Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Vocea de pe Facebook. Afirm cu toată convingerea că următoarea etapă a evoluției omenirii și, în mod special a României este învățământul

Referitor la cerința doamnei ministru a Educației și Cercetării, adresată inspectoratelor școlare, care prevede o reducere a orelor din programa școlară, am un punct de vedere total diferit.
Legislația oferă autorităților locale posibilitatea de a coordona școlile și de a organiza rețeaua școlară. Solicit doamnei ministru a Educației și Cercetării să renunțe la această măsură ineficientă și necontestată până acum de cei din teritoriu. În teritoriu nu au decât subordonați politic, și, din păcate, un subordonat politic nu se va opune niciunei inițiative pornite de la un superior.

Ar fi bine ca doamna ministru să întrebe specialiștii responsabili din învățământ (o spun din perspectiva celui care a fost și este preocupat de învățământ). Afirm cu toată convingerea că următoarea etapă a evoluției omenirii și, în mod special a României este învățământul, cercetarea tehnologică și tot ceea ce înseamnă dezvoltarea IT-ului.

Consider că este normal ca în școlile cu profil real să nu fie tăiate orele de fizică, matematică și mai ales cele de tehnologie. Există suficient balast în programele școlare care plictisesc copiii și care ar putea fi scos cu ușurință. Principala preocupare ar trebui să fie stârnirea interesului elevilor pentru învățare pentru formare și pentru cunoaștere.

Reducerea orelor de tehnologie cu orice chip este o mare greșeală, din punctul meu de vedere, mai ales acum, când vorbim de lipsa forței de muncă calificată în ceea ce privește serviciile publice; o greșeală la fel de mare ca și desființarea școlilor de arte și meserii.

Eu mă aflu în situația de a reface școlile de artă și meserii și caut o măsură legislativă care să protejeze forța de muncă și elevii pe care trebuie să-i reținem o perioadă suficientă în țară, astfel încât să nu devină slugi în concernele de afară.
Cu o asemenea măsuri luate la întâmplare, mulți copii vor ajunge în situația în care vor crede că școala chiar a devenit o instituție facultativă, iar educația de prisos.

(Sursa:  Pagina Dorin Florea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Vocea de pe Facebook. Afirm cu toată convingerea că următoarea etapă a evoluției omenirii și, în mod special a României este învățământul”

  • Slabirea educatiei este una din marile cauze pentru care Omenirea a ajuns in fundatura in care se chinuie in prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *