În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Vocea de pe Facebook. Dorul de copiii lor si credința îi fac să nu renunțe să spere că vor afla până la urmă ce s-a întâmplat

„Dacă mâine mor, as vrea să știu ce s-a întâmplat cu copilul meu, să știu dacă l-au omorât şi măcar să îi aprind o lumânare”, asta a fost declaraţia unei mame, prezentă astăzi la Comisia pentru copii dispăruți. Copilul ei a dispărut în 1996. Nici astăzi nu știe ce s-a întâmplat cu băiatul ei, timp în care a vândut aproape tot, ca să aibă bani de avocați, de detectivi, orice ca să îşi găsească copilul.

Mama unei adolescente de 16 ani, dispărută fără urmă din 2013, vrea același lucru: „Să imi spună unde a dus-o, dacă a omorât-o, măcar să îi pot face o pomană”. Dovezile de pe camera de supraveghere de la şcoală îl arată pe cel care a luat-o, dar nu şi ce s-a întâmplat ulterior. Iar dacă nu s-au găsit alte dovezi ale unei posibile crime, cazul e ca încheiat, respectivul – liber si astăzi.
Tatăl își caută fata de 20 de ani. Plimbați între instituțiile statului, părinții fie află că ar fi murit, fie că ar fi plecat cu un Făt Frumos şi las’ că vine ea. După 20 de ani, aceşti părinți sunt “încurajați” să astepte, că apar ele.

Despre fetița dispărută la 4 ani din fața casei, în 1984? Mama ei i-a numărat aniversările. Acum ar avea 35 de ani. A recurs şi la un specialist care i-a făcut portretul-robot. Şi mama, în vârstă acum, tot speră că nu va muri până nu își va vedea copila.
Toți ne-au spus că nu își pun speranțe în instituțiile statului. Asta pentru că de ani de zile se plimbă între ele. Depun în continuare sesizări, stau pe la ușile Poliției, Parchetelor, poate-poate cineva îi ia în serios. Dorul de copiii lor si credința îi fac să nu renunțe să spere că vor afla până la urmă ce s-a întâmplat.
Atât, pe moment, despre audierile de astăzi.

(Sursa: Pagina Ana Adriana Săftoiu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *