În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Vocea de pe Facebook: Am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri care poate fi extins la 700 de locuri

Am reușit și fără conducere militară! Să nu mai spună vreun agitator că nu avem locuri în spitale! Trebuie să ne protejăm individual dar autoritățile au obligația să se organizeze! Mai dau azi un exemplu de bune practici: am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri care poate fi extins la 700 de locuri. Să nu aveți nevoie de spital dar, dacă se întâmplă ceva, suntem aici! Pregatiti sa venim în ajutor!

Unitatea medicală este destinată pacienților Covid-19 cu forme ușoare și va funcționa ca secție externă a Spitalului de Boli infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș.
Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat tot ceea ce este necesar: de la construirea spațiilor, la dotarea lor, asigurarea serviciilor și a personalului, achiziția medicamentelor și a materialelor sanitare.

Spitalul are aviz de funcționare eliberat de DSP, acordat la doua luni de la solicitare in scris. Nu mai comentam, este o bataie de joc,
ne-am obisnuit cu intarzierile acestei institutii!
Au fost detașate, începând de ieri, cadrele medicale care și-au dat acordul de a lucra în spitalul modular: 61 de medici, asistenți medicali și infirmieri, dintre care 36 din spitalele Primăriei Capitalei și 25 din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB. Sunt cadrele medicale pentru primii 100 de pacienti.

• Admiterea pacienților la Secția Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor inițială, clinică și radiologică, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care tratează în continuare cel mai mare număr de pacienți infectați dintre toate spitalele COVID.
• Pacienții care vor ajunge aici vor beneficia de condiții deosebite, fiecare salon având cel mult două paturi, și fiind prevăzut cu aparat de aer condiționat, lavoar, grup sanitar cu duș, vas de toaletă și boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă.
De asemenea, saloanele dispun de televizoare și au asigurat accesul la internet.
• Totodata, exista și un număr de camere destinate personalului medical, dotate cu tot ceea ce trebuie pentru asigurarea nivelului necesar de confort.
• Spitalul modular a fost construit în timp record de Primăria Capitalei, prin Trustul de Clădiri Metropolitane și Compania pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic;
• Sunt asigurate toate serviciile necesare bunei funcționări, prin încheierea contractelor de: mentenanță și curățenie, colectarea și neutralizarea deșeurilor biologice, pază, catering, telefonie, internet, precum și utilitățile uzuale – apă, curent electric etc;
• Au fost achiziționate medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți, consumabile, uniforme și echipamente de protecție pentru personalul medical, pijamale pentru pacienți etc;
• Spațiile sunt dotate cu mobilier și echipamentele strict necesare (combine frigorifice, paturi, scaune, mese, noptiere, pubele, vestiare etc.), ASSMB beneficiind și de sprijinul DGASMB și al spitalelor aflate în administrare.
• Valoarea aproximativă a tuturor acestor achiziții, realizate de ASSMB pentru spitalul modular, se ridică la 90.000 de lei.

(Sursa: Pagina Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Vocea de pe Facebook: Am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri care poate fi extins la 700 de locuri”

  • Felicitar pentru primar si consiliu. Cu sprijinul legii 136/2020″, a lui arafat, tataru, ai unde sa-ti faci un concediu de minim 14zile gratis si decent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *