Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Vocea de pe Facebook: Economia gri în România se ridica la 26% din PIB pe an

Tot ce vedeți sau auziți, sume jucate la barbut, bani dați cu camătă, droguri, trafic de carne vie, contrabandă, trafic cu țigări etc. fac parte din ceea ce se numește economie neagră sau cum o numesc indulgenții așa numita „economie gri”.

Instituțiile statului făceau analize privind volumul economiei gri, Consiliul Fiscal fiind în prima linie până în anii 2015. De asemenea, analize similare se făceau și pe volumul estimat al evaziunii fiscale anuale.
Dintr-o data astfel de analize au dispărut.
Nu stiu de ce, pot sa banuiesc doar ca evazioniștii sau contrabandiștii au ajuns atât de puternici încât nu trebuie sa se știe cat se fură.

Dar ne rămân cifrele date de studiile Comisiei Europene care spun așa:
Economia gri în România se ridică la 26% din PIB pe an.
Asta înseamnă cam 57 miliarde euro anual.
Așa ca, simpla poză cu doua degete la ochi este fix pix.
Atâta timp cât există date și informații cu privire la cine face economie gri nu degetele la ochi rezolvă problema ci acțiunea de combatere.

Cine are curajul să facă un Blitzkrieg cu traficanții și cu evazioniștii poate apoi să vorbească despre apelul „suntem cu ochii pe voi”
Până atunci, se joacă barbut în continuare, se dau bani cu camătă, drogurile circulă libere iar rețele de prostituție sunt „la produs”.

(Sursa: Pagina Adrian Câciu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *