpia, Golgota, Vanga, Aurora, Incognito și Violeta.

-Cum doriți să fie lumea ?

-Cum vreau să se desfășoare lumea? Îmi doresc să văd mai multă lumină și bucurie pe fețele oamenilor, să aud râsul ce pare lipsit de griji. Să fim mai empatici și grijulii unii cu alții, să iubim fără condiționări și interese. Lumea mea să fie liniștită în neliniște, să pot crea, să pot bucura omul care îmi privește lucrările, ei să se regăsească acolo, pe poteci, în parfumul florilor, în iarna mea vibrantă, în forța și delicatețea copacilor. Să-mi privească lucrările nu numai cu ochii, ci și cu sufletul.

-Mulțumim frumos. Să vedem acum niște lucrări.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *