Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vasile Astărăstoae a avut dreptate!

Duminică, 24 mai 2020, invitatul interviurilor în direct de pe cristoiuTv a fost profesor dr. Vasile Astărăstoae.
La noi și în lume, Pandemia a avut două abordări net diferite.
Una oficială, care s-a impus în deciziile de restricții inimaginabile luate de liderii statelor democratice din Occident, constînd în considerarea Coronavirus ca un Pericol vecin cu Apocalipsa.
Alta neoficială, care n-a avut nici un cuvînt de spus în deciziile luate, constînd în considerarea Coronavirus ca un pericol, care deși real, nu justifică isteria planetară și mai ales măsurile unice în istoria omenirii de închidere a oamenilor în case, ca în celulele unei pușcării.

Din motive complexe și complicate, punctul de vedere neoficial, aparținînd unor specialiști, dar și unor publiciști, politicieni, membri ai societății civile, nu s-a putut auzi în spațiul public. Chiar dacă declanșarea Crizei a luat prin surprindere țările lumii, totuși, ar fi fost normal, cerut de o societate modernă, democratică, unde nu există monopolul Adevărului, ca și punctele de vedere calme, cumpătate, să fie lăsate să contrazică punctul de vedere dominant.

La noi, ca și în alte locuri din lume, isteria în abordarea Pandemiei a dominat în spațiul public, în presă și mai ales în deciziile politice. Punctul de vedere calm, lucid, care, fără a minimaliza pericolul, denunța isteria, panica, grava încălcare a drepturilor omului, a fost pus la colț atît prin introducerea cenzurii, cît și prin sprijinul dat cioclilor apocaliptici din presa miluită.

Au trecut și lunile de panică. Lumea își revine treptat-treptat la normal. În Europa și pe tot globul agenda publică are în prim plan măsurile de reluare a vieții normale și îndeosebi de relansarea economiei. Dacă pînă nu demult era în Europa o întrecere între state în privința măsurilor de restricție, acum putem vorbi de o întrecere între state în privința măsurilor de revenire la normal. Numai la noi, agenda publică, impusă de regimul Iohannis și prin intermediul Presei Miluite, e dominată de starea de alertă, de tentativele evidente de a păstra panica, isteria și prin asta de a justifica întîrzierea incredibilă în revenirea la normal. România fost totdeauna în urmă față de Europa luminată. Am fost țara rămasă în împietrirea conservatorismului ceaușist pe cînd în Europa de Est și Centrală, ba chiar și în Rusia, bătea vîntul schimbării. Și acum, cînd vine vorba de revenirea la normal, România, aflată sub autoritatea lui Klaus Iohannis, a rămas mult în urma tuturor țărilor europene.

Deja oamenii încep să se întrebe, uluiți, revoltați, cum de a fost posibil să fie timp de două-trei luni arestați la domiciliu. E o întrebare pe care și-o pun tot mai mulți acum, văzînd că aceeași lideri care cu ceva timp în urmă se grăbeau să închidă tot ce se vedea din punct de vedere social-economic, se grăbesc acum să deschidă tot ce a fost închis. Arestul la domiciliu, pustiirea vieții publice, înghețarea economiei au fost justificate prin pericolul Coronavirus. Oamenii se întreabă însă, și pe drept cuvînt, de ce aceeași lideri politici dau năvală să relanseze viața publică și economia în condițiile în care Virusul n-a fugit în Cosmos. Dacă acum se poate desfășura o viață cît de cît normală, firește cu grija de a respecta anumite reguli, de ce nu s-a putut face același lucru cu două luni în urmă? Altfel spus, luînd măsuri de izolare a celor descoperiți la teste ca bolnavi asimptomatici, de protejare a celor cu comorbidități, restul oamenilor să încerce a trăi cît de cît normal. Dacă acum masca pare a fi un protector magic în fața infecției, dacă triajul epidemiologic micșorează riscurile răspîndirii infecției, de ce nu s-a apelat la aceste mijloace cu două trei luni în urmă?

Și cu acest prilej oamenii își amintesc de cei care nu demult denunțau isteria globală, se ridicau împotriva punctului de vedere oficial, avertizau asupra pericolului de exagerare apocaliptică a Coronavirus și cereau să nu se ia măsuri de restricție care să încalce grav drepturile omului.

În România au fost puțini cei care chiar de la început au ținut să semnaleze că măsurile de restricție sînt disproporționate în raport cu pericolul, că da, Coronavirus e un pericol real, dar că el nu justifică Pshihoza planetară. Printre acești puțini inși s-a numărat și Vasile Astărăstoae. Încă din 24 februarie 2020, domnia sa scria pe pagina sa de Facebook:

„Pînă acum cîteva zile nu am acordat nicio atenție știrilor legate de epidemia cu coronavirus. Am fost ocupat, nu am urmărit știrile. Dar, nici în cele mai sumbre scenarii, nu puteam să-mi imaginez isteria colectivă și globală, care s-a declanșat. După mai multe zile, cînd am deschis televizorul, am crezut că fie a început al III-lea război mondial, fie a venit sfîrșitul lumii. Spun isterie globală pentru că ea nu este numai în România. Ea se manifestă și în China, Italia, Austria etc. Nu mi-am imaginat că nu se vor analiza parametrii epidemiei. Dacă sîntem cît de cît raționali, putem să observăm că mortalitatea (raportată la numărul de îmbolnăviri declarate, și nu la populația generală) este de aproximativ 2,4%, apropiată de cea prin gripă în 2018 și că coronavirusul are o patogenie scăzută. Cei care au decedat în Italia aveau comorbidități majore (neoplasm, BPOC, insuficență cardiacă stadiul III). Chiar dacă măsurile autorităților din Italia au trezit admirația unor oficiali români, în realitate, multe sînt absurde, între care carantina și arestarea celor care nu o respectă. ( …)”

Îndemnul la calm în abordarea Pandemiei, critica măsurilor excesive, am făcut și noi, cîțiva publiciști, care am refuzat panica impusă de mașinăria de propagandă oficială. Da, dar noi n-aveam autoritatea specialistului Vasile Astărăstoae. Și poate de aceea, tot mai mulți români își amintesc acum, cînd în toată Lumea sînt puse la îndoială ca absurde măsurile de restricție din perioada anterioară, de bătălia dusă de Vasile Astărăstoae, în care nu credeau la vremea respectivă, turmentați cum erau de propaganda oficială, întruchipată din păcate și de Presa Miluită. La vremea respectivă poziția lui Vasile Astărăstoae a fost hăituită de autorități. Site-uri care reproduceau punctele de vedere ale unui profesor universitar, fost președinte al Colegiului Medicilor din România, fost rector al Universității de medicină din Iași, absolvent de două facultăți (înainte de 1989, cînd facultatea era facultate și nu discotecă), Facultatea de Medicină și Facultatea de Drept, autor a peste 230 de lucrări științifice și comunicate, au fost suspendate de autorități, intervențiile sale au fost atacate ca fiind de inspirație rusească. Acum românii își dau seama că Vasile Astărăstoae a avut dreptate. Chiar dacă tîrzie, e o recunoaștere ce nu poate decît să satisfacă pe un om de știință.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Vasile Astărăstoae a avut dreptate!”

  • Aaaaa , deci s-a resuscitat prostul blogului și iar ne bombardează cu informații impertinente , repețite ( că nici să scrie ceva original nu-i în stare ),isteroide și paranoice , că i-a zis lui un medic într-o postare pe FB . Bă Cioclule apocalipticule , medicul ăla poate era Dottore Ponta , bă ! Sau Dottoressa Chiorbeșina

    Bă , zi-i boului ăluia , cioclu apocaliptic ca tine , că da : Vreau să văd !Și să-mi arate nu lista , ci pe cele 200 de asistente în carne și oase , dacă se poate fără dessouri , chiar dacă-s englezoaice s-or găsi 2-3 mai frumoase . Le tratez eu de covid azon perc , cu gel Durex .
    Și mai vreau să le pipăi :

    Singuri, acum în marea ta poveste,
    Rămân cu tine să mă mai măsor,
    Fără să vreau să ies biruitor.
    Vreau să te pipăi şi să urlu: „Este!”

    Bă Ghyo , de ce am crede noi , oamenii normali la cap , eu , Niccollo , Cib , Sendy , că încropeala ta penibilă de mai sus e reală și nu cufurită de Dogioaica ziare com sau de bișnițarul securist Arafat , de Johanes sau de Secu ? Că e scrisă într-un stil isteroid haștagian sinistru, zici că-s reziștii diaporaci după ce au fost bătuți și gazați în 10 aug . De ce am crede , de fapt , că tu ești medic , așa cum te pretinzi din noiembrie , pînă atuncea nu erai ?
    O să ai dosar penal pt răspîndire de știri false și provocare de panică , Secule !
    Nu te mai crede nici dracu cu molima ta stupidă . Aa , azi am fost la Lidl , au abandonat și termoscanarea . Se pregătește și portul măștilor , de fapt am văzut că în autobuz nici jumate nu mai poartă .
    Șmenul mondial a ținut 2 luni , lumea e proastă , dar cît credeai că va ține , apocalipticule , cu toate ghiorlăielile tale psihopate cu tot ?

  • Bai, se moare din orice, si de boala si de accidente rutiere (si de avion, de vapor, etc), cred ca mai multi decat orice. Dar nimeni n-a pus problema sa interzica masinile, avioanele, vapoarele. Si nici sa iesi din casa ca sa nu-ti cada vreun copac in cap. Inca o data, cand o sa ai o statistica bine fundamentata, cati au murit intr-un areal, intr-un interval de timp bine definit, pe varste, sex, cauze, comorbiditati, accidente, etc, atunci se va vedea adevarul. Dar asta inseamna investigatii anatomo-patologice brici, ceea ce nu se intampla. Si atunci, ce facem noi? Pai impingem mortul pe „Academiei”, ca prostimea pune botul. Capisci medico?

    • Ba a pus-o .Problema . Cum nu s-a mai putut circula între localități decît cu voie de la stăpînire , au fost cu 60 % în medie mai puține accidente de circulație mortale decît de obicei în martie -aprilie , luni pline de așa ceva , din cauza condițiilor meteo .
      De ce crezi că a scăzut prețul benzinei cu peste 25 % , benzină cu 0,85 € n-a mai fost de 15 ani , și chiar și așa nu e nici dracu la benzinării , că ce să faci cu benzina , de băut nu e bună .
      Orișicîtuși , Greta Bioenergeta cred că e în orgasm , planeta e salvată , poluarea și procentul de greenhouse gas au scăzut cu 15 % .La fel e și Ghyo , ăsta nu știu de ce , că nu i s-a adeverit niciuna din profețiile mayașe

    • Si acum cu desen: Nu e suficient ca cel decedat are test pozitiv la covid si apoi nu mai facem autopsie, il trecem la cauza deces covid. E total neprofesionist, nu-i asa medico? Ca sa nu mai spun ca testele sunt relative. Despre tratamente nu mai amintesc. Noroc ca au oprit italienii isteria cu ventilarea mecanica prin intubare, ca aia omora mai multi decat salva. Spitale blocate cu 10% pacienti de covid sau chiar goale in asteptarea unor astfel de pacienti iar restul cu boli grave mor acasa ca n-au unde se trata. Sunt fapte, tati, cunoscute de toata lumea. Alta intrebare, medico?
      PS Era totusi bine ca la medicina sa se predea si sa dea exmene la matematica si logica.

      • He , heeee , secul m-a blocat pe mine și acuma se-ncaieră cu tine , că ăsta suferă dacă pierde vreo ocazie să demonstreze cît e de prost !

  • Cand cineva va prezenta cu date certe rezultatele autopsiilor tuturor asa-zisilor decedati de covrig (da’ alea adevarate, nu alea coafate), sunt dispus sa recunosc ca OMS si guvernele au avut dreptate. Pana atunci, NU! Ups, stai ca nu s-au facut autopsii decat in anumite regiuni si tari. Deci, ramane cum am stabilit: NU!
    PS Nici pana azi nu ne-a lamurit nimeni de ce a cazut blocul 7 de la WTC. Oare l-a atins vreun tzantzar?

  • Aveti aici tot: (spre surprinderea mea fratii nostri din Republica Moldova s-au trezit inaintea noastra si si-au dat seama despre ce e vorba)

    https://flux.md/stiri/nu-acceptati-termometrul-cu-laser-pentru-frunte-mare-atentie#

    • Vezi ca e unu’ la etaj care sta sub pat si asteapta curierul sa-i aduca vreo doua termoscanere. Nu de alta da’ sa nu se termine. Omul e ascultator si nu iese din cuvantul autoritatilor. A inceput lumea sa se prinda de smenul cu covrigu’ da’ unii, nu si nu, iau totul pe nemestecate si nu-si obosesc tiristoarele sa-si puna intrebari. Da, medicul Astarastoaie are perfecta dreptate. Logica ne invata ca nu putem crede in statistici care se bat cap in cap si se compara mere cu pere. Despre medici, chiar si din Franta, care s-au dedulcit la cascavalul puterii, a se slabi!

      • Bă , la etaj e Zmău . Și cu mine . Dacă n-o fi reapărut Bîzgău , că n-am verificat .
        Deci , la cine te referi ?

  • I-auzi una, i-auzi doua. statisticieni singaporezi au facut o simulare a curbei covrigului si ghici cand se termina panshmenu’ in SUA? Ha, fix in november rain, adicatelea de alegerile amuricane ptr prezident. A dreaq coincidenta. Astia mi-au furat ideea, ca eu am lansat-o primu’ p-aci!

  • interview Spiro is joined with Doctor Andrew Kaufman
    https://www.bitchute.com/video/mHXQ22TOhlkg/

  • Aproape ca-ti pui intrebarea daca medicina este o stiinta. Atunci cand apartinatorii unei bresle isi striga parerile cu o asa suficienta, de zici ca toti ar fi posesorii Adevarului Absolut, lasand apoi in seama lui Dumnezeu sa decida cine a avut „dreptate”, asa e orice altceva dar nu stiinta.
    Pare ca din perspectiva abordarii stiintifice medicina a ramas la nivel de Ev Mediu.

    • Aproape ca te intrebi daca cutzitul este un instrument de taiat alimente sau o arma mortala.
      Ideea e ca obiectul in sine nu are caracteristici intrinseci, depinde foarte mult de cine-l manuieste, ce scopuri are.

      • Corect…doar ca obiectul are proprietati intrinseci, indiferent de cine-l manuieste. Apropape ca ai putea spune ca-l doare in cot de-l folosesti la luat blana de pe gat sau la luat gatul cu totul. Spre surprinderea unora, cutitul ramane ceea ce este chiar si atunci cand nu-l vede nimeni.

  • E un haos total în țară. Nimeni nu mai înțelege nimic.
    Problema e că oamenii cu boli cronice suferă.
    Am citit că la spitalul municipal din Orșova este internat un singur pacient cu covit iar oamenii sunt disperați că nu au unde să se trateze. La fel și la Câmpina.
    Firea a zis că la Colentina sunt 80 de pacienți la un total de 800 de paturi.
    Spitalele ptr. covit stau goale, cele de campanie stau goale. Toate programele derulate ptr. alte afecțiuni sunt oprite.
    Nu știu ce vor de la noi.

  • Terorismul mediatic are aceeasi justificare ca la Revolutia din decembrie 1989. Un regim ticalos nu-si poate justifica faptele abominabile decat luptand cu un inamic nevazut si nu se poate instala abuziv la putere decat prin frica si teroare induse maselor. E acelasi mecanism.
    De aceea teroarea mediatica a avut puncte comune in toate zonele globului.. pentru ca e vorba de aceeasi forta globala care a pus-o in opera, e vorba de acelasi Plan.

  • Apocalipsa mediatica a „presei miluite” a fost instrumentul de oprire a Romaniei. „Dragii” politicieni de la putere si opozitie nu s-au opus masurilor draconice instaurate in Romania. Ziceti de ceausism,nu cred si nu-mi aduc aminte ca nea Nicu, Dumnezeu sa-l odihneasca!, sa ne fi izolat intre patru pereti, sa nu ne lase sa mergem la parinti,rude,nepoti, sa nu ne lase sa ne deplasam in tara, sa se fi oprit economia in loc ca trece virusul X sau ca a avut loc un accident nuclear la Cernobil; cred ca este vorba de personaje de trista amintire din cel de-al doilea razboi mondial care au luat masuri similare…Restrictiile impuse persoanelor peste 65+ au fost umilitoare si nu vor fi uitate; fiti siguri ca vor fi sanctionati drastic toti cioclii politici ai apocalipsei locale.
    Vad ca oamenii zilei in materie de epidemiologie vor sa-si justifice masurile si cheltuielile exagerate ingaimand niste studii pe voluntari. Nu te obliga constitutia tarii nici sa fii nici voluntar la studii si nici sa te testezi/vaccinezi.
    Legat de medicul Arafat, stimatul prof.Astarastoaie a confirmat presupunerile Dvs., confirmate de altfel de realitate, privind aptitudinile dictatoriale ale acestuia.
    Fiti optimisti si sanatate tuturor!

    • Masurile de izolare si „tratare” in hoteluri a oamenilor de peste 65 de ani nu e o idee romaneasca. Ea face parte din „marele Plan” pe care l-au propovaduit Christine Lagarde si Ursula, deci nu s-a trezit Streinu Cercel peste noapte sa puna niste idei socialiste pe hartie.. aceste idei de eutanasiere in spatii controlate de guverne erau deja vehiculate in cele mai inalte cercuri globaliste incepand cu Bill Gates.
      Dar, pensionarii, din pacate se imbata cu apa rece.. daca discuti cu ei.. constati ca nu au luat in serios planurile FIAREI, se uita doar in blidul de mancare si atat.

  • La fiinta umana de ce sa nu functioneze fenomenul de turma!
    Chiar daca a evoluat tehnologia, stiinta, grosul populatiei e slabut la stiinta si pe primul loc e pielea ta, asa ca statul la cutie a fost vazut bine!
    Daca se impunea izolarea prin munca in santierele patriei ,mai ales prin voluntariat , sa fi vazut atunci revolte!
    La noi mediocritatea clasei politice si a conducerii executive e un termen blajin!
    Totusi, cum spuneati, ramanem in istorie cu COVID-ul lui Joianis!
    Nici ca se putea o realizare mai de seam pentru acesta!
    Dupa toate onorurile date precum : rata mecanica, ficusul, dulapul, plavanul, mutul din deal aceaste se vor inchide cu maretul COVID al lui Joianis si care si-a mai tras si un slujitor maret -Lucovid !
    Astia vor face de ras iremediabil liberalismul si il vor duce pe urmele PNT-ului !
    VIVAt noua SECURiTate! Vivat Scanteile Capitaliste miluite!Vivat securitatea liberala!

  • De fapt, isteria a fost declansata de OMS (Organizatia Mafiotilor Spagari). Nu credeam ca toti conducatorii planetei o sa faca sluj in fata acestor birocrati. Mana in mana cu producatorii de medicamente, au drept scop megaafacerea cu vaccinul anticovid. Acum nu ne mai obliga sa-l facem, noi suntem cei care ii rugam sa ne vaccineze.
    Pe langa slugarnicia noastra traditionala, conducatorii iubiti vor mentine aceste masuri dure pana cand se vor consuma toate stocurile (in valoare de doua miliarde lei). Firmele de casa sa traiasca.
    Abia acum intelegem ce spuneau arafat si cercel – sa se dea o lege care sa-i exonereze de orice raspundere pentru faptele comise in timpul „pandemiei”.

    • Nu credeai, pentru ca nu stii ca deasurap OMS, FMI, BM, BCE, CIA, Pentagon, NATO, etc.. se afla aceeasi structura suprastatala globalista care conduce lumea – marea Finantza evreiasca. Conducatorii statelor sunt doar niste pioni, santajati sau santajabili cu dosare, averi dobandite ilicit si altele similare. Cei imbogatiti prin mijloace necurate au fost lasati sa se imbogateasca tocmai pentru a fi pusi in dependenta apoi li s-a aratat pisica neagra la momentul potrivit. „Marele Dulap” stie ca dosarul de trafic de copii poate fi oricand scos de la naftalina daca nu executa planurile globalistilor.

  • relansarea economica, sociala sau de orice alt fel e imposibila atita timp cit revolutia mondiala nu va acoperi toate sistemele sociale.

    prezenta revolutie mondiala redefineste esenta sistemelor sociale.

    e imposibila o relansare, de orice fel ar fi ea,
    fara ca, mai inainte de asta, noile definitii sa se manifeste.

    atunci cind ceea ce se intimpla in lumea mare va fi acceptat ca fiind o revolutie mondiala,
    fara de care dezvoltarea civilizatiei devine imposibila,
    probabil ca si apetitul pentru redefinirea sistemelor sociale va creste. de voie de nevoie…

    prezenta revolutia mondiala e un proces natural, daia si e implacabil.

    • Prezenta revolutie mondiala te va transforma intr-un sclav fara identitate culturala. O sa fii doar un numar, o vacutza buna de muls si cam atat. Nu te lasa pacalita de „falsi profeti”, ei sunt instrumentul FIAREI de pacalit omenirea. Ca si Revolutia din 89 si aceasta „revolutie” va fi furata de niste baieti care s-au pregatit din timp pentru domnie, vei vedea.

  • Normal ca doctorul a avut dreptate. Chestia e ca majoritatea bossilor politici ai planetei (mai ales din asa-zisele tari democratice) il invidiaza in ascuns pe Kim si si-ar dori cu totii puteri absolute. Dulce e mierea puterii!

    • Pana la proba contrarie, Kim e un patriot iubit de poporul sau. Ceea ce nu se poate spune de alti lideri ai Europei care s-au demascat singuri ca facand jocul unor puteri si interese straine.

      • Sunt aproape convins ca si eu l-as „iubi” pe Kim daca alternativa ar fi sa-mi iau un obuz anti-aerian in pifometru.

      • Nu stiu daca Kim chiar e iubit, cred sincer doar ca „democratii” din toata lumea il privesc invidiosi cu coada ochiului si ar vrea si ei jucarii asa ca ale lui! Se pare ca le vor avea!

      • Chiar așa , bă Șvarț ? Știi tu că e patriot și iubit de popor , care popor nici că se teme c-ar putea fi executat pe stadion cu tunul ?
        Ei, află că ai dreptate , 45 % din poporul coreean e fie în Secu , fie în conducerea partidului , fie în armată , fie în guvern , fie în miliție , că-s o grămadă , nomenclaturiști , adică . Ăștia n-au treabă cu mîncatul și căldura , că primesc coșuri săptămînal , cum primeau nomenclaturiștii și la noi . Ar avea o mică problemă cu internetul , care e 0 , și cu ieșitul din țară , tot cam 0 , dar s-au obișnuit .
        Restul de 55 % din coreeni se scot cu niscai scoarță de copac și cu dragostea pentru patriotul iubit și suferind de sindrom Down , Kim . Avantajul lor e că nu-și bat capul cu internetul , neavînd calculatoare , nici telefoane , ba uneori nici curent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *