Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Virusul care ne-a năpădit de rău

De la apariția acestui ciudat și răufăcator virus, Covid-19, am auzit, repetat aproape obsesiv: Vom învăța să fim mai buni, să apreciem lucrurile mărunte, să fim mai uniți.
Este exact invers! Cred ca nu am mai văzut atât de multă ură în privirile și faptele oamenilor de când a picat regimul comunist și era ura aceea viscerală față de cei ce ocupaseră o funcție de conducere sau era catalogat drept comunisto-securist.
Da, ură nimicitoare! Cel puțin asta este percepția mea.

Lume atât de tristă, atât de scârbita de politică, de social, o lume dezamăgită, copleșită de nerealizari și neputințe. Nici măcar luminițele colorate, care au împodobit orașele, nu ne mai dau bucuria, tonusul și frenezia sărbătorilor de iarnă. Pe chipuri citești teama pentru viitor, durerea zilei de mâine; până și speranța are o culoare ternă. Ne-am divizat atât de mult!

Am crezut că aceasta stare de îngradire, de nesiguranță, de nevoie, va pătrunde adânc în sufletele noastre și ne va umaniza.
Dimpotrivă! Citești cinismul și bucuria de pe chipul unora atunci când vecinul are un necaz, când un tânăr moare subit într-un accident, dar era dintr-o familie înstarită, judeci fiecare atitudine și sacoșă de cumpărături a celui de lângă tine.
Ne-au dispărut credința, încrederea, bunătatea, altruismul.

Mi-e dor de oameni buni și frumoși, de oameni cu inima caldă, de oameni cu zâmbet pe chip, de cei ce cred în Moș Crăciun, de oameni care știu să iubească și se iubesc, mi-e dor să văd oameni cu suflet de copil, de oameni maturi, dar plini de tinerețe în suflet, de oameni sinceri și curați.

Poate par o visătoare incurabilă sau că vorbesc din neștiute.
Nu! Am muncit, timp de o lună, într-un domeniu care-mi era strain, o provocare din care poți să înveți enorm de multe lucruri.

Ce am descoperit mi-a dat fiori reci si gânduri amestecate; de furie și indignare, de toleranță și îngăduință. Am întâlnit oameni care te priveau în ochi cu atât de multă convingere și seninătate și te mințeau atât de frumos, oameni care nu aveau curajul să își asume nimic, oameni mici și plini de frustrări, oameni care fructifică raportul interuman ca pe un cont bancar, oameni din care orice urmă de umanitate a dispărut și nu a mai lăsat niciun strop de noblețe.

Mi-aș dori să găsim cu toții armonie în ceea ce avem, în ceea ce ne oferă viața, să facem pace cu noi inșine, pentru a putea face pace și cu cei apropiați de noi.
Răutatea este prezentă peste tot. Toți știm să facem rău. E cel mai ușor. Însă, să fii un om care face bine, e o minune.
Haideți să oferim sufletelor noastre o picătura de fericire, făcând pe altcineva fericit prin faptele noastre! Poate părea patetic, dar cred că aceia care au fost obișnuiți să fie buni, ar fi fericiți să găsească, pe unde trec, urme de bunătate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Virusul care ne-a năpădit de rău”

  • Cred ca mergem in linie dreapta spre World War 3,suntem cam pe ultima suta de metri,un razboi menit sa ne injumatateasca,iar ce este acum este doar preambulul???

  • Da ,ne va umaniza pe dracu,hai sa fim seriosi,nu virusul ne a umplut de rau,nu virusul este doar oglinda pe care Divinitatea ne o pune in fata,ca sa ne vedem in fata cine suntem,cu virus,fara virus,astia eram si inainte,doar ca acum ne cade masca ipocriziei,si ne aratam coltii.Si daca vine si criza economica,care va aduce la putere cine stie ce regimuri,si daca de acolo va veni si World War 3 atunci sa te tii.Si am asa o presimtire ca vor veni.(Cand Simion de la AUR vorbea de reintroducerea stagiului militar obligatoriu,vorbea asa el,ca demagogu,sau stie el ceva ce nu stim noi? Ceva despre World War 3? Ca mi e greu sa cred ca AUR astia sunt o miscare de zanatici nationalisti aparuti peste noapte.Precis au aparut dintr un laborator,sa fii un partid de care cu doua saptamani inainte de alegeri nu a auzit nimeni,si dintr o data iesi cu 10 % in alegeri? Ciudat,nu?)

    • Pentru ca unele tari au arsenale nucleare nu mai avem razboaie mondiale,daca nu existau arme nucleare aveam la douazeci de ani cate un razboi mondial.(Daca SUA si China nu aveau arsenale nucleare,la ora actuala erau inclestate intr un razboi nimicitor). Pur si simplu ardem de dorinta de a ne casapi pe campul de lupta in conflagratii,nu putem datorita armelor nucleare,dar tare ne am dori sa ne casapim,ardem de nevoia unei casapeli globale de fapt ,noi specia umana.Sa nu mai fim ipocriti.Pacea pe planeta este datorata numai si numai datorita arsenalelor nucleare ale diverselor puteri,armele nucleare sunt de fapt cele care impun pacea.Ideea e ca specia umana simte nevoia de a se casapi pe ea insasi in razboaie mondiale cel putin odata la 50 de ani,asa suntem construiti,asta este natura umana iar Omul este o specie malefica prin definitie.

      • E pur si simplu Human Nature.Cand Omul va gasi calea de a face World War 3 fara a folosi arme nucleare ,o va face negresit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *