Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Vocea de pe Facebook: 10 august nu a fost o lovitură de stat, dar nici mitingul diasporei

Îmi amintesc foarte bine cum a început mobilizarea pentru 10 august, mitingul „diasporei”. În primul rând mi-a atras atenția că, hodoronc-tronc, se organizează un miting al diasporei și eram curioasă să înțeleg temele. Era prin iarnă.
Diaspora are multe lucruri să reproșeze clasei politice, de la cazuri de discriminare la locul de muncă ( purtând „păcatul” est-europenilor), la lipsa unor drepturi comparabile cu vesticii. Numai că nu a fost nimic despre drepturilor românilor care trăiesc în afara țării, mitingul diaspora a fost instrumentalizat politic încă de la anunțul lui, prima portavoce a lui fiind Tianu Burduja, aspirant politic, viitor PNL ist de frunte.
Tianu Burduja a fost cel care se agita politic pe temă ghici ghicitoare unde, pe postul Realitatea TV. Alt mare aspirant politic, Rares Bogdan, a preluat obsesiv tema si a facut agitatie electorală pro miting luni bune, seara de seara la Realitatea aia uber securistică. Cei doi aveau in mod evident o agendă, trebuia să crească scorul PNL in randul votantilor din diaspora. Iar Rares Bogdan a fost unul dintre cei mai zgomotosi agitatori PNL ai mitingului. Ambii, atât el cât si Burduja, au fost recompensați politic ulterior pentru merite deosebite.
Mitingul „diaspora” nu a fost nicio lovitură de stat, asa cum abereaza jandarmeria si PSD, nu a fost nici al diasporei, asa cum sustin rezistenții, mitingul a fost unul strict penelist electoral, Rares Bogdan fiind un apropiat atat al lui Hellvig, cât și al lui Iohannis, iar chestiunea a devenit destul de fishy. Ce or fi discutat ei informal, ce nu or fi discutat, only God knows.
De acest schelet s-a lipit si mișcarea rezist, pentru că rezist este prin excelență anti-PSD. Altfel dacă întrebai vreun rezistent ce e cu problemele reale ale diasporei si ce doleante au, nu stiu câți ar fi stiut sa raspunda coerent.
PSD, in speță, Dragnea, prin canalele de comunicare specifice, a reactionat. Un abuzator clasic care a starnit fortele de ordine impotriva oamenilor nevinovati, desi conflictul ar fi trebuit să se limiteze la retorica politica impotriva competitorilor.
In piata inca de la inceput au fost infiltrati provocatori cu scopul sa stârnească jandarmeria. Jandarmeria, la comenzi informale, a super reactionat asupra populației si aia a fost.
Un procuror adevarat ar fi compus tot puzzle-ul, de la cine a instigat/organizat, cine a adus provocatorii in piată, pana la cine a comandat abuzul asupra populatiei. Si da, Iohannis PNL nu ar fi avut niciun chef sa ajunga dosarul atat de departe, pentru că realitatea, într-adevăr, nu e aia care a rămas în percepția publică.
(Sursa: Pagina Sidonia Bogdan)

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *