Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vocea de pe Facebook. Cel mai urât simptom covid e frica

Cred că cel mai urât simptom covid e frica. În ziua în care am sunat la medicul de familie al părinților mei, apoi la DSP, pulsul meu era urcat la 130, iar verdictul telefonic echivala cu o condamnare la moarte. Nu am întâlnit nici un pic de înțelegere. Doamna de la dispeceratul DSP mi-a spus cu cinism că SIGUR e covid și să mergem să ne testăm pe banii noștri la privat. Am încercat să-i explic că suntem 4 persoane, pensiile mici, bunica paralizată, mama cu febră 39, infecțioși, cum să mergem să ne testăm așa, mi-a tăiat-o că nu are ce să-mi facă, a fost chiar agresivă. Și nu m-a ajutat cu nimic. Pe atunci nu știam nimic despre covid, nu știam la ce să mă aștept, iar ea nu mi-a dat nicio informație utilă.

Câteva zile mai târziu, după ce am devenit ”cazul mediatizat în presă” și am ieșit toți trei pozitivi, am fost resunată de cei de la DSP. De data asta o doamnă foarte drăguță, empatică, inteligentă, răbdătoare. M-a întrebat: ”Dvs. sunteți cazul mediatizat în presă?” și pe urmă a stat cu mine o oră întreagă la telefon, mi-a explicat tot ce era de știut despre covid, tot ce urma să mi se întâmple și mi-a răspuns la toate întrebările. Mi-a spus că nu lucra la DSP, a fost solicitată ca să mă sune pe mine.

Uite, acesta e reproșul meu, România, nu că nu ai bani să mă testezi, ci că nu ai bunăvoință. Că nu ai putut, în aproape un an de pandemie, să faci un serviciu telefonic unde oamenii să fie informați și consiliați, asta în timp ce ai lăsat ca știrile TV să creeze panică și depresie. Să faci un serviciu unde să nu aștept, ca la DSP, o oră întreagă în care să mi se cânte o melodie întreruptă de ”în curând veți fi preluat de un operator”. O oră întreagă, în timp ce eu stau lângă bunica mea moartă! Un serviciu unde să mi se spună să nu mă tem, că boala durează, în general, 10 zile de la primul simptom, iar dacă ai trecut cu bine de ele, probabil ești în afara pericolului. Sau alt semn bun: 48 de ore după ce febra a scăzut la normal fără ajutorul medicamentelor. Să mi se spună că, la 3 zile de la expunere, poți deveni contagios, așa că ar fi bine ca, în acest timp, să cumperi vitamine, medicamente și mâncare pentru 2 săptămâni de izolare. Să mi se spună că febra vine mai ales noaptea și trebuie să am paracetamolul pregătit pentru febra 38, algocalminul pregătit pentru febra 39. Să mi se spună că, orice mi se întâmplă, semnalul că sunt în pericol și trebuie să sun la 112 este atunci când NU POT SĂ RESPIR. Ar fi fost tare bine să am un număr de panică, unde să sun noaptea, când îmi e rău, dar mai ales, frică, pentru că, de exemplu, medicul de familie al părinților mei nu poate fi deranjat în afara orelor de lucru de la dispensar.

Poate că, și dacă făceai acest serviciu de consiliere covid, poate tot nu puteam dormi noaptea. Poate că la fel fugeam din cameră în cameră, verificând temperatura tuturor și respirația tuturor până dau zorile și poate că pulsul meu tot 130 era. Dar măcar nu mă simțeam singură. Pentru că asta am simțit, România, că sunt pe cont propriu.

(Sursa: Pagina Crista Bilciu)

Povestea, cazul mediatizat, coșmarul prin care a trecut această familie în 31 octombrie:
„Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem covid: mama, tata, eu. Şi bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust şi de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e covid. DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1000 lei sigur nu fac față la atâtea teste covid. Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele şi vitaminele din protocolul de covid. Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu ma crede că avem covid, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacți direcți cu cineva care are test. Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de covid si nu cred că ar fi bine sa mint că nu avem. Suntem blocați în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la țară într-o comună de unde e bunica,nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni. Şi noi nu putem dovedi că avem şi că avea covid. Ce ne facem? Să mă ajute cineva care ştie ce e de făcut.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *