În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Vocea de pe Facebook. Când s-au dat tunuri financiare, guvernanții nu s-au plâns de birocratizare

Domnul Nelu Tătaru, ministrul sănătății în guvernul Orban, afirmă la Digi24 că NU pot fi achiziționate măști de protecție pentru profesori și elevi din cauza BIROCRAȚIEI și a CONTESTAȚIILOR formulate de unii participanți la procedurile de achiziție.

Domnule ministru, sunteți de aproape 10 luni la guvernare și puteați, prin OUG, să rezolvați ORICE problemă legislativă referitoare la procedurile de achiziție publică în context pandemic!
Ar trebui să știți deja că tocmai/doar în astfel de situații EXTRAORDINARE, a căror reglementare NU poate fi amânată, care evidențiază o stare de fapt obiectivă, cuantificabilă, care pune în pericol un INTERES PUBLIC, guvernul poate emite OUG.

Bine că guvernul Orban a știut să folosească OUG (fără a se crampona de proceduri și ”detalii” legislative), spre exemplu, pentru a PRIVATIZA sănătatea (NOAPTEA, prin OUG nr. 25/2020), FĂRĂ transparență, FĂRĂ dezbatere, FĂRĂ consultarea prealabilă a celor din sistemul medical, FĂRĂ studii de impact, FĂRĂ avizul Comisiei interministeriale pentru suport tehnic, FĂRĂ avizul Consiliului Legislativ!

Bine, deopotrivă, că NU a existat problema birocrației și NU au fost depuse contestații când guvernul PNL a atribuit DIRECT (FĂRĂ licitație!) unui SRL dintr-un sat din Giurgiu, înființat la data de 14.03.2019 și având ca obiect de activitate “comerțul cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor și produselor din tutun efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”, un contract având ca obiect livrarea a 1,750,000 măști de protecție, la un preț total de aproximativ 56,000,000 lei! Adică la un preț EXORBITANT de aproximativ 32 lei/mască!
https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23751300-achizitie-directa-controversata-fost-cumparate-1-7-milioane-masti-protectie-pret-ridicat-comerciant-alimente-bauturi-tutun.htm
Bine că au fost identificate ”soluții” pentru debirocratizare când a fost vorba de TUNURI FINANCIARE în vremea pandemiei…
#FărăTICĂLOȘIînfuncțiipublice
#NUmanipulării

(Sursa: Pagina Cristian Winzer)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii