Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Vestros servate meos mihi linquite mores (Petrarca)

Există tot felul de expresii care prind la public. Nu din cele în latină, căci latina s-a demodat în școli. Pentru ideologi a fost mai important să-i învețe pe oameni să fie hahalere, decât să descopere adevărul. Își exprimă unii dorința de a opri un pic Pământul, ca să coboare. Eu le spun că pot fi împinși afară și din mers. E greu să faci educație găștilor, mai ales din cauza intereselor obscure, mercantile.

S-a găsit, însă, un țap ispășitor, iar civilizații nu contenesc în a-i glorifica cârca. Putin a făcut, Putin a dres, are altcineva vreun interes?
Deoarece cunoștințele de istorie ale unora s-au subțiat până la mahmureală, mulți cred că încă mai trăiesc pe vremea lui Stalin sau a lui Kennedy. Lumea s-a schimbat. America nu mai e America lui Kennedy. Rusia l-a redus pe Stalin la o sticlă de vodcă. Un președinte ales a fost ucis în plină democrație. Recent și un fost prim-ministru al Japoniei a avut aceeași soartă. Asasinatele politice nu sunt simple deraieri ale unor bolnavi psihic. Asasinatele politice au fost dintotdeauna comandate și aranjate de serviciile secrete, când cei ajunși la putere au ieșit din rândurile masoneriilor și s-au opus planurilor de putere îndreptate împotriva bunului simț. America, de exemplu, și-a vopsit moralitatea de fațadă în citate aparent bisericoase. Bisericile cui? În bisericile de tip nou, poate și datorită faptului că Biserica Catolică nu și-a mărturisit și ispășit păcatele și îndepărtarea de Dumnezeu, tot felul de exaltați și infiltrați au regizat miracole pentru a îndobitoci populația. În vestul îndestulat până și traficanții de droguri au biserici.

Pe ce s-a construit America? Pe cimitirele băștinașilor măcelăriți. Pe rapacitatea căutătorilor de scopul scuză mijloacele și de aur, și pe deportați. Mai târziu, ca să se justifice și să se compenseze, a cumpărat, cu profitul făcut din petrol, IQ-uri de peste tot din lume.

Dar să ne uităm puțin în cărțile de istorie, să vedem cum a crescut America, de nu se mai încape. Primul război mondial a fost stadiul de pregătire. Dacă mai crede cineva că al doilea război mondial a fost stârnit de nemți, mai are de învățat. În cel de-al doilea război mondial au strâns banii de pe piață societățile de asigurări americane și ale Vaticanului și băncile elvețiene. De murit au murit evreii de rând, de la amenințarea cu antisemitismul au prins puteri numai evreii deja bogați. Isus Christos a fost trădat de evreii bogați, o spune Biblia, nu eu. De ce s-a dorit distrugerea evreilor? Pentru că Isus a promis că se întoarce și era clar că nu avea să se nască în familia Rothschild. Nici măcar în cea a lui Rockefeller. În documentele secrete ale masoneriilor, unde au fost consemnate toate crimele veacurilor, motivele apar cu subiect și predicat. Din aceleași motive și China și-a măcelărit parte din nou-născuți, în special fete. Ce ar fi însemnat pentru aceste puteri întoarcerea lui Isus Christos? Pedeapsă și ruină. În momentul în care masoneriile au localizat Anti-Christul, în niciun caz Hitler, Hitler a fost doar un maimuțoi plin de sine, ușor de manipulat, au trecut la periaj în căutarea lui Christos. Le țâțâiau picioarele. Elitele monstruoase din jurul lui Hitler au lucrat cu americanii, de aceea au și fost scăpate de pedeapsă la sfârșitul războiului, extrase înainte de procesele demne de orice cnn de televiziune. Cel de-al doilea război mondial s-a bazat pe pompozitatea și dorința de imperialism a germanilor, care nu au avut ieșire la mările care au contat. Așa cum războiul din Ucraina s-a bazat pe prostia de neînțeles a europenilor, cu nemți cu tot. Amintiți-vă cum le-a vorbit Zelenski, alt maimuțoi pompos, conducătorilor germani și europeni. În Germania le-a mers și atunci americanii au mai făcut un pas către est. Miliardarii, în mare parte americani sau americanizați, sperau să distrugă Ucraina și apoi s-o reconstruiască, ca proprietari. De ce spre est? De ce Ucraina? Câinele masoneriilor a adulmecat pașii lui Isus Christos. În Quo Vadis, Sienkiewicz, un polon, a consemnat drumul lui Christos spre Roma. Războaiele de anvergură au urmărit arborele genealogic al pașilor singurei puteri care poate reduce aspirațiile de putere ale ticăloșilor la nimic. Locul Europei e cu Rusia, America e fiul risipitor care va învăța umilința înainte de a mai avea dreptul la cuvânt. China, Frankenstein-ul creat din niște ambiții de putere scăpate de americani din laborator, va trebui de asemenea să învețe să respecte viața, căci până acum s-a vândut morții.

Ambiția avizilor de putere a fost dintotdeauna descifrarea Bibliei. Vesticii l-au scos la înaintare pe Nostradamus. Predicțiile lui sunt atât de vagi, încât oricine poate înțelege orice. Dar sunt ușor de manipulat. Mie mai literară mi s-a părut Baba Vanga. Îmi aduc totuși aminte, din copilăria incursiunilor minții mele, că Nostradamus ar fi prevăzut că s-ar putea să cadă nu Roma, ci New-York-ul. Dacă Capitoliul a fost salvat de gâște, se poate ca pe americani să-i fi salvat protestatarii din 6 ianuarie? Istoria are umor, chiar și în avantajul bine-credincioșilor. New-York-ul este sediul multor masonerii, inclusiv al Lojei Morții. Tot ce a însemnat cultură în ultimul veac a trebuit să primească confirmare de la New-York, un New-York plasticizat ca să pară viu. Când magazinele s-au închis și găștile de la 9 la 5 pleacă de la serviciu, New-York-ul își roadele unghiile, scurtându-și propriile degete. Și tot din New-York au plecat camioanele cu voturi contrafăcute în favoarea lui Biden, de la ultimele alegeri prezidențiale. Camioane aparținând firmei Amazon. Nici Facebook-ul nu a stat cu mâinile în sân, ci a donat, strategic, cutii de voturi gata de numărătoare; au putut vota și morții, și câinii, și Dandanache. De câte ori a vrut protipendada.

În loc de morală voi cita din romanul lui Thomas Hardy, un alt posibil necredincios, Departe de lumea dezlănțuită:

Sergentul s-a uitat la ceas, tachinând-o:

-Dumneavoastră de ce nu aveți ceas, domnișoară?

-Nu am pe moment – intenționez să fac rost de unul.

-Nici vorbă. Ar trebui să vi se ofere unul. Da, chiar așa. Un cadou, domnișoară Everdene – un cadou.

Și înainte să-și dea seama ce avea de gând tânărul bărbat, un ceas greu, de aur curat i se odihnea în palmă.

-E un ceas cu mult prea bun pentru unul ca mine, a șoptit bărbatul. Ceasul acela e plin de istorie. Deschideți capacul. Ce vedeți?

-Niște zgârieturi și o inscripție.

-O coroană în cinci colțuri și, dedesub, o inscripție: “Cedit amor rebus” – Când vrei să scapi de dragoste (n. citat din Ovidiu, citatul original: “Cedit amor rebus, res ages, tutis eris” – Dacă vrei să scapi de dragoste, apucă-te de afaceri). E motto-ul casei de Severn. Ceasul a aparținut ultimului boier și a fost dat în păstrare soțului mamei mele, un medic de țară, până aveam să ajung la maturitate. A fost tot ce mi-a lăsat moștenire. Ceasul acela a măsurat întâlniri la cel mai înal nivel, ceremonii de stat, ridicări la putere, călătorii cu fasoane și somn de obraze fine. Acum e al dumneavoastră.

Urbi et Orbi, 27 martie 2020. Papa de la Roma a suspendat obligativitatea spovedaniei și a împărtășaniei din motive de pandemie. Așa credință în Dumnezeu trebuie să mai aștepte până va putea lua Lumină.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Vestros servate meos mihi linquite mores (Petrarca)”

  • …” Miliardarii, … sperau să distrugă Ucraina și apoi s-o reconstruiască, ca proprietari ”

    Si totul pe banii contribuabililor din toate tarile lui dimocrasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *