Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Video. Ludovic Orban și patru miniștri bântuie de două zile prin Franța să lege relații de prietenie

La aeroport au fost așteptați de militari și români. Și un covor roșu pe care Orban a mers dând din mâini. Vizita la Paris a fost o ocazie pentru consilierul premierului, Tănase Stamule, să descopere ciocolata. Și s-a bucurat ca un copil. Premierul francez, Jean Castex i-a uitat, luni seara, numele lui Ludovic Orban și a fost nevoit să se uite pe fițuică.

În fine, marți seara a venit vremea ca prim-ministrul să prezinte bilanțul. Plasat într-o cameră ce părea sufragerie, cu spatele la draperie și cu sacoul care-i pușca pe burtă, Orban s-a lăudat cu bilanțul.

  • A semnat o foaie de parcurs. Probabil în Franța se numește altfel, dar el, ca fost ministru al Transporturilor, a găsit o formulă adecvată. E un plan de acțiune pe 4 ani, un parteneriat cu Franța. Luni le-a promis francezilor 1,6 miliarde de euro pe corvete, deci începutul a fost promițător. Pentru francezi.
  • A avut o întrevedere cu secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, după care a participat la o întâlnire în plenul Consiliului OECD, în care sunt reprezentate țările membre ale OECD. „Cu ocazia acestor două evenimente importante am susținut candidatura României pentru a deveni membră OECD”, a spus Orban.
  • S-a mai întâlnit cu diverși oficiali francezi, cu care spune că „am consolidat relația de prietenie și de colaborare apropiată între Franța și România”.
  • Oamenilor de afaceri le-a promis oportunități de investiții pentru companii franceze în România.
  • Oficialii români și-au încheiat ziua cu o promenadă pe malul Senei.

Potrivit unor surse ale cristoiublog, premierul Ludovic Orban a fost convocat la Paris de către oficialii francezi.

 

Postat de Partidul Naţional Liberal marți, 27 octombrie 2020


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *