cristoiublog.ro
Motto:
„În toate manifestările mele, în literatură, în presă, și în mica existență a bietului om am fost întotdeauna contra, chiar când eram obligat la pentru. Am fost un băț în roată. Fără să vreau.”
- Tudor Arghezi

Comandă online „Prizonier în închisoarea cărților”:

Sîmbătă, 9 februarie 2019

Gîndul de sîmbătă, 9 februarie 2019
Ruptura dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea, provocată de gelozie

Duminică, 10 februarie 2019, va fi difuzată pe Mediafax.ro și Gândul.info o nouă ediție a emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”.
Emisiunea a fost înregistrată. Asta a dat colegilor de la Mediafax posibilitatea să facă un articol dintr-un răspuns dat de mine în chestiunea – vecină cu zicala despre Nasul Cleopatrei – războiului dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea, pînă mai ieri în relație de Tutore-Persoană minoră într-un PSD care nu vedea cu ochi buni ascensiunea spectaculoasă a unei nou venite în partid.
Redau materialul întocmit de Mediafax împreună cu înregistrarea corespunzătoare din emisiune, semnalînd prin asta că nici un text scris despre un dialog video nu poate ține loc dialogului propriu zis. Pentru a vedea ce-am zis eu și despre alte momente importante ale săptămînii – controversa privind șansele Codruței Kovesi la postul de procuror șef al Parchetului UE, invitarea lui Liviu Dragnea pentru a face o poză cu Donald Trump, Bugetele Serviciilor (cel mai mult acestea s-au mărit în timpul Guvernării Tudose, nimic surprinzător) – trebuie să urmăriți on line emisiunea de duminică „Gîndurile lui Cristoiu”.
Citește mai mult 

Invitații cristoiublog.ro
Traian Horia: Cum a fost pus PSD prin Internaționala Socialistă, să solicite guvernului Dăncilă boicotul Israelului, în perioada când era așteptată vizita premierului Netanyahu la București

A tunat și i-a adunat. La ONU, în Geneva
În februarie 2019, premierul român Viorica Dăncilă participa la Bruxelles la o conferinţă pe tema luptei  împotriva antisemitismului, care era unul dintre primele evenimente organizate de România după preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului UE. Inițiativa României reprezenta un salt uriaș pentru îmbunătățirea relațiilor cu Israel și se concretiza la doar câteva luni după ce o conferință a Internaționalei Socialiste introdusese partidul lui Dăncilă, PSD, pe ușa din spate, într-o campanie internațională de izolare a statului israelian: mai precis, în 27 iunie 2018, în numele partidelor politice pe care le reprezenta, inclusiv în numele Partidului Social-Democrat din România, Consiliul Internaționalei Socialiste (IS) anunțase adoptarea unei politici de boicot a produselor israeliene și a firmelor ce lucrează cu Israel, cunoscută și sub numele de BDS
Citește mai mult