În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Vocea de pe Facebook. Forul superior Covid-19 servește speranța cu lingurița: hai că numai două săptămâni

Marusia Guramba: Dacă, la sfârșitul lui februarie, autoritățile ți-ar fi spus că 6 luni va fi așa cum e (mască, distanțare socială, lockdown, școli închise, nu călătorii etc;) nu-i așa că ai fi reacționat puternic și neplăcut?

Forul superior covid-19 știe asta. Și ce face? Servește speranța cu lingurița: hai că numai două săptămâni. Săptămâna se face lună. Mai slăbesc lațul, apoi, chipurile, cazurile covid cresc ca număr. Ce urmează? Restricția anterioară plus o nouă restricție și/sau limitări. O țin așa o perioadă, slăbesc un pic lațul iarăși, iar crește numărul cazurilor. Ce urmează? Restricția 1 plus restricția 2 plus nouă restricție 3. Ți se spune: dacă faci asta, asta, asta, va fi bine. Tu speri, te supui, ca apoi să vezi că nu e de ajuns. Zbang! Încă o restricție că, nu-i asa, după asta va fi bine. Și realizezi că e încă o restricție adăugată. Dacă ți-ar fi spus de la început și de stat în casă, și de mască, și de termometru, și de închis business-uri, și de imposibilitatea de a te duce în călătorii unde vrei, ai fi izbucnit? Acum ești acolo dar ți se pare atât de normală evoluția. Ăsta este dresajul. Asta este ideea.

Și vor mai urma vești de astea. Când crezi că gata, trece, nu, nu. Ai să vezi încă o restricție/limitare/control impus. Dar ți se va părea atât de naturală evoluția încât nici nu clipești. Ce nu faci tu pentru omenire!?

(Sursa: Pagina Magdalena Radu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii