Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Vocea de pe Facebook: Arafat știe ce înseamnă să scoți din circuit creierul unui copil timp de un an? Îl interesează pe el la modul real asta?

Invatamantul on line are dezavantaje mari mai ales pentru copii, care nu stiu sa isi capteze atentia pentru mult timp si cu care interactiunea si feedback-ul vor fi limitate. Pentru actul invatarii, on line ul va fi si este un regres. Nu intamplator multi parinti iau in calcul home schoolingul, adica sa ne organizam pe furis mai multi, sa platim un educator care sa faca scoala cu ei in casa unuia dintre noi.
Si nici macar in on line nu vor putea fi toti copiii. Copiii din mediile defavorizate vor fi si mai defavorizati. Nu vor avea camera lor, numai a lor, pentru liniste ( daca mai au 2-3-4 frati, s a terminat), nu vor avea laptop, nu va fi nimeni langa ei sa ii ajute.

Nu stiu ce ma revolta mai tare, dezastrul din invatamant sau pasivitatea fata de cauza principala pentru care se intampla toate astea, adica gestionarea COVID.
In ce tara tot ce tine de COVID este secretizat? Nu mai avem acces nici macar la comorbiditatilor celor decedati, nu avem acces la nimic in privinta ratei mortalitatii in tara prin comparatie cu tarile UE. In ce tara numele expertilor care iau decizii pe COVID este secretizat? Noi nu stim cine se ocupa la modul real de aceasta pandemie, dar acceptam la orbii orice forma de interventie haotica. Arafat stie ce inseamna sa scoti din circuit creierul unui copil timp de un an? Il intereseaza pe el la modul real asta?

Sunt sase luni in care copiii nu au mai fost expusi la efort intelectual sustinut. Intr o perioada de formare, cand creierul lor e setat sa descopere informatii noi, sa le inmagazineze, sa fac conexiuni logice, sa intrebe ce nu inteleg. Urmatoarele trei luni exista riscul major sa fie la fel. Creierul este ca orice muschi, nu ai facut exercitii cu el, s a atrofiat.

Cine va plati pentru acest dezastru pe termen lung care acum este incurajat si sustinut prosteste? Cine?

(Sursa: Pagina Sidonia Bogdan)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii