Spania a câștigat Campionatul European de Fotbal, după ce a învins Anglia în Finală cu scorul de 2-1

„Văz enorm” și… scriu!

„Eu ți-o trag bine!” Aiurez? Mai citesc o dată. Da, da, chiar așa scrie  pe o platformă auto destinată remorcării autovehiculelor betege… Ce exces de inspirație pe autorul părelnic obscenului motto! Ca și pe cel care,  altundeva, și-a inscripționat pe limuzină trei cuvinte alese cu grijă: „Mașină  de curtoazie”…

*

 

„Sădiți alt pom în loc, nemernicilor!” își strigă oful cineva pe zidul unui bloc din Capitală. Din cuibul de pământ orfan aflat în vecinătate, câteva rădăcini de plop suspină încă….

 

*

 

„Scandal mare pentru promovare!” a fost campania publicitară derulată cu nesaț de Digi Sport 1 în avanpremiera barajului  de promovare în Liga a doua – Bihor cu Giarmata, deși nici pic de vrăjmășie între pașnicele combatante! Nu mai e nicio îndoială, tărăboiul vinde sigur orice! În toate  acțiunile de marketing n-ai șanse decât prezentându-ți marfa ambalată în sclipiciuri violente. De ce m-aș mira, de vreme ce destinatarul – consumator e mahalaua locuită de omul de tip nou. Maimuța  cu smartphone, adică…

La urma urmei, nu  gălăgia de precupeață  a propulsat-o pe țața Șoșoacă în Parlamentul European? Ba bine  că nu ! Duduia a radiografiat impecabil structura electoratului și i-a oferit ceea ce-și dorea, un circ grandios! Restul e demagogie și fugă de realitate!

 

*

 

Apropo de gloata digitalizată, scenele cu charismaticii Klop și Mourinho m-au pus pe gânduri, după ce le-am despuiat de aromele îmbătătoare, de entuziasm contagios. Ei bine, în transă fiind,  neamțul a improvizat ad-hoc un refren  pentru succesorul său olandez și stadionul l-a cântat hipnotizat. Sigur, acum, gestul demisionarului a încântat, a emoționat, dar ieri la fel s-a întâmplat când alte turme scandau „Heil Hitler!”, mecanismul e identic. Dincolo, la Istanbul, portughezul le-a luat mințile spahiilor mințindu-i că pielea lui este chiar  tricoul  adulatei Fener. Chiar,  ce ușor  și repede se schimbă epiderma îngâmfatului lusitan! Alaltăieri, albă ca  echipamentul  Realului, ieri, albastră, ca al englezilor de la  Chelsea și  tot așa, un adevărat curcubeu… Iar otomanii țipau și se zvârcoleau cu  ochii umezi, mai, mai să fie răpuși de un atac vascular  cerebral în masă!

Bleah, detestabile sunt mulțimile adunate indiferent de motiv! Și  atât de ușor de manipulat…

*

 

La ieșirea din Vitănești,  un  candidat independent  și-a uitat poza  pe un  stâlp. Gagiul e haios foc, se strâmbă a mirare, conștient și el că, fără o mașinărie de partid în spate, totul e zadarnic. Așa că ne transmite tuturor gură-cască în trecere pe șosea starea cu pricina. Vizavi,  pe un panou uriaș, fotografia căznită a generalului Ciucă și o deviză strivitoare: „Un ostaș în slujba țării.” Noroc că nu se precizează și  țara, că în slujba României nu sunt semne că ar fi lucrat deocamdată apevistul picat ca musca în lapte  în politică. Altminteri, mă sperie ideea transformării României  în  slujba cuiva!

 

*

 

În fața mea, pe trotuar, doi bătrânei, la vreo zece metri distanță unul de altul, discută ca  surzii. „Unde, că nu văd nimic?” bâjbâie cel albit complet. „Uite, acolo, sus, Pro-cord!” îl lămurește celălalt, arătându-i cu bastonul firma de la etajul clădirii. „Aa, cord e inima ?!” se dumirește viitorul pacient. Da, aș vrea să-i răspund eu, când urci în etate, inima devine cord și de  aici sumedenia de maladii…

*

 

„Mă faci praf când te uiți la mine!” e sloganul unei companii de produse cosmetice desenat în culori vii pe fiecare autovehicul din dotare. Ce minunat trebuie să te  simți când îl faci praf cu o simplă privire pe acel cineva hărăzit să-ți taie respirația…

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „„Văz enorm” și… scriu!”

  • Trebuia și în Parlamentul European circ ,ca prea stau numai cu mâinile pe sus majoritatea paiațelor de acolo,trebuie conturbat cumva acceptul la tot ce se propune de către cei malefici care trag sforile,păcat ca nu avem mai mulți ca și madam Sosoaca acolo ‘Să le-o tragă bine’ celor care ne afundă țara în rahat.Mai sunt speranțe cu dl Terhes și dl Piperea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *