Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Victoria mea asupra turismului sexual

Ca să-mi pot nota tot ce vedeam, îmi pusesem ochelarii.
Şi astfel, pe la 2 noaptea, cartierul Bangla a cunoscut un moment unic al istoriei sale.

Pe potecile dintre barurile în aer liber, înţesate de june ispititoare, trăgînd bărbaţii de mînecă ca să bea o bere împreună, printre cetăţenii şoptind străinilor la ureche, nu doriţi un masaj special?, a putut fi văzut un cetăţean cu ochelari, ţinînd sub braţ prestigiosul Le Figaro. Nu ştiu prea multe lucruri despre folclorul thailandez. Dacă există însă o tradiţie a cartierului Bangla, indiscutabil, cetăţeanul respectiv va fi rămas în poveştile sutelor de fetişcane şi ale sutelor de peşti şi matroane. Nu cred că-n istoria acestui loc s-a mai înregistrat un asemenea moment. Un bărbat care să umble prin cartierul prostituatelor la scară de masă, al barurilor pentru homosexuali şi lesbiene, al localurilor de Go-Go, cu Le Figaro sub braţ, de parcă nu s-ar fi aflat în cel mai dubios cartier al Provinciei Phuket, ci în Cartierul Latin, pe strada ce duce la Sorbona!

Declar din nou, cu aceeaşi hotărîtă mîndrie:
Am făcut faţă cu brio aventurării în Bangla. Am fost şi în alte locuri rău famate ale lumii. Despre unele chiar am scris. De ce fac atîta caz de supravieţuirea mea ca bărbat onorabil, după aventura din Bangla? Răspunsul trimite la specificul prostituatelor thailandeze. În locurile de pierzanie din Europa, prostituatele se străduie din răsputeri să arate ceea ce sînt:
Au ţinută indecentă, fumează şi înjură birjăreşte.

Noutatea adusă de Thailanda în istoria mondială a prostituţiei constă tocmai în efortul lucrătoarelor de a nu lăsa o clipă impresia că se prostituează. Toate persoanele feminine de la barurile în aer liber erau foarte tinere. N-aveau nimic din aerul dubios al prostituatelor din Place Pigalle sau din Sao Paolo. Îmbrăcate decent, nu cărau cu ele chintale de pudră şi ruj, nu fumau, nu înjurau. Deşi la fiecare pas erai prins de mînă şi tras la cîte un bar sau la cîte o buturugă, în care trebuia să baţi, cu un ciocan de fierar, nişte cuie năstruşnice, n-aveai o clipă impresia că distinsele erau prostituate. Tinere, adolescente chiar, te luau de mînă, te împingeau cu cotul, îţi arătau dinţii proaspeţi în hohote de rîs. Totul crea atmosfera unei zbenguieli de fetişcane de la ţară care, surprinse spălînd rufe la rîu, cu fusta ridicată, să nu li se ude, te împroaşcă cu apă. Îţi trece prin cap să-i propui uneia o partidă de sex contracost? Aici, în această şireată atmosferă de hîrjoană adolescentină, stă, ca viermele în măr, vorba Evangheliei, primejdia mortală pentru un bărbat ce nu vrea o aventură. Dacă nu ştii ce se ascunde dincolo de zburdălnicia acestor fetişcane eşti pierdut. Înconjurat de vreo zece asemenea adolescente nevinovate, faci greşeala fatală de a accepta să te joci la buturugă sau să bei o bere. E ca la raţionamentul clasic. O dată rostită prima premiză, totul se îndreaptă fatal, iremediabil, spre concluzie. Fără să-ţi dai seama, din glumă-n glumă, din bere-n bere, te trezeşti într-un pat dintr-o cămăruţă murdară, situată într-una din clădirile dărăpănate ale cartierului. Pentru a face faţă cîntecului de sirene, Ulisse s-a legat de stîlpul corabiei. Eu am ales o formulă mai simplă. Am parcurs toate potecile iarmarocului de fetişcane fără a da curs nici unei chemări vocale, răspunzînd tuturor provocărilor cu o posomorală mult înlesnită în eficienţa sa de rezistenţă pasivă de prestigiosul Le Figaro ţinut sub braţ.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3 4 5

4 comentarii pentru articolul „Victoria mea asupra turismului sexual”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *