Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Viața i-a dat dreptate lui Traian Băsescu. Trebuia să facem testări și iar testări înainte de a lua măsuri de relaxare

1. Marți, 22 aprilie 2020, ora 17, în cadrul interviului de la cristoiuTv, Traian Băsescu a avertizat în chip dramatic asupra pericolului întruchipat de trecerea la măsurile de relaxare fără a fi făcut în prealabil testări. Au trecut de atunci trei luni. Țările occidentale au luat măsuri de relaxare numai după ce au făcut testări și iar testări. România n-a făcut asta. Și din simplul motiv că Klaus Iohannis a ținut ca Guvernul Meu să aibă raportări de tip ceaușist în materie de administrare a Crizei. Acum, după ce au fost luate măsuri de relaxare fără testări, regimul se văicărește că a crescut numărul de infectați. Viața i-a dat dreptate lui Traian Băsescu. Trebuia să facem testări și iar testări înainte de a lua măsuri de relaxare.

Citez din interviu spre reamintire:

„Ion Cristoiu: Spuneți-mi, domnule președinte, astăzi domnul Klaus Iohannis părea mai relaxat, adică nu mi s-a părut că mai citește după prompter, va mirat faptul că, în sfîrșit, a dat data ieșirii din criză.

Traian Băsescu: Am preferat să facem foarte puține teste, ceea ce… ați observat că la unii moartea e foarte rapidă. Se sufocă foarte simplu și s-a terminat. Mulți au murit în casă neștiuți de nimeni. Marea problemă însă, sau a doua mare problemă este la fel de ticăloasă și imorală din punct de vedere al statului. Nefăcînd testări nu depistezi pe cei la care nu se vede, asimptomaticii, nu-i depistezi. Și chiar domnul Iohannis ne spunea că a relaxat măsurile. Foarte bine. Asimptomaticii vor fi acolo prezenți, convinși că sînt sănătoși, vor merge la birou, vor merge în familie, vor merge la rude, vor merge la prieteni, vor merge în societate, vor merge la film, vor merge cu trenul, vor merge cu tramvaiul. Vor infecta oamenii. Vom avea al doilea val pornit de la asimptomatici, pentru că statul român ca să poată spune, ceea ce începuse să spună, dar văd că s-au domolit în ultimele două zile, că s-a îngroșat gluma. Vedeți pentru că am făcut atît de bine, am avut puțini morți. Numai că s-au înmulțit și în condițiile în care se fac puține teste. Multe teste ne dădeau o șansă, dădeau medicilor o șansă să descopere asimptomaticii și să-i trateze înainte să-i lanseze liber în societate. Deci cred că s-a făcut o mare greșeală aici și se pare că nu vor s-o repare. Ar putea s-o repare lansînd un program major de testare a populației, ceea ce i-ar ajuta foarte mult și să depisteze numărul real de focare de coronavirus, ceea ce le-ar permite să ia decizii adaptate la realitate. Uite aici pot să pornesc întreprinderile, aici nu pot, că intensitate de îmbolnăviri e foarte mare. Dar aici unde nu mai e nimic, e curat locul, aș putea să pornesc două-trei întreprinderi sau cîte sînt acolo.”

2. Grupul de Comunicare Strategică s-a scremut și a scos în lume duminică, 19 iulie 2020, un Comunicat ce se vrea o replică dată în numele Guvernului României unor declarații ale Gabrielei Firea. Citez din compunerea cu pricina:

„Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sînt încă operaționale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcție logică a afirmațiilor indicate.”

Potrivit dezvăluirilor făcute de cristoiublog.ro Grupul de Comunicare Strategică, tratat de Guvern ca o entitate sub protecția secretului de stat e alcătuit din doi ziariști – Eduard Manciu și Sorina Coșbuc, dar și din doi milițieni. Cine o fi scris rîndurile de mai sus atît de îmbîrligate că te dor dinții cînd le citești: Jurnaliștii sau Milițienii? Sau și unii și alții, dat fiind că Eduard Manciu și Sorina Coșbuc scriu și ei cu cizmele, ca și Milițienii?

3. Arghezi despre neputința omului în fața Pandemiei:

„Oricît şi-ar face omul o patrie din cetate, oricît s-ar înmulţi cărţile în rafturi, oricît s-ar amăgi el cu o viaţă de apartament, de spectacole, de vitrine şi de trotuar, un singur fir de iarbă îl turbură şi-l răstoarnă. E pămînt şi dedesubtul oraşului, clădit pe rînduri, suprapuse ca nişte lăzi şi coşciuge, dar acest pămînt, poluat de scursori şi lătură, spurcă lutul şi-l jigneşte”.

4. Vineri, 17 iulie 2020, Raed Arafat dă fuga de la Antena 3 la Digi Tv pentru a anunța, cu aerul tragic al lui Hamlet după ce mă-sa l-a luat pe unchiu-său de bărbat la nici o lună de la moartea lui tac-su, că nu mai sînt locuri la Terapie Intensivă. Duminică, 19 iulie 2020, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, îl contrazice susținînd că sînt peste 4000 de locuri la ATI. Noi înțelegem că Raed Arafat și Nelu Tătaru, fac parte din Divizii diferite. Ne întrebăm totuși de ce Ștabul care comandă instituția căreia îi aparțin cele două divizii nu-i cheamă la el pentru a le ordona să se pună de acord înainte de a deschide gura la televizor?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Viața i-a dat dreptate lui Traian Băsescu. Trebuia să facem testări și iar testări înainte de a lua măsuri de relaxare”

  • Altul care ia lumină de la Băsescu! De ce or vrea unii să ne facă silă cu tot dinadinsul?

  • Eu as zice ca sunt 3 categorii de oameni:
    -cei care nu cred in covid, 1-2% din populatie. Cum zicea unul, sunt oameni care sunt convinsi si ca pamantul e plat, dar nu se chinuie nimeni sa-i convinga ca n-au dreptate.
    -cei care cred ca exista, dar care mai cred ca reactia autoritatilor romane este suspect de disproportionata, iar acestia sunt peste 90%
    -cioclii apocaliptici, care fie au interese, fie executa ordine (ale celor care au interese), fie sunt cretini.
    De mentionat ca acestia din urma ii asimileaza pe cei din a doua categorie, primilor. Asa ca argumentele pe care le folosesc sunt de genul: voi spuneti ca nu exista, dar ia uite, ca exista!!!
    Bai cioclilor, majoritatea suntem convinsi ca exista, suntem de acord cu masuri normale de protectie, asemenea celor din alte tari. Nu suntem de acord cu incarcerarea fortata a asimptomaticilor si alte masuri exagerate!!! Ce dracu nu intelegeti??? Si de cand situatiile izolate sunt cele care au o importanta covarsitoare, de tot veniti cu cazuri particulare cretine??

  • Maestre, mie mi se pare periculos ce se întâmplă cu grupul celălalt, adik Comisia de management clinic și epidemiologic al Covid-19, condusă de Adriana Pistol.
    Această comisie ar trebui să facă propuneri cu privire la testare și alte măsuri de prevenție, dar, probabil că au ales în comisie pe toți medicii obedinți pe care i-au găsit, ca să nu sufle unul.
    Pe Cercel care a dorit testarea l-au demis imediat.
    Să nu uităm că absolut toate măsurile sunt politice, sunt măsurile guvernului Orban nu au la bază nimic de-a face cu sănătatea populației. PNL cu Orban hotărăsc.
    Apropos acestă comisie numită “Comisia de management clinic și epidemiologic…” stabilește și tratamentele. Poate ne explică de ce în România mortalitatea este atât de mare.

  • Uităm mereu că Arafat este într-o structură militară.
    El este secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne condus de Velea.
    Grupul misterios de Comunicare Strategica este al PNL-ului.
    Acest grup este inființat de Velea, iar Ordinul este semnat de Arafat. Este doar o interfața de comunicare a MAI.
    GCS este condus de:
    – Andi Manciu, omul președintelui Iohannis (a carui soție este consilier la Administrația Prezidențială);
    – Sorina Cosbuc, consiler al ministrului Vela,(fosta realizatoare a emisiunii lui Rareș Bogdan la Realitatea TV);
    – comisarul Dragoi Iulian;
    – comisarul Cuturescu Adrian, fost jandarm.
    Adik ce pretenții să avem!?
    Tătaru e doar un penelist obscur. Cred că nici el nu știe ca caută prin guvern. Oricum la aranjat neamuri și afaceri se pricepe.

    • Cam asa e doamna Adriana,si la militarie ordinul se executa,nu se discuta,insa nu inteleg de ce Arafatu a trebuit sa ramana in guvern cand au venit limberalii,avea optiunea sa plece din guvern,nu sa le cautioneze boroboatele astora,mai ales ca el va trage toate ponoasele(limberalii il vor scoate in fata de acar Paun).

    • Maestre, mie mi se pare periculos ce se întâmplă cu grupul celălalt, adik Comisia de management clinic și epidemiologic al Covid-19, condusă de Adriana Pistol.
      Această comisie ar trebui să facă propuneri cu privire la testare și alte măsuri de prevenție, dar, probabil că au ales în comisie pe toți medicii obedinți pe care i-au găsit, ca să nu sufle unul.
      Pe Cercel care a dorit testarea l-au demis imediat.
      Să nu uităm că absolut toate măsurile sunt politice, sunt măsurile guvernului Orban nu au la bază nimic de-a face cu sănătatea populației. PNL cu Orban hotărăsc.
      Apropos acestă comisie numită „Comisia de management clinic și epidemiologic…” stabilește și tratamentele. Poate ne explică de ce în România mortalitatea este atât de mare.

  • Corect este sa amintim pe cei care au dorit testarea încă dela începutul epidemiei: ministrul Costake , dr Streinu si altii .
    Deci nu Traian Băsescu e lumina
    Cine s a opus se stie

  • Basescu vroia testare in masa + arestare la spital/cort/hotel. O varianta si mai inutila decat putina testare + arestare. Dar ce sa faci… fiecare canta dupa propriul adn.

  • ‘frica de moarte’, care a varat in case popoarele, a fost reala.
    dar a fost cita vreme si mortii au fost asa, in perceptia oamenilor.
    care de frica au ales sa stea in case.

    intre timp…timpul a trecut, statistica adesea a demonstrat ca mortii, cind ii aduni pe toti, sint mai putini decit au fost in alti ani cind pandemia nu exista.

    deci gramezile de morti au disparut brusc din perceptia oamenilor, si odata cu ele a disparut si frica de moarte.
    nu guvernele au tinut oamenii in case, ci frica de moarte.
    cind mortii si-au aratat masura, adesea mai mica decit in anii trecuti, si frica de moarte si-a redefinit masura.

    media a fost plina de morti!
    s-a promovat moartea…ceva de speriat.
    bun, …dar oamenii…s-au uitat lung si n-au vazut gramezile astea de morti, prognozate prin toate pietele. si ele, gramezile, ar fi trebuit sa existe, ca s-a tot spus ca romanii sint indisciplinati. mai ales aia de la tara ( unde gramezile de morti trebuiau sa fie chiar gigantice, prin urmare )
    odata cu lipsa gramezilor de morti…statele au ramas in offside.

    pentru ca frica de moarte sa se manifeste iar in lume, gramezile de morti tre sa fie palpabile.
    vor fi sau nu, ramane de vazut.
    pina una alta…frica de moarte, manifestata in masa, la scara planetara, a disparut.

    • Oamenii s au baricadat in case, singuri. De frica sa nu moara.
      Frica de moarte a disparut.
      Pe oameni, in case, ii mai bagi doar cu japca. Se poate si asta, dar vor aparea reactiuni complexe.
      Faza e ca intre timp oamenii au acumulat cunoastere despre moartea generata de virus. Prin urmare si reactiunile vor fi, pesemne, pe masura discrepantei dintre cunoastere si masurile luate de autoritati.

      • cu toate ca se prea poate ca masurile restrictive luate de autoritati sa se adreseze celor de pe strada, ele de fapt sint adresate celor care inca stau in case. exista si asa ceva. acestia isi hranesc motivatia pentru care si maine vor sta in casa.

        cei de pe strada au si ei o motivatie pentru care sint pe strada si nu in case: a disparut motivul pentru care frica de moarte s a manifestat. in cazul acestora frica de moarte s a intors la valorile clasice. pe acestia doar clăile de morti ii mai baga in case, fara ca reactiuni complexe sa se manifeste.

  • Concluzia este ca pandemia a fost si va fi prost gestionata in Romania. Ceea ce deranjeaza,inspaimanta este comunicarea defectuoasa a tuturor factorilor de decizie. Despre raportarile trunchiate in care nu se verifica neam datele prezentate am spus si voi mai spune.
    Defilarea echipajelor Smurd este marele fake news demascat de dna primar general.
    Nu inteleg de ce se plang medicii infectionisti. Asta le este profesia,ei si-au ales-o dar cand au dat de greu tot noua ne arunca vorbe grele si ne ameninta cu sau fara legi suport.
    Am vazut si apreciat la un medic corectitudinea, profesionalismul,empatia si vorba buna ori nu prea vad aceste calitati la niciunul din apocalipticii pandemici dornici de bagare in seama. Exagerarea si manipularea ar trebuie sa fie aspru sanctionate de colegiul medicilor in care exista si intelepti cu bun simt.

  • La noi in Romania sunt doua curente,curentul Guvernului(nenorocire trebuie sa inchidem tot apocalipsa Covid) si curentul celor care nu cred in Covid a celor gen Catarama(nu exista domle Covid,si daca e mor cativa fraieri,dati drumu la business la liber,ce atatea masuri de protectie,traiasca Trump).Faza e ca ambele curente sunt la fel de cretine,un cretinism profund si de o parte si de alta.Idiotenia e ca nimeni nu a auzit de calea de mijloc,dam drumul la economie si la lume sa functioneze,dar cu niste reguli de protectie(reguli de comportament impuse oamenilor si firmelor pe care acestea trebuie sa le respecte obligatoriu exact ca si in Europa).Noi Romanii suntem extremisti,ori e alba ori e neagra,ori libertate totala,ori dictatura totala,dar niciodata cum trebuie.

    • @
      daca ne uitam peste statistici si vedem ca anul asta au murit, in conditii de pandemie groaznica, mai putini oameni decit in anii trecuti, nu cumva e de bun-simt sa te intrebi daca groaznica pandemie e…de bine?….sau de rau?!

    • @
      Daca vine unu si zice: groaznica pandemie e de bine, pentru ca in prezenta ei au murit mai putini oameni pe planeta, prin urmare ar trebui sa ne dorim ca ea, pandemia, sa nu se mai termine!
      …il poti contrazice?
      daca il vei contrazice,… nu cumva vei ajunge sa spui ca…mai multi morti pe lume…e ceva de bine?, pentru ca daca pandemia nu s ar mai manifesta numarul mortilor pe planeta ar creste?(revenind in trendul istoricului)

    • @
      uite, vine unu si zice: iubiti pandemia!, ca de cind a aparut ea pe lume au murit mai putini oameni pe planeta!

  • Marseille este orasul în care s-au facut cele mai multe teste în Franta, gratie profesorului Didier Raoult. Cu toate acestea, în Marseille, epidemia a fost tinuta sub control doar pâna la jumatatea lui iulie, când au început sa se dubleze numarul cazurilor de Covid-19 la fiecare doua zile. De ce? Pentru ca la întâi iulie, o mare parte dintre francezi si-au luat concediile si au început sa se deplaseze mult în interiorul tarii si în afara ei.
    Pe tot parcursul pandemiei, pâna acum o saptamâna, în regiunea Bretagne au fost cele mai putine cazuri, dar odata cu sosirea turistilor, lucrurile s-au schimbat si Bretagne a trecut pe primul loc la infectari.
    Situatia s-a scchimbat si nu este prea roza în înca vreo cinci alte regiuni ale Frantei.
    .
    Deci, sa-si bage toata lumea mintile-n cap, sa respecte regulile de protectie sanitara, pentru ca pericolul Covid-19 exista înca în întreaga lume, fie ca-l numim al doilea val, fie ca-i zicem prelungirea primului val!

    • P.S.
      Poate ca ar fi fost bine sa ramâna Basescu presedinte pe viata ca Putin, pentru prosperitatea si sanatatea poporului român, ca uite cât de bine le stie el pe toate. Pacat ca nu a fost atât de bine pregatit si în cele doua mandate pe care le-a petrecut la Cotroceni…

      • Zau nu am nici o simpatie pentru Basy,chiar mi e antipatic personaju insa la faza cu pandemia el chiar are dreptate(nea Basy),nu de alta dar si cand Diavolul spune un adevar ala tot adevar este(adevarul spus de Dracu tot adevar este).Si totusi Base desi ca presedinte a fost vai steaua lui,fata de catastrofa de Iohannis ,nea Traian e lumina.Aici cu pandemia el are dreptate,trebuiau luate masurile din pripa,in Februarie,nu la sfarsitul lui Martie,cand pandemia era”pe la Isaia dantuieste”,in plina dezvoltare,plus ca in Martie Aprilie se infectau romanii in prostie dar astia nu testau nimic,ca sa se ascunda cifrele reale,si acum se fac testari mai multe si iese minciuna la suprafata(minciuna din Martie Aprilie).Rouhani presedintele Iranului a spus de curand ca el crede ca are vreo 25 de milioane de infectati in realitate la el in tara.Cum gura pacatosului adevar graieste,e posibil sa aiba omul dreptate.Ma gandesc cati infectati or fi in realitate in Romania(or fi milioane si pe aici),sau in SUA de pilda sau Brazilia(zeci de milioane de infectati) ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓

        • La noi in Romania sunt doua curente,curentul Guvernului(nenorocire trebuie sa inchidem tot apocalipsa Covid) si curentul celor care nu cred in Covid a celor gen Catarama(nu exista domle Covid,si daca e mor cativa fraieri,dati drumu la business la liber,ce atatea masuri de protectie,traiasca Trump).Faza e ca ambele curente sunt la fel de cretine,un cretinism profund si de o parte si de alta.Idiotenia e ca nimeni nu a auzit de calea de mijloc,dam drumul la economie si la lume sa functioneze,dar cu niste reguli de protectie(reguli de comportament impuse oamenilor si firmelor pe care acestea trebuie sa le respecte obligatoriu exact ca si in Europa).Noi Romanii suntem extremisti,ori e alba ori e neagra,ori libertate totala,ori dictatura totala,dar niciodata cum trebuie.

        • Ar fi fost ideal sa se ia masuri înca de la sfârsitul lui februarie, dar trebuie sa-ti aduci aminte ca în niciun stat european nu s-a întâmplat asa. S-a ignorat semnalul de alarma tras de OMS înca de prin decembrie, toti decidentii europeni se uitau ca tâmpitii la ceea ce se întâmpla în China si afirmau ca în Europa nu va fi la fel.
          Despre Base, scuteste-ma, lasa-l pe Ion Cristoiu sa-l laude, ca si asa-i prea mult…

          • Si in America lui Trump la fel ca si in Europa,aratau televiziunile din Ianuarie ce era in China,cum se dadeau aia de ceasu mortii cu pandemia,Trump si Europenii,nici in freza nu i durea,”nu i nimic, e la comunistii aia prosti” vezi Doamne,”nu i la noi nimic si nu o sa fie,ca noi Occidentu suntem prea breji”,desi era de asteptat ca o sa vina si la noi,trebuia din Ianuarie sa ne pregatim,dar la ce lideri avem in Occident…

          • Si cand s au trezit ai nostri lideri Occidentali cu virusul pe cap,prima grija a lor a fost sa arunce teorii cu laboratorul care fabrica virusi,meniti sa submineze maiastra si perfecta civilizatie Occidentala,sa nu vada lumea ca ei ca si lideri sunt zero barat.

          • Chiar de pe la 1 Februarie trebuiau luate masuri nu la sfarsitul lui Februarie,deja la sfarsitul lui Februarie era tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *